Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig 10. Hafta | Trabzonspor - GALATASARAY | 29.10.2017 Pazar - 19.30

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Red said:

hukuksuzluğa tamamen belirsiz bir durumdaki adamın ceza alması gerektiğini savunarak mı karşı çıkıyorsun yani sdfs.

her sevk ceza demek değildir ki ?

incelersin bakarsın cezalık durum var mı yok mu açıklarsın, insanlar da bilgilenir "tabi bu canere yapılan hukuksuzluğu temizlemez".

şu durum sadece daha çok kaosa yol açar başka bir şey değil.
haber siteleri geçti akşam vakti "hedef gözetme yok muslera ve valbuenada" diye.

sonraki maç caner kızınca hakeme arkasını dönüp küfür eder sinirini boşaltmak için sdafas

bunu böyle temizleyemezsin yani, "küfürü temizlemek" gibi bir amaç edindiysen kendine 1 tane korkutmalık ceza vereyim hepsi tırssın sonra zaten unutulur kafasıyla ilerlenmez.

şuan böyle yaptıkları çok bariz değil mi.

caneri savunma gibi bir şey yok yani..
3 hafta önce burak yılmaz küfür etti, ilk ondan başlasalardı temizliğe ben aynı şeyleri yazardım. sonra caneri sevk etmeseler neden etmezlerdi derdim.

ama siz işin dalgasındasınız fazlası değil
Sosyal ağlarda paylaş

abi gs-fb maçını tatil edemeyenler muslera'ya ceza mı verecekti birde. adamlar hakemi öldürmeye teşebbüs edip blok kapama cezası aldı afdfddgfdgdgdfgf. aynı olayı fenerbahçe de rakip kalecinin kafasını yarma suretiyle yapmıştı, onlar da blok kapama almıştı. bizim ise alakasız bi şehirde rakip taraftarın çıkardığı olaylar nedeniyle 1 maç sahamız kapatılmıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

TFF'nin cezayi kufurden vermedigini biliyorsunuz aga. Ha kilifini buldular o ayri.

Ama orada olay kisiye yapilan direk hakeretti. Muslera pozisyonunda bana hangi kisiye hakeret oldugunu savunacaksin?

Zaten kufure verilsin cezalar. Ha 6 mac olmayacak tabii, Caner'e 2 yerden ceza var.

Burada Muslera hakeme gitse direk yuzune etse haklisin. Aut atisi kullanip kendi kendine soylenen adama hakeme kufretti diyemezsin kamerayi zoomlayarak. Kendime ettim der gecer. Ugrasilmaz yani bunlarla cok olur oyle pozisyon. Topa vuramayip kufreden adama da kilif bulursun yoksa.

Olay sahada kufredilmiyor olayi degil. Olay sahsa yapilan hakaret var mi direkt olarak o.

Ingiltere'de anlik sinirle butun topcilar Fuck off diyip geciyor begenmiyorsa karari. Ama siz hic hakemin pesinden kosturup Cunt bilmemne el kol yapan topcu gordunuz mu Premier Ligde? 6 mac degil 16 mac verirler.

Dedigim gibi daha once cok kufur oldu ama Caner kadar aleni yapani da olmadi bagira cagira. Madde 36 ve 41'e gore ceza verdik diyen TFF'ye de birsey diyemiyorsun. Kaldi ki o karari verenlerden Besiktasli yok mu?
Sosyal ağlarda paylaş

muslera'ya gelmeyeceği belliydi zaten daha önce de söylemiştim, bunlara vermeye kalksalar 3 haftaya oynayacak topçu kalmaz ligde.
emre'nin küfrü çok daha birine doğru sayılabilirdi ama başakşehir topçusuna zaten vermezler.

diğer yandan maç sonu resmî yayıncıya verdiği röportajda hakemi resmen kumpas kurmakla suçlayan rodrigues ve fernando'nun sevk edilmemesi bayağı skandal ve hakemlerin tff'nin umrumda olmadığını net gösteriyor. premier lig denmiş mesela bir oyuncu orada maç sonu şunu yapsa ingiltere'de bir daha top oynatmazlar muhtemelen. hakemleri korumak felan yalanmış caner günah keçisi oldu yani, kendi aptallığına da yansın bir yandan.
Sosyal ağlarda paylaş

Soylediklerim gayet acik apple. Besiktasi sonda yazivermisim ee?

Muslera kime hakaret etti/kanitlayabilir misin diyorum aut atisi kullanirken kendi kendine soylenen adami - hakem 50m uzaktayken.

Olaylarin alakasi yok. Sahada kufur edilmiyor demiyor kimse. Kisiye direk hakeret var mi bana onu soyle Caner gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

X takımı oyuncusu küfür ediyor, herkes görüyor X takımı taraftarı dahil herkes suçlu diyor. Ama adam talimata sonradan konan bir madde ile ceza alıyor (veya kılıfına uyduruluyor)

federasyon başkanı çıkıp "küfürü bitiricez diyor"

X takımı oyuncusu sarı kart gördükten 10 saniye sonra başka bir dilde küfür ediyor (edildiği söyleniyor benim bu konuda bir yeteneğim yok). Belli bir iq seviyesinin üstündeki herkes kendine kart gösteren hakem hakkında konuşuyor diye yorum yapabilir ??

ve hakkında herhangi bir işlem yok.

takımdan bağımsız seni rahatsiz ediyor mu etmiyor mu ? beni ediyor.

umrumda değil muslera ceza almış, şu olmuş bu olmuş caner oynamış oynamamış. beni bu 2 yüzlü kokuşmuşluk rahatsiz ediyor.

zaten muslera 6 maç alsın diyen yok. ama göz dağı için 6 verdikten 1 hafta sonra küfürü ekrana yansıdığı söylenen adam hakkında işlem yapmazsan insanlar homurdanır.

caner cezası için de "tayyip istedi, o yüzden oldu" şeklinde imalar yapılmış zaten. beklerim
Sosyal ağlarda paylaş

Sahsa yapilan direkt hakeretlere ceza gelecektir ki bundan sonra? Muslera pozisyonunda oyle birsey yok diyoruz bu kadar basit. Stingray bile yazivermis adam kalmaz maclarda.

Yarin obur gun adamin teki topu iskalayip kufrederse/kaleci yedigi gol icin hay senin balini... derse ona da mi ceza verecegiz..

Burada direkt sahsa hakeret olayi elli defa yazdim. Kimse kufredilmiyor demiyor zaten ayrica Caner gibi ekstrem olmasina gerek yok. Muslera gider hakeme suratina saydirir alir cezasini oturur. 50 metre oteden aut atisi kullanirken kendi kendine saydirmasini hicbir sekilde kanitlayamazsin sahsa yonelik oldugunu.

Burak diyorsun da SG kufretmedi mi acik acik?
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

diğer yandan maç sonu resmî yayıncıya verdiği röportajda hakemi resmen kumpas kurmakla suçlayan rodrigues ve fernando'nun sevk edilmemesi bayağı skandal ve hakemlerin tff'nin umrumda olmadığını net gösteriyor. premier lig denmiş mesela bir oyuncu orada maç sonu şunu yapsa ingiltere'de bir daha top oynatmazlar muhtemelen. hakemleri korumak felan yalanmış caner günah keçisi oldu yani, kendi aptallığına da yansın bir yandan.

ona bakarsan ingiltere'de olsa dekoderler iptal olmasın diye puan farkını azaltmak için lider takım böyle hakemlerle doğranmaz 2 maçtır. çünkü tr ligi sadece tr'de para ediyor. dünyada epl gibi bi marka değeri yok. fernando zaten epl'den gelmiş biri. senden çok biliyordur herhalde neyin ne olduğunu. adamlarda zaten doğradıklarının farkında. birde tff doğrasın oldu. :)

caner'in cezasında hukuksuzluk var evet. ülkede hukuksuzluk her yerde zaten, bir adamın ağzının içine bakıyor. otoriteye karşı böyle bi hareket yaparsan, böyle bi tepkiyle karşılaşırsan şaşırmayacaksın artık. adamlar kılıfını uydurmuş ama bundan sonrası için delil sayılabilir denmesinde bi sıkıntı yok. haftalardır yaşanan ortamı, tribünleri geren atışmaları, leş leş kavgaları bitirmek, azaltmak için şu. adam küfür etti, diğeri daldı mesela. hakem küfürü kaçırsa bile onu kamera yakalamış olacak vs. ama kendi kendine söylenen adama ceza alsın dersen, art niyetli olmuş olursun. futbol agresif oyun böyle 100 tane hareket var. önemli olan hakem, rakip oyuncu, tribünlere yansıtmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Senol kufurden yemedi ki cezayi. Yazilanlarin yuzde doksanina adam gibi cevap vermeyip kalan yuzde onunda da ne dendigini anlamana ragmen soyle herseyi bilirim tavrinda yazman pes dogrusu.

Kendi dunyanda yasa aga ne diyelim. Ceza meza yok, hadi git bas TFF'yi LEL..
Sosyal ağlarda paylaş

Hala caner'in yaptıgı hareketle baska hareketleri karsılastıranlar var.

Adam hakemin pesinden kosa kosa, orta sahanın ortasında, bagıra bagıra 3 kere kufretti. Bunu futbol tarihinde karsılastırabilecegin olay yok, hala x oyuncusu kendi kendine soylenirken kufretmis goruldu ona da ceza verilmesi gerek goruntu de var diye geziniliyor. Aklımızla dalga gecmeyin. Neyin ceza gerektirdigi neyin gerektirmedigi bariz acık.

Suan besiktas taraftarının yaptıgı laf ebeligi. Suları bulandırayım kendi agır suclu oyuncumu belki aradan kurtarayım derdi.
Sosyal ağlarda paylaş

sıkıntı caner'in nasıl dediği değil, caner'e cezayı haklı kılabilmek için değiştirdikleri talimatta şuan hakeme yönelik her türlü söylem görüntülere yansımışsa ceza alacak diyor.

said:
FDT'nin Disiplin Yargılaması ve Usul Hükümleri bölümündeki 75. maddesine 2. fıkra olarak yapılan eklemede, "Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir." ifadeleri yer aldı.

Şu maddede açık mesela, diyor ki delil olarak kabul edilebilir. Bunun bir karşılığı da işte istediğimizi kabul eder, istediğimizi etmeyiz. Ama madde açık açık diyor ki sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlalleri. Yani Muslera'da Emre'de temelde Caner ile aynı konumda; cezayı verenin keyfine bağlı.

Hani ben zaten Caner'in aldığı cezayı haklı buluyorum, Muslera gibilere de gerek yok diyorum da TFF'nin yaptığı rezalette bu yani.

Ceza yok, alamaz diye bir şey yok. Caner için değiştirilen talimata göre alması gerekiyor. Verilmezse milletin ağlaması doğal biz mi keririz diye.

O zaman o talimatı hızlıca öyle yapacağına detaylandırıp, şekillendirecektin. Bu kadar yeto iş yapmayacaktın. Her şekilde saçma sapan bi olay işte başından sonuna kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanabilir, ancak bu tarz kufurleri kanitlamasi zor zaten onu dedik hep. Kisiye yonelik olup olmadigini inceleyebilirsin, ancak bu dogrultuda kararin verilmesi, bir futbolcunun hakemin arkasindan kostura kostura kufur etmesi ile kendi kendine 50 metre uzakta kufreden adam karsilastirildiginda cok daha kolay olur. Zaten olay o.

Yine ayni ornegi veriyorum, Umit Karan Van basten gibi gol attiginda kendi kendine senin balini s...diyen Manisaspor kalecisine de mi ceza vereceksin? Kime hakeret, hangi sekilde delil olarak kullanacaksin.

Muslera'nin ettigi kufurle, birinin arkasi donup soylenirken ettigi kufurle Canerinki bir degil, herkes bunu diyor. Istedigin kadar tercume ettir, ben takim arkadasima kufrettim, hakeme kufur etseydim gider suratina soylerdim derse Muslera, ceza verebilecek misin? Topu iskalayan adam da kufur ederse biri ustune alinirsa ceza olacak mi?

Olay kufur degil iste. Kisiye yonelik hakeret dogrultusunda kufur. Bunun da acik olmasi gerekiyor bir nevi. Obur turlu istedikten sonra herkese ceza verebilirsin. Saha icinde herkese bir kamera versen edilen kufrun haddi hesabi yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Ben onlar adına cevap vereyim etmiyor. Adamlar hakem katliamıyla 7 kişi kalan rakipleri karşısında pas yapan takımına "oley oley" çeken bi tribün. Tabii ki rahatsız etmiyor. Adalet istediklerini mi sandın?

Biz kendi kazandığımız penaltıyı tribünde "eyyamcı hakem" diye bagırarak protesto ederiz, bi hafta sonra da hakem niye bizi doğradı deriz. Sonra adaleti herkesin isteyeceği bişey zannederiz ve bunu anlayamayız.

"Adalet istemes misin? Nasıl yani?"

İstemezler, onun yerine çok kupa almak isterler. Anlamaya çalışma.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

X takımı oyuncusu küfür ediyor, herkes görüyor X takımı taraftarı dahil herkes suçlu diyor. Ama adam talimata sonradan konan bir madde ile ceza alıyor (veya kılıfına uyduruluyor)

federasyon başkanı çıkıp "küfürü bitiricez diyor"

X takımı oyuncusu sarı kart gördükten 10 saniye sonra başka bir dilde küfür ediyor (edildiği söyleniyor benim bu konuda bir yeteneğim yok). Belli bir iq seviyesinin üstündeki herkes kendine kart gösteren hakem hakkında konuşuyor diye yorum yapabilir ??

ve hakkında herhangi bir işlem yok.

umrumda değil muslera ceza almış, şu olmuş bu olmuş caner oynamış oynamamış. beni bu 2 yüzlü kokuşmuşluk rahatsiz ediyor.

zaten muslera 6 maç alsın diyen yok. ama göz dağı için 6 verdikten 1 hafta sonra küfürü ekrana yansıdığı söylenen adam hakkında işlem yapmazsan insanlar homurdanır.

caner cezası için de "tayyip istedi, o yüzden oldu" şeklinde imalar yapılmış zaten. beklerim

Kısmi olarak katılıyorum.

Caner küfür ettiyse cezasını hakem vermeliydi, hakem vermediyse talimatnameye göre verilmeliydi. Eldeki kuraldan ceza almıyorsa da almayacaktı suçlu olmasına rağmen. Eğer kuralı değiştirirsen onun uygulaması da ileriye yönelik olur, burada tamamen haksızlık edildi, zaten ilk gün söylemiştim. Bu kısmı beni de gayet rahatsız ediyor.

Muslera konusuna gelince, küfür etti mi bilmiyorum, ama bayağı söylendiği yansıdı kameralara. Küfürsüz söylenmiş, ya da hakeme değil de "hay böyle futbolun da maçın da...." diye saydırmış olabilir küfrü. Ancak hakeme dahi küfretse kendi kendine küfürlü söylenmekle hakemin arkasından bağıra çağıra el kol hareketleriyle direkt olarak ona hitap ederek küfür etmek hem ağırlık, hem etki, hem de hakemin oyun içerisindeki otoritesine saygı olarak çok farklı. İki pozisyon bir tutulmamalı.

Ha yeni kurala detaylı bakmadım, atıyorum 1 ila 6 maç arası ceza diyorsa, ve hadi Caner de kural değişikliği sonrası hareketi yapmış olsa Caner'e 6 Muslera'ya 1 maç verirse falan belki diyecem, ama kendi kendine söylenmek insanlık halidir, bunun cezası olmamaması gerekir bana göre. Varsa kural hatalıdır. Ama Caner konusunda kural değiştirip geriye yönelik uygulama yapmanın haksızlığı sabit her türlü. Ha bu arada Caner'e de 6 maç kurallar dahilinde bile olsa fazla bence, işin içinde fiziksel temas olmadı mı ve tutup da toplumu galeyana getirici şekilde değerlere falan kasıtlı küfür olmadı mı standart bir sinirli küfür için 3 maçtan fazlası abartıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...