Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

mertens'in kendini takıp numara yaptığı ve adanademirsporun sahadan çekildiği maçtaki penaltı da istatistiklerin içinde mi 

Fistan tarafından düzenlendi

Aynen cunku objektifligi ile nam salmis Shadow arkadasimizin yorumlari cok sey ifade ediyor.

Baska bir istatistik vereyim. Son 2 sezon 25/26 ve 24/25

Fenerbahce avrupada mac sayisi: 22 mac sari kart 76 ortalama 3.45x

Galatasaray avrupa mac sayisi: 22 mac 46 sari kart ortalama 2.10x

Ligde son 2 sezon fenerbahce kart ortalamasi 2.31x gs 2.29x 

Sotto tarafından düzenlendi
  • Uzuldum 1
Mesaj tarihi:
Fistan, 8.10.2026 15:47 tarihinde dedi ki:

mertens'in kendini takıp numara yaptığı ve adanademirsporun sahadan çekildiği maçtaki penaltı da istatistiklerin içinde mi 

Icinde. Aynen Dzeko nun ayagini takip aldigi gibi

• Like 1

3 sene oynadi. Gs de sampiyonlugu yok diye hatirliyorum. Hatta 13. oldugumuz sezon filan bununla

Bu roportajin basi varsa orda fenerle oynarken sadece feneri degil hakemi de yenmemiz gerekiyordu diyordu sanirim. Kesmisler tabi orayi.

kisaca buyuklerin kayirildigini zaten babel den duymamiza gerek yok tartisma o olmadi hic bir zaman. 

Sotto tarafından düzenlendi
  • Like 1

Valla bence Sinan Enginin bazı mafyavari hareketleri dışında kalan zamanlarda en ezilen büyük Bjkdır. Sinandan önce olsa da bunda herkesin hakkına saygılı olan Seba'nın da payı vardır, çok düzgün adam olmayacaksın bu futbol dünyasında. Ama işte Seba buna rağmen ve o yokluklarda kaç tane şampiyonluk kazandırmış Bjkya, helal adama...

Cenk Koray da 2 şampiyonluk aldıydı uğraşarak, gerçi o açıktan oldu diyenler de var ama geçmiş olsun artık.

O yıllarda Avrupaya katılmıştık ama Fenerin istediği şampiyonluklarda ise daha Avrupaya gitmiyorduk şeklinde garip bir savunması var rakiplerin. Bence UEFAya katılıp katılmama değil Yurtiçinde genel olarak geçerli olan ligde 1. olmuş mu ona bakılmalıdır.

Shadow tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Zaten yurt içi birinciliğe bakılıyor. Ama profesyönel ligin kurulmasından itibaren bakılıyor. O iki şampiyonluk prof. lig kurulması öncesi olduğu için haksız yere yazıldı BJK tek yıldızda kalmasın diye (o sırada 9 sayılıyordu, +2 ile 11 olup 2 yıldıza çıktı da diğerleri 3 yıldızken çok kopmamış oldu). Avrupa olayı da minareyi çalarken kılıf hazırlamak için sunulan bahaneydi "ya tamam prof lig yoktu ama Avrupa'da temsil etti, bu da bi yerde profesyönel başarıdır, şampiyonluğun uluslararası düzeyde tanınmasıdır resmi olarak" diye bahane olarak kullandılar normalde sayılmayacak şampiyonluğu saydırmak için. O yüzden FB için Avrupa'ya gitmiyorduk açıklaması yapılıyor. Bak minare kılıfı bile uymuyor buna, hiçbir bahaneniz yok diyerek. Zaten baktığın zaman 3-4 takımlı kümede 5 maç kazandığı seneyi falan şampiyon saydırmaya çalışıyor. Bu arada FB'nin istediği seneler sayılırsa GS 6 yıldıza çıkıyor yine arada fark oluyor o ayrı. En temizi profesyönel lig ne zaman kurulduysa oradan itibaren saymaktı.

Mesaj tarihi:
Rewendor, 09.10.2026 10:37 tarihinde dedi ki:

En temizi profesyönel lig ne zaman kurulduysa oradan itibaren saymaktı.

çok doğru.

işin ucunu bir de buradan para almaya bağlayınca ölümüne savunulur birşey oldu. neyseki o iş bitti galiba. 

Mesaj tarihi:

ilk bu mevzu çıktığı zaman itiraz yapılmalıydı. 59 sonrası profesyonel ligler milat bu kabul edilmiş bence burda itiraz edilecek birşey yok.Boşa uğraşıyor bizimkiler. O kupalar kazanılmış mı? kazanılmış. Müzende sergilersin olur biter.

"Zaten baktığın zaman 3-4 takımlı kümede 5 maç kazandığı seneyi falan şampiyon saydırmaya çalışıyor." burası yanlış. 3-5 takımlı kümeyi playoff gibi düşün. öncesinde bölgesel ligler var onların kazananı o lige katılıyor, fener orda şampiyon oluyor. yoksa aynısını süperligdeki playoff yılı içinde diyebiliriz.

Mesaj tarihi:

hala öğrenemediniz aynı goygoy he 🙂
federasyon kararı değil, uefa kararı o 2 şampiyonluk

ligler 3 ayrı bölgede oynanıyordu uefa daveti üzerine türkiye sadece gs'ı şampiyonlar ligine gönderince izmir ve ankara itiraz etti çünkü kendi bölgelerinde de hacettepe ve altay şampiyondu. Bunun üzerine 6 takımlı turnuva yapıldı beşiktaş şampiyon olup gitti bir sonraki sene yine aynı usulde beşiktaş şampiyon oldu. 1958'de federasyon zaten kurulmuştu bunun üzerine uefa takım davet etti.

yani önce ben resmi bir ligim artık benden de takım alabilirsin diyorsun sonra yok kanka henüz kurulmadım saylanmaz diyorsun. Uefa'da öyle iş olmaz sadece resmi liglerin temsilcileri bulunur diyerek beşiktaşın şampiyonluklarını kabul etti.

Mesaj tarihi:

Federasyonla profesyönel lig ayrı, federasyon zaten Cumhuriyetten sonra bi ara kuruldu 20lerde 30larda neyse tam tarihini bilmiyorum. Prof lig ise ayrı, kuruluşunu aratırsan 1959 diyor, 58 değil. Yoksa bugün de profesyönel ligi olmadığı halde federasyonu olan sporlarımız var. Hatta bir tane de "et cetra" federasyonumuz var, tek başına federasyon olacak kadar sporcusu takipçisi olmayacak kadar az sporları "ve diğerleri" diye tek kümede takip ediyor. Lig şampiyonluğunu UEFA belirlemez, tescil eden TFF'dir. UEFA kimi çağıracağını belirler sadece, adaletli olmak için de lig sıralamasını baz alır, yoksa kimin şampiyon olduğunu tescil eden ülkenin yerel federasyonudur. UEFA'nın hiçbir federasyona gidip "bunun şampiyonluğunu say bunu sayma" deme hakkı yok, çok isterse "ben sizden birinciyi değil ikinciyi alırım avrupada yarışmaya" diyebilir, o da büyük kepazelik, onun yerine "sizin ligde kim kime dum duma belli değil, düzeltmezseniz sizden adam almam, sizle ilişkiyi de askıya alırım" diyor, da yeterince büyük tehdit zaten.

Mesaj tarihi:
yusema, 09.10.2026 11:16 tarihinde dedi ki:

57de beşiktaş gitmiş. 58de beşiktaş haketmiş sanırım ama gitmemiş(neden bilmiyorum). kulüp listesinde göremedim.

Yanlış hatırlamıyorsam maddi imkansızlıktan gidemedi ama hak kazanıp davet aldı diye kalmış aklımda.

• Yeni Oluştur...