fresia Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 London'da ne yapıyordun oraları anlatmamışsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Lan ginaly, adam tefeci mi cidden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 ginaly said: akirafes said: ginaly said: akirafes said: Evden dışarı çıkmamak. Her türlü elektronik şeyi 2. el almak. 20+ sene para harcamamak. Bolca kredi alıp devamlı gayrimenkul alıp kiraya vermek. damat(lar) için heba edilen bir ömür. Ben kız çocuklarının daha bir korunması tarafındayım. Kızlar daha bir özenle gözetilmeli mal paylaşımında bile bence. İngiliz Ferit sen misin ya, ulan dayım yıllardır seni arıyor, sana ödediği faizlerden elindeki nalbur dükkanı gitmiş adamın La ingiliz ferit miymis akirafes? Yok artik dunya ne kucuk. Interpole haber verdin mi ginaly? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 pattisliborek said: akirafes said: Evden dışarı çıkmamak. Her türlü elektronik şeyi 2. el almak. 20+ sene para harcamamak. Bolca kredi alıp devamlı gayrimenkul alıp kiraya vermek. bu dediklerini yaparak 20 sene sonra yozgat ya da amasya'da anayolun 7km içerisinde 10 dönüm bahçe parası çıkar, evet. +1 ha zengin bunlari yapmasa da aliyor zaten. anca gelip bize "nasil zengin oldum? mekdonalds a para vermeyip evde ekmek yedim" falan diye anlatirlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 2m euro luk gayrimenkulun 1 senelik getirisi 150-200k falan oluyo pek fantezi degil. ordaki nokta mekdonilds degil "Bolca kredi alıp devamlı gayrimenkul alıp kiraya vermek." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 2m euro yu cok da riske etmeden 100k kazandirmasi cok fena degil..% 5 8 bandi eh iyi diye geciyor yabanci emlak sitelerinde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 2 mil eur... dusunemedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 abi adam 20-30 sene önce toplamış o zaman ki fiyatlar daha uygun tabi dedenin zamanında arsa toplayıp sonradan daireye dönüşmesi daha iyi getirirdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Hani "Benim dedem zamanında buradan arsa alcakmış sonra vazgeçmiş" diye sövülen dedeler var ya, bu adam o dedelerden olmayacak işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 akirafes said: Evden dışarı çıkmamak. Her türlü elektronik şeyi 2. el almak. 20+ sene para harcamamak. Bolca kredi alıp devamlı gayrimenkul alıp kiraya vermek. Bu gayrimenkuller ne kadar surede idame ediyolar ki kendilerini? Yani boyle bi yatirim hangi noktada daha mantikli hale gelmeye basliyo? Boyle yuzeysel bakinca falan asiri riskli geliyo cunku kulaga. Su anki degerlere gore 1m TL'lik dairenin kira getirisi 3-3.5k civarinda, 300 ay yani 25 yilda kendini cikarmasi demek. Dagilim asagi yukari homojen, o yuzden 2-3 daire alayim dedin mi kiralar da ona oranla dusuyolar. Oransal olarak bakinca yillik %3-3.5 gibi bi kazanc getiriyo sana. Emlak kredilerine bakinca da %2-3 araliginda gorunuyo. Cok sayida gayrimenkulun olmadigi surece de aradaki bu %0.5-1.5'luk farkin bi baska gayrimenkulun kredisini finanse etmesi de cok ihtimal dahilinde gozukmuyo. Hele bi de su anda ayni parayi mevudat faizi olarak degerlendirsen yilda %20 faiz aldigini dusununce hepten cildiriyorum. Gercekten degiyo mu bu kadar riske, 20+ yil kemer sikmaya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 o 0.5%'lik farki kiraci sana oyle bi gecirir ki 50% hissedersin bunun aidati var vergisi var bos kaldisi var gec odedisi var kombisi bozuldusu var badana yapilacakisi var evin mi var derdin var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Çoğu zengin alırken kiradan parasını çıkarırım derdiyle almıyor zaten. 1 milyona alayım sonra 3 bine kiraya vereyim parasını çıkartsın değil olay. Öncelikle 1 milyona 5 tane alayım 15 bin lira olsun ömür boyu çalışmayayım var. Akabinde ki daha önemlisi ben 5 milyon verdim 5 eve ama 10 sene sonra 10-15 milyon edecek var. Kirayı hesaba kat yine katma demiyorum ama kirayı hesaba katmadan bile evin kendi değerlenişi bile tl'nin değer kaybından hızlı olunca oradan kazanıyorsun. Bizim eskiden AFOM vardı @quel-thul hatırlar Uğur yurtseven, adamın 8 dairesi mi ne vardı, önce küçük bir yer ile başlamış işte 8e kadar gelmiş, onunda bazıları kirada bazıları değildi, ilk aldığının değeri aşırı artmıştı 8.yi aldığında. Bir nevi uzun soluklu yatırım, olurda satarsan karını realize etmiş oluyorsun, o zamana kadar temettü gibi kira getirisi oluyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Iste abi keske %300 degerlenme gibi bi sey olsa, oyle bi sey yok malesef. Acibadem gibi nezih ve pahali(msi) bi semte bakinca bile m2 fiyati son 4 yilda %20 artmis. https://www.sahibinden.com/emlak-endeksi/konut/satilik/istanbul/444/51432 Evet gercekten guzel bi deger de bu zaten su anki yillik mevduat faiz orani? Kaldi ki TL deger kaybedince kiralar da dusuyo, 2017-2018 doneminde emlak fiyatlari Acibadem'de -%8.72 degismis? Ha TL %25 kusur deger kaybettigi icin bu da justifiable ama yine de nerde %300 nerde bu Edit: Yani bu konuda yeni yeni dusunmeye basliyorum ama 3 yila yakin emlak sektorune yazilim gelistirmis biri olarak ordaki durumun parlak olmadigini zaten biliyodum da simdi verilere bakinca hepten inancim kalmadi sektore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 hic bir yatirim araci %24 vermiyo abi sdfg han iev alayi mda fiyati yukselsin biraz hayal su 2-3 sene bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caguar Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Ev almanın genelde tek getirisi kredisi bitip de evi satmak istediğin zaman eline toplu para geçiriyor olması. Yoksa döviz bazında baktığın zaman eve verdiğin paralarla döviz almış olsan getirisi evin değerinin artmış haliyle kafa kafaya geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 bi getirisi yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Getiriye bak. Paranın toplanması. Ahashdsds ben de diyorum ehonomi çog eyi diyenler kim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Benim zamanımda getiri 10 senelik kira idi. şimdi 20-24 seneye kadar çıktı bu. Artık pek bir cazibesi kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Ev alırken kazanmak icin inşaattan ucuza nakit parayla daire almak lazım. O da riskli tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Arz fazlası var ondan, 10 yıl sonra sikindirik sovyet ülkeleri gibi bina çöplüğüne döndüğümüzde şehir merkezleri yine hayvan gibi kıymetli olacak. Avrupa Konutlar 1337 gibi sitelerde de tinerciler lastik yakacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 "roket adam" said: Getiriye bak. Paranın toplanması. Ahashdsds ben de diyorum ehonomi çog eyi diyenler kim hayatin gerceklerinden insan psikolojisinden kopmamak lazim, eline para gecen gidiyor araba modelini yukseltiyor. evde seve seve biriktiriyorsun kendine sahip cikamiyorsan gayet iyi bir "yatirim araci" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 ahmedinejad said: Ev alırken kazanmak icin inşaattan ucuza nakit parayla daire almak lazım. O da riskli tabi. Aman sakın. Ben mahvoldum aman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 neden ? nasıl ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 İki Müteahhit ten dükkan aldım kentsel dönüşümde. Birini temelden, diğerini daha bina yıkılmadan. Çok tanınmış kişiler. Cadde de binaları var. ikisi de battı. Elimde senetleri kaldı. Çok sağlam anlaşmalar yaparak almıştım. Ama onlar batınca.... kat mülkiyet tapuyu almadan kesinlikle yer satın almayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2019 Bunlardan birisinin altı yolda 3 dükkanı bir sineması vardı. Hepsi gitti elinden. Sıfır oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar