razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 (düzenlendi) CO2 Levels Hit 415 PPM for 1st Time in 3 Million+ Yrs - "How is this not breaking news on all channels all over the world?" https://old.reddit.com/r/worldnews/comments/bo3qo3/we_dont_know_a_planet_like_this_co2_levels_hit/ bir de zamanında pek sevdiğim ve her ne kadar kurgusal olsa da gündemi paralel şekilde takip eden newsroom'dan kısa bir kesit koyayım. 2013'te CO2 400ppm'i geçtiğinde bunların bölümüne de konu olmuştu. açıklamalar kurgusal değil, reddit post'unun ilk yorumunu okuyabilirsiniz. şu anki sıcaklık değerleri 80'lerde atmosfere saldığımız CO2'den kaynaklanıyor, yani bugün bile herşeyi durdurmuş olsak yine sıçmış durumdayız ve önümüzdeki 10 yıllarda dibine vuracağız. işin en kötü noktası ise petrol firmalarının ve beni ilgilendirmez ben nasılsa ofiste olmayacağım ve buna bütçe bulamam diyen yönetimlerin kontrolünde olmamız. netflix'teki our planet belgesellerini izleyenler var mı bilmiyorum, ama david attenborough sunumunun ve kurgunun şimdiye kadarki en karamsar versiyonu olmuş. uzun zamandır (planet earth(2006)) bbc belgesellerini kaçırmadan izlerim ama insanları artık harekete geçirmek için her bölüm sonrası resmen bas bas bağırıyorlar. daha önce hiç bi belgeselde bu kadar vurucu ve üzücü bir sahne görmemiştim, daha ne kadarı gerekli bilmiyorum da illa ekinlerin falan ölmesi gerekiyor sanırım. artık mad max mi olur yoksa interstallar mı bilmiyorum ama bi distopyaya doğru gidiyoruz gibi. bize denk gelir mi onu da bilmiyorum ama çocuklarımızı vuracağı kesin. Mayıs 13, 2019 razzRaziel tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 cocuk yapmayabilirsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 müthiş çözümün için teşekkürler, hemen epa'ya iletelim bunu. zaten yapma niyetim yok da, orada çocuklarımız derken insanoğlunun geleceğinden bahsediliyor. ayayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 Daha once bu forumda insan irkinin gercekten bu dunyaya en zarar veren species oldugunu soyledigimde itiraz edenler olmustu. Yok efendim filler de agaclari yokedebiliyorlarmis filan. Ben insan irkinin cidden egosuyla ve zihniyle su dunyaya ait olmadigini/yeri olmadigini dusunuyorum. Yasadigi gezegene bu kadar zarar veren bir turun kendini yoketmemesi gibi bir durum soz konusu olamaz. Haliyle sorunu yaradisilista buluyor ve dunya yokolacaksa bunu engellemenin mantiksiz oldugunu dusunuyorum. Insanoglu kurtarilmaya deger bir species degil. Sadece son 100 yilda olan zarar degil buradaki kilit nokta, Sapiens'i okudugunuzda da anliyorsunuz ki insanoglu tum tarihi boyunca ayak bastigi heryerdeki canli olusumunu kurutmus olumlerine sebep olmus. Bugun dunyada zaten cogalmak icin bir sebep yok. Ama insan kendi bencilliginden cikamadigi icin uremeye devam ediyor, henuz zihinsel olarak o kadar gelismis bir varlik degil cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 3 dakika önce, Sotto dedi ki: Daha once bu forumda insan irkinin gercekten bu dunyaya en zarar veren species oldugunu soyledigimde itiraz edenler olmustu. Yok efendim filler de agaclari yokedebiliyorlarmis filan. ehl-i beytlenmissin guzel kardesim sdfgsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 3 dakika önce, Sotto dedi ki: Ama insan kendi bencilliginden cikamadigi icin uremeye devam ediyor, henuz zihinsel olarak o kadar gelismis bir varlik degil cunku. bunu karina soyleyecegin gunu ozlemle bekliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 @Sottodünyada insandan başka kendisinden başkasını umursayan tür olmadığı için doğru demişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2019 (düzenlendi) https://np.reddit.com/r/worldnews/comments/bo3qo3/we_dont_know_a_planet_like_this_co2_levels_hit/enc83sh/?context=3 Mayıs 14, 2019 Xenus tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2019 akirafes başlığı diye geldim, değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 me 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 aslında bu işin en kolay ve en ucuz çözümü hala milyonlarca ağaç dikmek diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Spoiler https://www.ensonhaber.com/turkiyeye-ne-kadar-agac-dikildi-polemigi-2013-06-11.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 On 14.05.2019 at 02:04, Sotto dedi ki: Insanoglu kurtarilmaya deger bir species degil. Sadece son 100 yilda olan zarar degil buradaki kilit nokta, Sapiens'i okudugunuzda da anliyorsunuz ki insanoglu tum tarihi boyunca ayak bastigi heryerdeki canli olusumunu kurutmus olumlerine sebep olmus. Tesekkurler. Simdi kendini camdan atarak dunyaya bir iyilik yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 On 14.05.2019 at 01:09, Esh dedi ki: bunu karina soyleyecegin gunu ozlemle bekliyoruz ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 quote li mesajdan quote al dedigimde, onceki quote u almiyo mu bu forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 banane insanoğlunun geleceğinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 iste cocuk falan yaparsan yanlislikla diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 50 dakika önce, Jaegerjaquez dedi ki: banane insanoğlunun geleceğinden havalar 1 C daha ısınsa bir daha protein tozu ve stereoid iğnesi üretilemeyecekmiş ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 steroid iğnesi demem de konuya olan hakimiyetimi göstermiş tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2019 Alıntı banane kurenin isinmasindan benim calistigim salonda klima var!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2019 https://i.imgur.com/RAqKaf4.gifv They most likely died due to higher water temperatures (which holds less oxygen) and a high concentration of fish. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2019 Suda oksijen mi biter yaf, koca su Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2019 suyun kendisi oksijen zaten, alla alla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2021 öksüz kalmış burası baya. neyse şunu koyayım da büyük oyunu görün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2021 Trump reyiz Grönland'ı satın almak isteyince alay ettiler. İki yüz sene sonra işgal edince ABD orayı ağlayacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar