Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blue Eye Samurai - Netflix - 2023

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

bayagi guzel. hevesle beklenecek bir animasyon olmus. ilk bolumlerdeki ayaklari yere basan yaklasimla, tutarlilikla sadece animasyon degil seri mecrasinin genelinde yeri olabilirmis.

hibrit yaklasim isiklandirma ve kamera acilarinda meyvesini vermis. figur sayisi icin ayni seyi soyleyemeyecegim zira festival koyunde ne kadar etkileyici bulduysam claws, shogunate falan o kadar klon askeri gibi hissettirdi. orijinal muzigi cok basarili. kill bill soundtrack'den, metallica'dan falan calip havasini bozmasalar keske.

karakterler yan karaktere kadar cok basarili. kimisinin yuz hatlarini seslendirenlere benzetmeleri cok hos olmus.

s01

Spoiler

kerhandedeki crawlspace dovusu ve mikio ile dovus gibileri en iyilerdi bence. kareografik cabaya ragmen kaleler, saraylar ayni etkiyi yaratamadi. fowler'in ayni anda taigen ve mizu ile kapismasi hikayeye ne kadar hizmet ediyorsa vurdu kirdi denklemlerini de o kadar zedeliyor.

Mesaj tarihi:

Bence mis gibi basladi ve bitti. Arc gerektirdigi kadar soru ortaya cikartip yeterince cevap verdi, tam dozunda soruyu da sonrasina birakti. 

3 - 4 ve 5. bolumler cok cok iyi oldugu icin bitisteki 6-7-8 den ayni tadi alamamak dogal, ama bu bolumler hikayenin akisina hizmet etmeyen veya kotu bolumler olduklari icin degil oncesinde serinin acilisindan itibaren 5 e kadar devamli vites arttirdigi icin bence.

Japonyada gecen , western bile olsa "anime" de ingilizce konusulmasi basta baya kulaklarimi tirmalasa da voice acting bence baya iyiydi. Diger netflix og animasyonlar icin aynisini soyleyemiyorum, onlarda direkt jp dub a gecmistim. Bunda da jp dub efsane bu arada. ozellikle mizu ve swordfather sekanslari cok cok iyiydi. (2. turu jp dub izliyorum 4 e kadar geldim) 

Bazi yerlerde muzigin kullanilmasini begendigimi soyleyemem. Belki kimileri icin gaz faktoru olarak ise yariyordur ama beni ortamdan soktu cikartti, asiri pretentious bir havasi vardi. Bazi yerlerde de tam tersi, hah burasi icin tam bu olur baska bisey olmaz hissi vardi. Burda produksiyon ittirmesidir heralde diyip o tarafa sovdum, yonetmen in geri kalan yerlerde o kadar guzel is cikartip burda o kararlari vermesini bunye kabul etmedi. 

• Like 1
Mesaj tarihi:

ben ilk episode'un ortalarında falan caponca dub'a geçtim ya, öyle setting'e öyle karakterlere ingilizce VA gitmiyor bence

Alıntı

3 - 4 ve 5. bolumler cok cok iyi oldugu icin bitisteki 6-7-8 den ayni tadi alamamak dogal, ama bu bolumler hikayenin akisina hizmet etmeyen veya kotu bolumler olduklari icin degil oncesinde serinin acilisindan itibaren 5 e kadar devamli vites arttirdigi icin bence.

şu yoruma da katılıyorum ayrıca

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

sunu koyuyorum seriyi bitirmediyseniz izlemeyin, spoiler dolu.

bir suru ivir zivirdan bahsediyor da en hosuma gidenler sanat yonetimi ve kulturel kareografi. izlerken bazi kiyafetler icin bunlar tarihi degildir, yaratici insiyatif almislardir diye dusunmustum, pek oyle degilmis.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

blacksmithing olayinda birilerinden danismanlik almislar, fantazi yerleri, abarti yanlari var, gozu kor adamin yapabilecegi bisi degil, zaten surecin en onemli yerlerini gostermiyorlar, (heat treatment-quenching) ama geri kalan kisimlarda bicak ve kilic yapimi hakkinda anlatilan her sey %100 dogru.

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

yazımda bazı sıkıntılar var "e bu böyleyse o niye öyle" dedirten ama hızlı bitirtecek kadar sürüklemese de gene iyi. netflix bunlara para harcasın live action yerine.

yani evet müzikler biraz kill bill (hatta bazısı direkt ondan lol) ama gene de japonca versiyonu iyiymiş lol.

• Like 1
  • 7 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...