deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Fileto değildir. Derisi ve kalçasıyla falan but ya da kemikli büyük parça yapıyorlarsa uzun sürer. Derisi olunca kurumuyor zaten. En fazla derisi yanar o da ateşin mesafesini doğru ayarlamaya bakıyordur. Tavuk işi zor bu arada termometreyle takip etmeden. Tahin diye bir zincir var İstanbul'da biliyorsunuzdur. Oraya ilk ve son gidişimizde eşime çiğ tavuk getirmişlerdi. Bir de benim yemeğimi önden getirdiler, onunkini bekledik ettik falan öyle çiğ geldi. Sonra geri gönderdik, aynı tavuğu 10dk daha pişirip geri getirdi krallar. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duygucuk Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 sardalya, 26.06.2023 11:49 tarihinde dedi ki: kurumuyor mu ya, tavuk hizli olur derler? Mangalcı abiler nedense bunu sıkça derler Aynı zamanda tavuğu yellerken siz başlayın da derler 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 adam hala kalite content basiyor, paticigi sirtinda tasiyor gambatte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Duygucuk, 26.06.2023 12:47 tarihinde dedi ki: Mangalcı abiler nedense bunu sıkça derler Aynı zamanda tavuğu yellerken siz başlayın da derler Mangalcı abiler sanırım ilk tavuğu koyuyorlar mangala. Genelde mangal order'ı kırmızı et > kemiksiz/derisiz tavuk > kemikli tavuk > köfte > sucuk gibi gidiyor. Nedeni de ateşin yavaş yavaş azalması ve yağın ateşe akıp söndürmesi. Kırmızı eti (biftek/bonfile) başta atıp mühürlüyorsun, orta/az pişmiş mis gibi oluyor. Sonra kemiksiz/derisiz tavuk (göğüs ya da kemiği derisi alınmış kalça) bunlar da çok yağlı olmayan parçalar. Ardından kanat ve kalça gelir, bunlar harı düşmüş ateşte mümkünse üzeri de kapatılarak yapılır, harlı ateşte hemen derileri pişer yanar, içi çiğ kalır. Bunlardan sonra köfte/sucuk atılır, çünkü hem yağları damladığından bunların ardından ateş iyice azalır hem de ağır ağır piştiklerinde daha lezzetli ve daha az yanmış olurlar, içleri de güzel pişer. Öte yandan Türkiye'deki mangal kültürü biraz kötü, özellikle kırmızı eti mundar ediyoruz. Bizdeki mangal kültürünün en sevdiğim kısmı köz sebzeler, köfte ve sucuk. Ha bir de lavaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 deadwoll, 26.06.2023 17:19 tarihinde dedi ki: Genelde mangal order'ı kırmızı et > kemiksiz/derisiz tavuk > kemikli tavuk > köfte > sucuk gibi gidiyor görgüsüz bir mangalcılık ya da arap diye düşündüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Türkiye'de mangal kültürü kötü değil, et pahalı. Bir ara haftasonları zeytinburnu sahilden gecmiyodum mangal dumanı yüzünden, sonra yasakladılar. Mangal konusunda cahil olabiliriz ama sevmeyen yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Peki mangal için kömür sart mi? Gaz griller satiliyor. Iyi yanlari: hem komurun isiyle pisligiyle ugrasmiyorsun, ocak gibi acip tutarli sicaklikta etini tavugunu pisirip kapatiyorsun her seferinde, komur gibi volatil parcaciklar ete sirayet etmediginden kanserojen madde icerme ihtimali daha dusuk. Kotu yanlari: gercek mangal bu degil?! Tat ayni mi emin degilim, algida secicilik de olabilir. Dogmeatin restoranda hem gaz hem odun var mesela, best of both worlds? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 güzel odunda gerçekten tat işliyor ya ete. odunun aroması geçiyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2023 Normalde 5te başlıyor servis 1630 gibi restoranın onunde bi hareketlenme oldu, bı sürü araba, paparazilwr fln geldi Noluo la derken drake girdi içeri güvenlikleriyle Açık mısınız? Diye sordu,. rezervasyon yapmadığı için özür diledi O sırada mutfak patladu ama, herkes oha drake geldi diye çıldırdı Neyse, steak yaptım, ribeye with anchovy Verde and green almond salsa Çok beğendi, 50 dolar tip verdi herkese 3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2023 Serin hikaye hocam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 abi adam tip verirken "bunlar mutfak ekibi icin" mi diyor? nasil oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 drake ile bi b2b gelmedi mi la _? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 DoGMeaT, 25.06.2023 08:25 tarihinde dedi ki: steakler perfect olmali, bazilari icin (ribeye, ny strip) menude fiyat yok, market price yaziyor asdf, 60-70 dolar. bu iyi pişmemiş diye geri gelen steak oluyor mu? napıyorsunuz onları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 DoGMeaT, 09.07.2023 08:20 tarihinde dedi ki: ribeye with anchovy Verde Bu neymiş diye biraz bakındım da çok güzel bi şeye benziyo ya, Ankara'da yapan yer var mı bakacam, yoksa evde denicem fdsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2023 xaty, 10.07.2023 02:58 tarihinde dedi ki: bu iyi pişmemiş diye geri gelen steak oluyor mu? napıyorsunuz onları? oluyor, genelde dilimleri birbirine yapistirip firina atiyoruz, bazen tutturamiyoruz yahut firinda unutuluyor welldone oluyor, o zaman sike sike baska steak veriyoruz, hallediyoruz bi sekilde kalan steagide kendimiz yiyoz, no problem dasaaa, 10.07.2023 00:40 tarihinde dedi ki: abi adam tip verirken "bunlar mutfak ekibi icin" mi diyor? nasil oluyor? hesabi odemis ona yuklu bi bahsis birakmis zaten, o garsonlara dagitiliyor bide sormus arkada kac kisi calisio, 15 kisi tamam onlarada 50ser dolar vermek istiyorum diyip birakmis masaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2023 (düzenlendi) DRaGoN_SLaYeR, 10.07.2023 04:46 tarihinde dedi ki: Bu neymiş diye biraz bakındım da çok güzel bi şeye benziyo ya, Ankara'da yapan yer var mı bakacam, yoksa evde denicem fdsfs https://www.instagram.com/p/CsWiVmArKIK/ bu arkadas fotorafta karman corman duruyor ama masana gelince cildiriyorsun aroma patlamasi ben o yesil soganlari daha iyi pisiriyorum ayrica, hafif yanik seviyorum biftek ribeye. dana antrikot menude fiyati yazmiyor, market price diyor, 90 dolar fiyati instagram postunda linklenmis, biftekler ozel bi ciftlikten geliyor. secilmis mutlu ineklerden geliyor, steakin her dilimi sanki bir kebap, cidden, kebap yemis hissi uyandiriyor her dilim asdf bu arada inanilmaz bi an yasadim ciftligin net sitesine girmis fotolara bakarken bisi gordum https://www.instagram.com/p/B8U0TStgBkQ/ ya bu mesajdaki jason osborne benim rahmetli chef vay be..... gece gece acayip urperdim be of Temmuz 14, 2023 DoGMeaT tarafından düzenlendi 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2023 tip atan celebritiniz bol olsun quarshim emeginize saglique Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 yeni biftek setimiz chimichurri sogan ve maitake mantari ile maitake mantarlarini beef fat icinde confit ediyoruz, confit beef fatten birazini steakin ustune dokuyoruz EEEEEEET EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET diye bagirasin geliyor yerken tadi kokusu ... kebap gibi 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 tabak kırık, deneme/demo tabağınız sanırım bir de bu maitake in beef fat : bana 1 ve son kez yediğim oxtail'i hatırlattı, yenmiyor et etet etetete'ten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 Abi mutfaktaki şef hiyerarşisi nasıl, askerdeki gibi net mi yani ? Mesela sen pastadan ızgaraya geçtin, senin bi üstün sous chef mi şimdi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 Goering, 23.10.2023 11:13 tarihinde dedi ki: tabak kırık, deneme/demo tabağınız sanırım bir de bu maitake in beef fat : bana 1 ve son kez yediğim oxtail'i hatırlattı, yenmiyor et etet etetete'ten neresi kirik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2023 kenarı kırılmış minnak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 24, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2023 5 yildizli restaurant da kirik tabakla servis etmek kadar ayip bir sey olamaz. bana boyle verilmis olsaydi eger, alip YERE CALARDIM o tabagi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 25, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2023 Akhlaur, 23.10.2023 07:41 tarihinde dedi ki: Abi mutfaktaki şef hiyerarşisi nasıl, askerdeki gibi net mi yani ? Mesela sen pastadan ızgaraya geçtin, senin bi üstün sous chef mi şimdi ? sous chefler var, onlarin ustunde CDC var (chef de cuisine, sadece yemeklerle tarif gelistirmekle fln ugrasio) onun ustunde has Chef var. bazi mutfaklarda cok daha kati ve ciddi brigade sistemi diye geciyor, 100 tane pozisyon, bir suru assistant manager , section manager sik sok olan mutfaklar var asci sayisi arttikca bu sistemler daha gerekli hale geliyor, genelde restoranlarda fln daha lax Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 25, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2023 eline emegine saglik kopeketi vizeyi alinca ilk senin mekana gelcem sonra da sinirdan gecip @neutrino nun dalagini s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar