Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

56k Kusagi Soruyor?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selam Paticik,

Ben artik neredeyse dinozor fosili muamelesi goren bir abinizim. Internetle dial‑up doneminde tanisan, ICQ numarasini ezbere bilen, mirc’te /slap atmis, Netscape’le site acmis kusaktanim. Yani ben dogdugumda T-Rex’ler yeni emeklemeyi birakmisti diyebiliriz.

Simdi bakiyorum, buraya yeni gelen tayfa sanki baska bir evrenden spawn olmus gibi. SPAWN .. UO gunlerimi hatirlatti .. ilginc.

Merak ettim acikcasi: kimdir bu yeni nesil  
Neye sevinir, neye uzulur, neye “oha” der !!!?
Bizim zamanin heyecanlari belliydi:

internet baglaninca cikan o efsane tuu-diiit ... tuuuttt .. diitr ditt..  sesi .. kendimizden gecerdik 🙂

cs lan partileri.. red alert gunleri .. etc. 

yeni mp3 bulunca yasadigimiz mutluluk

Ben sizi daha iyi anlamak istiyorum. Buradaki enerjiniz, sohbetleriniz, neye takildiginiz, neye guldugunuz… hepsi ilgimi cekiyor...
Yeni neslin kafasi nasil calisiyor, nelerden keyif aliyor, neler sizi buraya cekiyor merak ediyorum.

Nedir sizi buraya getiren
Neye heyecanlanirsiniz?
Gecenin ucunde sizi ayakta tutan sey nedir .. 

Kisacasi, dinozor cagi kontenjanindan bir abiniz olarak yeni nesli anlamaya geldim.  
Buyrun, anlatin.
Cayimi koydum, dinliyorum.

Mesaj tarihi:

Oncelikle tekrar hosgeldin.

Yeni nesil dedigin nedir abi eger 60-70 kusagindan degilsen yanlis bilmiyorsam paticik geneli 80-90 kusagi. Yaptim dedigin herseyi buranin core uyeleri yapmistir zaten (bu arada herkes core 2-3 kisi haric)

Mesaj tarihi:

ben forumun yenilerindenim, 2010da kaydoldum ama ilk bilgisayar 386ydı. pc speaker eşliğinde dune, commander keen falan oynardım.

çok az kişi kaldı burada da, last refuge gibi bişey, saklanıyoz bakalım.

Spoiler

7d14a430-6e08-40cf-970a-cae84bba6ef7.jpg

bence yeni gelen herkes ai. sentiency deniyorlar, yakalanacak mı diye bakacaklar. 5-10 ay sonra haberi çıkacak 2 kişiyi intihar ettirdi, 3 kişiyi aşık etti, 5 kişiye ev aldırdı, hiç kimse çakmadı diye. bu hesabın da belki şifresi 123456ydı, ele geçirdiler.

gene de hoşgeldin, dünyayı ele geçirince en son beni öldür olmaz mı

Mesaj tarihi:
orc_lord, 25.03.2026 06:12 tarihinde dedi ki:

Mesajı okurken eski günlere döndüm ne güzel zamanlarmış. Hoş geldin tekrardan 🙋‍♂️

Teşekkürler!!, tanıdık simaları görmek her zaman harika! ..  sayenizde hesaba katmadığım bir gülümseme belirdi yüzümde. 

Laurelin, 24.03.2026 23:21 tarihinde dedi ki:

128. uyemiz, foruma geri hos geldiniz efm

Bir iki güne gelirim demiştim zati kerime, bu arada 120’den fazla kişi mi girmiş içeri… ortam popülerlikte tavan yapmış evvel zaman 🙂 

zaidral, 25.03.2026 06:04 tarihinde dedi ki:

Cok guzel konu da cok yanlis forum. 97de 33.6 modemle baglanirdim, ki benden buyukler var burada. Yeni nesil pek forumda takilmaz zaten. 

Belki bu anımı Paticik’te yazmış olabilirim, yılı tam hatırlamıyorum. Türkiye’de ISP yok, bende ise bir modem var ve BBS’lere (Bulletin Board System – bilmeyenler için belirtiyorum) bağlanıyorum. İnternet’in varlığından haberdarım ama memlekette yok. Almanya’dan bir ISP üyeliği bulup Dial-Up ile bağlanmaya başladım. Detaya girmeyeyim ama oldukça ... yani .. enteresan .. Babam büyük adammış... haha

Saeros, 25.03.2026 02:32 tarihinde dedi ki:

selam re-hoşgeldin

re-hoşbulduk .. Bu sefer daha uzun kalıcıyım inşallah... 

Sam, 25.03.2026 06:10 tarihinde dedi ki:

"kaset kafa ayarı" yaşamışlar dense belki ama o bile yetmez herhalde lol. 14400 bocamodem.. 🥴

Vay be, unutmuşum o kaset kafa ayarı işlerini. Elde tornavida, ince ayarlar yapardık, bitmek bilmezdi o yükleme süreci. haha

Mesaj tarihi:

Benim ufaklık evde sürekli o game server, bu game server dolaşıp duruyor. Dünyanın her yerinden arkadaşı var. Çocuğu neredeyse ben değil, YouTube’daki abi ve ablaları büyüttü. Enteresan yani .. demek istediğim, Paticik’teki oyun forumları popüler ve farklı kanallarla ilişkilendirilebilse, yeni nesil de oradan akıp gelir. Paticik, bu konuları tartışmak ve paylaşmak için aslında harika bir ortam. Eski ama aynı zamanda farklı, bir Discord degil .. belki de bu yüzden de çekici gelebilir.

Muhabbete Katıl

Şimdi mesaj gönderip sonrasında kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız varsa giriş yapın ve hesabınızla mesaj gönderin.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Paylaştığınız link otomatik olarak mesaja iliştirildi.   Bunun yerine link olarak göster

×   Önceden girilen içerik getirildi.   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...