Greeny Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Bu kitapçı tipleri lotr zamanında da vardı."Adam kitabı okumamış filmi izlio beğenmio hüleaan" diyen elemanlar vardı, şimdide var. Benim merak ettiğim konu kitap okumak zorunlumu? Kitabı okumadıysam filmi izleyemezmiyim? He sizin derdiniz kitabı okudum çok büyük adamım lan fln se susiym ozaman[signature][hline]Atletimin kolu yok Hovarladığın sonu yok Aramazsan arama Zaten bende kontör yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 kitabı okumayanlar ölsün!! hayır tanesi (dur gidip bakayım kitaplığıma) aşağı yukarı 250'şer sayfa olan 5-6 cild kitabı okumakla kendimizi büyük adam görecek olsak zaten durumumuz zavallıdan öte olurdu. ayrıca, kitabı okuyanların da filmi beğenmemesi, kitabı okumayanlar açısından şöyle bir durum uyandırıyor: kitabı okumamış oldukları için ne büyük bir değeri kaçırdıklarının farkında değiller. yoksa istersen beğen istersen beğenme, burdaki kimsenin çok da umrunda olacağından değil yani. yeter ki eserin adına ve yazarın namına bok atmasın kimse yeter.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Kitabı okumak isteyenler için http://www.sahaf.worldfreeweb.com/books/author/Adams,%20Douglas/[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Bugün gideceğiz muhtemelen . İyi mi kötü mü vasat mı biri tam bir yorum yapabilirse sevinirim .[signature][hline]...rest your trigger on my finger , bang my head upon the faultline... Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki: Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Tam anlamıyla mükemmel bi film tavsiye ederim[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 bunu sen mi diyorsun? filmi iki kere izlemiş ve ikisinde de sevmemiş bir adam? :)[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldebaren Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: Xaenin, 21 Ağustos 2005 12:27 tarihinde demiş ki: Bugün gideceğiz muhtemelen . İyi mi kötü mü vasat mı biri tam bir yorum yapabilirse sevinirim . hiciv yanı baskın bifilm standart bi ingiliz komedisi diyebilirim ama eğelenceli konusu sıksa bile espriler güzel ve marvin başlı başına filmin en iyi karakteri sadece o bile insanı eğelendirebiliyor, sana iyi seyirler :)[signature][hline]a.k.a. kurtadam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 begendim ben cok. hayret bir sekilde kitabin cok iyi bir uyarlamasi olmus, yer yer eklemeler cikarmalar olmasina ragmen. onlarda pek rahatsiz etmedi beni acikcasi.[signature][hline]Piiys Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: Bone, 21 Ağustos 2005 14:13 tarihinde demiş ki: bunu sen mi diyorsun? filmi iki kere izlemiş ve ikisinde de sevmemiş bir adam? :) çaktırma gitsin millet :D[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 dojorel sevmisse güzel olmuş demektir, çatla heren :)[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 salon ikinci yarida bayagi bosaldi yalniz. cikanlarin `bundan daha igrenc bir film gormedim` nidalari yankilandi kocaman salonda. yani kitabi okumadan gidenlerin pek keyif almayacaklarini dusunuyorum, zira kitabi okuyup nerede ne olacagini bilen insanlar olarak biz zor yetistik filmin temposuna.[signature][hline]Piiys Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2005 manyak aşmış züper birfilm olmasa bie güzeldi. Özellikle robot karakteri çok iyiydi....[signature][hline]I sense much beer in you! Beer leeds to intoxication! Intoxication leeds to hang over! Hang over leeds to suffering!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 cok oneriyordu arkadasım kitabı da daha okuyamamıstım. bugun tv de filmini izledim. biraz once bitti işte..çok sevdim filmini valla. hiç sıkılmadım diyebilirim. kitabını da alıp okucam hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 http://www.idefix.com/kitap/otostopcunun-galaksi-rehberi-besibiryerde-ciltli-douglas-adams/tanim.asp?sid=REMN8IOHT5VN52R70EHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 hmm ben bunu izlemiştim zamanında sinemada.. mısır yerken gitti öyle arada film. İki gün önce ise kitabına rastladım evde.. bu neymiş bi bakayım edasıyla bir kaç sayfa karıştırayım derken ilk kitabı bitirdim. çok iyiydi.. sonra şu filmi bi daha izleyeyim acaba ben mi anlamamıştım dedim. nitekim filmle alakalı aklımda pek çarpıcı bir sahne kalmamıştı. neyse.. filmi kitaba oranla çok kötüymüş abi. kaldı ki ben kitap uyarlamalarına karşı birisi değilim ama güzelim senaryoyu değiştirmelerinden hiç haz etmedim. 5 veriyorum filme.. o da rockwell hatrına. ayrıca kitaptaki mizahın beşte biri yok filmde.. kitabı kahkahalarla okudum resmen. hatta ikincisini okuyayım şimdi. evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 film kotu kitaba gore hatta kitabın turkceside kotu inglizcen biraz iyiyse inglizce okumak lazım betonarme blue booku alıp turkceye cevrilirken bi dsuru sey giden bi kitap cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 ingilizcem iyi aslında ama türkçe çevirisini çok başarılı buldum.. ingilizce okuma şansım olmadı gerçi daha o yüzden kıyaslayamıyorum. bulabilirsem öyle de bi denerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Kitapta İngilizce dilinden kaynaklandığını düşündüğüm espriler vardı sanırım (6-7 yıl oldu okuyalı, yanlış hatırlıyor olabilirim), nasıl iyi çevrilecek ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 konu guzel tercume edilmiş anlıyorsun ama mesela bole douglas adamsın anlatım tarzı ve dil becerisiyle anlasılcak espriler war onları kacırırsın butun tercumelerde warda yane bu kitap biraz ingliz komedisi gibin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 kitabı okumadım da film genel olarak bayağı zayıftı 1-2 sahne hariç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 hatun coook kötü oynuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Hatun çok zayıf. Kitap filme iyi dönüştürülemeyecek kadar edebi wit içeriyor. Bazı yerleri güzel yansıtmış ık bık da, ı-ıh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 kitabı okudum filmi de beğendim. bi klasik değil kitabı gibi ama 7/10'u hakeden bir film. bazı sahneler çok ucuz olmuş, bazı sahneler çok keyifli. özellikle alan rickman ve stephen fry iyi seçimler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Film dünyayı yerinden oynatsa dahi herhalde kitabını okuyanları mutlu edemez çünkü Douglas Adams'ı gerçekten seven herkesin gönlünde yeri apayrıdır otostopçunun galaksi rehberi. Ben filmi izlemedim ama imdb notuna baktığımda notu verenlerin kitabı okuduğunu düşünüyorum : ) Bu arada kitabın çevirisi bence oldukça iyi, elbette orjinalinin yeri ayrıdır ama herhalde çevirisi kötü diyeceğim en son kitaptır. Ne çeviriler yapıldı şimdiye kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Kitap baştan sona pun. Pun'ı çeviremezsin. Absürdlüğünü yansıtırsın evrenin ama hilarite sana ulaşmaz. Elden gelecek birşey yok. Hala kütüphanemde duruyor Finnegans Wake okuyamıyorum 5 aydır, bakışıyoruz çünkü dili anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar