Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayat, Kişisel, Sağlık- Aort Damarı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

ben monjuro kullandım 3 ay kadar yeterli protein almayınca ve sporla desteklemeyince kötü etkileyebiliyor, başlayacak varsa bilgisi olsun yeterli suyunu proteinini eksiltmeden kullanmak gerek, hele doktor kontrolü olmadan kullananlar var aman diyeyim çok riskli.

ha inanılmaz etkili 1 ekmek kokoreç gömen ben kokoreçten ve ekmekten iğrenir olmuştum

Mesaj tarihi:

Abi nasıl ya, yemekten mi tiksindirtiyor yoksa yemek isteyip de yiyemiyor musun?  Bu ara ben de az kilo verdim ama sporsuz yavaş gidiyor azıcık tatil matil bozunca moral motivasyon zor geliyor.

Mesaj tarihi:

İsteyip yiyemiyordum . Aç olsam bile bir çorbayla hemen doyuyordum. Tiksinmek gibi değil de inanılmaz çabuk doyuyorsun, o yüzden istesen de yiyemiyorsun. Biraz sigarayı bırakmak gibi sanırım.

Bir de işin psikolojik tarafı var. İnsan stresli olduğunda veya canı sıkıldığında mesela bir kokoreç gömesi geliyor 🙂 Ama zaten tok olduğun için yiyemiyorsun. O psikolojik açlığı da bastırmış oluyor.

Bende biraz yavaş gitmişti aslında. 100 kilodan 3-4 ayda 13 kilo vermiştim ama sanırım sağlıklısı da bu. Dozajı artırınca bende ciddi ishal yaptı. Hedef kilom da 85 civarı olduğu için sonrasında bıraktım.

Doktor kontrolünde bırakmadım, sağlık açısından da sonrasında pek bir sorun yaşamadım ama iştahım çok hızlı geri geldi. Muhtemelen doktor kontrolünde bırakmam daha doğru olurdu. Ben de o yüzden yakın zamanda tekrar bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Zaten doktorum en fazla 6 ay düzenli kullanmayı, sonrasında da doktor ve diyetisyen kontrolünde devam etmeyi önermişti.

Tiksinti biraz abartılı bir kelime tabii. Bende insülin direnci de vardı, bildiğin yemek yerken kendimden geçiyordum, doymak bilmeden yiyordum. Onu bastırması ve yemeği daha normal bir şekilde, gerçekten tadını alarak yiyebilmek hoşuma gitse de tek oturuşta 4-5 bira gömen ve pis yemeyi seven beni 1 birada şişirince üzmüştü asdglsş

ilk ay yavaş verdiriyor asıl etkisi 2. hatta 3. aydan sonra ama hayatı da biraz düzene sokmak lazım sanırım stres az spor ve proteini az almak yavaşlatıyor süreci, benim son ay baya stresli bir dönemime denk gelmişti

Mesaj tarihi:

Bana çok tuhaf geliyor bünyeyi bu kadar etkileyebilmesi, sanki bırakınca da aynen geri alırmışsın diye düşünüyorum. sonuçta sen yeme isteğinden ve alışkanlığından isteyerek vazgeçmiyorsun. Belki farklı bir etkisi de vardır bilemedim yine şişman gezmekten iyidir sanki

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Benim bir arkadaş da, 37 yaşında, geçen ay ameliyat oldu bundan. 43mm-44mm çıkmıştı iki sene önce, 2 yılda 50mm oldu, hızla genişlediğinden ameliyata aldılar. Şimdi iyileşiyor.

• Like 1
Mesaj tarihi:

Aort damarı genişlemesi çoğu insanda farkedilmese de özellikle asendan aort denilen çıkan aort kısmında genişleme olabiliyor. 

Genel kabul 50 mm/55 mm den sonra yırtılma riski ortaya çıktığı yönünde. 

Ben 2025 yılında öğrendiğimde 48 mm de idi şu an 48,5 mm civarında ölçme hata payı vb. gibi durumlar hesaba katıldığında normal bir genişleme diyor doktorlar.

6 aylik periyotlarla takip ediyorum, ilginç şekilde hiçbir belirtisi yok ama bombayla dolaşıyorum hissi var. Ne yazık ki yırtılma durumunda mortalite %50 ciddi seviyede. Ameliyat olmayı düşünüyorum fakat ağır bir ameliyat erken olup pişman olmak da istemiyorum.

Mesaj tarihi:

ÖNEMLİ HATIRLATMA..

PATİLER,

30+ YAŞTA İSENİZ MUTLAKA AMA MUTLAKA BİR KARDİYOLOGA GİDİN VE GENEL KONTROL YAPTIRIN, ERTELEMEYİN!

AORT DAMARI ÇAPINI ÖLÇTÜRÜN ÇÜNKÜ HİC BİR BELİRTİSİ OLMADAN İLERLEYEN BİR HASTALIK...

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

Ben her sene checkupa gidiyorum, çok standart kontroller yapılıyor aorta da bakıyor mu acaba kardiyolog o esnada yoksa çok daha kapsamlı bir test mi o?

Mesaj tarihi:
Liebe, 04.10.2026 12:02 tarihinde dedi ki:

Bana çok tuhaf geliyor bünyeyi bu kadar etkileyebilmesi, sanki bırakınca da aynen geri alırmışsın diye düşünüyorum. sonuçta sen yeme isteğinden ve alışkanlığından isteyerek vazgeçmiyorsun. Belki farklı bir etkisi de vardır bilemedim yine şişman gezmekten iyidir sanki

Bir de iğne çıktı son 1 senedir falan, insülin değil ama yeni birşey harbiden zayıflayıyor öküz gibi yesen de. Ben de İnsülin direnci var 15 senedir ve Diaformin hap kullanıyorum eh işte, kilo 95ten aşağıda ama boy 187 olduğu için idare ediyor biraz. Herkese acil şifalar patiler...

Mesaj tarihi:

Ben bir senedir Mounjaro kullanıyorum. Endokrin doktoru verdi. Açlık şekerim normal çıkmasına rağmen şüphelenip şeker yüklemesi yaptı ve 220 çıktı şekerim, sen gizli şeker hastasısın diyince iğneye başlattı. Şekerim tamamen düzeldi yanında da bonus 18 kilo verdim. Ama haftaya kan tahlili yaptırıp yavaş yavaş bıraktıracak büyük ihtimal, ama korkuyorum çünkü açlık tekrar geri gelecek. Food noise olmaması çok güzel bir şeydi.

• Yeni Oluştur...