Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
23 saat önce, Goering dedi ki:

şefim bende nakiri var bir tane, güzel kesiyor. genelde Wok yemeği yapıyorum:

https://www.bicakcim.com/kai-wasabi-black-nakiri-sef-bicagi-6716n.html

Bu "Kai" markasını öneriyor musun? avrupa ve TR'de çok ulaşılabilir hala fiyatları. (tabi wasabi en ucuz seri) bir de şef bıçağı alayım diyorum.

kai baya buyuk bir aile, shun dan wasabiye neredeyse skalanin her noktasinda bir bicaklari var. 

Wasabiyi kullandim daha once, klasik japon bicaklarinin ozelliklerinin hic birini tasimiyor, daha ziyade japon gibi gorunup western kardeslerinin ucuz bir kopyasi gibi konumlanmis piyasaya. Keskin kenarini tutmaz, tas sevmez, sik bileyleme ister, masat sever vs cok sevilen sayilan bir seri degildir kai nin kisacasi. 

Ayni paralara sunlar var;

fujiwara FKM gyuto (japon sef bicagi formu, western handle)

tojiro DP gyuto 210 (japon sef bicagi formu, western handle / japon wa handle versiyonu da var 15-20 dolar farkla)

Ikkaku donryu (ciddi ucuz, japon sef bicagi formu, western handle, western yumusak celik)

hatta, victorinox fibrox da eklenebilir wasabiden iyi olan en iyi budget sef bicagina ornek olarak ama japon konusurken neredeyse safkan western beater bicak yazmak istemedim. 

 

Mesaj tarihi:

Ikkaku Donryu gormedim ama FKM ve DP gercekten tas gibi bicaklar, ve cok yaygin. KAI bildigim kadariyla kharonun soyledigi gibi shun un yan markasi, japon profilli ama cinde uretilen markalar diye biliyorum.

FKM ve DP, giris seviyesi olarak cok sik onerilen bicaklar, ben ikisini de kullandim, alinabilir ama evde kullanmak icin gerek var mi bilmiyorum

aliexpresste biraz arastirip, yine japon profilli ama cinde uretilen guzel bisi bulunabilir mi acaba

bu adamin konustugu bicaklari bilmiyorum, ama genel olarak mantikli buldugum, sevdigim bir kanal, bi bakmak belki biraz fikir verebilir .

 

bu arada benim aldigim bicak white2 celigi, paslanmaz degil, yuksek karbonlu,o yuzden kullandikca patina olusacak

ilk shift sonrasi olusan patina

niadeKv.jpeg

 

 

Mesaj tarihi:

bizim executive chef birakacakmis galiba 

bugun offum, ama mesaj atip haber yetistirdiler, servis oncesi toplantida ekibe soylemis, yilbasindan once ayrilcakmis, detay bilmiyorum ama, uzuldum

 

chef bu, valla chef bile boyle kisa surede ayrilabiliyosa, bana dahada zam yapmazlarsa ben niye loyal olayimki, yoluma bakcam kesin karar aldim

Mesaj tarihi:

lan tutturdun zam zam diye.

daha gireli ne kadar zaman oldu ki yok çıkıcam yok yoluma bakıcam ayağındasın? klasik türk işçisi mantığı.

sonra döt gibi kalıcan ortada hatta ettim diye gelip ağlıycan burda

Mesaj tarihi:

Şu an Amerika'da labor shortage yaşanıyor. Piyasada aşçı yok. mesela  Sordum soruşturdum, detroitte EN İyi restoran hangisi nere diye,

 https://instagram.com/albenadetroit

Dedi çoğu tanıdık, ama haftada sadece 3 gün açık, büyük ihtimal labor shortage yüzünden.

Açıkta kalmak gibi bir derdim yok, 4 yerde çalıştım geldiğimden beri, her seferinde 2 gün sürdü iş aramak. 5. İşimi yine 2 günde bulurum, ve son çalıştığım mekanda edindiğim tecrübe, kendimi pazarlamayı kolaylaştırır.

Networkum var, tanıdığım bı suru chef& aşçı var, michigan da namım var. (Rahmetli chef jason un türk sotecisi diyince biliyor chefler kim olduğumu) 

Ki son çalıştığım yerde, 5 ay fln oldu, yine çömez gibi hissettim, kendimi cok geliştirmek zorunda kaldim.  

Nasi bi senaryo yaşanacak görecez

 

Mesaj tarihi:

piyasa farklıdır belki buraya girdiğin ne kadar oldu? girerken konuştuğundan farklı bir iş mi yapıyorsun? girerken ya da maaş zammı vs şu kadar süre sonra diye konuştunuz mu yoksa meslekte böyle mi sizin?

Mesaj tarihi:
On 23.11.2021 at 12:20, Milamber dedi ki:

piyasa farklıdır belki buraya girdiğin ne kadar oldu? girerken konuştuğundan farklı bir iş mi yapıyorsun? girerken ya da maaş zammı vs şu kadar süre sonra diye konuştunuz mu yoksa meslekte böyle mi sizin?

Haziran 18inde başlamışım, 

Girerken önerdikleri parayi beğenmedim, açıkça söyledim, 45 gün sonra review yapıp konuşalım dediler, o reviewda zenci över gibi övdü beni şef, çünkü essek gibi çalışıp drama çıkarmayan, insiyatif alan, takim oyuncusu bi çalışanım.

Ilk gunden beri benden istedikleri herşeyi ve fazlasını yerine getirdim, üstüne koya koya gittim

Bizim meslekte, valla ben Türkiye'de hep asgarî ücret ve civarina paralar aldım, ailemin desteğiyle geçindim vs, ama dogrusu cokta yetkin bir aşçı değildim, abd ye geldikten sonra vites atmak zorunda kaldım

essek gibi çalışıyorum, aile hayatım zor, gece 1-2 de eve geliyorum, dizim belim bileğim parmaklarım hep ağrıyor, üstüne otelin sahibi multi milyoner kodaman, üstüne daha önce bahsettiğim gibi labor shortage var, herkes eleman ariyor, su an kazandigimdan 2-3 dolar üstüne başlatan birçok restoran var, şimdi yeni eve taşındık, yolum da uzadı(but downtown a daha yakinim, seçeneklerim çoğaldı)

Bütün bu faktörleri gözönünde tutunca, evet, bana kürekle para atmalarini istiyorum, bunu üstlerime her müsait anda belirtiyorum ,istemek bedava, ağlamayana meme yok.

Holiday season a girdik

Yarın thanksgiving (fix menü fln yaptık, cok yogun olacak, bugun de çok yoğundu)

Gelecek ay xmas ve yılbaşı

Zam yapmazlarsa yılbaşına kadar beklemem. Yeni yuva bulurum diye düşünüyorum

Mesaj tarihi:

1. gunden soylemis, ustune calismis. Yukarida klasik turk iscisi mantigi denmis, ayip edilmis. Zaten boyle diye diye beyaz yakayi zam istemekten soguttular.

Bence simdiden bir piyasayi kontrol et, kim eleman ariyor, vs. Olmadi gecersin baska yere.

Mesaj tarihi:

adam kalifikasyonuna inanıyorsa piyasanın işçi lehine olduğuna inanıyorsa istesin gayet. seninkisi direkt piyasa sürekli işveren lehinedir mantığı, esas o klasik türk işçisi. hadi kawga

Mesaj tarihi:

Abi nasıl ki piyasa zayıf anında kimseye acımıyor, sende acımayacaksın. Babanın oteli restoranı değil bas git. Yapabiliyorken daha iyi yere gir. Her şekilde kendini düşün, aidiyet diye bir şey yok yalan o. Yok şöyle olur yok iş bulamazsın iş beğenmiyorsun falan çirkin insanların lafları salla onları. Yürü ya kulum. Gittiğin yerleri de söyle ileri de o taraflara gelirsek şu chef in special ından istiyoruz diyelim.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

ulan ne çirkinliğimi bıraktınız ne iş veren yandaşlığımı.

yazmadı ki daha önce ilk günden para durumunu konuştuk zam sözü ilk başta aldım diye. madem öyle istesin tabi.

ama durduk yere zam istemek de garip yani, daha yılı doldurmadan.  

Borlach tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

abi zammı yıldan yıla almıyormusun? bu değil midir genel geçer?

yani ayıptır demiyorum da usulüne göre davranmak gerek bence.  bilmiyorum ben bu şekilde düşünüyorum.  

 

×
×
  • Yeni Oluştur...