Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oppenheimer (2023)

Sam

Öne çıkan mesajlar

Alıntı

LeMay was aware of the implication of his orders. The New York Times reported at the time, "Maj. Gen. Curtis E. LeMay, commander of the B-29s of the entire Marianas area, declared that if the war is shortened by a single day, the attack will have served its purpose".[7][9] The argument was that it was his duty to carry out the attacks in order to end the war as quickly as possible, sparing further loss of life. He also remarked regarding the morality of the air effort against Japan, "I suppose if I had lost the war, I would have been tried as a war criminal."

hegemonilerin.. pardon, 'uluslararası kural-tabanlı düzenin' değiştiği bir devirde filmleri çekilir biz görmesek de.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino, 28.06.2023 07:39 tarihinde dedi ki:

Savas sucunu da niyeyse hep kaybeden taraf isliyor. 

Oyle degil aslinda Kizil Ordunun Almanya da ettigi tecavuzler vs gayet konu olmustur bir cok seye. Aksine, Japonya guzel temiz memleket oldugundan bilinmiyor yaptiklari, gunumuzde Japonya iyi Cin kotu algisi oldugundan. Yoksa aynisini Cinliler yapsa su an tarihin en evil milleti ilan edilmislerdi.

Ha elbette herseyin dogrulugunu bilmek mumkun degil ama gidip yasamak istedigim yer olan Japonyayi da savunamayacagim burada malesef

olayin atom bombasiyla alakasi yok tabi

Sosyal ağlarda paylaş

japonların yaptıklarını biliyoruz ve konuşuluyor da bugünkü nato üyelerinin yaptıkları ya suspus ya da "iyi ki yapmışlar", ama şimdi bu pasifistleştirdikleri ülkeleri şerif yardımcısı yapmaya çalışırken ne yapacaklarını şaşırdılar. orduya adam bulmak için birşeyler pompalanırsa şaşmam, almanya asker bulamıyor diye göçmenleri asker yapmak istiyorlar şimdi.

hakkaniyet çerçevesinde yaklaştıklarını iddia etmeseler np ama bayağı düşük seviye propaganda aslında bu işler hala. medeniyet ölçeği sayılan ülkelerde bile neredeyse alternatif ses çıkmayınca benchmark bu sayılıyor.

amerika dayak yiyip yıkılsa 20-30 yıla "dayak attırıp elimizi acıttınız" filmleri başlar ertesinde.

• Like 1
  • Tesekkurler 1
Sosyal ağlarda paylaş

gpt'ye sordum diğerleri nasıl yaptı diye

Alıntı

After the United States became the first country to use nuclear weapons during World War II, other countries embarked on their own paths to develop nuclear weapons. Here's a brief overview of how some countries pursued nuclear weapons programs following the US example:

1. Soviet Union (Russia): The Soviet Union started its nuclear program during World War II with the help of espionage activities that provided crucial information about the US Manhattan Project. By 1949, the Soviet Union successfully tested its first atomic bomb, RDS-1, officially entering the nuclear club.

2. United Kingdom: The United Kingdom began its nuclear weapons program in the 1940s, collaborating with the United States on the Manhattan Project. However, after the war, the UK sought to develop its own independent nuclear capability. In 1952, the UK conducted its first successful nuclear test under the project code name "Operation Hurricane."

3. France: France decided to develop nuclear weapons in the 1950s as a means to reestablish itself as a major global power. France conducted its first nuclear test, codenamed "Gerboise Bleue," in 1960, becoming the fourth country to possess nuclear weapons.

4. China: China's nuclear program began in the late 1950s with assistance from the Soviet Union. However, after political disputes emerged between China and the Soviet Union, the assistance ceased, leading China to pursue an indigenous nuclear weapons program. China conducted its first successful nuclear test, codenamed "596," in 1964.

5. India: India conducted its first nuclear test, codenamed "Smiling Buddha," in 1974. India's motivation for developing nuclear weapons was driven by security concerns, particularly in response to China's nuclear arsenal and regional geopolitical dynamics.

6. Pakistan: Pakistan initiated its nuclear weapons program in the 1970s, primarily as a response to India's nuclear capabilities. Pakistan conducted its first nuclear test, codenamed "Chagai-I," in 1998, becoming the first Muslim-majority nation to possess nuclear weapons.

7. North Korea: North Korea began its nuclear program in the 1980s, initially for peaceful purposes. However, concerns arose regarding its intentions, leading to international pressure and sanctions. North Korea conducted its first nuclear test in 2006 and subsequently carried out several more tests, leading to ongoing diplomatic efforts to denuclearize the Korean Peninsula.

Sosyal ağlarda paylaş

Benim hatirladigim Japonya direk reddediyor yaptiklarini, Imperial yapti biz degil diyerek. Yanlissam duzeltin. Saptirma amacim yok da savas sucu ayri diger seyler ayri. Amerikayi onu bunu zaten savunmuyoruz da gidip Irakli kadinlari genelevlerde zorla calistirip bebekleri havaya atip sislediklerini saklamiyorlarsa farkli seylerden bahsediyoruz. Bizim ulkemiz dahil bu dunyadaki her ulkenin tonla pisligi var tarihinde, ben sadece algidan bahsediyorum. Tarihi baya karanlik aslinda Japonyanin ama gunumuz algisindaki yerleri cok farkli. Bu da zaten hep dedigimiz kendini disariya nasil gosteriyorsun imajiyla da alakali bizim sinifta kaldigimiz noktalardan.

Sosyal ağlarda paylaş

japonya'nın "iyi ki yaptık, bir daha olsa gene yaparız" söylevi yok. amerika'nın filan var, bayağı kanlı canlı insanlarla tartıştım yani bugün hayatta olan. adamların argümanına göre 'savaş uzamasın diye' taliban new york'u nukelese tamam yani, sorun yok. ama bu önermeyi sununca fatal error veriyor.

bu adamlar lahey başyargıcına sanction bastı 2 yıl önce, amerikalı asker lahey'de yargılanırsa bir gün diye özel kanun çıkarttılar lahey'i işgal edip askeri kurtarmak için: https://en.wikipedia.org/wiki/American_Service-Members'_Protection_Act

amerika'yı vaktinde çok savundum da ikiyüzlülük konusunda dünyada birinci, japonya filan hiç kalır.

"kendini dışarıya nasıl gösteriyorsun" meselesi medya gücünle alakalı. bütün batı medyası ya amerikan ya amerikan güdümünde. bu yukarıda yazdığım "uluslararası kural tabanlı düzen"den faydalanan hiçbir ülke o düzenin döndürücüsünün meşruiyetini gölgeleyecek bir anlatıma girmez. bu ülkelerin çoğunun yöneticisi efektif olarak amerikan valisi zaten dış ilişkiler nezdinde. köpekbalığı yanında yüzen kılavuzbalıkları.

neyse uzun lafın kısası nuke ve şehir bombalama işinde bayağı utanmazlar, hiçbir tarihleriyle hesaplaşma yok yani bayağı bugün olsa gene yaparlar gerekirse. köktendinci ve faşistten daha az tehlikeli bulmuyorum kendini hakkani gördüğü için "ben yapıyorsam doğru çünkü özgürlük için yapıyorum" kafasındakileri. bunlara kalsa sağı solu işgal edip bin parçaya ayırırlar kendileri hariç. ırak ve suriye'de becerdikleri işlerin sonucunu biz çekiyoruz bugün diye toleransım sıfırlandı şahsen.

oppenheimer nasıl işleyecek bakalım göreceğiz. ama ben trailer üzerinden yapılan memelerden ve yorumlardan "oppenheimer yanlış yaptığımızı düşünüyorsa aptal/hain" çıkarımı gördüm ağırlıklı olarak.

Sosyal ağlarda paylaş

Sam sana genelde hep katiliyorum da istisnasiz her konu Amerika da sunu yaptiya geliyor katilmiyorum demiyorum dediklerine de ben sadece Japonya da cok boklar yedi demek istedim. Elbette bu isin bir skalasi yok vey nukleeri hakettiler diyecek halimiz de yok ama toplamda Japonya nin ikinci dunya savasindaki karnesi gayet kotu olmasina ragmen bu genel olarak gizlenen, dile getirilmeyen bir durum atiyorum diger kaybeden Nazi Almanyanyasina gore. En azindan Almanya kabulleniyor veya gizlenmiyor Japonya icin aynisi gecerli mi bilmiyorum kendi halkinin perspektifi acisindan. Tanimiyorum yeteri kadar Japon.

Yani oralara girersek bizim de gecmisimizde karanlik seyler var kabullenmedigimiz veya kabul etmek istemedigimiz yine olsa yine yapariz diye bizim toplumumuzda da cok buluruz yani Amerikalilara laf edeceksek. 

kisacasi her toplum icin gecerli birsey. Ben toplumlarin kendi goruslerinden cok disari yansimalari olarak gordum olayi bugun cin evil japonya super derken genis perspektifte de bakmak lazim bazi seylere. Yoksa Amerikalinin kendi icin ne dusundugunun zaten bir onemi olmamali.

ikinci dunya savasi ozelinde ise bir asker olarak bir devlete esir dusseydin hangisi olmasini tercih ederdin diye sorsam cevabin amerika mi olur almanya mi rusya mi japonya mi.  

Sotto tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi japonlar almanlar gibi kendi kendilerini hadım etti mi dersen etmedi ama almanlar gibi kendini hadım eden ülke yok. ama adamlar kendilerini son derece pasifize etti ve yukarıda anlattığım gibi kendilerini nukeleyen adamların elini öpüyorlar her gün. bu durum bile batıda almanya hariç ASLA yapılmayan birşey, kimin eleştirmeye yüzü olabilir ki? bir eleştiri getirebilmek için kendisi uygulaması lazım istediği standardı ülkelerin. kim eleştirecek yani leopold 2 heykelli belçika mı? japonya bu kolonici emperyalistleri taklit etti zaten dünyayı onlar yönetiyor diye, kaybeden ata oynamasalar bugünkü algı nasıl olurdu diye düşünmek lazım. japona wwi sonrası ağır faşizme saptı ama bugünkü noktada dünyaya bir fransa gibi kötülükleri yok, daha önemli olan bu.

yok ben bugüne kadar tek bir türk görmedim “bir daha olsa bir daha keseriz hepsini çoluk çocuk demeden” diyen, sen bulursan buyur paylaş. ha kaldı ki bizim dünya ahlak ve erdem polisliği iddiamız hiçbir zaman olmadı. ikiyüzlü denebilecek bir sunumda değiliz. türk tarihindeki en çirkin şeyler işte timur ve ittihat ve terakki elinden çıkma, bunları sahiplenmeye veya savunmaya çalışan akılsızlar da öyle genel görüş filan değil daha marjinal sayılır.

sorduğun soru bayağı yerine göre cevabı değişecek birşey. japon olarak amerikalı, amerikalı olarak japon, alman olarak rus, rus olarak alman eline düşmek istemezdim. italyan olarak ingiliz eline düşmek belki. senin haberin yok diye bu önermeyi yaptın sanırım ama amerikalılar bayağı öldürüyordu japon esirlerini.

Sosyal ağlarda paylaş

şunu net söyleyeyim de, emperyalist japon döneminin mazur görülmesi mümkün değil. bayağı haltlar yediler asya’da saldırdıkları yerlerde ve bunu yaparken de batılıların kolonilerde uyguladığına benzer bir yaklaşımla yaptılar. kendileri dogeza yapsa da yapmasa da tarih bilgisi olan herkes için o leke kalır geçmişleri için.

lakin bu kana kanla bedel ödetmeyi objektif uygularsak o faturaları çoğu batı ülkesi ödeyemez. hal böyleyken ben bu seçici algı yaklaşımını reddediyorum. “oh ne kadar da medeniyiz, kendimiz bedel ödemeden başkalarına ödettik” en iğrenç ve mide kaldırıcı yaklaşım çünkü dünyadaki mevcut sorunların büyük çoğunluğu bu kafaların tasarımı.

tldr çifte standartlara karşıyım, kısmi adalet gerçek adalet değildir. bütün dünya ortak değerlerde objektif yargılanacaksa biz de girelim o sürece. ha yok sadece kazananlar muafsa geçiniz.

önceki denene gelirsek evet ben de japonların hesaplaştığını görmüyorum ama kimse hesaplaşmıyorken onlardan ekstra bir çaba beklemiyorum. koreliler, çinliler filan bekleyebilir ama başlarına gelenler bir kongolunun veya amerikan yerlilerinin başına gelenlerden daha feci değil, durumları da yüz kat filan daha iyi her bakımdan. moral outrage puanlarımı dağıtacak olursam onlara çok fazla kalmaz bugün hala hayvanmışçasına rezervasyonlara tıkılmış insanlar varken.

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

"Oppenheimer beni hayrete düşürdü: Cillian Murphy'nin yüce merkezi performansıyla, en büyük ölçekte bir karakter çalışması. Belirgin bir Nolan hassasiyetine sahip destansı bir tarihsel drama: gerilim, yapı, ölçek duygusu, şaşırtıcı ses tasarımı, dikkat çekici görseller. Vay!"

- Matt Maylum, Total Film

Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n, 20.07.2023 22:18 tarihinde dedi ki:

bu gece yayına giriyor film. imax'e gidenler olursa en azından 1-2 yorum yazsınlar imax'de gitmeye değer mi değmez mi diye.

bazı filmler çöp ötesiydi mesela imax için (john wick...)

ne kadar doğru bilmiyorum ama özel kamera ile çekildiği için normal sinemalarda üstten altta kesiliyor o yüzden imax'den izleyin diye. kısa bilgilendirmerin yalancısıyım 🙂

Sosyal ağlarda paylaş

Dunyada 15 20 tane gercek analog imax var, trdekiler dandik dijital imax ama duz sinemadan cok daha iyi tabii, istinyepark sicmis tadilat falan oradaki imax de iptal simdilik. Diger akasyaya girmistim ben ufak ve daha karanlik gibiydi, trdeki digerleri de oyledir herhalde. Istinyeyi tam zamanijnda tadilata sokmuslar…….

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...