Bone Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Rüyalar ne kadar enterasan şeylerdir. Sanki başka bir hayatı yaşamaktır, her biri birer maceradır. Gerçekte yapamayacaklarınızı yaparsınız. Havada uçarsınız, çok yükseklere sıçrarsınız, şekil değiştirirsiniz, güçlenirsiniz, hızlanırsınız, ejderhalarla dövüşür, uzaylılarla savaşırsınız... Her gece en az 2 farklı rüya görürüm. Uykum bu yüzden ağırdır, ama keyiflidir. gerçek olmayan şeyler görürüm, ama bunları sanki gerçekmiş gibi görürüm. Sanki elinizde tuttuğunuzu gerçekten elinizde tutuyormuş gibi, sanki gördüğünüz şeyi gerçekten gözünüzle görüyormuş gibi, sanki uyandığınızda herşey aynen kalacakmış gibi... bazen o kadar güzel şeyler olur ki, uyanmak istemem. bazen de o kadar karman çorman şeyler olur ki, uyanıp kaçmak isterim. Her ne olursa olsun, her rüya, uyku aşamasını renklendiren bir unsurdur. Ancak uyandıktan sonra tüm rüya nerediyse aklınızdan silinir gider. Bazen rüyanızda yaptıklarınızı kontrol etmekte zorlanırsınız. Topla basket atmaya çalışırsınız, arabada frene basmaya çalışırsınız. Bunlar imkansız gibi gelir size. Epey konsantre olursunuz ama beceremessiniz. Bazen herşey akıp gider. Olaylar kendi kendine gelişir. Uykunuz bittiğinde bile o rüyaya devam etmek istersiniz. Rüya kontrolünden bahsediyorlar. Astral seyahat, Lucid dreaming felan. Bunlara inanmıyorum. Ancak beynin rüya şeklinde yarattığı imgeler gerçekten müthiş birşey. Keşke gördüğümüz rüyaları kaydedebilsek, tekrar izleyebilsek. Böyle bir makine üretmelerini o kadar çok isterim ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 ben geçen eski kız arkadasımla ateşli bi öpüşme sahnesi yaşadım rüyamda kız msn de açıklayamıyorum S: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 lucid dreaming gerçekten olan bir şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Lucid dreaming'in benim için en kolay yolu eğer tam ağır bir rüyanın ortasında hafifçe uyandırılıp sonra kendi halime bırakılırsam "Ha rüyaymış bu lan, oha şimdi aştım" diyip rüyayı istediğim gibi yönlendirebiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 cia "uzaktan görme" de var diyor, ama bilimsel ispatını görmeden inanmam çok zor. çünkü bozuk psikoloji yüzünden şizofreni gibi durumlar çıkabiliyor. lucid dreaming'in de psikolojik sanrı olma ihtimali var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/Lucid_dreaming Gerçek bu - hatta çocukken çok görürdüm ben - zaten wikipedia'da da çocukların sık yaşadığı yazıyor. Hala oluyor ayda bir falan kediliğinden - şartlandırma yoluylada görebiliyorum - %20 falan tutuyor ama. Şizofreni demişsin ama bende ondan da var; hafif: sık sık uyanıkken hayaller görürüm ama doktorların aksine gerçeklikle sorunum olmadığından ilaç kullanmıyorum. Astral projection da bir tür ilizyon - ruha inanan bünyeler kendi kendilerini wake-initiated lucid dream moduna[düğmesi varmış kafada ama ben kendimdekini bulamadım daha] sokup ruhumu bedenimden ayırdım diyorlar. Çok hoşuma giden bir lucid dreamimi anlatayim ben: Sahnedeydim - baktım etrafımda Dream Theatre elamanları; Petrucci'nin yerine beni koymuşlar, başladım elimdeki gitarı (Dean Dime ML Redwood) çalmaya. Uyanıkken çalamayacağım kadar iyi çalıyorum. Rüya olduğu o kadar barizdi ki. Uyanmak aklıma gelmedi(gelirse uyanıyorsun zaten) - DT ile beraber doğaç yapmaya başladık. Sonra uyandığımda Guitar Pro'yu açıp çaldığımız şarkıyı yazdım. [ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 13:02 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 GERGE bana da oluyor aynısı galiba... Tam böyle uykuyla uyanıklık arasındaki o dakikalarda kendi kendime sayıklarım bazen, anlamsız garip mantık yürütmeler, garip düşünceler geçer sanki ben değilim o anda düşünen, ordaki insan ben değilim bambaşka biri sanki. Hatta söylemem genelde insanlara garipserler diye. Çok ilginç ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 +16 not: [spo]Lucid argo olarak erotizm yerine kullanılır bazen, neden acaba ;)[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lidriel Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Wikide yazan 2 tür lucid dream'i de yaşadım. rüyanın ortasında farkına varıp kontrol etme hadisesi 2 kere yaşandı. Uyanıp direk rüyaya dönmeyi defalarca yaşadım.(acaip eglenceli rüyalar var bu saolsun) Yannız bi derdim var, üniye girdiğimden ber 1 kere falan rüya gördüm. Ben rüya görme hastasıyım niye böle oldu yaa =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Astral seyahat fantastik bir olgu ama lucid dreamingin açıklaması var bilimsel olarak. Sonuçta bilincine vardığın zaman bir rüya gördüğünün, yönlendirebilirsin. Hayal kurmak gibi birşey.. Ayrıca ben de çok severim rüya görmeyi, lucid dreaming de yaşarım. Ve korku filmlerini seven bir insan olarak kabus görmekten zevk alırım. Manyak senaryo çıkar rüyalarımdan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 lucid dreaming nedir ne değildir bilmiyorum (merak ettim ama az sonra bakıcam). küçükken rüyaların rüya olduğunun farkına varır ona göre davranırdım bazen. artık hiç farkına varamıyorum rüya görürken. uyandıktan sonra eskiyi hatırlayıp acaba şöyle yapsaydım nolcaktı fln diyorum.. edit: ha bir de küçükken sürekli aynı rüya görme olayım vardı. daha doğrusu 2-3 sabit rüyayı aynı şekliyle görürdüm. aynı yer-aynı kişiler olurdu sadece konuşulanlar değişirdi ve olaylar bazen ufak değişikliklerle gelişirdi. (perde tarafına dönük uyuyunca perdedeki hayvanlar hareketlenir odaya doluşurlardı, duvar tarafına dönük uyuyunca farklı bir rüya görürdüm). bu bir önceki anlattığımdan çok daha küçükken oluyordu ama çok ilginç geliyor aynı şeyi düzenli olarak görmem. tabi bir de bu tekrarlı gördüğüm rüyaları çok iyi hatırlıyor olmam da ilginç. uyanır uyanmaz bazen rüya aklımda olur, kalkar yüzümü yıkarım birine anlatcak olurum sonra aklımdan çıkmış gitmiş olur, ama bunları hala çok iyi hatırlıyorum. [ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 16:39 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 ben küçükken (4-5) her anneannemin yanında yattığımda sürekli aynı rüyayı (kabus) görüp manyak tırsardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Küçükken benim de anneannemin evindeyken gördüğüm bir rüya vardı. O da kabustu. Çok garipti. Büyüyünce geçti ama 50-60 kez görmüşümdür heralde o rüyayı :) Bir de dizi rüyalarım vardı. Bir başkasıydım, onun hayatını yaşıyordum gibi. Hep aynı başlıyordu ama her seferinde daha uzundu. Sonra aynaya baktım o rüyalardan birinde. Kendimi görmedim, başkasıydı. Bir daha da görmedim. Ama birçok müzik bana hala o yol kenarındaki yeşil köşkü, karşısındaki bahçeyi ve içinde gördüğüm garip insanları hatırlatır. Zaman olarak da biraz eskiydi bu rüyalar. Televizon yoktu, radyo vardı sadece. Mekan da Türkiye değildi zaten. ABD sanırım, şehirlerarası bir yolun kenarında bir ev, etrafı uçsuz bucaksız ekili arazi. Hoştu, özlemişim ya, hatırlayınca bir garip oldum. Reenkarnasyona inanmam ama bu rüyalar beni inanmaya sevk etmişti zamanında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 ben rüya görmüyorum, gerçi bi laf duymuştum "herkes rüya görür" diye ha o laf gerçekse, kanıtlanmışsa, ben rüya görüyorum ama hatırlamıyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 bonec hiç rüyalarında "aha rüyaymış o zaman istediğimi yapayım" dediğin olmadı mı? olmadıysa bile olan çok kişi var ve herşeyden önce kendim varım:) sallamıyorsam lucid dreaming'de bu bazen başımıza gelen rüya kontrolu olayını istediğimiz zaman yapabilme olayı. yani senin buna inanıp inanmaya gibi bi şansın yok. hee yok o aletler para tuzağı lucid tribine sokamaz beni ben bu fikri söylemeye çalıştım diyosan o ayrı:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Rüyalar gerçekten çok zevkli oluyor.. uyumayı bu sebeple seviyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Ben çok az uyuyan biriyim. Ama az olan uykumda süper rüyalar görüyorum. Ciddi manada kendi realiteni yaratabiliyorsun. Sabah kalktıgında üzülüyorsun çünkü az önce cennetten indin dünyaya. Bazen olan vardır, biri uyandırıyor rüyanın ortasında, kafayı koyup devam ediyorum. Süper birşey. Reklam gibi. <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Yatmadan önce kimin resmine uzun uzun bakarsam genelde rüyamda onu görüyorum. =) bu yüzden hergün o nun resmine bakıyorum :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 geçen gün benim başıma bir şey geldi ama dedlilik gibi görünüyor yani. Hoşlandığım bir kızla o gün çok ama çok fazla zaman geçirdik. Gece onu düşünürken uyuyakaldım. Sonra rüyamda onu görüyordum geziyoruz ediyoruz. Sonra uyandım tüh rüyaymış şeklinde yattım ve rüya devam etmeye başladı. Ardından bir kere daha uyanıp yeniden rüyaya dönebildim. Ama ikinci kez döndüğümde yavaş yavaş saçma sapan yerlere kaydı gitti. Bunları gördükten sonra uyandığımda ise sate baktım ve yatalı 2 saat olmuştu, ama sanki 1 gündür uyuyormuş gibi dinçtim ve çok zor uyudum o gece. Bu olayın dışında müzik dinlerken ve genelde yolculuk yaparken (kısa uzun farketmiyor - genelde dolmuşta bu sene) günde mutlaka 1 rüya görüyorum. Genelde ulen bu şöyle olsaydı hayatım nasıl etkilenirdi tarzı oluyor hep bunlar ve hep kabus gibi sonuçlanıyorlar. doktor yoksa deliriyor muyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 bende birşeye çok fazla odaklandığım zaman aynı rüyayı belirli aralıklarla görebiliyorum.örneğin rüyamda pizza yediğimi varsayiyim.çişim geldi uyandım işedim bidaha yattım ve aynı rüyaya devam :b tabi ayakta uyuyorda olabilirim o an ._0 veya rüyamda birini görmek istiyorum (abaza değilim) görebiliyorum öyle bişey :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Ben de birini görmek istemeyince görüyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 banada olmuştu galiba küççükken bu rüya kontrol etme olayı. artık hatırlayamıyorum bile :( madem rüya konusunda bilenlerimiz var sorayım bazen kafamı duvara çarpmışım yada yüksekten düşmüşüm de tam o an uyanmışım gibi oluyor ve cidden kafamı vurmuşum gibi hissediyorum bu da lucid dreammi sayılıyor (wiki linkini de açtım okudum orda yazmıyor böyle birşey) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Hayır ama olur arada. Bana da çok yorgunken yattıysam tam dalacakken böyle bi rüyacık görüyorum ve ani bir tepkiyl uyanıyorum. Ama bikaç saniye oluyor daha yatalı :) Bir keresinde bir anda önüme bir kedi çıktığını ve tekmelediğimi görmüştüm. Ki tam tekmelediğim anda havayı tekmeleyerek uyandım. ama daha yeni yatmıştım. Böyle işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 tamam da ayağın birşeye çarpmış gibimi? ben direk şakaktan yumrugu yemişte o anki sermsemleme anını yaşamış gibi oluyorum. bu arada linkteki yazıya göre uykusunda dönen yada yürüyen insanlar lucid dream göremez sonucu cıkıyor.. hadi çürütelim var mı görüpde uykusunda kıpraşan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Ben! İnanılmaz kıpırdarım uykumda. Uyurgezer değilim de dönüp dururum, tekmeler savururum ama lucid dreamin yaşarım vede severim. Ayrıca yatağımın başucunda böyle minicik kitaplık gibi bişi var, üstüne telefonumu falan koyarım. Geceleri bazen bam diye alnımda bi acıyla uyanıyodum. 2 gece sonra fark ettim ki dönerken uykumda güm diye geçişriyomuşum köşesine. Ama ciddi sert geçirdiğimden bişi anlamadan uykuya gömülüğyordum. Zor fark ettim olayı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar