Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar kulaklık tavsiyesi


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Şirktte bu olduğunu için bunu kullanıyor(d)um ve genel olarak çok memnundum ama sanırım temassızlık yapmaya başladı. Tekrar bundan da alabilirim ama aynı fiyata daha farklı bir şey varsa da haberim olsa fena olmaz.

Logitech h390

spacer.png

 

Bu tarz birşey arıyorum yine, bazen saatlerce kafamda duruyor ve bu model hiç bir ağrı sızı yapmıyordu. 

"Gamer" tipi devasa ve pavyon gibi ışıklı mışıklı modellerden istemiyorum, toplantılarımız oluyor kamera açık orada insanlarda ne koydun lan kafana hissiyatı yaratmaya gerek yok. Sevmiyorum da o tipleri zaten.

Genelde teams üzerinden iş konuşmalar ve discordda arkadaşlarla konuşurken kullanacağım. CS oynuyorum ayak sesi duymam gerek gibi bir durum yok.

 

Tavsiye ve önerilerinize açığım. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çözebilecek miyim diye bakınıyorum ama internette genelde bu sorunun çözümü olmadığına dair şeyler ile karşılaştım. Bu kadar basit bir iş için saatlerdir aranıyor olmak da ayrı canımı sıktı. 

Eski kullandığım logitechten sipariş verdim yine. O gelene kadar çözüm aramaya devam edeceğim, bulamazsam iade.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi o sorunun çözümü yok çünkü o kulaklıkların çalışması öyle. bende de qc35 var böyle wireless aktif nc'li kulaklıklar bu şekilde çalışıyo. aynı anda hem oyun oynayıp hem discorddan konuşayım yapamıyorsun. qc35 mesela sadece mono olarak çalışabiliyor discord + oyun yaparsam. nedeni de pil harcaması için olduğunu okumuştum bi yerde. sanırım alıcı verici düzenek neyse artık o daha az güç tüketiyor böyle. yoksa zaten 20 22 saat aktif nc ile kullanım olamazdı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konu bluetooth ses profilleri ve windows ile alakali. ANC wireless kulakliklara ozel birsey degil. qc35 bose driverlari ile ilgili ekstra problemler de var o bu konuyla alakasiz.

bt ustunde ad2p ile yuksek kalite ses alablioyrsun, ama bir de benim sesim gitsin, ustune yuksek kalite ses gelsin dedigin zaman mikrofon icin HSP de devreye girip 2 profil calismaya basliyor bu da mevcut profiller icin bandwith in paylasilmasi demek, dolayisiyla gecikmeler ve ses kalitesinde dusmeler basliyor. 

kisacasi olay bluetooh profilleri ve windows limitasyonu. Anker q20 ozelinde hangi profillerin kullanildigini bilmiyorum ama bu yonde arastirma yapmak lazim. Bose ozelinde codec, profil ve driver problemi de var o ayri bir problem. 

Bir de uygulama bazinda windows control panelden output device lari kontrol etmek gerek. Komple ses gitmesi normal bisey degil. output stream sonucta tek geliyor olmali. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya evet, sorun kulaklıkta değil de benim onu amacı dışı kullanmamda aslında. Olur da denk gelen olursa firma kötü gibi anlamasın. Böyle bir durum olabileceği hakkında ne bir fikrim vardı ne de okuduğum yorumlarda denk geldim. Yorumlara baksan sesi iyi, mikrofon iyi, rahat vs. yazıyor. Hiç bir yorumda ya da incelemede bu olaydan bahsedilmemiş. Tonla da discordda kullandım lafı vardı.

Benzer bir durumda robot süpürgelerde de karşılaşmıştım. Bir firmanın kameralı modelleri tam karanlıkta çalışmıyormuş. Şanseseri redditte bir yorumda gördüm, görmesem haberim olmayacak.

Kulaklık alıyoruz, takınca çalışmasını bekliyoruz ama çalışmıyor. Sonra saatlerce çözüm ara, teknik detay oku (Kharon'a teşekkürler, üşenmemiş anlatmış), pazar pazar saatlerini buna harca.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kulak içi hiç bir şey önermiyorum ben uzun süre kullanımlarda. Sabahtan akşama kadar müzik dinleyen birisi olarak uzun süre kulakiçi kulaklık kullanımı hava almayı engellediği için kulak iltihaplarına sebep olabiliyor. Kulaküstü aşırı hafif kulaklık kullanıyorum ben. https://www.philips.com.tr/c-p/SHL1000_10/hafif-kulakliklar  ama mikrofonu yok tabii ki ? (üretimi de bitmiş ?) Ofis içindeyken zoom gibi toplantılara gerek olmuyordu malum ? Evdeyken de webcam mikrofonu yeterli oluyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Kulaküstü alacaksanız bu mükemmele yakın: https://www.amazon.com.tr/Jabra-Aktif-Pasif-Önleyici-Kulaküstü-Bluetooth/dp/B07NPLTV3F

Sony'nin de, Bose'nin da, Sennheiser'ın da üst bluetooth modellerini denedim, bundan daha çok beğendiğim yok. Hem özellik olarak, hem ses kalitesi olarak, hem konfor olarak, hem mikrofon kalitesi olarak iyi. Şu anda toplantılarda da bunu kullanıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, GERGE dedi ki:

Kablolu Arctis 3 aldım ben, mutluyum kendisiyle. Sadece oyun için takıyorum zaten, müzik ve film için amfiden geçen nötür kulaklıklar var.

Toplantı vb. için şunu almak istiyorum aslında: https://www.jabra.com.tr/bluetooth-headsets/jabra-talk-55##100-98200900-60

madem müzik ve filmde kullandığın iyi kulaklığın var niye arctis aldın

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uygun fiyatli ANC wireless kulaklar icinde gerge nin yazdigi jabra 85h ozellikle mikrofon array i digerlerinden cok ileride oldugu icin konusma v.b. icin iclerinde en iyisi. 

En yakin diger kulaklik sony xm4 2 kati fiyatla o kadar iyi mikrofon performansina sahip degil. Ama ses kalitesi , malzeme kalitesi, feature set, ANC basarisi vs kiyaslanacak durumda degil. Hani ileri gidip o kadar da ovmeyelim asdf

Ama windows ustunde yine ankerde yasanan bt profilleri durumu hala gecerli. osx bu konularin ustunden daha iyi geliyor. 

Zaten o yuzden low latency wireless gaming kulakliklar hala kendi dongle lari ile geliyorlar. 

Umutlar bir sonraki bt standardina. 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...