Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şampiyonlar Ligi 2017/2018 Kura Çekimi

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

Sotto said:

Real-Porto-Qarabag daha ideal olabilir belki, dogru.

Ama yine Porto'yu gecmen lazim. Real'e sansin yok.

En iyi grup bu işte. Rakibinin kim olduğu çok net. Diğer gruplarla karşılaştırma, zaten kura şanssızlığı konusuyoruz, muhtemel oluşabilieck gruplar arasında nispeten daha kötü olanı geldi.

ÇÜNKÜ ilk 2ye girebilecegim grup tercih ederim. Varsın real birinci olsun, ben portoyla kapışıp çıkayım gruptan, mantıklı hedef bu .
Sosyal ağlarda paylaş

senin profilin baya bi tutarlı

WaNTeD said:

abi kıt mısınız adamlar 3. lük istiyor ve onun için ağlıyor zaten napsın köy takımı 1.lik kovalayıp hadlerini biliyorlar

WaNTeD said:

CL tarihinin en zor grubuna geldi beşiktaş, kolay gelsin

WaNTeD said:

dedim ya dertleri 3. olabilmek sdf küçük takımlar küçük hesaplar

WaNTeD said:

lüleburgazı koyalım hatrınız için

bu da bonus :D
WaNTeD said:

tek düzgün yazıp düşünen fistan ya şu forumda
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:

applev0dka said:

O formata daha cok real-porto-besiktas-maribor uyuyor iste cok istedim boyle bir kurayi.. ama boyle grup olusmadi.. oule olunca G ya da F istedim..

G oldu bu kez 4ten patladik. Saglik olsun. Porto deplasmaninda abu yok. 3 puan ile dönmek demek yolun yarısı demek, icerde içerde 2 mac ust uste sonra

araya 1 leipzing giriyor 2 deplasman var, sonra 2 maç birden içeride. En önemli yer orası 2 galibiyet lazım.

Porto-Beşiktaş (13 Eylül 2017)
Beşiktaş-Leipzig (26 Eylül 2017)
Monaco-Beşiktaş (17 Ekim 2017)
Beşiktaş-Monaco (1 Kasım 2017)
Beşiktaş-Porto (21 Kasım 2017)
Leipzig-Beşiktaş (6 Aralık 2017)

Ben ilk mac monaco diye bakmıştım ondan oyle yazdim yanlis görmüşüm
Sosyal ağlarda paylaş

@Sotto

Abi cok yazmis ama bos yazmissin..

Zaten biz mevcut gruplarda F disinda bize yarayacak bir grup var demedik ki hic bir zaman...

Bunu ortaya atan da bunun ustunden sayfalarca yazan da sizsiniz..

4. Torba belli olmadan herkes F ten sonra en iyi kura dedi zaten hala neyin tatavasi...

4. Torbadan almanya 2.si cektik sanssiziz dedik 2 gundur bitmedi gitti ya...
Sosyal ağlarda paylaş

abi neyin kafası yaşanıyor anlamadım. 4. torba takımının tırt, 1. torba takımının çok op olması her zaman iyidir. bu durumda 2.olup gruptan çıkabilmek için sadece 2.torba takımıyla yapacağın maçlar önemli hale geliyor. 4 takım da birbirini yenebilecek şekilde kura geliyorsa gruptaki 6 maç da inanılmaz önemli ve daha çok değişkenli hale geliyor. çok basit yani.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

@Sotto

Abi cok yazmis ama bos yazmissin..

Zaten biz mevcut gruplarda F disinda bize yarayacak bir grup var demedik ki hic bir zaman...

Bunu ortaya atan da bunun ustunden sayfalarca yazan da sizsiniz..

4. Torba belli olmadan herkes F ten sonra en iyi kura dedi zaten hala neyin tatavasi...

4. Torbadan almanya 2.si cektik sanssiziz dedik 2 gundur bitmedi gitti ya...

8 tane cekilmis grup var. Bunlardan sadece bir tanesi BJK'ninkinden daha kolay.

Opup basinin ustune koyacaksin o zaman anlamadim ki bu kadar tatavayi.

Napoli Benfica Kiev dengeli grup mu dengeli grup. Ama bu o grubu cikilmasi daha zor grup yapmiyor ki gidip Napoli'yi yenebiliyorsun deplasmanda. Surda Kiev'i yensen gruptan cikacaksin. Olum grubu olmuyor yenemeyince.

Cikilmasi daha kolay kombinasyon yazabilir misin tabii ki yazarsin. Ama kimseye gelmemis iste BJK'yi diger butun gruplara koyduk. Ee o zaman?

Anlamadiginiz nokta Pot 2 bu sene cok gucluydu. Pot 2'nin en gucsuz takimi acik ara Porto'ydu. Istiyorsunuz ki 1'den Real gelsin ok herkesi supursun, 2'den en gucsuz Porto gelsin, 4'ten en gucsuz Maribor gelsin, Besiktas pasam da en iyi 50% ihtimalle 2. olsun.

Ama zor ihtimal iste o. Olabilirdi tabii ama baska gruplarda olmamis. Cekilmis kura var, kuranin en iyi 2. grubu Besiktas icin - ondan sonra bos konusuyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

7363548262 kere yazdik ilk 2den sikayet eden yok. Bu 2den sonra herkes sevinirken 4ten gelen üzdü dedik..

Keske 1 tane canavar cekseydik 4ten tirt cekseydik diye de hayal kurduk sadece.. o zaman 1 takim 18 yapar biz 2.olmaya oynardik dedik.
Ama bu grupta 1. Olmaya oynarken 4. Olsan supriz olmaz. 70 kere yazdim bunu..

Hayir barca psg cekmedik diye 4ten gelen takima sikayet etme hakkimiz yok mu :(
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii ki var gidip Maribor ciksa da asiri kolay grup oluyordu zaten. CL de oynarken elbette zor birileri olacak abi bastan beri demek istedigim o.

Ama bazi zorlar var, hic elemeyemezsin. Sansin yok.

Bazi zorlar var gidip deplasmanda bile yenebilirsin iyi gununde. Yapilmisi var: Napoli.

Leipzig bakarsin supurur bilemiyorum. Ama su grupta BJK deplasmanda gidip Porto'yu filan yense oo demezsin. Siz de biliyorsunuz bunu. E bu sevinilecek birsey herseyi gectim.

Real Porto Maribor gelseydi yine Portoyu gecmen lazim. Bir tek onu gecince yetiyor evet de, bu sefer onu gecemezsen bile Monaco ya sallayip durumu esitleme sansin var. Ben biraz oyle bakiyorum.
Su Monacodan Mbappe Lemar gitse gecen seneyle alakasi kalmaz. Ki donuncek orda bisiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki cl'de kolay rakip yok.

Ama var olanlar içinde gorece kolay olanlari istemekte sıkıntı yok. Yok buyuk takim oyle olunmazmis, yok hedef 3.lukmus.. mariborla oynamak varken bundesliga ikincisi ile oynamayı real barca psg bile istemez neden biz isteyelim ki ??

Bugun leipzig'i kim cekse taraftarı sanssiz olduklarını soyleyecekti aslinda tum konu bundan ibaret.

Grup soylr olsaydi boyle olsaydi isin tamamen fantazisi.

Besiktas portoyu yense supriz olmaz. 4. Torba takimi lider ciksa supriz olmaz boyle grup kolay degil onu demek ıstiyorum.

Takimlara tek tek bakarsan evet hepsini yenebilirsin.. mesela real ceksen direk 0 yazdin 2 mac, burada yazmiyorsun ama bu daha kolay yapmiyor işimizi :)

Sonucu belirsiz 12 mac oynanacak grupta.
Keske sonucu 6 olan ya da 0 olan maclar oynasaydık diyorum sadece..
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

pattisliborek said:

applev0dka said:

1 tane takim gelse cat cat herkesi tokatlasa kolay grup olur.

......

12 puanla cikilmayan grup gibi olabilir iste..

çelişki nedir sdf.

Okuduğunu anlamıyorsun son defa anlatıyorum. Cidden bu benim isim degil ilk okul hocalarinin gorevi..

1 takim gelip herkesi yeniyorsa kolay grup olur. 2 olmak icin rakibini 1 kere yenmen yeter. Senin rakibin 1. Pot ya da 4. Pot degildir. Birine 2 kere yenilir diğerini 2 kere yenersin bir de rakinini yener cikarsin easy..

4 takim da kafa kafaya olursa herkes birnirini yenebilirse rakip sayin 1 yerine 3 olur.

1pottan 2. Pottan ve 4.pottan galibiyet alman gerekir..
Gs 7 puanla cikarken napoli 12 puanla 3. Oldu cunku grup 3 basliydi...

Gs gtubunda acik favori madrid geldi cat cat yapti gitti gsye hedef 1 rakip kaldi..

Bunu anlamayip celiski diyen adama anlatcak lafim yok..

Bir de surayi boldlayayim dedim.

Simdi bir rakip kaldi dedigin takim Juve. Simdi gel o senenin Pot 2 takimlarina bir bakalim:

https://en.wikipedia.org/wiki/2013%E2%80%9314_UEFA_Champions_League_group_stage

Simdi burada bana Juve'den kac tane daha gucsuz takim yazarsin?
Muhtemelen, Shakhtar, Milan, Schalke, Marseille, CSKA yazilabilir. 5/8 ihtimalle daha gucsuz rakip cekiyorsun yani. Biz muhtemelen en zor 2 taneden birini cekmisiz. Daha onceki sayfalarda GS ornegini ondan verdim - zor takim gelecek ve gececeksin ki CL'de ilerleyebilesin. Yoksa zaten ugrasma.

Simdi bu seneki Pot 2 takimlarina bakalim:
Barca, City, Manu, PSG, Sevilla, Porto, Dortmund, Atletico.

Burada en gucsuz takim Porto, bir nebze de Sevilla. Gerisini BJK'nin gecme sansi zaten yok.

Simdi siz istiyorsunuz ki Real gelsin. OK. Gs'ye de Real geldi.

Ama ikinci pottan, 1/6 ihtimalle Porto gelsin. Ki tek onunla kapisalim. Ki geldi.

Yetmesin 4. pottan, Qarabag - Maribor gelsin. CSKA, Sporting, Leipzig, Celtic vs bunlar tehlikeli.

Yani kisaca Pot 1'den hayvan gibi takim gelsin ama Pot 2'den en kolay takim gelsin Pot 4 de kolay olsun, zaten ihtimaller dahilinde zor olan bir kura ki yukarida yazdigim gibi 8 grup cekilmis hicbiri bu tanima uymuyor. Yani BJK'yi koydugunda kolay dedigin baska bir tane grup var.

Su Kura 100 defa cekilseydi BJK bundan daha iyi kurayi muhtemelen en fazla 5-10 defa filan cekebilirdi sans olarak.

Ilk Pot'u tamamen cikar aradan. 3 takim olsun ve ilerlemek icin lider olman gereksin. Porto - Leipzig kombinasyonuyla mi lider olman daha kolay yoksa Porto - Sevilla disi herhangi bir yukarida yazilan Pot 2 takimi + Maribor - Qarabag kombinasyonuyla mi.
Porto/Sevilla 2/8 olasilik. Size direk gelen o olmus. Yani PSG - Maribor kombinasyonu daha mi kolay olacakti? Siz istiyorsunuz ki 2/8 gelsin ustune bir daha 2/8 gelsin. Zor ihtimal.

Pot 1'den iyi cekmisin. Pot 2'den duses atmisin. Pot 4'ten de iyi zar istiyorsun.

Butun mesele bu. Opun basiniza koyun.
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:

applev0dka said:

O formata daha cok real-porto-besiktas-maribor uyuyor iste cok istedim boyle bir kurayi.. ama boyle grup olusmadi.. oule olunca G ya da F istedim..

G oldu bu kez 4ten patladik. Saglik olsun. Porto deplasmaninda abu yok. 3 puan ile dönmek demek yolun yarısı demek, icerde içerde 2 mac ust uste sonra

araya 1 leipzing giriyor 2 deplasman var, sonra 2 maç birden içeride. En önemli yer orası 2 galibiyet lazım.

Porto-Beşiktaş (13 Eylül 2017)
Beşiktaş-Leipzig (26 Eylül 2017)
Monaco-Beşiktaş (17 Ekim 2017)
Beşiktaş-Monaco (1 Kasım 2017)
Beşiktaş-Porto (21 Kasım 2017)
Leipzig-Beşiktaş (6 Aralık 2017)

Uuu beybi fena heycanlandim bi an once gelse maclar kotu de gecse sl caldirmak dahi priceless
Sosyal ağlarda paylaş

@Sotto

bosuna yaziyorsun bjkli arkadaslarin tum olayi bjk formdan dusup patlayip 4.olursa ama bu kurada uefa garanti degildi demek. ust tura gecmek icin en kolay kuralardan ama hala teyzemin biyiklari olsaydi kurasini yazmak bos. zaten suradaki tartisma da OLUM grubu yazanlardan cikti. gerci bruggedan sonra yogurdu ufluyerek yemek mantikli dsdfg
Sosyal ağlarda paylaş

bence de şanslı kura bayağı ama şanslı kura olması zor olduğu gerçeğini değiştirmiyor. aslında iki tarafta haklı ama bir şeyler katıp savunmaya çalıştıklarından dolayı bi yer olaya varmıyor asdfdsa

top class takım olmaması hem şans hem şanssızlık.
4. torbadan en güçlü takımın gelmesi çok büyük şanssızlık hem de yine bir bakıma şans.

6 puanı garanti bırakacağın (gerçi ingiliz takımı gelince 3 alabiliyorsun içeride yedekle geldiklerinden asdfas) bir rakip yerine 1-2'den min 2 puan alma ihtimalinin olduğu takımları çekmek güzel şans.

dördüncü torbadan min 4 puan toplayacağın takım yerine senden puan alabileceği gibi üstündekilerden de alabilecek takım seçmekte keza büyük şans çünkü sen de üstündekilere karşı düzgün çalışırsan puan çalma ihtimalin yükselir.

grubun tek sıkıntısı işte en güçlü ile en güçsüz arasında dağlar kadar fark yok, belki bir iki tık. oyun disiplini, sistem vs. farkları büyük ama herkes birbirini yenebilir. bu açıdan ölüm grubu çünkü şuan kimse 1-2 kim olur onun tahminini yürütemez burada.

BJK lider çıksa niye lan demez kimse. dördüncü bitirse de zaaa'layanlar çıkar ama işten anlayanlar için nasıl oldu lan bu dedirtmez. öyle bi dengesizlik var grupta.

bu grupta bence 3.'lük başarısızlık bu arada, benim kişisel beklentim ya 2. olalım ya da 4. olalım. Gönül ister liderlik ama leipzig'in başkasına bırakacağını düşünmüyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...