Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.91 [2023 versiyon]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

evet bir keresinde öyle takılmış ekran kartı yuvasından çıkmış olarak gelmişti, mucize eseri hasar yoktu ama. kartlar çok ağır artık güvenli değil takılı taşımak kargoda.

direkt bütün kasayı heatsinke dönüştürecekler bu gidişle.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Tamam teşekkürler. çok ilginç çözünürlük yükseldikçe performans farkı açılmıyor bottleneck 1080 de daha fazla hissediliyor 🙄

Not: Kadıköydeki EXA PC GameGaraj olmuş. kısıklıda yerleri.

GreenPeace77 tarafından düzenlendi

Çözünürlük yükseldikçe gpuya daha fazla yük biner. Düştükçe yük azaldığı için cpu yükü kaldıramaz hale gelebilir.

Hani şu dediğim kadar basit olmasa da şöyle düşünün basitçe: cpunun üretebileceği 150 frame varsa bu her çözünürlükte aşağı yukarı aynı. 4k’da gpu bunun 50sini, 1440p’de 120sini, 1080p’de 200’ünü işleyebiliyorsa cpu 1080’de yetişemez hale gelir, bu sefer gpu beklemeye başlar.

aynı oyunda bile ormana gidiyorsunuz gpu, şehre gidiyorsunuz cpu bottleneck yani kaçış yok. Oyunları yapanlar bile homojen dağıtmıyor yükü aynı oyun içinde.

Sam tarafından düzenlendi
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

Fiyati daha uygun cunku tum parcalar batiz daha kotu.

Ekran karti 2 fanli en giris seviye model. Anakart da ayni sekilde en dusuk B650. Ram tek 16GB, 5600 MHz ve CL46, kesinlikle degistirmen gerek. SSD daha yavas ama idare eder sayilir yine de. Kasa ve guc kaynagi berbat otesi, frisby gibi markadan psu almayin 1000₺ daha ucuza gelecek diye. Bir de sogutucu yok, stok sogutucu yetmiyor maalesef, eskisi gibi degil amd stok sogutucular.

Mesaj tarihi:

Evet, kesin net sınır. Bilgisayar ile yapacaklarım;

- Oğlan, bilişimde okuyor. Dolayısıyla oyun - yapay zeka ve projeleri için kullanacak.

- Arada ben yapay zeka amaçlı kullanacağım.

Örneğin local çalışan llama versiyonlarını yükleyeceğiz, stable diffusion - comfy başta olmak üzere text to img, text to video vs. gibi şeyleri deneyeceğim. 

Oğlanda iyi bir laptop var ama notebooklardaki Nvidia ekran kartları masaüstündeki gibi çalışmıyor malum olacağı üzere, o yüzden verimsiz ve uzun sürüyor.

Mesaj tarihi:

O tarz proje pc lerde va panel ekranları tercih ediyorlar genelde ips değil. burada neden va panel tercih ediliyor donanım guruları var istersen kısaca anlatırlar.

o sayfadaki özelleştirme seçeneklerinden sırasıyla

İşlemci: Ryzen 5 7600 seç
Soğutucu: Cooler master liqid ml240l seç
Kasa güç kaynağı: FSP CMT591M 750w seç
Monitör: Cooler Master 27 ga271 seç

50.200 tl gösteriyor bu şekilde.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Abi, 12GB ile LLM çalıştırmak güç. Quantized çalıştırırsınız ancak, ama onlar da epey aptal oluyorlar. Başta öyle gelmiyor olabilir ama  en sonunda quantized kullanmaktan vazgeçip API'lere geçince çok rahat fark ediliyor. Llama 3 8B çalıştırıyorum şu anda, o da 17GB VRAM istiyor FP16'da. Çalışır ama GGUF filan kullanmak için 64GB ram takın bari, önerim bu olsun.

16GB bir 4060 Ti tercih edebilirsiniz. 128 bit olarak yine yavaş ama  VRAM var en azından. Bu aşağıda verdiğim sistemde sonrasında güncellersiniz de.

Şu aşağıdaki tam 50500 ediyor. SSD iyi mi bakmadım bir de.

3y0Q1NZ_xl.png

Mesaj tarihi:

Son mesajdaki SSD kotu degil ama 50k butce ile 4070 superden vazgecip 4060ti sistem almak hic mantikli degil ya. hele ki gaming.gen yada gamegarajda 4060ti 16gb sistemler 35k civarindan baslarken akil isi degil pek.

Monitörde olacak o 50k sistemde yanlız. 4070 + monitör 50k yetmiyor zor bi proje bu 🤣

(Gergenin verdiği bilgilerle 12gb vram de yetmiyormuş programlarda)

Not: @Gerge neden VA paneller tercih ediliyor bende öğrenmek isterim aslında ?

GreenPeace77 tarafından düzenlendi
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

12GB VRAM AI için az abi. Stable Cascade mesela çalışmaz. 13B bir modeli 4-bit çalıştırmak için bile 16GB VRAM gerek. Ondan 4060 Ti alın dedim. Aynı sistem daha ucuza alınır tabii, ama diğer parçalar da kötü olur işte o zaman.

64GB RAM ve 16GB VRAM olsun derim ben Llama kullanacaksanız.

VA'larda ucuza güzel siyah ve yüksek kontras alıyorsun aynı fiyatta IPS'lere göre. Ama diğer tüm yanlatı daha kötü yani. Tercih edilmiyor benim bildiğim öyle çok. Ediliyor mu?

Mesaj tarihi:

64GB ram yapacaksaniz 2x32 kit bakin, 4x16 default hiz ile nispeten sorunsuz calisir ama expo acip 6000MHz hizlarda sorun olma ihtimali cok yuksek.

Ben 4070 super alirdim sahsen daha cok oyun odakli baktigim icin ama tabiki burdaki kullanim senaryosu biraz daha farkli oldugu icin 4060Ti 16GB da mantikli duruyor.

Mesaj tarihi:

Ben burdaki arkadaşa (paparnoz) benim kasayı teklif etmiştim 25k'ya, dönüş yapmadı.

I3-12100f işlemci

Gainward 16gb 4060ti ekran kartı 

Asus prime h610m-a d4 anakart

Powerboost kasa 650w psu birleşik 

8x2 Corsair vengeance 3000mhz ram

250gb m2 ssd

Sistem ekran kartı harici 10 aylık, ekran kartı ise 6 aylık falan. Fiyat iyi mi sizce

Mesaj tarihi:

Ben benzer hazır sistem fiyatlarına bakmıştım ama 4060ti yazmama rağmen 4060 çıkmış sonuçlarda sorry. 26k idi o da. Ti için verdiğin fiyat normal👍

• Yeni Oluştur...