Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Retro Gaming


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Retro gamingin en guzel yani, eskiden o oyunlari oynadigimiz daha basit zamanlarin nostaljisini yasatiyor olmasi bence.

Hala arada sirada tropico, pharaoh falan oynuyorum aklima estikce. Yalniz oyunun grafikleri ne kadar onemsiz desek de bir noktada onemli oluyor, oyunun iyi yaslanmasi lazim biraz.

Pixel art iyi yapilmissa mesela eskimiyor ama 3d'nin ilk uygulandigi yillardaki oyunlara donup bakmak bile gelmiyor icimden. A link between worlds mesela cok iyi yaslanmis bir oyun, ama MDK 1'i acip oynamazsin bu saatten sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bu arada olay eger daha once denemediyseniz dusundugunuzden cok daha iyi goruntuler sunuyor.

https://s10.postimg.org/pg2v7hw2x/Screen_Shot_2018-01-14_at_23.37.42.png
https://s10.postimg.org/yb3pi1fqh/Screen_Shot_2018-01-14_at_23.37.56.png
https://s10.postimg.org/no9wcls5l/Screen_Shot_2018-01-14_at_23.38.06.png
https://s10.postimg.org/b9n4ca8d5/Screen_Shot_2018-01-14_at_23.38.40.png

EarthBound bu, SNES.

Bunu kullaniyorum ben genel program olarak, icinde farkli farkli sistemler icin core meulatorler calisiyor ama filtreleri uniform yapiyor: http://openemu.org
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Bir Steelseries Nimbus aldim, isigi gordum.

iPad'in ekran 4:3, eski TV'ler gibi ayni, epey de kaliteli, retina cozunurlukte Snes ve Genesis sahane oluyor. Islemci epey iyi, i7 Ivy Bridge's denk, PSX ve Saturn'e kadar sorunsuz calisitiriyor. RetroArch da calisiyor. Provenance diye bir de kendi appi var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 yıl sonra ...

8bitdo controller'ı alınca Snow Bros oynamak istedim, hep browser'dan oynuyordum. Retroarch kurdum ilk kez. Harikaymış, 2dk falan sürdü her şeyi hazır hale getirmem. Retroarch controller'ı direk tanıyor, sadece key remap gerekiyor çalışması için. Zaten sürecin en zor uzun süren kısmı o.

25 yıl önce falan manyak gibi oynayıp bitiriyorduk arkadaştaki Sega'da. Aynı tadı aldım controller'la oynarken. Bir iki seri daha var zamanında Nintendo'm olmadığı için merak ettiğim ama daha çok böyle Snow Bros tarzı arcade'leri seviyorum. Varsa benzer oyunlar tavsiye alabilirim eheh.

@Bone abi üşenmezsen hakikatten bir retro game wall döşeyebilirsin. Hatırladığımdan çoğunu unuttum oynadıklarımın. Özellikle SNES ve SEGA Mega Drive title'ları tercihimdir.

(Mesajı yazarken aklıma Mario Kart'lar ve Crash'in ilk oyunları da geldi. Of liste yapayım ben en iyisi. Tablet/Macbook vs. hepsinde var retroarch, 8bitdo Ultimate Wireless da hepsinde çalışıyor. Çantamdan ayırmam artık <3)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Retro oyun için en sağlamı Playnite, bunu kurun ve emulator ayarlayın içinde. Sonra her oyunun emulatorunu belirleyip play tuşuna başacaksınız. 

Genesis için BizHawk ve M30 kullanıyorum. 

5 Genesis oyunu tavsiyesi:

Phantasy Star IV: The End of the Millennium 

Beyond Oasis

Shining Force II

Earthworm Jim 2

Streets of Rage 2

Bu epey güzel görünüyor bu arada: https://www.goretroid.com/collections/frontpage/products/retroid-pocket-flip?variant=43926883074272

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...