Komutan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2024 Ben o oyunu duymuşum, kim bilir ne zaman almışım, hatta install edilmiş olarak duruyor ama oynamayı unutmuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 10, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2024 (düzenlendi) Soimyr, 10.12.2024 00:12 tarihinde dedi ki: Milletin best RPG ever demesi ve future of RPG gibi söylemleri üzerinden Planescape Torment, KOTOR II, Disco Elysium, Bloolines ile kıyaslıyorum oyunu. Triple AAA diye çıkıp hüsran olan Starfield veya Veilguard gibi çöp oyunlara kıyasla iyi bir RPG olmak oyunu iyi bir RPG yapmıyor. BG3 çıktığında "gelmiş geçmiş en iyi oyun, ve bundan sonra da çıkabilecek tek iyi oyun" modunda övgüler doldu etraf. tamam bu oyun iyi de, O KADAR iyi değil. tamamen Starfield ve Veilguard gibi çöp oyunlarla kıyaslandığı için zaten bu kadar abartılıyor. eğer BG3 (o zamanın grafik ve animasyon şartlarına göre), tek bir sene içerisinde KOTOR 2, Deus Ex, Metal Gear Solid, VTM Bloodlines, Max Payne 2, Half-Life gibi oyunlarla birlikte aynı anda çıkmış olsa, bu oyunların yanındayken de "gelmiş geçmiş en iyi oyun, ve bundan sonra da çıkabilecek tek iyi oyun" gibi övgüler görmezdik. 10 üzerinden 7-8 civarı puan alır, o senenin "Hidden Gem" oyunu sayılırdı. ama şu an o kadar bir oyun kıtlığı var ki, onların yanında parlatılmış altın gibi gözüküyor. Aralık 10, 2024 Bone tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
=)) Mesaj tarihi: Aralık 10, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2024 yok yaaa gerçekten çok güzel değil miydi hikayesiyle, karakterleriyle, tasarımlarıyla. Evet belki bu zamanda ilaç gibi geldi ancak her oyun kendi dönemiyle karşılaştırmak lazım olsa da çıtayı yukarı taşıdığı kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Gelmiş geçmiş en iyi oyun falan demeye hiç gerek yok tabii ki de öyle sıradan bi oyun ya da 7-8 verilip geçilecek bi oyun da değil ya, disney gibi full komiklik şebeklik kasmasa oyun gelmiş geçmiş en iyi rpg bile olabilirdi belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Noldu gene Wow classic re-re-re-release mi cikti wowcular gaza gelmis BG3 ovmek yasaklanmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 hamdolsun yeni övdüm de geldim abi, sağol 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 DRaGoN_SLaYeR, 11.12.2024 13:00 tarihinde dedi ki: Gelmiş geçmiş en iyi oyun falan demeye hiç gerek yok tabii ki de öyle sıradan bi oyun ya da 7-8 verilip geçilecek bi oyun da değil ya, disney gibi full komiklik şebeklik kasmasa oyun gelmiş geçmiş en iyi rpg bile olabilirdi belki Baldur's Gate 1-2 ve Divinity Original Sin 1-2 ile RPG kültürünü şekillendiren kişiler için mükemmel bir Divinity Original Sin 3 olabilir, ona lafım yok. ama sırf günümüzdeki çer çöp oyun arasında onlardan daha iyi bir oyun olduğu için "Game of the Century" şeklinde takılmanın yanlış olduğunu düşündüğümü söylüyorum. Elden Ring hakkında da fikrim o. GOTY olduğunda hemfikirim ama. Öte yandan o oyunların hepsi aynı sene çıkmış olsa, yine bu kadar övülüp dağlara taşlara yazılacak kadar sevileceğini sanmıyorum. Bugün bu oyuna 7-8 verin demiyorum, o şartlarda öyle verilirdi diyorum. 7-8 bir oyunu "sıradan" yapmıyor. Özellikle 90'lar oyun incelemelerini düşünürsek... 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 yav hee hee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Dynun, 11.12.2024 22:33 tarihinde dedi ki: yav hee hee çok güzel bir argüman kurmuşsun, teşekkürler. "oyun boktan, hiçbir işe yaramaz" demişim gibi davrananlar spawn olacak diye tahmin etmiştim de hiç yanıltmadı. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Oyun kötü değilde, RPG olarak mediocre AF. - Rezalet, immersion kıran, kimi zaman düpedüz woke, post-modern diyaloglar. - "Yeni" Companionların hemen hepsinin backgroundunun konseptsel bazda aynı olması, yarısının rahat gerizekalı olması (Evet Lae'zel, sana bakıyorum özellikle) - Oyunun ana hikayesi olan "kafanda solucan var, ama bir sebepten henüz patlamadın" konseptinin esasen psychic konseptli DND5 kitabının quick-start önerilerinden birinden çakma olması - Başarısız Villainlar (Hadi Ketheric'i ayrı tutuyorum, VA olarak J.K. Simmons'ı erken harcamaları apayrı bir suç) - Actler arasındaki pacing dengesizliği - Bir RPG turnusolü olarak choices-matter'ın ne kadar matter ettiğinin bayağı tartışmalı olması - Bu tam olarak oyunu kötü yapmıyor ama zayıf bir RPG yapıyor, ama BG skinli bir Divine Divinity olması Hani çok daha eski örnekleri geçtim, bu oyunun RPG başarısı olarak Disco Elysium'la kıyaslanması, aynı kulvara konması falan Elysium'a bayağı hakaret. Pillars of Eternity, ki gameplay ve genel hikaye bazında çok eh bulduğum bir oyum, tüm bu aspectlerde BG3 ten 3 kat falan daha RPG. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2024 Anlaşılan BG3 ü eleştirmek moda oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 Bone, 12.12.2024 00:37 tarihinde dedi ki: çok güzel bir argüman kurmuşsun, teşekkürler. "oyun boktan, hiçbir işe yaramaz" demişim gibi davrananlar spawn olacak diye tahmin etmiştim de hiç yanıltmadı. sen oyun boktan demedigin gibi, "genel" olarak burada da kimse tarihin en über oyunu savunması ile gelmedi. Hayalinde yarattigin mevcut soruna, çok yanlış bir bakış açısı ile garip cevaplar vermiş olduğun için, bir önceki mesajımı gayet yeterli buluyorum. Bu arada spawn babandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 bi spawn vardı ona noldu ya, keşke 2. filmi gelse bu arada bg3 dünyanın en iyi oyunudur, beğenmeyen kınayt online oynasın..... 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 yaranamadılar resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 kizillelma, 12.12.2024 02:56 tarihinde dedi ki: Anlaşılan BG3 ü eleştirmek moda oldu. BG3ü eleştireni gök tengri çarpar!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 Saeros, 12.12.2024 10:34 tarihinde dedi ki: bi spawn vardı ona noldu ya, keşke 2. filmi gelse Bir reboot'u yapılıyordu da ne oldu bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2024 (düzenlendi) Dynun, 12.12.2024 10:10 tarihinde dedi ki: sen oyun boktan demedigin gibi, "genel" olarak burada da kimse tarihin en über oyunu savunması ile gelmedi. Hayalinde yarattigin mevcut soruna, çok yanlış bir bakış açısı ile garip cevaplar vermiş olduğun için, bir önceki mesajımı gayet yeterli buluyorum. Bu arada spawn babandır. yahu Dynun bir şeyin muhabbetini yapıyoruz, bir konu açılmış, gelmiş fikrimi yazmışım, sanki durduk yere BG3'e hakaret ediyorum gibi davranıp "yav hee hee" diye dalga geçip sonra da "hayalinde yarattığın mevcut sorun" diye gaslighting kasmaya çalışıyorsun. gayet de spawnlanmışsın. doğru düzgün bir şey yazacaksan yaz, yoksa bunun adı spawnlanmaktır. "çelik ayna çelik ayna ehöhöhö" diyince haklı olmuyorsun. böyle ucuz 15 yaş klişeleriyle ego kasma yaşınızı çoktan geçtiniz. kizillelma, 12.12.2024 02:56 tarihinde dedi ki: Anlaşılan BG3 ü eleştirmek moda oldu. moda felan değil nereden çıkartıyorsunuz ki anlamıyorum. zaten eleştirdiğim şey de bu. en ufak bir şey dediğimizde sanki tanrınıza laf etmişiz gibi kırılgan davranıyorsunuz. tersine esas moda olan şey BG3'ü dokunulmaz ilan etmek ki burada bile işi bu derece kişiselleştirmiş durumdasınız. Aralık 12, 2024 Bone tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Woke diyerek zaten duruşunu gösterdi arkadaş... BG3'ün RPG bona fidelerinde ben bir sıkıntı görmüyorum. Choices matter demiş, e evet they do tamamen farklı şekilde oynayabiliyorsun actleri daha nasıl matter etsinler, anlatırsan anlarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Bir urunu RPG yapan kriterler sana ne kadar anlamli hareket ozgurlugu verdigidir. BG3 bu alanda sundugu ozgulrukten dolayi objektif olarak iyi bir RPG. Ne kadar sevip sevmediginiz size kalmis, ama sirf begendmediniz diye kotu bir RPG degil. Epik bir hikaye ile baslamasini ben de sevmedim. Hikayenin kalitesi ile RP kalitesi ayri unsurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Bone, 10.12.2024 14:01 tarihinde dedi ki: BG3 çıktığında "gelmiş geçmiş en iyi oyun, ve bundan sonra da çıkabilecek tek iyi oyun" modunda övgüler doldu etraf. tamam bu oyun iyi de, O KADAR iyi değil. tamamen Starfield ve Veilguard gibi çöp oyunlarla kıyaslandığı için zaten bu kadar abartılıyor. eğer BG3 (o zamanın grafik ve animasyon şartlarına göre), tek bir sene içerisinde KOTOR 2, Deus Ex, Metal Gear Solid, VTM Bloodlines, Max Payne 2, Half-Life gibi oyunlarla birlikte aynı anda çıkmış olsa, bu oyunların yanındayken de "gelmiş geçmiş en iyi oyun, ve bundan sonra da çıkabilecek tek iyi oyun" gibi övgüler görmezdik. 10 üzerinden 7-8 civarı puan alır, o senenin "Hidden Gem" oyunu sayılırdı. ama şu an o kadar bir oyun kıtlığı var ki, onların yanında parlatılmış altın gibi gözüküyor. Bu listedeki KOTOR dışındakileri oynamadım. O da kendini bana oynatamadığı için. Kalanı + BG2 dahil hepsinden daha güzel bir oyun BG3. Ha bazılarıyla farklı janra, FPS ile nasıl kıyaslanıyor tam anlamadım. Daha act2 yeni bitiyor. 3 arkadaş 3 farklı oyun oynuyoruz şu anda. bir taraftanda online bir oyun yürütürüyoruz, bambaşka şeyler olabiliyor. Eleştirebileceğim 2 şey var oyunla ilgili, karakterler arası iletişim biraz az, gerçi bazılarını alınca takıma fazlalaşabiliyor, ama bu kadar güzel detaylı bir oyunda bu biraz eksik kalmış. FOMO hissi ile, herşeyi yapmaya çalışıyorum, açık dünya oyunlarının o boktan hissini veriyor gibi oluyor ama bu benim hatam. Başka gameplaylere saklamam lazım bunu. Anlaşılan baya farklı gameplayler var, bunu arkadaşlarımla konuşunca farkediyorum. Ben bir şeylerden bahsederken "ya o bizde hiç öyle olmadı" ya gelebiliyor muhabbet. Oyun "ya şunu yapsam nolur acaba" yı çok güzel bir şekilde destekliyor. Paradox oyunları oynarkenki o farklılaşma keyfini aldım. Divinity de öğrendiği herşeyi muhteşem bir şekilde yansıtmış Larian, oyun çok rafine. Xbox'ta oynuyorum. Hiç zorlamadı kontroller falan, sadece 1 puzzle da canımı sıktı o kadar. Grafikler, müzikler gerçekten çok içine çekiyor. Zaten gameplayde o şekilde akıyor, karakterime giriyorum. Zaten hazır bir settingle gelmesininde büyük faydası var tabiki ama oyun için sistemler fazla iyi. Hem savaş tarafı, hem diğer taraflar. Eksik bulamıyorum. Larian gibi muhteşem bir detay var. Kata kata gidiyor adamlar kendilerine. Yeni patchte yanılmıyorsam 8-9 yeni subclass var,bunu ücretsiz veriyorlar. Şu duruş bile alkışlanır. "bu bakalım şöyle yapayım ne olcak" dediğin herşeyin bir sonucu var. Oha bu kadar da olmaz diyorum cogu zaman. Bunu en iyi diğer benim hızımda oynayan arkadaslarla konusunca anlıyorum. oynanabilirlik çok yüksek. POE oynarken sıkılmıştım mesela, bu biraz oyun tasarımıyla ilgili ve çok iyi yapmışlar bunu. (FOMO hissi yaşayıp kendimi baltalamak dışında) Galaksinin en iyi oyunu demek biraz saçma olabilir, oraya kimseyi koyamazsın zaten. Ama benim şimdiye kadar oynadığım, role böyle kolay girip, oynanabilirliği yüksek, çok çıktılı en iyi oyun olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 (düzenlendi) BG3 cok iyi bir oyun ama benim icin fazla rafine mesela. BG2 hala onunde benim icin, o oyunun bana verdigi "adventurer" hissi bu oyunda yok, cunku daha focused, tabletop campaign gibi dusunulmus bir oyun bir BG3. Demek istedigim ortada yasayan bir dunya var ve biz bunun uzaktan parcasiyizin aksine hersey bizim etrafimizda donuyor olarak kurgulanmis; bu negatif veya pozitiften cok tercih meselesi. Haritanin her noktasi, her kosesi ozel olarak konulmus gidip bakalim diye, ama dedigim gibi dunya tamamen bizim etrafimizda donuyor, tercihler etkiliyor mu cok net etkiliyor ama benim icin belli noktalar cok fazla lineer. Lineerden kastim secenek olmamasi ile alakali degil dedigim gibi. A noktasindan B noktasina gitmek icin bana secenek sunuyor belki ama genel resimde ozgur hissettirmiyor bana. BG2'de hadi Act2 deki tum yan questleri yapayim salla main questi diyemiyorum burada. Veya Morrowind'de main quest yerine hadi bi git kendini dunyaya kanitla / gelistir de oyle gel demiyor main npc. Ben bir tik ozgur birakan oyunlari seviyorum, bu oyun tam tersi bence bu acidan. Bir oyunda bence her kararin her NPC conversationun dramatik olmasina, bir secenek vermesine / bir zar rollamasina gerek yok. Gercek dunyada nasil ki herkesle bir interaction a girmiyorsak, bu olay bana fazla forced geldi acikcasi. Bir noktada belli seyleri hayal dunyasina birakan oyunlari severim, burada ona yer yok. Hersey onceden dusunulmus, ozel kurgulanmis belki ama dedigim gibi cok fazla rafine. Dunyanin bizim etrafimizda donmesine gerek olmamali. Fallout 2'deki diyaloglar gibi sen ne diosun birader isim gucum var yok mesela bu oyunda. Ha oynanabilirlik olarak gelmis gecmis en iyi 5 oyundadir mesela. Combati, sesleri muzikleri, encounterlar nefis. Aralık 13, 2024 Sotto tarafından düzenlendi 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 https://advent.larian.com/intro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar