Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yalnız mısınız?

Oce4n

Öne çıkan mesajlar

lovecraft0Z, 20.07.2023 14:14 tarihinde dedi ki:

Abi yalnız olmak kötü bişey değildir yav

Sosyal olmak zorunda değilsiniz, o da popüler kültürün tüketim kültürünün bir dayatması

yalnızlık kötü. ha yalnızlıktan kastettiğin sürekli sosyalleştiğin bir düzende 1 gün kendine ait zamana sahip olmaksa, o zaman neden olmasın.

Bone tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tabi şimdi sıfır kişiyle görüşen, sıfır kontak kuran biri biraz ekstrem bir durum. Ancak genellikle belli bir yaştan sonra, hayvanlarıyla, bitkiler ve doğayla bu tarz yaşamı seçenlerde var o belki olabilir.

Onun haricinde yeterince sosyal açıdan tatmin olamama ise durum bu biraz insanın kendine yönelik bir sıkıntısından bir çeşit özgüven sorunundan kaynaklanıyor olabilir ki bu çok doğal, varoluşumuz biraz sıkıntılı insan canlısı olarak, bir şekilde olaylardan etkileniyoruz. Tabii kişisel durum, geçmiş üzerine daha net şeyler söylenebilir.

Mesela edebiyat tabiiki çok önemlidir ve tavsiye de edilir, okumanın yanında yazmayı da tavsiye ediyorum ben. Çok güzel şeyler yazayım arzusuyla değil de, kendine tüm içindeki tuhaflıkları aktardığın bir evren kurma ve onu dinamik hale getirme çok ilginç bir deneyim. Ve bu tarz şeylerle ilgilenenlerle bunları paylaşma vs, bir takım yaratıcı ya da üretici işlere girip bunlarla ilgilenen komünity lerle sosyalleşmek de bir seçenek

Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız kalmayı beceremediğin için veya tek başına vakit geçirmeyi bilmediğin için gidip toksik ilişkiler kurma diyor temelinde.  Kendi başına kalmayı da öğren, yalnız kalmayı da öğren diyor böylece düşünebilir, kendini sorgulayabilir bir şeyler üretebilirsin demek istiyor aslında.  Yalnızlık derken doğrudan 7/24 mağaraya kapanmış münzevi algısı oluşmasın zihinlerde. Adam yönetmen zaten o kadar filmi nasıl çekebilir nasıl üretebilir.

Evlenmiş olmasının dedikleriyle çeliştiğini düşünmüyorum. 

Ha ama tabi TR de yaşayan bir beyaz veya mavi yakalı olarak (ülkenin yüzde 52 si yoksulluk sınırı altında yaşıyor) tam olarak dediklerini anlayamazsınız aslında. Sizin beklentileriniz ile onun beklentileri ve içinde bulunduğunuz şartlar gerçekten bambaşka. Türkiye'de yapılan evlilikler çok büyük oranda toksik olmaya mahkumdur içinde bulunduğumuz çoğrafyanın şartları gereği. 

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Drall, 09.08.2023 18:19 tarihinde dedi ki:

anne baba yargılamasa kardeş yargılıyo, o yargılamasa kuzen, o yargılamasa arkadaş yoksa komşu yargılıyo, bir şekilde yargılanma ve ezilme ağı var. düşse tutacaklarını sanan çoğu kişi bence ilk fırsatta tekmeyi yicek, haberleri yok.

diye de görülebilir 

Fikrine, samimiyetine falan güvendiğim arkadaşlar boşa yargılamaz. Eğer boşa yargılıyorsa da zaten arkadaşlığı gözden geçirmek gerekir. 

Mesela 25 yıllık bir arkadaşım 1 sene önce evde abuk sabuk hareketler yaptı. O olay öncesi bayağı yakın arkadaşımdı (detaylara girmiyorum da, cidden yakın arkadaşımdı), yıllar boyu bazı hareketlerini samimiyetine vererek görmezden gelirdim. Artık tanıdığım insan olmadığını 1 hafta içinde farkettirdi, 1 yıldır görüşmedik eksikliğini hissetmedim.

O yüzden arkadaşlarınızın iyiliğiniz için değil de aslında hıyarlıklarından dolayı bazı laflar ettiğinden, bazı hareketler yaptığından da eminseniz kaybedecek bir şeyiniz olmaz zaten. 

Sosyal ağlarda paylaş

tek başına yaşayan kimseyle görüşmeyen biriyim. haftada bir annem çağırıyor diye ona gidiyorum o kadar, bi de kırk yılda bir babamla görüşüyoruz. anam babam olmasa muhtemelen daha çok yalnızlık çeker ve sosyalleşme arayışına girerim, ama şu an için kafam rahat. internet üzerinde her gün konuştuğum insanlar var, e internetle büyüdüğüm için o da normal geliyor.

yalnız yaşamamın en büyük sebebi, yalnızca birisiyle beraber yaşama fikrinin bile bende anksiyete yapması. evim sessiz ve huzurlu olsun istiyorum. bugüne kadar yaşama alanı paylaştığım herkes eşşekköpek gibi sigara içti yanımda, ciğerlerimi bombok etti. kokusu pisliği gürültüsü zaten ayrı. o yüzden yalnız yaşayayım kafam rahat olsun istiyorum.

"lan çok yalnızım yav" şeklinde duygulara kapıldığım nadir zamanlar oluyor; belki senede 2-3 defa falan. onun dışında başka dertlerim var zaten iş güç vs. kendimi seven bir insanım, o da yardımcı oluyor. eğer 1-2 gün sürekli başkalarıyla vakit geçirir ve kendimle başbaşa kalamazsam asıl o zaman depresyona giriyorum.

eyyorlamam bu kadar

Sosyal ağlarda paylaş

Surekli yer degistirmek bok gibi bir durum. Bir de aliskanlik yapiyor bir sure sonra. Ben gerci Istanbul - Kutahya ekseninde yer degistiriyorum surekli ama artik iki uc yil ust uste ayni evde oturunca bile boyle sikintiya giriyorum. Hatta 3 4 ayda bir evdeki mobilyalarin yerini degistirme ihtiyaci hissediyorum.

Ote yandan yalniz degilim, esimle ve ailelerimizle gorusuyoruz zaten sik sik. Arkadaslarimiz da bolca var iki uc haftada bir en kotu ihtimalle bir aksiyon yapiyoruz.

Esim de ben de yalniz olmayi da seviyoruz, kendi ilgi alanlarimiz var. Cogu zaman ya yanyanayken ya da farkli odalarda kendi kendimize takiliyoruz. Sikildikca birbirimize bulasiyoruz falan.

Yani kusursuz olmaktan cok uzak bir iliskimiz var ama mutluyuz ve hic yalniz ya da bunaltilmis hissetmedim evlendigimizden beri :evileye:

Evlenmeden onceyse bayagi yalniz hissettigim donemler oluyordu. Cevremde yine bir suru insan vardi tabii ama boyle kendi icimde yalniz hissediyordum sevgililerim oldugu donemlerde dahi. Herhalde gunun sonunda su an karim olan insanla evlenmis olma nedenim de o duyguyu ortadan kaldirmis olmasi oldu gunun sonunda. Gerci illa evlenmemiz de gerekmiyordu, evlenmeden once iki yila yakin beraber yasadik, beraber yasamaya devam da ederdik ama Turkiye gercekleriyle yuzlesmeye gerek duymadik bastik nikahi djgk

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...