Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Istanbul'da Restaurant


DoruK

Öne çıkan mesajlar

DoruK said:

senko said:

daha ne kadar pahalı olcaktı abı :)
abi ister istemez burayla karsilastiriyorum (dallas) her gittigimiz yeri. dallas da oyle pahali bi sehir degil mesela bi nyc sf la gibi yerlere kiyasla.

istanbul hep pahali diyorlar bir de bu mekan istanbul'un en iyilerinden biri olarak gosteriliyor

burada ortalama bir restaurantta birer kadeh sarapla yemek yesen, kisi basi 40-50 dolara cikarsan bayagi sanslisin, %20 bahsis haric. onun bir ust seviyesi kisi basi 70-100 dolar. onun da bir ust seviyesi kisi basi 400-500 dolara kadar cikiyor.

rana'da 700 kusur lira odemisiz iste bahsis haric. 4 kisi, acayip ucuz bile bence. ki bayagi yedik ictik.

tr deki 700 liralık hesabı 700$ olarak bak ona göre karşılaştır daha sağlıklı fikrin olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sıradan bi barda 5 kişi maç izledik, sıradan yemek sıradan bira, ortaya sıradan patates vs. 600küsür ödedik.

Hatta yeri söyeyim barbaros bulvarında inerken sagda kalıyo, maç izlenen bi yer , başka yok zaten galiba orda.

700 hakikaten ucuzmuş.

Lan espiri olsun diye dedigim CRT televizyonlu meyhane bile daha pahalı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten rakının şişesi 100 küsür tek başına...
soğuk mezeler 15 filan en kötü yerde, balıklı mezeler 25-30, ara sıcaklar 35'ten başlıyor.

bunlarla bile 400 etti şimdiden :)

kadıköydeki tırt benusen de bile 2 kişi 240 filan verdik ki rakı ve şarabı bardak aldık. şişe değil.

baya pahalı keyif yapmak artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

yazıldı mı bilmiyorum, Suadiye'de biraz tuzludur ama ortam da hizmet de yemekler de 10 numerodur:

Eski adıyla: Rotisserie Noir, yeni haliyle: Brasserie Noir


eski yerini daha çok seviyordum. millet çok gitmez oraya ama iyi steakçilerden severim.

tatar salim rıhtıma da açıyordu. ataşehir'e gitmeye üşeniyor insan döner yemeye. ama yolum o tarafa düşerse banko tatar'da yerim yemeği.

bu arada halin ordaki dedecan'da güzeldir. terbiyeli yürek yiyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kahvaltıya iki 3 yer var benim beğendiğim
rumeli hisarüstüdünde kale kahvaltı var ama haftasonu yer bulmak sıkıntı ikinci binasına giderseniz daha iyi
moda terasa gidebilirsiniz açık büfe felan
bide ben gene kadıköyde çay tarlasını seviyorum kazım koyuncunun kardeşi işletiyo karadeniz mutfağı

ilk defa istanbula gelecek adam boğaza götürülür bence bütçe varsa
bide adam yerli mi yabancı mı öenmli soru
türkse boğazda big chefs var mesela gidilebilir
ama yabancıysa mesela kebaba meyhaneye girmek lazım
meyhaneyse ben cumhuriyeti seviyorum istiklalde ama karaköyde karaköy restoranda olabilir
kebapcı cok entresan bi denklem açık sölemek gerekirse iyi kebapcı deyince tıkanıyorum ben

fatihte sur ocakbası var dunyanın en kötü servisi ama en iyi yemekleri felan var

aklıma gelenler bunlar açık solemek gerekirse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

manzara diyorsan da kız kulesinden yer ayırtın, orada akşam yemeği yiyin.


Kızkulesi'nde insan ütmek ve klişe evlenme tekliflerine sahne olmak dışında hiçbir şey kalmamış, ara sokak meyhanesinde bile daha kaliteli hizmet alırsın. Manzara için de daha iyi yerler bile var, denizin ortasında olmak illa en güzel manzara demek değil sonuçta.

Benim oyum Lacivert veya Feriye olur anlatılan konsepte göre.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

zaten rakının şişesi 100 küsür tek başına...
soğuk mezeler 15 filan en kötü yerde, balıklı mezeler 25-30, ara sıcaklar 35'ten başlıyor.

bunlarla bile 400 etti şimdiden :)

kadıköydeki tırt benusen de bile 2 kişi 240 filan verdik ki rakı ve şarabı bardak aldık. şişe değil.

baya pahalı keyif yapmak artık.


keyfi evde yapacaksınız abi artık..

şu etil alkole çamaşır suyu katılmadan hemen 2-3 şişe alacak kendi rakınızı yapacaksınız.

gidip güzel manavdan sebzeleri alıp kendi mezelerinizi hazırlayacaksınız misss

spotify yüklü bir cep telefonu ile birlikte servis edeceksiniz.

hem emek harcadığın için daha çok zevk alacaksın, hem de ayak üstü seni silkmeye çalışan istanbul esnafından kaçmaya çalışmayacaksın.


AKP gidene kadar, vergiler bir şekil normalleşene kadar öyle dışarısı falan lüks artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sıkıntı mekan kalitesi esas. Yoksa adam başı 200tl çok da bişey değil arada bir yaptıgın meyhane aktivitesi için. Ama istanbulda mekanlar ne lezzet ne ambiyans sunuyor. Zaten içmeye haftasonu gideceğin için her yer kalabalık. gürültü, servis kaltesi haliyle düşüyor. Müşteri çok olunca mekanlar direkman kimi daha fazla yolabilirim psikolojisine giriyor.

Gerçekten de ev en iyisi. Biz 5 çift ağırladık bizde bi keresinde, öğlenden hanımla beraber 7 8 çeşit meze hazırladık ki bazılarını hazır aldık hepsine kasmadık, bi de balık alıp yaptık çok kastırmayan şekilde, dışarı çıksak hanımla benim ödeyeceğim hesaba 12 kişi mi ne yedirdik içirdik bi de çok daha eglenceli oldu + evin komforu. Misafirlerden evine dönmeye üşenenler de kaldılar hatta.

Dışarı çıkmak enayilik :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi iyi hoşda dışarı çıkmanın tek sebebi evde meze hazırlanamaması değil zaten.

1. Hazır gelip yiyorsun uraşmıyorsun.
2. Kimse sorumluluk suçluluk hissedtmiyor herkez parasınıv eriyor.
3. Değişik normalde yemediğin şeyler yiyorsun.
4. Değişik bir ambiyans ortam insan görüyorsun.
5. 3 Kuruş eğlenicem diye 1 gün bulaşıkla uraşmıyorsun.

Benki en evcimen adamım bazen dışarıda yemek mantıklı olabiliyor uraşmamak adına.

Adam ayrıca misafirim var dışarda restoran derken eve çağırcan eve demek nasıl bi kafa abi. Japon müşterin var gel bizim hanım sarm ayaptı yoğurtta var diyip eve mi götürcen zorla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...