Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hamur için yardım


feverfeverray

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Konuya nasıl gireceğimi bile bilmiyorum. 2 gündür arkadaşımda kalıyordum, dün uykudan babamın telefonuna uyandım. Kedim Hamur camdan aşağı atlamış, 9. kattan. 20 cm yanı beton olan toprağa düşmüş. Arka ayakları esnetememiş (veterinerin dediğine göre), bu nedenle hem çeneyi, hem de arka 2 ayağı kırmış.

Dün yoğun bakımdaydı, iç kanama ve felç olabilecek bir riski kalmadığını sanıyoruz. Kırıkların röntgenlerini henüz çekmemişler, öncelikle organlara bakılmış. Dün ve bugün yanına gittim, içeri sokmadılar. Beni görünce kırıkların üzerine basarak ayaklanmaya çalışıyor çünkü. Durumu iyiye gidiyor, bugün kırık çeneyle bile olsa ıslak mama yemiş.

Kedimin aynı anda 3 ameliyat olması gerektiğini, Medica'nın (Ankara, Birlik Mh) 3 ameliyatı aynı anda yapamayacağını öğrendik. Fakülteye yönlendirecekler bizi yarın. Hatta Ankara Üniv. Vet. Fakültesinden tanıdık bulmamızı rica ettiler, aksi halde önümüzdeki haftaya gün verebilirlermiş.

Yalnız ameliyatları 3 ile 4 bin TL arasında tutacak, ve bu masrafın altından tek seferde kalkacak gücümüz yok. 2,000 TL açığımız var. Fakülte olduğu için de "her ay ödeyelim, ufak ufak ödeyelim" gibi bir şansım olmayacak sanırım.

Bu durumda ne yapabilirim? Para istemek için açmadım bu başlığı, fakat bağış toplamam gerekecek gibi görünüyor. Nasıl bir yol izleyeyim, bana önerisi olan varsa minnettar olurum.

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

iban paylaş abi 3 5 bişey yollayalım hepimiz bu kadar adamız, illa kanıt isteyen olursa da paylaş fotoları resimleri tutarları vs.

edit: allahın şişko gaben'i için bile tonla para toparlandı, ana temamız "pati" olduğundan dolayı ekstra hassasiyet gösterileceğine inanıyorum.

dimi lan?


evet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası masrafların KESİN olarak ne kadar tutacağını bilmiyorum şu an. Aynı süreçten geçmiş olan bir arkadaşımdan sadece platinlerin 650 lira kadar olduğunu öğrendim.

İstanbul Üniv. veteriner olan bir arkadaşım, kendi okullarında bu ameliyatların 3 ile 4 bin arasında tuttuğunu söyledi. Ben de dün şöyle bir site buldum: http://www.veterinary.ankara.edu.tr/ucret-cizelgesi/

Sadece anestezi 60, günlük kalma ücreti (mama hariç 30 TL), kedimi orada bırakmaya niyetim yok. Eve gelebileceği ilk gün gidip alacağım.

Osteosentez (Plakla)
Kedi 300.00

Bu sadece operasyonun ücretiymiş, plakların vs. her şeyin masrafının karşılanması gerekecek.

Kredi çekmeyi denedim fakat şu an hem borcum olduğu, hem de sigortam olmadığı için red yedim. Bilmiyorum kafayı yemek üzereyim. Para istemek vs benim için çok zor şeyler.

Teşekkür ederim bu arada. Bakalım diğerleri nasıl bir yol izlememizi tavsiye edecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Babamla ikimizden çıkan paraya rağmen eksiğimiz bu kadar. Annem çalışmıyor. Maaşları 5-6 gün önce alıp evin tüm masraflarını hallettiğimiz için (böyle bir şey olacağını bilemedik tabii ki) baya eksiğimiz kaldı.

Borç almak istemememin sebebi de şu; bu borcu tek seferde ödeyemeyeceğim için insanları sıkıntıya sokmak istemiyorum. Bir de internette kim kime borç verecek, orası da var. Çevremdekilere zaten sordum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kredi işini denedim, yukarıda belirtmiştim.

Freelancer olarak çalıştığım için avans gibi bir şey yok, muhasebeyle direkt iletişimim bile yok. Her ay fatura kesiyorum, onlar da çalıştığım saatleri yolluyorlar.

Tek tek açıklamak çok garip olacak. Çok da detaylı anlatmak istemiyorum. O yüzden şöyle kısaca özetleyeyim, aile içinde, çevrede, yapılabilecek her şeyi yaptım. Birikmiş parası olan bir aile değiliz, herkesin borcu var. Klasik. Bu nedenle aileyle ilgili aklınıza gelebilecek her şey denendi. Şansımı her kulvarda zorladığım için son olarak buraya yazmak durumunda kaldım.

Yardım istemek ayıp olamaz gerçeğinden yola çıkarak buradayım neticede.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Raven, evet. Raven sinekliği yıllarca eşeleyerek kendine yer açıp kaçtı. O sinekliği biz defalarca patchledik. O gene yırttı. Kaçtığında gene evde değildim. 2 ay ilanlar yapıştırdık, sosyal medyayı kullandık. Bulunamadı. Biri aldı muhtemelen çocuğu, buna inanıyorum.

Annem cam silerken atlamış dün. Sağa sola gidip gelen beze tavlandı herhalde. Hava karanlık olduğu için de görmedi muhtemelen. Ben camlar için sineklik gibi alternatifler arıyorum, en azından eve geldiğinde tekrar böyle bir sıkıntı yaşanmasın. Bu eve yeni taşındığımız için bazı şeyler oturmadı henüz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soruyorum şimdi arkadaşlarıma kredi çekebilecek varsa diye. Çok yakınımda kredi skoru düzgün olan varsa rica edilebilir.

Buradan kimseye kredi çektirtmem. Ben olsam ben de çekmem çünkü. Başka biri adına borca girmek korkunç bir şey. Borç vermek çok ayrı, bankaya borçlanmak çok ayrı. Ben babama bile kredi çekmedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en iyisi önce öğren ne kadar istiyormuş ankara üniversitesi. ödeme için paraya ihtiyacın olduğunu, öğrendikten sonra bu parayı biyerlerden bulman gerektiğini de söyle. verebilecekleri en düşük rakamı verirler o zaman.

çevresinde para bulma ihtimali olsaydı aklına gelir değerlendirirdi diye düşünüyorum. şu an bana birisinden 100 tl al deseler alacak kişi bulamam. normal yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...