ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Bugün bir twit gördüm. Bu işte bir günüm videosu çeken kadınları konu alıyordu. Nedense bu videoları çekenler hep kadın, erkeklerin sırtına biniyorlar kadınları kayırıyorlar iddiasında adam. Siz ne düşünüyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Elbette var, kadın olmak zor. Bir açıdan da ama daha az çalışmalarına daha çok göz yumulabiliyor, o da doğru. Ama o da ayrımcılıktan, kadındır o diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 ne dediğin anlaşılmıyor var mı yok mu GERGE, 14.08.2024 18:04 tarihinde dedi ki: Elbette var, kadın olmak zor. Bir açıdan da ama daha az çalışmalarına daha çok göz yumulabiliyor, o da doğru. Ama o da ayrımcılıktan, kadındır o diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 iş görüşmesine cagrılıp ama siz "bayan"mışsınız diyip red yiyen duymuştum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 ahmedinejad, 14.08.2024 18:01 tarihinde dedi ki: Bugün bir twit gördüm. Bu işte bir günüm videosu çeken kadınları konu alıyordu. Nedense bu videoları çekenler hep kadın, erkeklerin sırtına biniyorlar kadınları kayırıyorlar iddiasında adam. Siz ne düşünüyorsunuz? bu kurumsallar tam yetişkin kreşi oldu artık ya, amerika'da tech tarafı da böyle full. bu videolar abartı tabi her gün böyle değil özel etkinlikler böyledir ama diğer taraftan 'unprivilaged' tayfaya çok fazla kayırma var orası da doğru. bunlar iş yapan kadroya göre daha az maaş alıyor tabi boş takıldıkları biliniyor ama 'equality' olsun diye kadroda tutuluyor, onlar da kreş babında işe geldikleri için çok takılmıyorlar o tarafa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 konuya genel olarak değinmek gerekirse, mavi yaka işler bir tarafa, beyaz yaka iş hayatında da kadın erkek eşitliği çok zor. biyolojik bir kural olarak kadınlar, çocuklarına erkeklerden daha bağlı, hem doğum öncesi hem de doğum sonrası, bu sebeple erkeklerin kıdemi hep daha fazla. kuzey avrupa bunu erkeklere de kadınlarla aynı şekilde doğum izni vererek bir nebze çözebiliyor ama tamamen bertaraf etmek çok zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 var tabii ki, olması da gerekir. bir erkeğin ve kadının yapabileceği iş bellidir. kadının yapabildiği işi erkek yapamayabiliyor, erkeğin yapabildiğini de kadın yapamayabiliyor gayet normal şey bunlar. anlamsız eşitlik zorlamaları ve feminizm saçmalıklarıyla doldurdular ortalığı sıkıntı orada. neymiş güçlü kadınmış, şantiyede çamurlar içinde ustalarla çalışabilirmiş kadın. herkes kendi güçlü olduğu konuları öne çıkarsa bunlar üzerine yoğunlaşılsa çalışan da çalıştıran da daha mutlu olacak da... herşeyi herkes yapabilirmiş gibi rol yaptırmak zorunda bırakıyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 "Herkes her şeyi yapar" ile "kadınlarla erkekler her işi yapabilir" aynı kefede değil. Kadın şantiye çalışanı gayet olabileceği gibi şantiyeyi kaldıramayan erkek de olabilir, sıkıntı tam olarak nedir burada? Benim kız kardeşim mimarlık okudu, şantiye stajında patron sarkıntılık ettiği için soğudu mimarlıktan mesela. Al sana şantiyeyi kaldıramayan kadın örneği. Bu arada tweeti atan da kadın düşmanlığının yanına eşcinsel düşmanlığı da eklemiş, amacı da çok bell,i kadınları aşağılamak. Bu konuyu illa böyle bir tweet'le mi tartışmamız gerekiyor. Ben bu soruyu hakaret sayıyorum. Zaten ortalama zekadaki bir insan ülkemizde erkeklerin iş gücüne katılımının kadınların iki katı olduğunu görüp kadınlar aleyhine ayrımcılık olduğu sonucuna varabilir. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 (düzenlendi) ne istiyorsunuz abi, uzakdogudaki gibi gece 11'da mesaiden cikilsin, zil zurda sarho$ metrobuslerde uyunsun, kariyer pesinde curuyen patron kolesi insanlar mi? insanlar, lan ne guzel, iste hayat boyle olmali, kaliteyi bu seviyeye getirmeliyiz diyecegi yerde, "bunlar cok yemek yiyor, orta saha alin" diyor arkada bulgur ka$iklarken ahauahsdflaksdjf standart USA start up kafasi video'da olan, youtube i ac, ofiste bir gunum diye NYC ya da SF videosu arat 800 milyon tane cikar, ba$lamislar yine pacalardan cekmeye. İş hayatında cinsiyet ayrımcılığı var mı? tamamen micro seviyede var. amazon ise alimlarinda hintliler, tiktok'ta cinliler buyuk bir bias uyguluyolar mesela. google'da da white supremacy hakim mesela, ama soyle, adam karsisina kendi irkindan (ve belki cinsiyetinden) bir ciktimi, soru hakkinda bir cok hint verip adami bir sekilde kayiyirken, sevmedigi veya takim arkadasi olmasini istemedigi birini gorunce basiyor zor soruyo, kullaniyor yetkiyi veriyor etkiyi. Ağustos 14, 2024 reyou tarafından düzenlendi 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 (düzenlendi) eldar, 14.08.2024 18:55 tarihinde dedi ki: "Herkes her şeyi yapar" ile "kadınlarla erkekler her işi yapabilir" aynı kefede değil. Kadın şantiye çalışanı gayet olabileceği gibi şantiyeyi kaldıramayan erkek de olabilir, sıkıntı tam olarak nedir burada? Benim kız kardeşim mimarlık okudu, şantiye stajında patron sarkıntılık ettiği için soğudu mimarlıktan mesela. Al sana şantiyeyi kaldıramayan kadın örneği. Bu arada tweeti atan da kadın düşmanlığının yanına eşcinsel düşmanlığı da eklemiş, amacı da çok bell,i kadınları aşağılamak. Bu konuyu illa böyle bir tweet'le mi tartışmamız gerekiyor. Ben bu soruyu hakaret sayıyorum. Zaten ortalama zekadaki bir insan ülkemizde erkeklerin iş gücüne katılımının kadınların iki katı olduğunu görüp kadınlar aleyhine ayrımcılık olduğu sonucuna varabilir. Adam kendi deneyimlerini anlattığı için başlangıç noktası olabilir diye düşündüm. Koç holding gibi belki de ülkenin en elit şirketinde çalışıp bunlardan şikayet etmesi bir veri bence tartışılabilecek. Ha bir de ise alım konusunda ayrımcılık ayrı, çalışılırken yaşanılan ayrımcılık ayrı. Bu doğum izni süt izni çocukla daha çok ilgilenilmesi için verilen izinleri elbette konu dışı tutuyorum. Aynı statüde bir kadın bir erkek çalışan varsa yönetim ikisine de aynı davraniyor mu mesela Ağustos 14, 2024 ahmedinejad tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Adamın girişinden sonra o mesajı okumadım, doğru olduğunu nereden bileyim, kim olduğu belirsiz, şimdi baktım profiline, rezil bir islamcı-erdoğancı takılan trolmüş Bu tarz tiplerin internette sıktığı palavraları oturup tartışacak mıyım bir de? Hem delinin teki kuyuya taş attı diye zaman harcayacağım bir de adama görüntüleme vereceğim yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Abi tartışma o zaman. Elinden tutup zorla mı yazdırdım konuya Adamın profile hiç girip bakmamıştım ki genelde önüme düşen twitlerde bakmam kim neciymis diye. @Reyou adam bence onları kendi çalışma şartlarına çekmekten çok, bu iş bu şekilde yapilabiliyorsa ben neden mesai kavramı olmadan 7-24 çalıştım diye soruyor. Yani hakkını arayan adama da diğer arkadaşlarını kıskanma denmez ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Peki adamın yalan söylediğinin farkındasın değil mi? Koç holding şirketlerinden birinde, 80 kişinin üstü direktör olarak çalışan arkadaşım var, bir an ona abi sizde erkek çalışanlar kadınların 5 katı mesai yapıyormuş doğru mu diye sorduğumu düşündüm, herhalde delirdiğimi sanardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Adam kendisine dava açılmasını göze almış. Bunu da yazmış zaten. Koç holding itibarını zedeledigi için dava açabilir adama. Kim olduğunu bulmak çok da zor olmaz koç için haliyle. Adam sırf İslamcı diye direkt yalancıdır demek de olmaz ki. Belki adamın istisnai bir işi vardı. Adamın dedikleri arasında inanılmaz bulduğun ne hem? Gece yarısı aranması mı, tatilde is kitlenmesi mi? Böyle şeyler olmuyor mu Türkiye'de beyaz yakalara? Hadi Hollanda falan olsa dersin iş kanunları şirketi perişan eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Ne davası yahu, adam sadece inandırıcı olmak için sallamış. Olmayan insanı nereden bulup dava açacaksın, zaten kimse uğraşmaz bununla. Adamın iddiası: Koç holdingde çalışanların en az yarısı günde 2-3 saat mesai yapıyor (bu yarısı da kadınlar ve efemine erkekler) sen bu şekilde bir şirketin çalışabileceğini düşünüp de nasıl buna inanabiliyorsun anlamakta zorlanıyorum. Adam islamcıdır diye yalancıdır demedim, adam islamcı-erdoğancı trol dedim, belki adam islamcı bile değil. Ama saçma sapan tweet'ler atarak ilgi çekmeye çalışıyor veya belki bunun için para alıyor bilemem. Ben daha bu topic'e yazmacağım, bir cevap beklemiyorum yani. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 İkcılar çalışmadan da şirket gayet döner Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Bu karılar her şeyin en privileged en kolay haline sahip olup sonra da kıdın ılmık çık zor diye tatava yapmaya devam edebilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 IK sadece özlük vb. yapmalı, işe alım gibi işlere bulaşmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Anketteki secenekler onyargi kokuyor. Bu konuda ayrimcilik calisanin lehine olmaz, aleyhine olur. Cevap da ayrimcilik tabii ki de var, hem erkeklerin hem kadinlarin aleyhine. Kadinlarin aleyhine olan ayrimcilik cok daha baskin ve etkili. Zaten islerin %90’i uydurma, cogu kisinin gercek bir is yaptigi yok. Is olayini bu kadar yuceltmenin bi anlami yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2024 benimde işim böyleydi biraz duruldu şirket değişti vs gerçi ama 365 gün iş vardı, firmaların umurunda olmuyor yaptığınızla kalıyorsunuz. Cinsiyet ayrımcılığından ayrı olarak birilerinin keyfi gayet yerindeyken ben bayağı kötü durumdaydım. maalesef büyük diyeceğiniz şirketlerin içi böyle saçma olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 eldar, 14.08.2024 18:55 tarihinde dedi ki: "Herkes her şeyi yapar" ile "kadınlarla erkekler her işi yapabilir" aynı kefede değil. Kadın şantiye çalışanı gayet olabileceği gibi şantiyeyi kaldıramayan erkek de olabilir, sıkıntı tam olarak nedir burada? Benim kız kardeşim mimarlık okudu, şantiye stajında patron sarkıntılık ettiği için soğudu mimarlıktan mesela. Al sana şantiyeyi kaldıramayan kadın örneği. Bu arada tweeti atan da kadın düşmanlığının yanına eşcinsel düşmanlığı da eklemiş, amacı da çok bell,i kadınları aşağılamak. Bu konuyu illa böyle bir tweet'le mi tartışmamız gerekiyor. Ben bu soruyu hakaret sayıyorum. Zaten ortalama zekadaki bir insan ülkemizde erkeklerin iş gücüne katılımının kadınların iki katı olduğunu görüp kadınlar aleyhine ayrımcılık olduğu sonucuna varabilir. ayrıca twit sahibi hardcore muslim büyük ihtimal muhalif görunumlu akpli. yani postlanması bile gereksiz zaten biri homofobik değilim ama feminen görunumlu erkek diye lafa baslıyorsa oradan kacın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 benim gözlemim, kadınlar daha çok idare ediliyor. insanlar dönem dönem moddan düşebilir, verimliliği azalabilir. kadınlarda bu çok daha fazla tolere ediliyor. kadın > erkek. evli > bekar. en şanssız: bekar tecrübeli erkek (her iş buna kitlenir hem mobilitesinden hem iş bitiriciliğinden) en şanslı: evli çocuklu kadın (ne görevlendirme yazabilirsin ne iş yükünü arttırabilirsin, mesaisini doldursa erken çıkmasa kardır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 (düzenlendi) Çekilen videolar şirketlerin pr'ı için ısmarlama çektirdiği videolar, bakın bizde çalışma ortamı ne güzel gibisinden o yüzden oturup ciddi ciddi yorumlamak yanlış. Günlük 3 saat mesai olayı kadın için de erkek için olan yer de var. Bknz: David Graeber - Bullshit jobs. Bir kişinin 24 saat nöbette gibi çalıştırılıp sömürülmesi farklı bir konu 8 saatlik mesaide 3 saatlik iş yapılmasına izin verilmesi, verimsizlik ayrı bir konu bence. Kadın-erkek olayı da sektöre ve kuruma göre değişir, fabrikalarda üretim-kalite-planlama gibi yerlerde genelde erkek ne çalışıyorsa kadın da onu çalışıyor. Ağustos 15, 2024 µh tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 Kamu şirketinde çalışıyorum, herkes olmasa da şirketin %65-70i dindar tayfa. Erkek-kadın çalışan sayısı %70-30 gibi bi şeydi en son. İlk kez geçen sene kadın yönetici oldu şirkette. Kimse yüksek sesle söyleyemedi ama baya insandan "gadından yönetici mi olr haammnk" tarzı şeyler duydum. Kadınların burada ne işi var, keşke kadınlar hep evden çalışsa, odada kadın olmasa çok iyi olur vs vs duymaktan usandığım laflar. İzindir, hastalıktır çok darlayan bir şirket olmadığı için herkes rahat o konularda genelde ama tabii izin isteyen/hasta olan kişi kadınsa ekstra sallamıyorlar, islamcı tayfanın ağzına bile almaya çekindiği "kadınsal hastalıklar"dandır ve bununla ilgili ağzımdan bir iki kelime çıkar muhabbeti olur diye korkuyorlar sanırım fdsfs Bunun dışında 8 saat mesaide 3 saat çalışan tayfa burada da var, kadın erkek hiç fark etmiyor gerçekten herkes yata yata çalışıyor. Belli başlı kişiler var, birimlere 1er 2şer dağıtmışlar, ayda yılda bi kere işe gelirler, sürekli mesai yazarlar, en erken öğlen gelirler akşam iş çıkış saatinde asla göremezsin vs. Kimse de ağzını açıp bi şey diyemez bunlara çünkü partiden bi şeydir, birisinin yeğenidir, YK başkanının komşusudur vs. Bunların tamamı erkek bu arada. Özel sektörde eşimin, arkadaşlarımın falan yaşadıklarını da düşününce ilk şık gerçekten çok ayıp ya TR için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 Tahmini rakamlarla türkiyede kadınların lehine olan yerler yüzde 5, eşit yerler yüzde 15, erkekler lehine yüzde 80 olsun diyelim. paticik gibi ortamların yüzde 50 si o yüzde 5 lik şirketlerde çalışıyo olabilir. Herkes kendi ortamına göre oy kullanırsa da bu sonuçlar normal. Ama türkiye gerçeği kadınlar için çok kötü. Tabi iyileşme sürecinde. Bi 20 30 seneye belki eşit olmaya yaklaşır. Gerçi amerika, avrupa bile hala tam beceremediğim göre biz ona 60 sene diyelim 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar