axedice Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Giovanni said: Farklı tarihçe ve arkaplanlardan geldiğimiz için süreçlerimiz farklı perspektiflerden yürüyor olabilir ama medeni olarak konuşabiliriz. Ayrıca antinatalizm rasyonalizmden uzak değil ki bana göre, hatta fazla rasyonalist. Duygu dünyasını geride bırakınca çok da bir anlam kalmıyor gibi görüyorum yeni insan üretmekte. Sizlerin farklı görüşlerini de ilgiyle okuyorum. Haklısın aslında, dinci bebe gereksiz sert olmuş olabilir birikmiş öfke var çünkü. Kusura bakma. Antinatalizme de feci yüzelsel bakıyorum bi fikir akımı olarak ciddi bile alamadığım için. Eğer yaşıyorsan bunu sonlandırma şansın var, eğer yoksan varolmayı seçemiyorsun ve hayat evrendeki en kıymetli olgu. İnsanların yaşadığı acının azaltılması için fakir ve embesil yığınların çok sert bi şekilde doğum kontrole tabi tutulması ve kaynak paylaşımının daha eşit hale getirilmesi gibi çözümler yerine "xeşke annem babam beni doğuracağına daş doğursaydı daaaaş =((" diyip başka insanların varolma hakkını gasp etmeye zaten ne kadar ciddi bakabilirim bilmiyorum, bunlar bana hep new age şımarıklıkları gibi geliyor.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 tercihleri kişisel değer yargılarına göre terazide birini diğerinden zor/kolay sunmak da tam bir agoraya yolumuz düştü bir çift kelam da biz edelimcilik. boşuna idelerde saltolar atıyosunuz doğanın matematiği götüyle gülüyodur bize. not göt: karadelik
k1nJo Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 doğanın matematiği zaten gülüyor, karadeliğe de gerek yok; daha önce de dedim, yarın bi süper volkan patlasa hepimiz geberip gidicez zaten. ama napalım yani doğanın matematiği gülüyor diye, seri köz getir kardeşim diyerek mi yaşayalım.
Borastus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Bu tarz mevzulara gerçekten ilgiliyseniz yani şu ahlaksal durumlarla ilgili şu kitabı tavsiye ederim https://www.kitapyurdu.com/kitap/101-ahlak-ikilemi/408225.html oldukça enteresan konular var, normal kürtaj, ufak bir hastalığı olan çocuk için, büyük hastalığı olan için kürtaj veya kalp yetmezliği olan bir çocuk için yeni bir çocuk yapar mısınız tarzı konularla geliyor. mesela bir örnek durumda bir hastalıktan dolayı iki gözü de kör bir çocuk doğuyor. görmesinin tek şansı bir kardeşinin olup ondan nakil olması. ancak doğumdan sonra bu çocuk da hastalıktan dolayı tek gözü kör doğuyor bu durumda ne yaparsınız tarzı geliyor. veya iki gözü de görüyorsa çocugün bir gözünü almaya ne kadar hakkınız var. makineye bağlı yaşayan bir akrabanın fişini çekilmesini ister misiniz falan bu tarz tartışmalar için güzel bir zemin oluşturuyor.
k1nJo Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 axedice said: Eğer yaşıyorsan bunu sonlandırma şansın var, eğer yoksan varolmayı seçemiyorsun ve hayat evrendeki en kıymetli olgu. İnsanların yaşadığı acının azaltılması için fakir ve embesil yığınların çok sert bi şekilde doğum kontrole tabi tutulması ve kaynak paylaşımının daha eşit hale getirilmesi gibi çözümler yerine "xeşke annem babam beni doğuracağına daş doğursaydı daaaaş =((" diyip başka insanların varolma hakkını gasp etmeye zaten ne kadar ciddi bakabilirim bilmiyorum, bunlar bana hep new age şımarıklıkları gibi geliyor. hayat, hayatta olduğun için, senin için en kıymetli olgu. hayata gelmeyen biri için niye en kıymetli olgu olsun. hiçbir şey ifade etmez hayat onun için. sen hayata gelmeden önceki gelme şansını kafandan geçirdin mi mesela? X yıl önce gelecektin de, birileri sana engel mi oldu? BEN ÖNCEDEN GELECEKTİM AMA GASP ETTİLER YAA dedin mi hiç? ya da eşinle 1 yıl önce çocuk yapma kararı alıp vazgeçtiysen ULAN ÇOCUĞUN HAYATINI GASP ETTİK YA LAA falan dedin mi? var olmayan bi şeyin hakkı da olmaz, gasp da etmiş olmazsın. ha bi çocuk ana rahmine düşer de kürtaj yaptırılıp aldırılır o zaman gasptan söz edilebilir anca. ayrıca doğum kontrolü de konuya zıt bi kavram değil ki bu antinatalizmi savunan onu savunmasın. onu da savunur, diğerini de savunur. birini hayattaki bireyler için savunur diğerini dünyaya gelmemiş bireyler için savunur. ki sadece fakirliğe, popülasyona indirgemeye de gerek yok. bugün bi okulda, mahallede bullylenen bi çocuğun popülasyonla ne ilgisi var, varlık/yoksullukla ne ilgisi var.
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Lancelion said: cocuk yapmamak falan guzel de sonra aptallar %51'i takiyorlar her secimde ? nuans pls akıllı adam 8 çocuk yapmaz 2 yapar bırakır.. ondan yine %51 gelir
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 @Kinjo hayat bi potansiyel, gasp edilen şey de bu potansiyelin gerçekleşmesi. Tabii ki varolmayan birey bu gasptan etkilenmiyor, keza o hakkı tanımamışsın bile daha. Mesele üzülmek değil ki Bullyleyen çocuk direk failed parenting, o da aşırı nüfusun bi dezavantajı. Kaynaklar daha adil paylaşılsa ve ebeveynler yeterince eğitilse o çocuklar zorba olmaz kanka olur.
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 bana sormadılar hayata gelmek istiyo musun diye. geldim bi sürü sik başıma geldi ev hapsinde survive ediyorum şimdi. life is rape çünkü no consent. dünya pek umrumda değil ama en çevreci şey de çocuk yapmamak
k1nJo Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 bullyleme meselesi danimarka'da bile var ya nüfusla bi ilgisi yok. aptal ebeveynlik denebilir tabi ama sonuçta senin ya da başkasının çocuğu çekiyo çilesini. yine sıkıntılı bi durum. sistem düzelene kadar çocuk yapılmaz şu dünyada. ki sistemi de artık düzeltmenin pek imkanı yok nüfusun çoğu topluca gebermeden.
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 bu antinatalizm niye şimdi yayıldı ya? ben bayadır benimsemiştim ama bu reddit ateizm gibi olmasın. eziklemesinler sonra
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 mis gibi hayat, keşke sonsuza kadar yaşayabilsem. hatta sevdiklerimi de yaşatabilsem sonsuza dek. ölünmediği zaman yeni nesil üretmeye de hacet kalmıyor işlev olarak. ölmek belki kolay değil de ölmemek kadar imkansız birşey yok. :(
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 tiLi said: bu antinatalizm niye şimdi yayıldı ya? ben bayadır benimsemiştim ama bu reddit ateizm gibi olmasın. eziklemesinler sonra true detective turkce alt yazisi cikti herhalde
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 eldar said: Yaşamak istemeyen intihar etsin. acısız, garantili ve erişilebilir bi yöntem varsa öm pls
Auril Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 İntihar etmeyin Sürünmek daha zevkli
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2018 antianalizm diye okudum karşı çıkmaya geldim
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 Giovanni said: Longshanks said: bu dünyada yaşayan herkes yaşamaktan mutsuz o zaman? İnsanlığın evrenin bir tarihinde varolmuş olmasının tam olarak kime ne faydası olacak? neden bir şeyin başka bir şeye faydası olması gereksin ki?
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 tiLi said: eldar said: Yaşamak istemeyen intihar etsin. acısız, garantili ve erişilebilir bi yöntem varsa öm pls Küvete ılık su, bi kaç uyku hapı üstüne bilekteki damarlara dikine çizikler. O damarları keserken birazcık acı hissedersin ama çok fazla değil, zaten uyku hapı da acıyı azaltır. Ilık suda misssss gibi bi uykuya dalarsın. Deep and dreamless slumber.
KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 Jaegerjaquez said: antianalizm diye okudum karşı çıkmaya geldim sdfsdgsdfgdfgsd>:D<
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 axedice said: tiLi said: eldar said: Yaşamak istemeyen intihar etsin. acısız, garantili ve erişilebilir bi yöntem varsa öm pls Küvete ılık su, bi kaç uyku hapı üstüne bilekteki damarlara dikine çizikler. O damarları keserken birazcık acı hissedersin ama çok fazla değil, zaten uyku hapı da acıyı azaltır. Ilık suda misssss gibi bi uykuya dalarsın. Deep and dreamless slumber. küvet ve ılık su olmazsa noluyor?
sardalya Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2018 sunu okurken bile kanim donuyor, nasil bir insan kendisine yapar hic mi manti yemedin bu zevk terkedilir mi? acibadem has manti buraya gidin hayata siki siki baglanacaksiniz veya halil lahmaç kadikoy bi bakmissin ayran dolu kuvettesin..
Öne çıkan mesajlar