Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shogun (2024) - FX


Norak

Öne çıkan mesajlar

Subat ayinda cikiyor.

Shōgun follows "the collision of two ambitious men from different worlds and a mysterious female samurai: John Blackthorne, a risk-taking English sailor who ends up shipwrecked in Japan, a land whose unfamiliar culture will ultimately redefine him; Lord Toranaga, a shrewd, powerful daimyo, at odds with his own dangerous, political rivals; and Lady Mariko, a woman with invaluable skills but dishonorable family ties, who must prove her value and allegiance".

 

shogun-tv-show-social-only.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bir yandan fena durmuyor ama bir yandan da uzakdoğu'da geçen her öyküde illa bir beyaz adamın başrol olma, başrol japon kadının romantik ilişkisi olma sendromu da devam ediyor, eskiden hadi neyse ama bu dönemde sırıtıyor artık bana. afrika öyküsünde bir beyaz adam başrol olsa, başroldeki siyah  kadının ilişkisi olsa çıngar kopar bugün. neyse hadi bakalım, hiroyuki sanada var filan kötü durmuyor onun dışında.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maksat savior white man trope'unun artık fiction'da bitmesi gerektiği. çinli film yapıyor, matt damon kurtarıyor. japon öyküsü yapılıyor, gene batılı gelip akıl veriyor. tamam last samurai filan çekildi bitti yetsin artık. kaç kere daha aynı olay olabilir. japonya'da asasino yapılıyor, zenci samuray kurtarıyor.

japonya'yı da sömürge yapmak istediler aslında, yapılamadı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anjin San!

İlk uyarlaması dönemi için çok iyiydi. Cosmo Jarvis Richard Chamberlain’in yerini dolduramaz gibi geliyor.

@Sam Zaten uyarlandığı kitap eski. Onu uyarlayınca haliyle baş karakter beyaz olmak durumunda. Tabii illa o kitabı uyarlamak yerine Uzakdoğu’da geçen başka bir dizi yapılamaz mıydı; o ayrı bir konu. Mesela keşke bir Lone Wolf and Cub dizisi yapılsa.

Komutan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
ahmedinejad, 27.02.2024 22:01 tarihinde dedi ki:

Dizi güzel de çözemedigim bir şey var. 

  Gizli içeriği göster

Bunlar en başta adamı oylayip dusurseler bu herifi rahatça öldürür, gemiyi gönderir her türlü planlarini yerine getirirdi. Daha henüz adamdan sırları da ogrenmemisti bizim lord. Niye adamın oylanmasini geciktirdiler onu çözemedim. 

 

Spoiler

O lordlar Portekiz'in kuklaları anladığım kadarıyla, o yüzden Blackthorne'un ortadan kaldırılmasına daha çok önem veriyorlar etrafa bilgi yaymadan. Ishido'nun da öğrenmesini istemiyorlar sanırım.

Ishido da dini değil military bir herif heralde, katolik falan değil galiba. O da ne ayakmış bu herif diye merak ediyor diğer lordlar önce bunu şart koşunca.

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

İşte onu diyorum ben de. Şimdi ishido da killandi. Halbuki oylama yapılıp herif oldurulse koruyacak kimse kalmadığı için kafiri de rahatça oldururlerdi. Asasin falan sokmak zorunda kalmazlardi kaleye. Yani bu adamın varlığı hristiyan lortlarin oylamayı geciktirmesi degil tam tersine hızlandırması için bir sebep olmalı aslında. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Onun direkt kabul edeceğini düşündüler sanırım, bahane olarak başka legit sebepler sundular işte tanrımıza şirk koşuyo, yağmalamış, bizimkileri öldürmüş falan diye. Ishido üstüne düşünmeseydi öldürmeyi direkt kabul edebilirdi de. Toranaga ve sonrasıda diğer lordlar da adama focus atınca merak etti.

Bu şekilde sallıyorum ben de.

Ya biz taht oyunlarına alışkınız da karakterleri olduklarından daha zeki göstermişler falan diye eleştiriyodu biri. Normalde daha odun olmaları gerekiyo galiba.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...