Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigortayı eksik göstermenin cezası?

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

öncelikle zaten ben prim olayını savunmuyorum veya şikayet etmiyorum.
Kendimde de maaşlı çalışan biri olarak neyse mevzuat o şekilde olmalı.

İşin kötü kısmı zaten benim böyle panik yapmamın nedeni dükkanın benim üzerime olması. Yıllar evvel verdiğim vekalet üzerinden iş kurdu, habersiz dükkan devraldı, üzerime senet yaptı vs.

şimdi de bu olay patladı.

Her ya 15 gün sigortası yatmış, kız da böyle kabul etmiş. Şimdi ama yokuşa sürüyor, işten çıkış evraklarını imzalamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kızın kabul etmesinin bir hükmü yok. “İşsizdim hakim bey, çalışmam lazımdı. Bulabildiğim işte de patron primini yarım yatıracağım, yoksa çalışamazsın dedi, kabul etmek zorunda kaldım.” Bu kadar. İstediğin kadar tanık, kanıt göster. İş sözleşmesinde güçlü taraf olduğundan kız cidden kabul etmezsem işe alınmam diye düşünmüş de olabilir yani.

İş senin üzerine derken işveren olarak, SGK sorumlusu olarak sen mi görünüyorsun? Bu durumda işin zor abi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Karşılıklı anlaşsanız bile kız daha sonradan karşınıza çıkarak şikayet etmekle tehdit etmeye devam edebiliyor. Geriye dönük yatırılan günleri iptal edip tam olarak yatıramaz mısınız ki? Bildiğim kadarıyla SGK bu işleri eskiye oranla yakından takip ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Her şeyi tam yapsan bile iş mahkemeleri işverene kaymanın bir yolunu buluyor, bana yer sildirdi görev tanımımda yoktu der yalancı şahit bulur bir tane, sonra yavşak bir avukat seni arar mahkemeye gitmeden uzlaşalım der, her şeyi tam yapmış olsan ve çalışan kendi ayrılmış olsa da tazminatını veya fazlasını alır :) sizin durumda hele, geçmiş olsun diyeyim. Umarım sana zarar gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

primden sigortadan değil, yıllık beyanlardan ali cengiz yapmak her türlü daha kolay ve garantili

2 kuruş paraya calısan adam tabi satar sizi aga fırsat bulursa, kardeş değil dost değil neyine güvenesiniz

firmayı bölün 3'e-5'e

hepsi birbirine fatura kessin

kişisel araçları bi "oto kiralama" firmasında toplayın, o firmada araçları size "kiralasın" , fatura kessin, tabi biraz fiş fatura disiplini de lazım

arada sırada 1-2 naylon fatura'da ekleyerek daimi zarar devreden firmaların oluyor

baybay masraaflaaar

neyse geçmiş olsun
Sosyal ağlarda paylaş

hukuk garip şey valla. usulsüzlüğü kabul eden ya da sigortasının usulüne uygun yatıp yatmadığını kontrol etmeyen çalışana hiç bir halt olmuyor burada yazılanlardan anladığım kadarıyla. tamam aynı örnek değil tabii ama üzerinde taşıması suç unsuru bir şeyle yakalanırsan "ben bilmiyordum memur bey yasak olduğunu, t.şağını yiyeyim" diyemiyorsun sonuçta. işverenin çakallığı elbette hoş değil ama hakları korunmaya çalışan taraf da çıkıp bugını bulup kullanıyor işte
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim muhasebecimiz ve aile dostumuz bu olaylar yüzünden kalp krizi geçirip rahmetli oldu seneler öncesi. Yanına gençten alıp iş öğrettiği, her şeylerini muntazaman ödediği çalışanları senelerce para tırtıklayıp sonra bu farkedilip işten çıkartıldıklarında dava açtılar adama.

Bu tarz olaylarda her iki tarafa da ceza gelmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Böylece bu tarz durumların işçiler tarafından sömürülmesinin de önüne geçilmiş olur. Başta iki taraf da hukuksuz iş için anlaşıyor, sonra bir tanesi diğerini bunu açığa çıkartmakla tehdit ediyor.

Avukatlar gazlıyor bu arada insanları, özellikle sağlık sektöründe bayağı dava açıyor nöbetçi hekimler falan bildiğim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

çalışanın da haklarını kesinlikle bilmesi gerek.
satır aralarından gol yerse çalışan okey de, insanın sigortasının eksik yatıp yatmadığını izlemesi lazım, en azından ilk 2-3 ay bakarsın noluyor diye.

basic konuların ihmalinde iki tarafa da ceza kesilmeli bence de.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:

para yok :D

güzel işmiş abi. Biz niye mal gibi beyaz yakalılık oynuyoruz ya.
Gir işe asgari ücret, sigortayı eksik gösterilmesine kabul et çıkarken 10-15k tokatla.

herkes mi sigortayı tamdan yatırıyor. Hayır bunu savunmuyorum da şaşırıyorum kesin bize patlar bu ceza.
Kız halihazırda sigortaya şikayet etmiş gerçi.

Savunmuyorsun eyvalla da abi. İşçi çalıştırmanın her türlü bedeli var. Evet berbat bir ağırlıkta ama var yani.

Kızın iş sırasında bacağına bişey düşse bacağı kullanamaz hale gelse, oluşacak vicdani ve maddi masraflar daha mı iyi?
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskekin işletmesinde çalışıp onu bezdirmeyi acayip isterdim...

yemekhane sırasına çift dikiş girer, sigara içmediğim halde içenlerle goygoya çıkardım...

ayda en az iki gün yalancı rapor alır, sonra discordda oyuna gelen var mı beyler diye @everyone atardım...

böylece dost meclislerinde blue label içip işçilerin asalaklığından söz ederken örnek vermekte hiç sıkıntı çekmezdi. win/win
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:

öncelikle zaten ben prim olayını savunmuyorum veya şikayet etmiyorum.
Kendimde de maaşlı çalışan biri olarak neyse mevzuat o şekilde olmalı.

İşin kötü kısmı zaten benim böyle panik yapmamın nedeni dükkanın benim üzerime olması. Yıllar evvel verdiğim vekalet üzerinden iş kurdu, habersiz dükkan devraldı, üzerime senet yaptı vs.

şimdi de bu olay patladı.

Her ya 15 gün sigortası yatmış, kız da böyle kabul etmiş. Şimdi ama yokuşa sürüyor, işten çıkış evraklarını imzalamıyor.

Kizin kabul edip etmemesi onemli degil, mahkemede bu olay %99.9 size patlicak bu olay zira kiz cikip `issizdim, calismaya mecburdum, kime gitsem aynisini dedi, ben de mecbur kabul ettim` dicek.

Diger yandan ailenin diger fertleri ve senin icin uzucu ama babana pek guzel olacak gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

sipeyskekin işletmesinde çalışıp onu bezdirmeyi acayip isterdim...

yemekhane sırasına çift dikiş girer, sigara içmediğim halde içenlerle goygoya çıkardım...

ayda en az iki gün yalancı rapor alır, sonra discordda oyuna gelen var mı beyler diye @everyone atardım...

böylece dost meclislerinde blue label içip işçilerin asalaklığından söz ederken örnek vermekte hiç sıkıntı çekmezdi. win/win

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...