Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nvidia RTX 5000 serisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Üst segmentte yokuz dediği amd en az %30-40 arası artış bekliyordu büyük ihtimal nvidia'dan. ama olmadığı için şu an 5080 e bile rakibi var eğer 9070xt performans leak doğruysa. rakipten kasıt 5080 e yakın ama daha ucuz kart kafası. Bu yüzden satıcılara yolladığı tonlarca kartı (9070xt) 2 ay bekletecek doğru düzgün marketing vs yapacak daha ucuza vermektense daha pahalıya verecek vs bunun başka açıklaması yok, bunlarınkide ayrı greed tabi.

Örnek veriyorum nvidia normalde yaptığı gibi kart çıkarsaydı 4090 dan biraz düşük performans olacaktı 5080, millet çatır çatır alırdı o zaman. O senaryoda 9070xt 5070ti rakibi olacaktı amd'nin dediği high tier kart çıkarmıyoruzdan kastı buydu büyük ihtimal. Şu nvidia nesline bakarsak amd biraz zorlasa 5090-5080 arası bir  f/p kart çıkarıp herkesi tavlayabilir büyük ihtimal bunu değerlendiriyorlardır. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
xunn, 04.02.2025 14:58 tarihinde dedi ki:

Alıyor muyuz almıyor muyuz, redpill pls.

kalan kartları da görmek lazım (5070ti ve altı) ama 3080 ve üstü ellerindeki kartlarla devam edebilir henüz görünen o ki. ondan aşağısı terfi düşünebilir belki uygun bir fiyat görürse. yetmiyorsa tabi ihtiyaca, yetiyorsa sonraki nesli beklemek daha mantıklı çünkü stagnasyon nesli şu an hem cpu hem gpu.

Sam tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Bence 4070 ve altında performans bir kart varsa , 5070 e geçiş düşünülebilir. Fiyatı çok avantajlı. 30-32k bandında custom soğutuculu bir model alınabilir gözüküyor. Hem upgrade maliyeti düşük, hem kartın kendisi uygun fiyatlı, hemde mfg , dlss 4 ile geliyor.

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Cokomantis, 17.02.2025 15:01 tarihinde dedi ki:

kaç frame alıyosun 50 liraya? nerden baksan bi 4-5 tane alıyosundur. yine iyi bence bu ekonomi de

Şu an RX6750XT var ve 2kda yetiyor herşeye, yeni nesil kartlar yaygınlaşsın çekerim bir 2. el 7900XT yeter bana işte elhamdülliah asdf

Mesaj tarihi:

amd 500-550'ye çıkaracak sananlar tsmc wafer fiyatlarını takip etmedi sanırım lol. sonraki node daha da pahalı, sonraki nesil hızlansa da ucuzlama ihtimali yok gibi. dahası bu hafta haber çıktı, intel tsmc'ye "gel beraber yapalım fab işini" diye, intel üretiminin rekabet etme ihtimali de gitti gibi. samsung bir mucize eseri tsmc'ye yetişemezse bayağı dramatik bir stagnasyon devrinde devam edilecek görünen gelecekte.

8k ultra perf dlss ile işte ancak. ultra perf modunu esas onun için yapmışlardı zaten.

Mesaj tarihi:
kizillelma, 17.02.2025 18:40 tarihinde dedi ki:

“ İnsan gözü 8K yı anlayamıyor “

Bunun yüzünden bir arkadasimla aram açıldı ya. İnsan gözü 720 ile 4k arasındaki farkı anlayamaz diye iddia ettiydi. Tartıştık aramız bozuldu. 

• Haha 4
Mesaj tarihi:
Dynun, 17.02.2025 17:48 tarihinde dedi ki:

cahil kafamla gördüğüm;

8k gaminge yetmiyor, zaten kim o manyaklar,

4k gaminge 4xxx de yetiyor,

Frame generation input lag yapiyor

en iyisi skip zaten

sadece overdrive rtx için güçlü karta ihtiyaç var zaten. rtx kapatınca 2080 bile ultra açıyor 4 serisine gelene kadar. ama işte o rtx işi de dramatik şejkilde değiştiriyor atmosferi🙃

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Deathblade, 17.02.2025 17:22 tarihinde dedi ki:

Amazon lists RX 9070 and RX 9070 XT starting at $649 and $749 — March 6 launch date confirmed.

Bir seriyi daha boş geçiyorum galiba.

gerizekalı olmaları lazım placeholder değilse o fiyatlar, 500-650 max diyorum. belki 700 zorlayabilir xt, msrp 750 yaparlarsa götlerinde patlar. 500-650 yapsın düz olan zaten 5070 rakibi olacak, xt de 5070ti-5080 arası birşey ama daha ucuz olup peynir ekmek gibi satıp market share almaları mantıklı, mallık yapmazlarsa tabi.

bilmiyorum gerçi era of greed yaşıyoruz 800 de yapsalar alacak mal dolu.

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...