Esh Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 bi de devir oyle bi devir ki kor tuttugunu skiyo. kimse gecinemiyo 3 kurus maasla zaten. is desen yok, ise aldigin adam da boyle oynuyo iste. avukatlar falan dolduruyo bunlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Abi işte işveren suistimali dert dediğimizde anlatamıyorsun ama insanlara çünkü asgari ücret 350$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 öncelikle zaten ben prim olayını savunmuyorum veya şikayet etmiyorum. Kendimde de maaşlı çalışan biri olarak neyse mevzuat o şekilde olmalı. İşin kötü kısmı zaten benim böyle panik yapmamın nedeni dükkanın benim üzerime olması. Yıllar evvel verdiğim vekalet üzerinden iş kurdu, habersiz dükkan devraldı, üzerime senet yaptı vs. şimdi de bu olay patladı. Her ya 15 gün sigortası yatmış, kız da böyle kabul etmiş. Şimdi ama yokuşa sürüyor, işten çıkış evraklarını imzalamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 bilen kisiler ne yapilmasi gerektigini soylemis gecmis olsun, anlasin bakalim zaten mahkemede cebine bisey girmeyecek orta yolu bulmak zorundasiniz gibi gozukuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 kabul etmis olmasi ayri, o sekilde muhasebelestirilmis olmasi ayri abi. surekli gir cik yapmasi gerekiyo muhasebenin de o is icin. millet sirf kidem vermemek icin 10 ayda bir gir cik yaptiriyodu bi ara calisanlarina Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Bana 1 ay geç sigorta yaptım diye devlet babacım 10K itelemişti. Sorry ama baya bi cezası var. Bu tür konularda da zaten mahkeme vs hep işçiden yana oluyor haliyle. O kadar ispat kanıt falan uğraşmasına bile gerek kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Kızın kabul etmesinin bir hükmü yok. “İşsizdim hakim bey, çalışmam lazımdı. Bulabildiğim işte de patron primini yarım yatıracağım, yoksa çalışamazsın dedi, kabul etmek zorunda kaldım.” Bu kadar. İstediğin kadar tanık, kanıt göster. İş sözleşmesinde güçlü taraf olduğundan kız cidden kabul etmezsem işe alınmam diye düşünmüş de olabilir yani. İş senin üzerine derken işveren olarak, SGK sorumlusu olarak sen mi görünüyorsun? Bu durumda işin zor abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Karşılıklı anlaşsanız bile kız daha sonradan karşınıza çıkarak şikayet etmekle tehdit etmeye devam edebiliyor. Geriye dönük yatırılan günleri iptal edip tam olarak yatıramaz mısınız ki? Bildiğim kadarıyla SGK bu işleri eskiye oranla yakından takip ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 eger istanbuldaysaniz cok iyi bi is hukuku avukatim var. yonlendireyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Her şeyi tam yapsan bile iş mahkemeleri işverene kaymanın bir yolunu buluyor, bana yer sildirdi görev tanımımda yoktu der yalancı şahit bulur bir tane, sonra yavşak bir avukat seni arar mahkemeye gitmeden uzlaşalım der, her şeyi tam yapmış olsan ve çalışan kendi ayrılmış olsa da tazminatını veya fazlasını alır :) sizin durumda hele, geçmiş olsun diyeyim. Umarım sana zarar gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 primden sigortadan değil, yıllık beyanlardan ali cengiz yapmak her türlü daha kolay ve garantili 2 kuruş paraya calısan adam tabi satar sizi aga fırsat bulursa, kardeş değil dost değil neyine güvenesiniz firmayı bölün 3'e-5'e hepsi birbirine fatura kessin kişisel araçları bi "oto kiralama" firmasında toplayın, o firmada araçları size "kiralasın" , fatura kessin, tabi biraz fiş fatura disiplini de lazım arada sırada 1-2 naylon fatura'da ekleyerek daimi zarar devreden firmaların oluyor baybay masraaflaaar neyse geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 hukuk garip şey valla. usulsüzlüğü kabul eden ya da sigortasının usulüne uygun yatıp yatmadığını kontrol etmeyen çalışana hiç bir halt olmuyor burada yazılanlardan anladığım kadarıyla. tamam aynı örnek değil tabii ama üzerinde taşıması suç unsuru bir şeyle yakalanırsan "ben bilmiyordum memur bey yasak olduğunu, t.şağını yiyeyim" diyemiyorsun sonuçta. işverenin çakallığı elbette hoş değil ama hakları korunmaya çalışan taraf da çıkıp bugını bulup kullanıyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 işini düzgün yaparsan,kimse seni sıkıştıramaz çalışanlardan yakınmak fuzuli muhasebecine git,böyle toplara girem mi? maaşı asgariden gösterim mi ? nerden kesebiliriz fln diye sorsan,"abi uğraşma hiç değmez patlarsın" fln diye uyarması lazım, habire olan şeyler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Bizim muhasebecimiz ve aile dostumuz bu olaylar yüzünden kalp krizi geçirip rahmetli oldu seneler öncesi. Yanına gençten alıp iş öğrettiği, her şeylerini muntazaman ödediği çalışanları senelerce para tırtıklayıp sonra bu farkedilip işten çıkartıldıklarında dava açtılar adama. Bu tarz olaylarda her iki tarafa da ceza gelmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Böylece bu tarz durumların işçiler tarafından sömürülmesinin de önüne geçilmiş olur. Başta iki taraf da hukuksuz iş için anlaşıyor, sonra bir tanesi diğerini bunu açığa çıkartmakla tehdit ediyor. Avukatlar gazlıyor bu arada insanları, özellikle sağlık sektöründe bayağı dava açıyor nöbetçi hekimler falan bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 işveren olarak , güç senin elinde işçi senin eline bakıyor,primi yatıran sensin,düşük gösteren sensin işçi niye ceza alsın ? sucu avukata yahut işçiye yıkmak bence pişkinlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 çalışanın da haklarını kesinlikle bilmesi gerek. satır aralarından gol yerse çalışan okey de, insanın sigortasının eksik yatıp yatmadığını izlemesi lazım, en azından ilk 2-3 ay bakarsın noluyor diye. basic konuların ihmalinde iki tarafa da ceza kesilmeli bence de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 bLackcha0s said: para yok :D güzel işmiş abi. Biz niye mal gibi beyaz yakalılık oynuyoruz ya. Gir işe asgari ücret, sigortayı eksik gösterilmesine kabul et çıkarken 10-15k tokatla. herkes mi sigortayı tamdan yatırıyor. Hayır bunu savunmuyorum da şaşırıyorum kesin bize patlar bu ceza. Kız halihazırda sigortaya şikayet etmiş gerçi. Savunmuyorsun eyvalla da abi. İşçi çalıştırmanın her türlü bedeli var. Evet berbat bir ağırlıkta ama var yani. Kızın iş sırasında bacağına bişey düşse bacağı kullanamaz hale gelse, oluşacak vicdani ve maddi masraflar daha mı iyi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 sipeyskekin işletmesinde çalışıp onu bezdirmeyi acayip isterdim... yemekhane sırasına çift dikiş girer, sigara içmediğim halde içenlerle goygoya çıkardım... ayda en az iki gün yalancı rapor alır, sonra discordda oyuna gelen var mı beyler diye @everyone atardım... böylece dost meclislerinde blue label içip işçilerin asalaklığından söz ederken örnek vermekte hiç sıkıntı çekmezdi. win/win Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 bLackcha0s said: öncelikle zaten ben prim olayını savunmuyorum veya şikayet etmiyorum. Kendimde de maaşlı çalışan biri olarak neyse mevzuat o şekilde olmalı. İşin kötü kısmı zaten benim böyle panik yapmamın nedeni dükkanın benim üzerime olması. Yıllar evvel verdiğim vekalet üzerinden iş kurdu, habersiz dükkan devraldı, üzerime senet yaptı vs. şimdi de bu olay patladı. Her ya 15 gün sigortası yatmış, kız da böyle kabul etmiş. Şimdi ama yokuşa sürüyor, işten çıkış evraklarını imzalamıyor. Kizin kabul edip etmemesi onemli degil, mahkemede bu olay %99.9 size patlicak bu olay zira kiz cikip `issizdim, calismaya mecburdum, kime gitsem aynisini dedi, ben de mecbur kabul ettim` dicek. Diger yandan ailenin diger fertleri ve senin icin uzucu ama babana pek guzel olacak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Babasına bir şey patlamıcak abi, onun vekaletiyle yapmış, her şey ona patlayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 offf ne diyorsun :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 goldbären said: sipeyskekin işletmesinde çalışıp onu bezdirmeyi acayip isterdim... yemekhane sırasına çift dikiş girer, sigara içmediğim halde içenlerle goygoya çıkardım... ayda en az iki gün yalancı rapor alır, sonra discordda oyuna gelen var mı beyler diye @everyone atardım... böylece dost meclislerinde blue label içip işçilerin asalaklığından söz ederken örnek vermekte hiç sıkıntı çekmezdi. win/win Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Otel zinciri olan sipeys miydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Resme bakılırsa bisiklet zinciri speysin sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 senko said: Otel zinciri olan sipeys miydi O Esh, o da bıraktı sanki ama... Karikatüre de fena güldüm ahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar