Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2024 - 2025 Sezonu Genel Tartışma

Aceace

Öne çıkan mesajlar

S-H, 30.10.2024 19:44 tarihinde dedi ki:

sarı kart görse öyle oynamaz argümanı çok komik. e görmüyorsunuz görmeniz gereken kartı onu diyoruz zaten.

O "komik" lafı BJK'lı Nihat Kahveci kendisi dedi zaten canlı yayında. İlkini görmeyince rahat oynadı adam. Sarı kartı olan adam genelde daha dikkatli oluyor.

Öte yandan BJK sezon başı 5 atarken uyuyakalan yapıyı da Kasımpaşa yıkmış, 3-0'dan 3-3 yaptı adamlar. Yapı heralde 3 fark olunca buradan da dönmez heralde deyip erken mesai bitirdi o gün.

Sosyal ağlarda paylaş

1d4 dmg veren goblinlere karşı 2 dmg reduction itemı takmışsınız, critle 4 dmg yiyince "hani immune'duk? değilmişiz, şartlar eşit!"  

bu maç özelinde eski dönemleri göz önüne alınca bence bayağı dengeli yönetildi. icardinin pozisyonuna penaltı demem, ama zaten daha önce başka bir maçta bizim semihin aldığı pozisyona da penaltı demiyordum. buna da vermeleri lazım ona veriyorsan. bizim girdiğimiz 1-2 pozisyon vardı onlar gol olsa işin rengi farklı olabilirdi. şu maç ingilterede oynansa kimse hakemi konuşmazdı ama aması var. Orada hakeme, sisteme güven var, bu maç bizi doğradılar der geçer taraftar. 30 küsür maçlı ligde sen hakem yüzünden toplam 6 puan kaybediyorsan rakiplerinde benzer şekilde 5-7 puan kaybediyor. Benzer şekilde kazanıyor da. En sağlam hakemi ikiniz arasındaki maça verince de iş çözülüyor. Yani 500 tane pozuk para atsan havaya 250-250 yazı-tura gelmez ama -o bir eğri var işte- ona uygun dağılır. İş senelere yayılınca daha da dengeye geliyor. Sistem herkese eşit ve adilse tabi.

Bizde o güven yok çünkü yapılanları görüyoruz. Sarı kartlarla maçı dizayn edemezsin ama ligi dizayn edersin.  Burada pozisyon pozisyon savunarak kendinizi ikna edebilirsiniz ama bizi edemezsiniz. Ha ne yapabilirsiniz? İstatistikler çok ortada, onu toparlayabilirsiniz. Daha önce söylemiştim bir yerde, istatistiklerdeki farkı kapatmak için 4-0 önde olduğunuz maçlarda son dakika penaltısı ile 4-1 yapabilirsiniz, kopmuş maçlarda kilit olmayan oyunculara sarı kartlar dağıtabilirisiniz. (Yapabilirsiniz derken yapacak olan buradaki taraftarlar değil tabiki)

Bu kollanmanın, desteklenmenin Galatasaray aşkıyla yapıldığını da düşünmüyorum. Parayı takip etmek gerekir, arkada çok tatlı nemalanan bir grup insan var, bu insanların bu işi sürdürmesi gizli kalmalarına, gizli kalmaları da güçlü tek adamların gelmemesine bağlı. Sizin "bizde başarılı adam bile gider" diye övündüğünüz şey aslında bu sistem. 

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

bir şey biliyorsan söyle de abi bilelim bizde öğrenelim şu yapıyı. kimler nem alıyor bizim şampiyonluğumuzdan? aynı istatistik avrupa ligi için de paylaşıldı, en az kart gören takım neredeyse gs, trio ekibinin bazı kararlarına sen bile katılmamışsın hangi istatistikten bahsediyorsun madem? 

geçen yıl fb, konyaspor ile 0-0 berabere kalmasa belki şampiyondu, önceki sene giresunspor ve istanbulspor'a puan verdi,ondan önceki sene sivasspor'a maç vermese şampiyondu, bu maçların hangisini hakemler yüzünden kaybetti fenerbahçe?. yine gs 1 gol fazla atsa şampiyondu. bu nasıl bir yapı ki bu kadar iyi organize edebiliyor bu ligi. 

kendimi bildim bileli kim şampiyonluğa oynasa, hep bir yapı tarafından kollanıyor, başakşehir şampiyon olduğunda,trabzonspor şampiyon olduğunda bile bir yapı şampiyon yaptı bunları, daha önce aziz yıldırım zamanı fener sürekli kollanır deniyordu, fenerasyon espirileri yapılıyordu. bjk şampiyon olduğu sezon bile neler yazıldı çizildi. 

kollanan bir takım yok, devletin tüm kurumları gibi çürümüş bir tff ve mhk var, yıllardır düzgün hakem ve yönetici yetiştiremiyorlar, beinsport a verdiler maçları doğru düzgün yayın bile yapamıyorlar. bu çürümüşlük böyle leş hakemlerin maçların yönetmesine sebep oluyor ama klasik akp kafası hiç bir şekilde hatalarını kabul etmiyorlar,denetim mekanizması da ülkede öldüğü için böyle devam ediyor bu. takımların birlik olup buna karşı gelmeleri gerekirken taraftara oynayarak bir birlerini yiyorlar taraftarda bu oyuna geliyor. 2020 yılında gs'nin tff ve mhk açıklamasından sonra, tüm 17 takımın ali koç gazıyla aynı anda açıklama yaptığı günleri ne çabuk unuttunuz,  o zaman ne güzeldi hakemler ve tff şimdi mi bozuldu

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

Raze guzel yazmis acikcasi, oncelikle uslubu icin tesekkur ederim. Bu mac ozelinde ve hakemlerle/trio ile ilgili benim de dusuncelerim bu dogrultudaydi. 

Genel bir sisteme bakarsak sari kart ve lig dizayniyla ilgili, lig sonu ve Avrupa ligi sonunda daha saglikli bir karar verebilecegimizi tahmin ediyorum, henuz erken. Kaldi ki dikkat edersen lig dizayni narrative i verilmeyen kartlardsn bir anda 3-4 kisinin yorumuyla belirlenen gorulmesi gereken e evrildi. Bu kisilerde sistem disi degiller isin ironik kismi hani yabanci bir kurum olur, onu da anlarim. Su forumda herkesin sektirdigi eyyamcilikla sucladigi bildigimiz ayni yapinin hakemleri. Kim bilir, sezon sonu bu da degisebilir. Veya Avrupa Ligi daha iyi bir kistas olabilir 8 mac yeterli bir sample. 

Onun disinda para mevzusunda ozellikle sene basi donen olaylarda birilerinin GS uzerinden cok fena nemalandigi acik gibi duruyor. Bunun bir yapiyla mi yoksa kisisel menfaatler icin mi olduguna bakmak gerek bana biraz taraftar grubu ve kisisel gibi geliyor bu is. Ustune gidilmesi gerekiyor mesela su karaborsa olayinin. Para olayi, sahisler ve belli gruplar icin buyuk meblalar gibi gozuksede ulke genelinde yapi vs icin cok buyuk rakamlar degiller acikcasi. Karaborsa dediginiz sey sahsi menfaat icin yapilir.

Guclu baskan olayina gelirsek unutulmamasi gereken GS ye guclu baskanlarin da zamaninda geldigi, hatta Unal Aysal gibi neredeyse TR sisteminin disindan birinin hatiri sayilir sure baskanlik yaptigi gercegi var. Kendi menfaati icin hukumet yanlamasi bir yana ki bunu yapmayan yonetici zaten yok, bu adamin ufak hesaplar ve paralar pesinde kosmus oldugunu dusunmuyorum.  Zaten sonunda klubu borcla birakip gitti. 

Onun disinda GS de her zaman muhalefet olmustur iyi kotu. O yuzden guclu baskan sistem karsitidir soylemi bence cok anlamli degil, ayni guclu Ataturkcu ve bizimle ayni siyasi goruse ve hayat vizyonuna sahip Ali Koc baskanin yanina aldigi isimler hukumete yakin tipler ayni zamanda. Acun iste bundan otesi yok. Veya Emre Belozoglu sportif direktor / TD direktor olarak calismis bu klupte. Ornekleri cogaltiriz.

Turkiye de uc buyuk futbol klubu taraftarligi aslinda dunyadaki en homojen dagilmis topluluk olabilir. Herhangi bir mezhep, irk, baska bir gorus olmadan rastgele renk sevdasiyla tutulan takimlar bunlar. O yuzden rastgele bir hakemin GS li FB li olmasi gayet olagan, bunun bir yapi olabilmesi icin her zumrenin belli kisiler tarafindan ele gecirilmesi lazim ama hukumet kabinesinde diye bilir miyiz yuzde 70 gs lidir diye mesela. Bu mantikla dusunursek, guc varsa bile bunun cabuk degistigi, bir takimin 13. Bitirip ertesi sene iyi bir yapiyla sampiyon olabildigi, gerekirse bir baska sezon averajla sampiyonluk kaybedebildigi durumlards kolektif bir yapidan bahsetmek irrasyonel ve aptalca geliyor. Sene basinda bu takim dokulup 5 yedi bir kupa macinda, o gun kadrosundan 6-7 adam farkli sahada; ama futbolu yonetenler ayni isimler. Demek ki hersey tinfoil hat ile aciklanmiyor, arada bir Occam a basvurmak gerekiyor. 

Sotto tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Yapi denilir denilmez, belki o duzeyde degildir. Ama birseylerin dondugu belli. Mesela kim gecen sene alinan puanlarin normal oldugunu soylebilir? Bu sadece GS icinde degil FB icinde gecerli. Ozellikle 2 takimda yarista tutuldu ki bir takim kopup gitmesin, seyirci/sponsor vs. gelirler dusmesin. Ama son haftalarda acik ara FB aleyhine olanlari da gorduk. Ayrica belirli olaylarin surekli GS lehine yasandigini ve bu durumun artik hemen her mac beklenen bir durum haline geldigini de goruyoruz.

Belki yapidan ziyade GS su an UEFA kupasinin ekmegini yiyorda olabilir. Sonucta o donem buyuk sempati kazandigi acik ve net, ve su an o donemin cocuklari hakemler. Buyuk cogunlugunun GSli olmasi sasirtmaz. Ama buna ragmen federasyonun (ozellike Buyukeksi doneminin) herhangi bir adim atmamasi, hatta atmayi gectim canak tutmasi apayri bir durum.

Karaborsa olayina gelince ben GS baskani ve yonetiminin bu isin arkasinda oldugunu dusunuyorum. Dursun Ozbekin daha onceki yonetimi doneminde de yaptiklari ortada sonucta. Direk dahil olmasa bile bilgisi dahilindedir mutlaka, yoksa gecistirmeye calismazdi. Hatta transferlerin ve gonderilen oyuncularda saibeli durumlar var. Akil almaz, mantik disi paralar odendi mesela Oliveira vs gonderirken. Belirtilmeyen, sponsor diye gecistirilen ucretler apayri bir durum. Onu da gectim, bazi oyunculara verilen maaslarda inanilmaz. Sallai mesela iyi oyuncu olabilir ama eski takiminda yillik net 380-400k eu kazanan, kariyeri boyunca toplamda 2.5m kazanmamis bir oyuncuya senelik 2.5m eu vermek normal bir durum degil. Inanilmaz menajerlik oyunlari donuyo gibi. Ha tabi bu GS nin zararina, diger kluplerin isine gelir.

Sosyal ağlarda paylaş

Ben kendim buraya sizin şöyle böyle almanız lazım desem otorite kabul edecek misiniz yahu 😛 , ondan 6 tane hakemin hedesini baz alıyoruz en azından elle tutulur bir şey var diye. Yoksa hakemleri eski/yeni beğenen yok. Geçmişte küfür ettiğimiz kendi yanlış kararlar verdim vs diye itiraf eden adam çıkıp bizi savunmuş olsa ne olur olmasa ne olur. Sen kendin zamanında aynı haltı yemişsin.

Sosyal ağlarda paylaş

Galatasaray çok farklı bir yere geldi artık, Fb ve bjk kendi aralarında rekabet etmeye başladı galatasaray koptu gitti muhtemelen 4-5 sene daha böyle devam edecek. Olan fb'li çocuklara oldu yiğenim fenerbahçeli 10 yıldır beşiktaşspor muamelesi görüyor ne şampiyonluk gördü ne bir şey gizli gizli icardi forması istediğini söylüyor. Sınıftaki fenerlilerin neredeyse hepsi galatasaraylı olmuş babaları fenerli ama enteresan bir durum. Sosyolojik olarakta bu başarısızlık fb'ye gelecekte çok şey kaybettirecek gibi görünüyor.

Galatasaray ise profesyonel bir şekilde gidiyor; Galatasaray Lisesi'nin başarısı bu altyapının kurulmasında çok büyük.

Umarım beşiktaş ve fenerbahçe'de rekabete tekrar katılır ve heyecan olur inanın bu sene ligtv bile almayaaktım ma osimhen için aldım çünkü daha ilk günden belli kimin şampiyon olacağı derbiler bile keyifsiz.

Sosyal ağlarda paylaş

boş tespitleri biraz kısın ya, liverpool 30 yıl şampiyon olamadı ne kaybetti ya da hiç şampiyon olamayan alman takımının stadında yer bulunmuyor, çocuklar gsli oluyormuş da bilmem ne. sanki meydan savaşı yapılacak da savaşçı kasıyor takımlar

Fistan tarafından düzenlendi
  • Like 1
  • Tesekkurler 1
Sosyal ağlarda paylaş

4 sene himmetle dua ile ligi domine ettiler üstüne uefa aldılar üstüne 24 yıl geçti çok farklı bir yere evriliyoruz mavraları dinliyoruz. TR'den hiçbir kulüp bir yere evrilemez. Beşiktaş basketin Iverson'ı getirdiği gibi Osimhen'in yolu düştü, gidecek. Tutabilecek misin? Hangi altyapı kimleri çıkarıyorsun? Bu ligden kimse Real, Barca hatta Benfica, Porto bile olamayacak. Gider geliriz böyle sonra isviçre sonuncusu eler, derbiler çok keyifsiz aaağğbi ya diye tr'de caka satarsınız 

• Like 1
  • Haha 1
  • Kustum 1
Sosyal ağlarda paylaş

Fb'li ve bjkliler çok sinirli bir galatasaraylı olarak kafam çok rahat ben başkan kim onu bile bilmem maçımı izlerim futbolcuları izlerim beni eğlendirmezlerse eleştirir geçerim bu kadar. Yok himmet yok dua yok barça yok benfica; gün sonunda işten çıkıp evime geldiğimde namalup olarak ligte iyi gittiğimizi görüp güzel bir maç izleyip iki bira çakıp yatarım bu kadar. fenerli olsam demek hem gs maçını izlicem hakem diyeem hem kendi maçımı izleyip önder acuna kulak vericem bir de yenilip delirecem ve analizler vs. kasacam peh.

1981 1982 1983 yılında ligte olanları kim hatırlıyoru? kimse e hadi o 3 yılı konuşalım deli gibi kafayı yiyelim yok abi ülke düzelmez abi bune abi şike ağbi diyelim ee o günleri kimse umursamıyor hatırlamıyorsa bugünleide kimse 30 yıl sonra umursamayacak kafayı yiyen fb ve bjkliler yedikleri kafa ile eksik tahta kalacaklar.

O yüzden önemli olan galatasarayın taraftarlarını mutlu etmesi ve rahat ettirmesi; gerisi boş ilgilendirmez beni sizi de ilgilendirmemeli takımınız neden başarı elde etmiyor bunu sormalısınız.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...