Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 işte microsoft gibi kendi sadık kullanıcısını eşek yerine koyup, firefox'u umursamayan kitleleri hedeflediler. :P netscape gibi batsın da edge veya chrome'a filan geçerim artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Wannabe'lik birşey yok, net daha hızlı. İşlemci/RAM/GPU'nun hız sınırlaması yapmadığı PC'de kullanırken gözle görülebiliyor aradaki fark. Mobil cihazlarda aradaki fark daha da fazla olacaktır. Mobil cihazlarımda da kullanmaya başlayacağım. Windows altında Chrome'la RAM kullanımı karşılaştırıldığında dağlar kadar fark var. Aynı tablar açıkken 3.5GB'a kadar çıkıyordu Chrome, Firefox Şu an 1.7GB'da falan geziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Firefox en buyuk atagi bununla yapmaya calisiyor gibi bence: https://addons.mozilla.org/en-US/android/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 wannabe çünkü mekanik hız uğruna pratikte kullanım hızını düşürüyor kullanım kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı addonları öldürerek. 2sn'de değil 1sn'de açılmış sayfanın benim için bir anlamı yok o sayfaya ulaşmak 5sn yavaşlıyorsa kullanım zorlaştığından ötürü. dostlar alışverişte görsün hızı bu yani. "bakın ui yapmadık çok şık oyunumuz ama oyunda birşey yapabilmek için yırtınıyorsunuz" kafasıyla yapılan oyunlar vardı onun gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Bütün addonlarım mevcut Quantum'da. Sadece sayfa açarken değil aradaki fark, scrollarken Chrome 90'lardan kalma browser gibi teklerken Quantum silky smooth. Yeni tab açarken veya herhangi birşey yaparken de gene görülebiliyor aradaki fark. Quantum net Chrome'u IE pozisyonuna koymuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Sam said: wannabe çünkü mekanik hız uğruna pratikte kullanım hızını düşürüyor kullanım kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı addonları öldürerek. 2sn'de değil 1sn'de açılmış sayfanın benim için bir anlamı yok o sayfaya ulaşmak 5sn yavaşlıyorsa kullanım zorlaştığından ötürü. dostlar alışverişte görsün hızı bu yani. "bakın ui yapmadık çok şık oyunumuz ama oyunda birşey yapabilmek için yırtınıyorsunuz" kafasıyla yapılan oyunlar vardı onun gibi. abi webextensions'un gelmesi bundan cok daha fazla detayli bir olay, hani biraz teknik ama developerlar icin faydalari: https://blog.mozilla.org/addons/2016/03/14/webextensons-whats-in-it-for-developers/ ayrica google sagolsun chrome interneti yeni katilan insanlara kendisi olarak tanitip mozilla'nin shareini %13e indirdiyse firefox'un market sharei geri almak icin esas ilkelerini -privacy etc.- kaybetmeden chrome'a benzemekten baska da pek sansi yok artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 benim bütün addonlarım değil, fazla kullanmadığım halde kritik birkaç tane var. en önemlilerinden biri adam 54'te daha yazdı "çok konuştuk, bizi sallamadılar, bu addonu aynı şekliyle çıkarmanın imkanı yok yeni halinde" diye. benim anladığım işte vanilla wow'daki ultra kabiliyetli addonlara izin veren sistemden gudik, kısıtlı adddonlara izin veren bir sisteme geçiş. orada da burada da kötü. en basidinden tab groups'u mozilla kendi koydu, kendi kaldırdı, "üzülmeyin addon olarak var" dediler kaldırırken, şimdi bununla beraber tamamen kırılıyor. sırf o bile benim için kritik öneme sahipti. scroll yaparken takılma yaşadığım birşey değil, pc oyun için yenilerken benim için dert değil 5gb yiyormuş veya %5 daha fazla işlemci kullanıyormuş. zaten tablette kullanmıyorum bunu şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 ya bir iki ufak addon dışında çok addon kullandığım yok ondan sorunum yok. dendiği gibi acayip smooth scroll bile. tek sıkıntım auto syncdi, mobilde de quantumu indiririm bir sorun olmaz herhalde. şu anda baya memnunum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 mode-z nolacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 ram kullanımını operayla kıyaslasak nasıldır mobili nasıl bunun opera mobile göre iyi mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Mode-Z'nin Quantum'a da çıkması lazım, evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Bu eski sürümün üstüne yama olarak mı geliyor yoksa ayrı mı çalışıyor. Eski sürümde benim için baya önemli bir eklenti var hatta sırf onun için firefox açıyorum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Eskiye yama. Firefox'un kaybolmasi dusunulemez bile ama bence su anda. Sirf Android'deki eklenti destegiyle yeter yani. Kullanim olarak Chrome'dan cok daha kullanisli, hala da eklentileri daha iyi. Duz haliyle UI acik sekilde en kullanisli tarayici UI'si olmus zaten. Hiz artisi da fark ediliyor. Benim icin onemli abi bu. Cogu insan icin onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Sadece fast-scroll(wheel buttonla yapılan) yaparken yoğun sayfalarda teklemesi veya sayfaları daha hızlı açıp kapatması değil, her konuda daha hızlı Quantum. Chrome'un 30KB dosyayı HDD'de yaratmayı tamamlaması bir gün falan sürüyor. Yeni boş tab açması gene çok yavaş. Resim/GIF'leri gene çok daha yavaş yüklüyor/oynatmaya başlıyor. Eski SB sistemimde de bu böyleydi, yeni Ryzen sistemimde de bir değişiklik yok. Kullandığı kaynak miktarı da değil mesele, ortada istediği kadar kaynak olsun, hem daha fazla kaynak tüketiyor hem de daha yavaş çalışıyor. Optimizasyon yok gibi birşey. Chrome'u silin buna geçin, şu noktadan sonra anlamsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 30 tab açık, yeni tab bende anında açılıyor. ryzen'le yeni tab açmak bekletiyorsa başka bir sorun vardır. GERGE said: Hiz artisi da fark ediliyor. Benim icin onemli abi bu. Cogu insan icin onemli. onun için chrome vardı işte, ff'yi bozmaya hacet yoktu. update'i devredışı bıraktım artık gittiği yere kadar. nazilla zorunlu sormadan yükletir ama bir yerde kesin. zorla java kullandırmamak için delirttiler zaten beni. bırak arkadaş risk benim. şimdi de bu çıktı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Sam said: benim anladığım işte vanilla wow'daki ultra kabiliyetli addonlara izin veren sistemden gudik, kısıtlı adddonlara izin veren bir sisteme geçiş. orada da burada da kötü. en basidinden tab groups'u mozilla kendi koydu, kendi kaldırdı, "üzülmeyin addon olarak var" dediler kaldırırken, şimdi bununla beraber tamamen kırılıyor. sırf o bile benim için kritik öneme sahipti. tab groupstan kastın bu mu? https://www.youtube.com/watch?v=wBgXAM77Rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 webextensşon a geçemeyen add on neymiş merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 hayır bu değil, facia rezil birşeymiş bu. attan inip eşeğe binmek tam. bu mesela işte, tab groups. görsel olarak tek browser içine organize edilip dizilebiliyor, geçilebiliyor birbirine. 30-40 tab açık kullanıyorum en az 4-5 ayrı grupta. nazilla comments disabled etmiş çünkü "bok gibi yapmışsınız reziller" diyemeyelim. bayağı millet isyan ediyor çünkü aylardır, her yerde engelliyorlar eleştirileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 chrome'da session buddy kullanıyorum ben öyle kaptırıp 40-50 tab açtıysam. tab'leri kaydedip tek tek bakıyorum sonra. firefox'a da portlayacaklarmış ama daha bitmemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 abi kaptırıp gitme değil ya, ben devamlı açık bırakıyorum sayfaları. gidip bir daha tekrar tekrar açmıyorum yani. atıyorum bir oyun oynuyorsam onun tab'i oluyor, silah/armor statları, oyun mekanikleri bilmemneler 10 sayfa bir tab'da açık devamlı, o tab kapanmıyor tamamen işim bitmeden. böyle ayrı tab'ler var, biri o an kullanım için. öbürleri o ara günlük baktığım, konularına göre sayfalar. bookmark filan uğramıyorum zaten açık yani herşey. şimdi neymiş efendim 1sn hızlı açılacak. ya ben saatler kazanıyorum zaten karışma keyfime. hız isteyen için hızlı browser zaten var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Tabları gruplayarak saatler kazanıyorsan ciddi sorun var senin browser kullanımında. 50-60 tab'ı 2-3 ekran, 4-5 pencerede gruplamak addon gerektiren bir işlem değil ki zaten başlattığında en son açık olan bütün tablar aynı şekilde geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 yıllar içinde o saatler. sen 1sn'de browser açıp sonra minicik tab'lerde yazılara baka baka aradığın tab'i 10sn ararsan anlarsın. ayrıca quality of life denen birşey var zaten, cpu eziyet çekmesin diye ben çekeceksem yerin dibine batsın o teknoloji. ayrı pencereler değil işte, tek pencere. neden yetersiz minik windows task bar'da yırtınayım firefox içinde tam ekran çözüm varken? halihazırda olan çözümlere "dur ama onun daha zoru var öyle yaparsın" demek yerine browser'ın dandikleştiğini kabul etmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Tab isimleri minicik olana kadar doldurma diyorum ben de zaten. Tek pencerede 10 tab açınca yaklaşık 20 karakter alan kalıyor tab'ın başında ki çoğu zaman ya bakmadan clickliyorum ya da göz ucuyla bakıyorum. PC'de mouse'la 20 karakterlik alana clicklemek baya baya kolay. Hiç mi shooter oynamadın hayatında. Windows taskbar browser harici diğer yazılımlar için zaten mecburi ki o da rahat-geniş 10 tab alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 niye doldurmayacakmışım? anlattım nasıl kullandığımı, firefox'un yıllar önce sunduğu imkanı. şimdi nasıl 2005 teknolojisine geri dönüldüğünü. alana kliklemek değil mesele, aradığını zaman harcamadan bulma. dünyada yapılmamış birşey yapılsın diyen olmadı, halihazırda olanın bozulması eleştiriliyor. 10 tab alıyorsa taskbar, bunun 5 tanesini firefox yapmaya hacet yok. browser içinde bunun çözümü var yıllardır. mozilla beynini henüz kullanıyorken yapmıştı yani, "açmayıver" demeni gerektiren bir durum yok. shooter oynamak istersem açarım shooter oynarım. internet'te bilgiye erişmek istersem adamakıllı bir arayüzde örgütlerim tab'lerimi. "sen hiç shooter'da level yüklemedin mi, 2sn bekleyiver" demiyorum kaldı ki çünkü alternatif hızlı browserlar var. dünyanın tek hızlı browserı ff57 değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 İnsanların kullanım alışkanlıklarına "e sen de yapmayıver" demek epey saçma bir yaklaşım abi. Bizi ilgilendirmez, sen yapma, o yapsın. Diğer yandan genel kullanıcı alışkanlıkları olarak çok da mantıklı olmayan, %0.5 insanın belki ihtiyaç duyduğu ve performansı düşürmesi çok garanti olan bir özelliği %99.5 insana daha iyi bir ürün sunmak için kaldırabilir developer, gayet olağan bir şey. "Var olan şey neden kalkıyor" diye yola çıkarsak IE 5.0'dan beri gelmiş bütün teknoloji, kod standardı ve özellikleri desteklemesi gerekir browserların yani. Flash kalkıp HTML5 geldiğinde aynı tepkiyi vermiyorsak buna da vermemeliyiz. Plugin bile yapılamayacak kadar API sınırlaması getirmeleri anlamsız olmuş ama, ona katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar