Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni gümrük kuralları ile >150€ ürün getiren oldu mu?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Tamam gümrük vergisini yine alsınlar ama en azından gümrük işlemlerini hızlandırsınlar otomatikleştirsinler. 

Tam tersine bunların amacı vatandaş dışarıdan aracısız mal almasın toptancılar para kazansın

Mesaj tarihi:

Tabii ki ve teknik işlerde çok büyük sıkıntı. KOBİ'sin veya sanatçısın diyelim. Kendi işin için Türkiye'de olmayan bir şey getirtmeye kalkınca bir dünya vergi ve gümrükle uğraşıyorsun. 
Ar-ge'yi ve üretimi de baltalayan bir şey. Ucuz almak bir yana, Türkiye'de olmayan, hiçbir distribütörün getirmediği belki varlığını bile bilmediği şeyler var.

Bence işletme başına sınır koyabilrsin, kişlere yılda 250 euro, şirketlere 1000 euro satmamak üzere vergisiz ithalat gibi bir sınır koyarsın. Ürün başına vergiden daha mantıklı. 
Bu defa kaçak ve bavul ticaretine yöneliyor, kayıt dışı oluyor.

• Uzuldum 1
Mesaj tarihi:

Ya İspanya'da yaşayan biri atiyorum Çin'den bir şey alıyor amazondan. Amazon gümrük vergisini anında hesaplıyor senden düşüyor. Gümrük islemleri hızla hallediliyor. Bizde gümrük müşavirleri afedersin deponun başında kaldırmış bekliyor biri gelsin de ittireyim diye. Verginin ne çıkacağı meçhul. 

Columbia bot amazonda 4500 boynerde 15 bin anasini satayım. Bu sekilde mi dusecek enflasyon. 

• Uzuldum 1
Mesaj tarihi:

babama doğum günü hediyesi mont alayım dedim. columbia 23k tr fiyatı vardı. ay sonu ingiltereye gideceğim diye internetten bakayım dedim uk official mağaza fiyatı 8k aynı mont. 3 kat fiyat farkı var aynı üründe.

kış sezonu diye gidiş geliş toplam 6.5k uçak bileti verdim pegasusta. 3 gün manchester da arkadaşta kalacağım 2 gün london camden da otelde. o da 2 gün toplam 7.5k ya otel ayarladım. ulaşım ve konaklamaya vereceğim fiyat 14k anca. yazın olsa 60-70 oluyordu. şimdi kışın 1 üründe çıkartıyorsun tüm masrafı. hadi arkadaşta kalmasam hep otelde kalsam 2 üründe çıkartıyorsun. 7-8 ürün alırım ailemin ihtiyaçlarından. edeceğin kar inanılmaz boyutta. tatil de bedava. vize alan kimse ülkeden bir şey almasın valla. kışın off sezonda gidip gidip alsın. üşenmeyip 3-5 te satmaya ürün getiren tam bedavaya gezer.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
ahmedinejad, 07.01.2026 12:24 tarihinde dedi ki:

Ya İspanya'da yaşayan biri atiyorum Çin'den bir şey alıyor amazondan. Amazon gümrük vergisini anında hesaplıyor senden düşüyor. Gümrük islemleri hızla hallediliyor. Bizde gümrük müşavirleri afedersin deponun başında kaldırmış bekliyor biri gelsin de ittireyim diye. Verginin ne çıkacağı meçhul. 

Columbia bot amazonda 4500 boynerde 15 bin anasini satayım. Bu sekilde mi dusecek enflasyon. 

bu columbia ürünlerinde ekstra fiyat farkı var, bunun dışında ki tekstil ürünlerinde öyle büyük farklar yok aslında columbia'yı kim getiriyorsa %500 falan üstüne koyarak satıyor 

Bende geçen ay dubai den tüm eve columbia ürünleri aldım ayakkabısından montuna. burada 1 mont fiyatına tüm eve ürün aldım. dubai mağazasında sırf türk vardı zaten

Esnaf tarafından düzenlendi
  • Like 1
Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 07.01.2026 11:50 tarihinde dedi ki:

Tamam gümrük vergisini yine alsınlar ama en azından gümrük işlemlerini hızlandırsınlar otomatikleştirsinler. 

Tam tersine bunların amacı vatandaş dışarıdan aracısız mal almasın toptancılar para kazansın

amaç toptancı kazansın, kendi yancısı ekmek yesin vs değil zannımca, onlar en fazla yan fayda. bence amaç yurt dışına dolar çıkartmama. vazgeç alma diyor. ben chp olsam halka fiziki altın alın derim. ama meydandan anons şeklinde değil, köyde kasabada kahvede ziyaret ederken laf arasında. anons edersen chp altını fırlattı olur. "bizle ne alakası var, millet size ve sisteminize güvenmiyor" deme şansı olsa daha iyi.

Mesaj tarihi:

herhangi bir hobiyle uğraşanlar için hobicilik ölmüştü zaten senelerdir. şu an gelen olay ise tamamen temu'ya özel diyebiliriz bence.

bu ingiltere olayını ben de araştırıyordum son bir iki gündür. ortalama 4 bin tl ye git-gel bilet bulabiliyorsun londraya. gece kalmaya bile gerek yok sabah git, alışverişini yap akşama dön, her türlü binlerce lira cebinde kalıyor...

Mesaj tarihi:
Raze, 07.01.2026 10:54 tarihinde dedi ki:

amaç toptancı kazansın, kendi yancısı ekmek yesin vs değil zannımca, onlar en fazla yan fayda. bence amaç yurt dışına dolar çıkartmama. vazgeç alma diyor. ben chp olsam halka fiziki altın alın derim. ama meydandan anons şeklinde değil, köyde kasabada kahvede ziyaret ederken laf arasında. anons edersen chp altını fırlattı olur. "bizle ne alakası var, millet size ve sisteminize güvenmiyor" deme şansı olsa daha iyi.

ira, sosyal medya ve reklamlar mesela. en kolayini secip en guzel sekilde topluluk uyutmak.

rusya cok guzel gazlamisti black lives matter sacmaligi ile lgbtqi(abcdefghijklm)+ sacmaliklarini 2016'da. guzelce troll farmlar ile trump'a altin tabakta sunmuslardi acikcasi secimleri. en guzel tarafi herkes de yemisti abi. ozellikle gay trenine binmeyen kalmamisti.

diyecegim o ki bu devirde social engineering dunyanin en kolay seyi aslinda. nitekip malum ve takip eden gruplarinin en cok yaptigi sey bu degil mi?

Mesaj tarihi:

yurtdışından 50 dolar + 10 dolar kargo parası ödeyerek alabileceğin ürünü Türkiye'de 10 bin liraya satan AKP'li şirketler kâr etsin, Türkler o şirketlere mecbur kalsın diye yapılan işler bunlar.

hayır tamam tüketme, tüketmek zorunda da değiliz. ama "üretim" yapacak insanların bireysel girişimlerini de yok eden girişimler bunlar. bir video kameraya takacağın ekranı, elektronik tamirinde kullanacağın aleti, dijital ilüstrasyon için gereken tableti bile alamıyorsun.

bunları Türkiye'ye ithal eden de olmayınca, "paran olsa bile" yaşaması imkansız bir ülke hâline geliyor.

ama olsundu, İHAmız var, SİHAmız var, dünyanın tek mühendisi Selçuk Bayraktar'ımız var. her şeyi tek başına o yapar nasılsa.

• Like 2
  • Yeni Oluştur...