Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ev için yazıcı önerisi pls


roket adam

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Yok abi, tanklı alma o kadar az baskı içim, sürekli kullanmayınca sorunlu onlar. Bir lazer al, zaten bir yıldan fazla yeter tekrar doldurmadan. Tek önemli nokta aşağıdaki gibi sitelerden muadili olup olmadığına bak, sonra çok ucuz diye bir model alırsan, astarından çok daha pahalıya gelir:

https://www.muadilshop.com/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Al bunu işte , o kadar sorunlu değil , haftada bir kere renkli bir şey çıkar yeter. Bunun ilk çıkan modeli var bende, Gayet başarılı 3 -4 senedir tık yok. Bazen 6 ay kullanmadığımız oluyor.

https://www.hepsiburada.com/canon-pixma-g1411-yazici-bitmeyen-kartus-sistemi-p-HBV00000PEB18

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Tanklı almayın az kullanacaksanız. Onlar sürekli kullanmayınca sorunlu. Tıkanıyor, kuruyor bir sürü sorun yaşıyor. Ayda 30-40 sayfa basacak adama en iyi lazer gider.

Xerox Phaser 3020 Wi-Fi alın geçin. Hem Wi-Fi da var. Bittikçe 100TL'ye muadil toner al, zaten bir toner 3000 sayfa basıyor, muadil de 2000 basar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerge 'ye katiliyorum. 

renksiz lazer evde is gormesi acisindan cok yeterli, hele ki 40-50 sayfa icin. 

Wifi ise cok da tech-savvy olmayan ev ahalisi icin telefondan falan baski alabilme v.b. acisindan cok buyuk rahatlik. Olmadigi bir versiyon dusunemiyorum dogrusu. 

Ben baya senelerdir hem ofiste yedek printer olarak hem de evde hp p1102w kullandim. Orjinal toner ciddi bi paraydi, 1 kere doldurttuk, cok gecmeden kurudu kaldi. Verdigimiz paraya gore hakkini verdi ama bi daha doldurtmak mumkun degildi. Komik bir paraya yan sanayi tonerle bittikce/kurudukca yenisini alip kullanmaya devam ediyorum. cihazlardan biri 8 senesini devirdi, aynen devam kullanmaya.

Komsumda da neredeyse tipine kadar ayni bir brother lazer var, o da 5-6 senedir kullaniyor. Gunun sonunda bu baz seviye makinelerin hepsi ayni gibi, uyumlu kartusu piyasada bulup bulamadigina bak, aklina yatani bas gec gibi bi durum var. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Tech-savvy konusunda wi-fi olması da yetmez, ne korkunçluklar var. Geçen bir firmanın genel müdürüne Word sayfasında yanda duran kırmızı çizgiler olacak, onlara tıklarsan yaptığım değişiklikleri görürsün diye anlatıyordum telefonda.

Android telefonuna yazıcı kurabilecek çok fazla insan olduğunu sanmıyorum. Bu dediğim Xerox ama AirPrint ile geliyor. Apple kurtarıcı böyle durumlarda genelde. Bu Xerox'da da gerizekalı bir şekilde AirPrint kapalı, IP adresinden yazıcıya bağlanıp açman gerek. Niye? Niye yani? Ofis amaçlı bir cihaz değil bu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hepsi aynidir heralde diye varsaymistim. Bari telefonda app falan uzerinden kolayca ayara imkan verselermis. 

Evdeki hp sanki bluetooth hoparlor baglar gibi bi tusa uzunca basinca direct-wifi ye izin veriyor ki bu en amele baglanma yontemi muhtemelen. Yok eger ayarliysa (ki bir defa direct baglanti yeterli oluyor) ev agina baglaniyor tum aga bagli cihazlar icin discoverable oluyor. Tum apple cihazlar bonjour ve/veya airprint ustunden aninda baski aliyor zaten, androidde de ekstra kurma ihtiyacimiz olmadi print diyince direkt agdaki hazir cihazi gorup baski alinabiliyor. Ki bu dedigim gibi 8-10 senelik p1102w baya ilk wifi iterasyonu olabilir 1101 serisine. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fofff gittim pişman olacağımı bile bile hp officejet 9013 aldım. inkjet mfp, airprint falan da var. ikinci el 1250 lira tek kartuşu eksik 400 o diğerleri doldurma 100 olsa 1750’ye geldi. inş uzun süre idare eder ama hiç öyle resimdeki gibi kaliteli bir şeye benzemiyor, kaldırırken alttan esneme yapacak kadar plastik bi kasası var. bu seyrek kullanma sürecinde 2 sene dayanırsa şükür. 1750 \ 24 ayda 70 lira yapar. ayda 70 liralık çıktı alırım inş. 

çoook eski bir hp laserjetim vardı lpt çıkışlı, ofisten çıkma olmasına rağmen 15 yıl falan kullanmıştım. eski kalite kesinlikle yok o belli. en iyisi kharon’un dediği gibi eski bir laserjet almaktı. şimdiden pişman oldum ajhssj 

neden bi firma çıkıp da bu printer olayını çözdük abi bu ev bu iş printerı diyemiyor hayret. 

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen abi p1102 gibi eski laserjet'ler 1500-2000 civarı ve 10 yıllık cihazın çıkarabileceği arızayı tahmin etmek zor.

mfp laserjet alsak onların fiyatı 3500-4000'e dayanmış durumda bazen daha yüksek

düz lazer alsam 2500-3000 civarı verecektim.

keza tanklılar da öyle.

cimrilik yaptım ama bu cimrilik uzun vadede bana daha pahalıya mal olacak. hayır şunu düşünüyorum, tüm bilgi ve tecrübeme ve tavsiyelere rağmen 1 haftalık araştırma sonucunda 1500 lira bandında ben bile bu seçimi yaptıysam demek ki son kullanıcılar acayip kazıklanıyor bu işte. scam company hp dolandırıldım hp çabuk bozulan

belki de bozulmaz du bakalım 3-4 doldurma idare etsin yeter ahshs

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

App olmadan niye basilmasin ki, baski protokolleri belli. Kablo yerine de wifi kullaniliyor veri aktariminda. Degisen bisey yok. Appler gimmick. Bir de belki ev disindayken e-print v.b. icin arayuz sagliyorlar bazi durumlarda. 

15-20 senelik dandik mono lazerlerin fiyatlari AIO istasyonlari gecmis, vay halimize. 

En ucuzu gercekten 1600tl ile xerox 3020, ondan sonra 2500tl ye yelken aciyorlar...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugün yeni kartuş aldım + mevcutları 100 tl karşılığında doldurdum yazıcıoğlunda, şu an için sıkıntı yok gibi görünüyor. ancak yazıcıyı internete bağlayıp hp smart ıvır zıvırlarını aktive edince çat diye yazıcıyı güncelleştireyim dedi + kartuşlar yan sanayi ya da refill demeye başladı. hp smart dediği de çük kadar ekrandan dropboxa login olup dosya basma falan. dedim istemiyorum smart vs iptal ettim hepsini, şu an problemsiz çalışıyor. kesinlikle o smart özellikleri aktive etmemek lazım. airprint fazlasıyla yetiyor her halükarda. 

ev dışından, network dışından çıktı alma olayı falan acayip kolpa yani, asıl mevzu paso update basıp sahte kartuşları falan fark etmek. çünkü anladığım kadarıyla her kartuşunun unique bir seri numarası var çipte, o kartuşun seviyelerini yazıcı kendi üzerine kaydediyor zaten, ama kendi üstündeki sanırım hafızası 1 kartuş setiyle sınırlı. birinden sonra diğer seti takınca ilkini hatırlıyor ama ikinciyi hatırlayamıyor. o yüzden refill yapınca önce diğer seti takıyorsun, sonra refill setini takıyorsun heee dolu taktın şimdi sağol abi deyip yazdırmaya devam ediyor. yine anladığım kadarıyla cloud servislerini kullanırsan çat diye bu kartuş bilgisini merkeze gönderiyor, sonra o merkezi veritabanından lan bu kartuş eskiden vardı diye kontrol edip iptal edebiliyor. hp smart özellikleri refill kartuşlarda zaten hiç çalışmadı. direkt firewalldan kural yazdım internete çıkamasın bu zamazingo diye.

yani özetle user hostile design'a çok güzel örnekler bunlar. nefretlik cihazlar resmen. şu anda başa dönsem kesinlikel belirtilen xerox 3020'yi alırdım bi tık daha fazla para verip. mfp özellikleri çok da önemli değil, telefon kamerası genel olarak tarayıcının yerine geçmek için yeterli.

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...