Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

multicook ve air fryer


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
18 saat önce, Bone dedi ki:

 

yukarıda sorduğum gibi, patates ve et yaparken hiç fırınla kıyasladın mı lezzet farkı açısından?

 

Bence daha lezzetli. Fırındaki ısınma süresi bunda yok, ya da yok denecek kadar azdır. Ama zannımca fırının değil tavanın alternatifi bu. Yine daha az yağlı olması hasebiyle bence daha iyi. Fırın olarak kullanmak için, içine küçük bir borcam vs koyup onun içinde birşeyler pişirilebiliyor ama hepten hacim küçülüyor anca 1 porsiyona düşüyor o zaman.  Airfryer tariflerine bakarsan internetten anlarsın aslında.

  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

İlk önce küçük olanları düşünmüştüm ama markette büyük modellerle kıyaslayınca Philips HD9650 aldım. Tek kişi için küçük boyu kurtarır ama büyük olması hacim açısından cidden daha avantajlı geldi. En güzeli tabii ki patates oldu. Köfte ve dana lokumu da beklediğimizden iyi pişirdi. Sebzelerde bence iyiydi ama denenebilecek başka bir sürü tarif var. En kötü yanı şuan için temizlik olayı maalesef. İç tarafındaki rezistans epeyi zormuş, fazla bekletmeden periyodik temizleyin demişler.

Mesaj tarihi:

biz eve mi airfryer aldık. ekonomik ve 3.5L gayet yeterli diye. et balık tavuk gibi hepsini yapabilmemiz yeterli. onun dışında kek, ekmek, yumurta, tost, sebzeler, kaymak vs vs yapıyoruz. sulu yemek takıntınız varsa tabii iş değişir ama bu gayet yeterli geldi bize zaten. 

Mesaj tarihi:
On 16.09.2022 at 18:22, Bone dedi ki:

yukarıda sorduğum gibi, patates ve et yaparken hiç fırınla kıyasladın mı lezzet farkı açısından?

mi airfryer üzerinden cevap verecek olursam. 

kesinlikle özellikle kırmızı etten daha iyi bir beklentin olsun istiyorsan önce et marinasyonunu yapman ve en az iki saat kesinlikle beklet mesela biz kırmızı ette bal karabiber süt pul biber gibi karışımla yapıyoruz. koymanda önce ete çizikler atman gerçekten çok iyi bir sonuç çıkarıyor. fırından bu konuda vazgeçersin direk. 

patates olayına gelince eğer ev yapımı yaparsan hazır patatesten kırk kat daha iyi lezzet alıyorsun,tuzu önden eklemiş youtube'ta bir çok insan ama tuzu "yemeği sallayın" dediği zamanda eklemeni tavsiye ederim yoksa patates çoğunlukla çıtır çıtır oluyor mc donalds keyfi olmuyor. 

tavukta, kırmızı etten daha titiz olman lazım mesela. çizikler konusunda. özellikle but, kelebek, pirzola tarzlarıdna çünkü airfryer en azından mi'nin ki içini çizik olmazsa iyi pişiremiyor. kızarıklık istiyorsan yarısında ve ya öncesinde tuz eklemek iyi sonuç veriyor. 

büyük soğanlarda iyi sonuç vermiyor. baby soğanlar soyularak koyulmalı, kapya biberler ise daha kuru olmasını sağlamak istiyorsan et modunda yani daha yüksek derece ve 15-20 dk olmasına özen göstermek gerekiyor.

tabii ben bunları mi airfryer üzerinden cevaplıyorum.

Mesaj tarihi:
On 18.09.2022 at 03:26, xwhiplashx dedi ki:

patates olayına gelince eğer ev yapımı yaparsan hazır patatesten kırk kat daha iyi lezzet alıyorsun,tuzu önden eklemiş youtube'ta bir çok insan ama tuzu "yemeği sallayın" dediği zamanda eklemeni tavsiye ederim yoksa patates çoğunlukla çıtır çıtır oluyor mc donalds keyfi olmuyor. 

Bence ikisi de çok iyi. Patatesi buzdolabı poşetine koyup içine biraz yağ ve tuz ekleyip poşeti sallıyorum, öyle pişiriyorum, tuzu sonradan koymayı hiç denemedim.

Mesaj tarihi:
6 saat önce, aktiftablet dedi ki:

Bence ikisi de çok iyi. Patatesi buzdolabı poşetine koyup içine biraz yağ ve tuz ekleyip poşeti sallıyorum, öyle pişiriyorum, tuzu sonradan koymayı hiç denemedim.

belki bilmiyorum ben oldum olası hazır patitiz yemedigimden olabilir. ev patatesini az buzlukta bekletince abu cok lezzetli oluyor. tuzu sonradan koyuyorum çıtırla yumuşaklığın tam arasini yakalabilmek icin. 

 

 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

@xwhiplashx buzlukta bekletmekten kastin nedir? Patatesi dogradiktan sonra baharatlayip buzlukta bekletip öyle mi firinliyosun napiyosun tam detay ver pls. patates baydi bir süredir, tekrar hayatima sokmak icin bi atraksiyon lazim 

 

he airfryer icin diyosun tabi muhtemelen, simdi anladim ?

Drall tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

tavada da oluyor, kurulayıp atıp bekletiyordum biraz ben de uğraşacak vakit olduğunda. hatta bence en güzel iki seferde kızartınca oluyor (atıp bir süre sonra alıp yağı geri kızdırıp tekrar atarak), yağ falan çekmiyor öyle sünger gibi. 

Mesaj tarihi:

abi airfryer için söylemiştim. donmadan buzluktan çekip baharatını kendi kafana göre hazırlayıp airfryer a yerlestirirsen cok keyifli bir sonuc aliniyor. ayni tava lezzetini aliyorsun cok az yaglamayla. 

  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

şurada güzel anlatılıyor tada ve dokusuna nasıl etki ettiği ve fırınlar arasındaki farklar

 

kanalı da tavsiye ederim, kimyayı ve yemeği 5dklık videolarla birleştiriyor.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Abi direkt barzo mod açık açık sorayım keza internette bir türlü aradığımı bulamadım.

 

Airfryerda sulu yemek ısıtılabiliyor mu? Deneyen var mı? Bir kavanozun içindeki sulu yemeği mesela ısıtabilir miyim?

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

deneyebilirsin. ama kavanoz çatlayabilir sıcaklıktan. ısındıktan sonra kap o kadar sıcak oluyor ki tutamıyorsun. çıkaramıyorsun yemeği içinden. soğumasını bekliyorsun filan. arada tabak ile bir şeyler ısıtayım diyorum ama yemek katı değilse tabağı tutup çekemiyorsun. hafif suluysa üstü kuruyor altı sulu kalabiliyor.

özet cevap: hayır.

Mesaj tarihi:
1 saat önce, Oce4n dedi ki:

deneyebilirsin. ama kavanoz çatlayabilir sıcaklıktan. ısındıktan sonra kap o kadar sıcak oluyor ki tutamıyorsun. çıkaramıyorsun yemeği içinden. soğumasını bekliyorsun filan. arada tabak ile bir şeyler ısıtayım diyorum ama yemek katı değilse tabağı tutup çekemiyorsun. hafif suluysa üstü kuruyor altı sulu kalabiliyor.

özet cevap: hayır.

Bunu yaşadığın marka model nedir?

Mesaj tarihi:

10 aydir falan airfryer kullaniyorum evde, her eve lazim bir alet. patates, kabak patlican vs gibi sebze, kek hamur isi vs her bir boku guzel yapiyor alet. https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07H4GYRVW/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1 su setten almanizi oneririm, o eklentilerle sis vs de guzel oluyor.

ozellikle philipsin airfryerlarda taban ozel uretim, besinin alttan da hava aliyor olmasi gerek. bu yukarida attigim sette delikli bir kagit var, onda problem olmaz ama deliksiz firin kagidi kullaniyor millet mal gibi airfryerlar ile, sakin kullanmayin. aletin kullanma uretilme sekline aykiri.

Mesaj tarihi:
5 saat önce, Aket-Atum dedi ki:

Abi direkt barzo mod açık açık sorayım keza internette bir türlü aradığımı bulamadım.

 

Airfryerda sulu yemek ısıtılabiliyor mu? Deneyen var mı? Bir kavanozun içindeki sulu yemeği mesela ısıtabilir miyim?

Airfryer = küçük hava sirkülasyonlu fırın. 
O tip firinda yapilan her sey yapılıyor bunda da. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
5 saat önce, Aket-Atum dedi ki:

Bunu yaşadığın marka model nedir?

philips xxl. modele göre farklı sonuç çıkacağını sanmıyorum

bu arada bendeki aletin temizliğiyle alakalı bir videoya denk geldim https://www.instagram.com/p/CfhPia4oTba/ bulaşık tableti biraz abartı da temizlik biraz sıkıntılı bu aletde.

Oce4n tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Cosori ve Philips xxl denedik, cosori kardeşimin evinde philips bizde var. İkisinde de palamut yaptık. Philips sanırım watt'ının fazla olmasından kaynaklı daha çabuk ve daha güzel pişirdi. Ayrıca patates kızartmasında da Philips daha başarılıydı. 

Aradaki fiyat farkına değer diye düşünüyorum. 

Airfryer patates kızartmak közlemek vs gibi kızartınca etraf batmasın temiz temiz kızartma yiyeyim diyenler için biçilmiş kaftan. Keşke daha önce alsaydım dedim kullandıktan sonra. 

×
×
  • Yeni Oluştur...