ad3m Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Konuyu biliyordum gitmeden önce ama konuyu bilmeniz filmi güzellemiyor. Bok gibinin bir tık üstüydü film. Hadi iki tık olsun tarantino severlere ayıB olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Konu dediğim manson aşireti ve polanski/tate mevzuu. Ama brujli sahnesi güzeldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Şimdi şöyle bakmakta fayda var. Tarantino biraz fazla Los Angeles sihirinde kaybolmuş diyebiliriz. Film buram buram LA kokuyor. West Hollywood'a, sinema'nın şekillendirdiği şehrin bu kısmına bir saygı duruşu, bir özlem adeta. Şehri o kadar iyi yansıtıyor ki araç planlarına veya şehri gördüğünüz her plana uzunluğuna bakmaksızın kapılıyorsunuz. Şuan bile aynı ruh hakim şehirde. LA dışında yorumlar nedir bilemiyorum çünkü burda herkes seviyor filmi, muhtemelen LA'ye gelmemiş biri, bu ruhu almamış biri anlamayabilir. Bunu derken "filmi kötüleyenler anlamıyor" şeklinde söylemiyorum, film pacing olarak falan iyi değil zaten. Cidden bu ülkede her şehrin atmosferi farklı, Chicago'da insanlar LA'yi anlamıyorlar, insanlar burda nasıl yaşıyor çözemiyorlar. Cidden farklı ruha sahip. Tarantino da bu ruhun içinde kaybolmuş, ve bilerek kaybolmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Sanki kendine alternatif bi evren yaratiyo tarantino,hitlerin paris sinemasinda suikasta uradigi,sharon tate cinayetinin katillerin yuzune gozune bulastigi vs , olaylari film icin carpitio bu benim cok komigime gidiyor bunu yapmaya devam ederse film iyi kotu olsun izlerim farketmez,adamin tarzini seviyorum,cektigi sahneler,oynattigi ablalar,arabalar,muzikler,hep cok guzel irishman i izledikten sonra bunu daha iyi anladim, 2 filmde de arabada gecen bi suru sahne vs,ama tarantino cok daha eglenceli kiliyor mevzuyu her turlu. tabi bomba gibi hippi ablanin ayagi konsola dayamasinin da etkisi var,ama olsun,halk bunu istiyor abi,ben cidden boyle seyler izlemek istiyorum,bravo tarantinoya ruhumu okuyor adam. ilk izledigimde,ozellikle arasiz bi sinemaya gidip butun flmi tek oturusta izlemek zorunda kaldigimdan,icim bayilmisti ama farkettimki hep filmin uzerinde dusundum,tekrar izlemek istedim,kafamda yer etti guzel vala ben begendim,ama izlerken daraldim diyeni de anlarim,ben de daraldim ara ara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 filmlerin hepsi ayni evren evet, red apple sigarasi var butun filmlerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 (düzenlendi) 2 saat önce, DoGMeaT dedi ki: Spoiler Sanki kendine alternatif bi evren yaratiyo tarantino,hitlerin paris sinemasinda suikasta uradigi,sharon tate cinayetinin katillerin yuzune gozune bulastigi vs , olaylari film icin carpitio bu benim cok komigime gidiyor Spoiler Bu filmde yaptığının daha duygusal olduğunu düşünüyorum. Hitler'in 1944 yılında ölmesi Nazilerin işlediği suçları değiştirmezdi ama bu filmde kötü olayı tamamen silip daha güzel bir gerçekliğe geçmiş. Aralık 9, 2019 Komutan tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2019 7 saat önce, LathspeLL dedi ki: Şimdi şöyle bakmakta fayda var. Tarantino biraz fazla Los Angeles sihirinde kaybolmuş diyebiliriz. Film buram buram LA kokuyor. West Hollywood'a, sinema'nın şekillendirdiği şehrin bu kısmına bir saygı duruşu, bir özlem adeta. Şehri o kadar iyi yansıtıyor ki araç planlarına veya şehri gördüğünüz her plana uzunluğuna bakmaksızın kapılıyorsunuz. Şuan bile aynı ruh hakim şehirde. LA dışında yorumlar nedir bilemiyorum çünkü burda herkes seviyor filmi, muhtemelen LA'ye gelmemiş biri, bu ruhu almamış biri anlamayabilir. Bunu derken "filmi kötüleyenler anlamıyor" şeklinde söylemiyorum, film pacing olarak falan iyi değil zaten. Cidden bu ülkede her şehrin atmosferi farklı, Chicago'da insanlar LA'yi anlamıyorlar, insanlar burda nasıl yaşıyor çözemiyorlar. Cidden farklı ruha sahip. Tarantino da bu ruhun içinde kaybolmuş, ve bilerek kaybolmuş. Şu tarif ettiğin pek inanmadığım bir şey açıkçası, sinema olarak yorumluyorsak yani bir sanat eseri olarak, iyi olanı evrenseldir. Ancak kimi sanat eseri tadını çıkarmak için birikim isteyebilir. Fakat yerellik benim gözümde iyi sanatın bir parçası değil. Yerel bir tınıyı, hikayeyi, motifi anlatman fark etmez, iyiyse dünyanın her yerinde aynı şekilde beğenilir. Ama yani bunun tadını çıkarmak için bu şehrin havasını tatmak lazım diyorsan o zaman orada bir sorun vardır. Zaten sinema gerçek değil ki, alternatif bir gerçeklik. Bu filmden bağımsız diyorum bunları, bence film fena değildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scalanova Mesaj tarihi: Aralık 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2019 (düzenlendi) Begendim 8,5/10 Aralık 10, 2019 Scalanova tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2019 LA ruhu ne ya ahah cihangir sevdasi gibi bisi mi west hollywood mu local tvye dizi ceksinler o zaman orda yasayanlardan baskasi anlamayacaksa film bok gibi bu arada bitirene kadar fenalik geldi en son netflix are you there diye sorarken kapattim son 32 dksini izlemedim bile icim sisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Aralık 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2019 cok kotu film Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2019 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2019 e$kiya bizim kulturumuzu, dokumuzu, istanbulu cok iyi anlatiyor. bizim icin $aheserken, bir hintli veya japon icin siradan bir intikam hikayesinden otesine gecemez. hababam sinifi ve canim kardesim filmleride ayni seye ornek verilebilir. yukarida verilen LA ornegi dogru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2023 ana karakter rahmetli olmus official olarak, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scalanova Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2023 (düzenlendi) Okay, okay, we’ll quit it now. Rick Dalton was not a real person, but the name of the character Leonardo DiCaprio played in the Oscar-nominated 2019 film Once Upon a Time … in Hollywood. Spoiler Inanan olur falan Mayıs 21, 2023 Scalanova tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2023 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar