Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yavru kedimiz -duman-


vivavale

Öne çıkan mesajlar

selam patiler..

bu akşam iş dönüşü büyük bir sürpriz ile karşılaştım. eşim ve beş yaşındaki oğlum fotodaki tatlı yavruyu bulup getirmişler, ismi Duman, erkek yavru, 23 Nisan doğumluymuş.

bi kaç parça eşya almışlar, eşyalarında fotolarını ekledim. daha önce bahçede çok kedim köpeğim olmuştu da evin içinde ilk defa kedi besleyeceğiz.

dostlar ne yapmam gerekli, nelere dikkat etmeliyiz. çocuğum da 5 yaşında, hareketli çağları. aşısını Cumartesi günü yaptıracağız. en ufak bilgiye ihtiyaç var şu an ☺️

6sZSjuwR_361049F0-BC80-4074-857B-A6F0F3D

IelHB6WQ_84D43596-2482-47AC-BB29-F2C2F12

w0e7Cgxy_66866406-7A25-4FD3-88F5-1722A45

6vsW0eMC_CADCBA85-53B4-4A42-A9A9-D61E77A

HgZzi3uo_C5C487C7-18F3-4E61-878C-D3B1792

GjqpRa9v_429DFD0A-1CCC-450F-8FDC-4D9108F

R5vFoD7r_8002BA1B-2638-4DD0-B839-0840F83

6rzh5l2j_47792C8E-7A59-4884-B9DB-1CAB065

Xu5vpBjH_990667BE-3363-497A-8970-4DC722D

OIvBDqKV_BB848764-83EE-4ABC-993C-6D095B7

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir kaç defa çıtlattılar kedi sahiplenmeyi, ben de soğuk bakıyodum duruma. eşimin kardeşinin de haberi varmış kedi olayından. benim çocuk bi kaç defa istiyorum deyince dayısıda bulmuş hemen. 

evet olan oldu artık bi tane minik patimiz var. hastalanmasından falan çok korkuyorum, o yüzden tribe girdim. cumartesi aşısını yaptırcaz. acil tavsiyeye ihtiyaç var, en ufak ayrıntı önemli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayırlı olsun. kasacak detay ayrıntı yok abi kedi bakmak kolay. kaliteli üst segment bi mama verin protein oranı yüksek o kadar yani. veterinerle görüşürsünüz onları zaten.

öyle hop hastalandı falan gibi bi durum da olmaz hemen aşısını olmadı diye. cins kedi büyük sokaktan gelmiyor belli ki parazit vs. bile yoktur bunda. eğer hastalanacaksa herhangi yaşayan bir canlıyla aynı ihtimalde hastalanacak yani o konuda sıkıntı yapmana gerek yok. 

dikkat edin ezmeyin ayağa falan atlayabilir yavru kedi oyun diye. o kadar yani. ben bu boyutlardayken yatağa almıyodum gece üstüne dönüveririm diye. sizin çocuk varmış verirsiniz onunla uyurlar ikisi de mutlu olur.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi dilekler için saolun canlar.

@Archangel_ evet o topici inceledim faydalı bilgiler var. 

kendimi çok noob hissettiğim için biraz endişeliyim. mesela uyuyacağız artık,

-ne yapıcaz kendi halinde uyuyacak mı?

-gece miyavlarsa ne yapayım?

- gece lambası falan açık bırakayım mı?

- çişi gelirse kumunu bulabilir mi?

 

vivavale tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 dakika önce, vivavale dedi ki:

-ne yapıcaz kendi halinde uyuyacak mı?

-gece miyavlarsa ne yapayım?

-gece lambası falan açık bırakayım mı?

 

bence kendini çok fazla kastırıyorsun. sonuçta canlı bir hayvan bu. uykusu gelince uyur, acıkırsa gelir yemek yer.

yavru hayvanlarda sağlık ve tuvalet konusunda bazı ihtiyaçları olabiliyor, ama onlar da linklenen konuda yeterince anlatılmış.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben anlıyorum abi seni. Linkte paylaşılan başlıkta herkes detaylı olarak yazmıştı, onu hatmet derim.

En temel şeyler kaliteli mama -> kaliteli kum ve kumluk -> gençlik aşıları

Gözünüzü seveyim ömür boyu takip edecek iyi bir veteriner bulun, Anadolu yakasındaysanız mesela Ataşehir'de İstanbul Hayvan Hastanesi var, fiyatlar yüksek ama adam akıllı iş yapıyorlar.

Geceleri yatağa almayın yavruyken, yürüdüğünüz, oturduğunuz kalktığınız yere dikkat edin. Sizin ufağa tembih edin çok fazla sıkıştırmasın, yutabileceği küçük oyuncakları ortada bırakmasın. Hani 2-3 yaşında çocuk gibi şu an, ne bulsa ağzına almaya çalışır.

Benim bir diğer tavsiyem tuvaletini temizleme, mama su koyma işlerini yaptırmaya alıştırın çocuğa. Hem kediyle aralarındaki bağ kuvvetlenir, hem de küçük yaşta sorumluluk almayı öğrenir. Siz de takip edersiniz tabii bu süreci.

Cam pencere kesinlikle açık bırakmayın, balkon kapılarına, klozet kapaklarına dikkat edin. "Benim kedim camdan bile bakmıyor" diyip evde açık cam bırakan pek çok keko var, kedi bir kere düşüyor camdan... Yine eve misafir (özellikle anne babalarınız) geldiğinde sürekli camları kontrol edin. Aile büyükleri vurdumduymaz olabiliyor, 50 kere söylersiniz 50 kere açarlar.

Yemek saatleri, oyun saatleri belli olsun. Mutlaka enerjisini harcasın. Aksi halde hem kilo alır, hem de sizi gece gündüz rahat bırakmaz.

Bir arada güzel bir hayatınız olur umarım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bebek mamaları var ben alttaki mamayı kullanıyorum bende ki de şuan 4-5 aylık sarman kedi , gün içerisinde az az boş kalmayacak şekilde verdik devamlı kabında maması suyu vardı. Mama da su da taze oldukça daha çok yiyor içiyor geldi.Veteriner kontrollerinde kilosu vs. iyi demişti 

https://www.trendyol.com/royal-canin/babycat-yavru-kuru-kedi-mamasi-2-kg-p-750117

Kumunu mutlaka en az günlük temizleyin başka minik minik bırakıyor zamanlar , maşallah diyorsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk gece biraz sancılı geçti, eşim uyurken üzerine atlar diye korktu, kapısını kapatmaya kalkınca miyavladı, ben devreye girdim, hanım başka odada uyudu kapısını kapattı, ben de duman la ilgilendim, en son sabah 5,30 du sanırım uyuyakalmışım, 2 saatlik uykuyla işe gittim. 

@deadwoll teşekkürler deadcim. benim korsanı çekip konuştum senin sorumluluğunda, sen takip edeceksin diye de tembihledim. oyun oynuyorlar, dışarı çıkacağı zaman mutlaka kediciği emanet ediyor bana, duman da alıştı çocuk olmayınca hemen odaları dolaşmaya başlıyor, miyavlıyor. veteriner konusunda araştırmalarım devam ediyor, bir tane buldum gibi cumartesi gezicem ayrıntılı.

cam pencere konusunda ise sineklik var camlarda, zemin kat üstü 1 kat, azami şekilde dikkat ediyoruz. çok meraklı kendileri keşfetmeyi çok seviyor. şimdilik işler yolunda gibi alışıyoruz birbirimize. 

@Narstil mamaya bakamadım henüz eşim almış, takip ediyorum mama ve suyu yiyip içiyor. yalnız kaka ve çiş yaptığını göremedim. takip ediyorum bu konuda dikkat edecek ayrıntı var mı bu arada?

@Masticore gerçekten sürpriz oldu detaylarını sormadım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@vivavale  Kum kabına rahat girip çıksın yerini gösterin yapar herhalde. Bizim ki direk alıştı kumu gösterince.

Altına oluklu paspaslar var ondan koyabilirsiniz patilerine kum yapışabiliyor. Kapalı tuvalet kabı öneriyor herkes onlardan alınca yanında elekli küreğide olur şuan almamışsınız görünen ?. Temizlemesi rahat olur

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kediler sineklik dinlemez bu arada, benim kedim ugrasip sinekligi ayirmisti yerinden 2 3 yaslarindayken. Sonra vasistasli camlari olan yeni bir eve gectim, gecen sene de terastaki camlari acabilmek icin celik cit taktim disaridan uygun iki yere. Gerisi tiriviri. Sikilmadan ugrasiyor kediler engel gorduler mi, obsesif hayvanlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tecrübelerim şu yönde:
1- Bence en önemli şeylerden biri, tırnakları ile saldırmasını öğretmemeye çalışmak. Bunun için ise sürekli tırnaklarını keserseniz onlaro çıkarıp saldırma eğilimi olmaz. Ayrıca belli yaşa kadar şakadan da olsa dövüşmezseniz yine çok uysal bir kedi olarak büyütmüş olursunuz.

2- Kısırlaştırmayı düşünüyorsanız, geç kalmayın. Geç kısırlaştırılan kedilerde, psikolojik problemler çeşitli garip davranışlar ortaya çıkabiliyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yavruyken caresiz birakacak, kacamayacagi, ozellikle karin bolgesine odaklanan minciklama pozisyonlarinda sevmeyeceksiniz. kucakta zorla tutmayacaksiniz. bagirtarak sevip gulmeyeceksiniz. kisacasi youtube videolarinda ne yapiyorlarsa siz yapmayacaksiniz. yaparsaniz ileride cani her sikildiginda donup size tirmigi basan bir kediniz olur. 

cocukla kediyi de bir sure yalniz birakmayacaksiniz. benim onerim kedi 10 aylik falan olana kadar hep arada biri daha olsun. Cocuk kediyi cok sever ve bilmeden yavruyken sikistirirsa ve kedi buna bileylenirse buyudugunde acisini cikartmaya calisabilir. ve kedi daha hizli buyuyor.  

Kediye ciplak elle oyun oynatmayacaksiniz. Her zaman ip, oyuncak vs olacak. Elinizle oynamaya calisirsa, elinizi isirmaya calisirsa oyunu hemen keseceksiniz ve uzaklasacaksiniz. El sevmek icin olacak. oynamak icin av olmayacak. elinizi av pozisyonuna asla sokmayacaksiniz. bu cok onemli.

tirmalama tahtasi yavru iken iyi fikir degil, ama tirmalama agaci cok iyi fikir. bir kac tirmalama agaci alarak mobilyalarin yan kenarlarina dayayin. eger mobilyaya yaslamazsaniz, aralarinda mesafe varken ikisi arasinda tercih yapar ve hosuna giden ya da daha yakin olana gider. kenara dayarsaniz otomatik agaca gitmeyi ogreniyor.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler dostlar tavsiyeler için..

bugün ilk defa veterinere gittik. sevimli bir çift veteriner işletiyor, ilgililer, sorularımıza cevap verdiler, güler yüzlü idiler. 

kediciğimiz erkek, iskoç cinsi imiş. 1,050 kg, biraz kilo fazlası varmış normalde 0,8 kg civarıymış bu dönemlerde (23 nisan doğumlu) kıkırdak yapısından ötürü kulakları bu şekilde imiş. büyüdükçe canı yanıyormuş kedinin ? bunu az da olsa gidermek için yanılmıyorsam glikoz ile ilgili bir ilaç önerdi 140 tl civarı, bir de vitamin ile ilgili bir ilaç önerdi oda 120 tl civarıymış. biraz tereddüt ettim haftaya tekrar gideceğiz aşıya o zaman karar veririm dedim. bu arada iç ve dış parazit için hap yutturdu bi tane, bir de kedi maltı yalattı biraz tüyleri ile ilgili bir durumdan ötürü. ayrıca canı çok yanar dedi karma aşı için haftaya yaparız dedi. ensesinin oralara ilaç tarzı bişi sürdü, oraya dokunmayın dedi, 100 tl ücret aldı. aşı karnemizi aldık karma aşıdan sonra haftada 1 4 hafta aşısı varmış. ondan sonra senede 1 defa aşısı olacakmış. bu arada evden veterinere araçla 15 dk lık bir mesafe var, gidene kadar susmadı, strese girdi sanırım. eve dönünce de sevinçten koşturdu.

birbirimize iyice alıştık, sürekli peşimizde, oyun oynuyoruz. mamasını yiyip suyunu içiyor, kakasını da yapıyor. çok meraklı kitap okurken mutlaka beraber okuyoruz. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...