Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadin hayir deyince kabul etmeyin, surukleyerek de olsa goturun...


Tim

Öne çıkan mesajlar

... baslik bariz clickbait tahmin edeceginiz uzere ama diyeceklerim onemli ahali.

Annem bunyesi hasta olmaya yatkin, omru boyunca cesitli sorunlardan cekmis bir kadin. Cok yalvardim bunlar icin surekli doktora gitmesi, surekli baktirmas konusundai ama kimisinde dinledi, kimisinde ne yaptiysam dinletemedim, erteleyip durdu.

Peki sonuc? Bir sure once gogus kanseri teshisi konuldu kendisine. Baya baya, uzaktan geliyorum diye bagira cagira gelen bir kanser. Tek suclu kendisi degil, kafasini beynini yiyerek, sirf cenemden kurtulmak icin gittigi birden fazla doktorun belirtileri gorememis, gordukleri kadari icin tetkik istememis, biri digerininin 2-2,5 kati olan sag kol icin krem verip gondermis olmalari derken 4. asama kanser ve iki adim bile atmasina izin vermeyen su dolu cigerlerle bas basayiz, hastane odasinda yasiyoruz.

Bu yuzden anneniz, kardesiniz, esiniz, sevgiliniz, kuzeniniz, artik ulasabileceginiz kim varsa, ihmal etmelerine izin vermeyin. Bosvermisligin, bunalimin, gereksiz ihmalkarligin bu hale gelmesine izin vermeyin sevgili patiler.

Umuyorum ki hic birinizin basina gelmeyecek, boyle seylerle ugrasmak zorunda kalmayacaksiniz.

Saglicakla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Bu yuzden anneniz, kardesiniz, esiniz, sevgiliniz, kuzeniniz, artik ulasabileceginiz kim varsa, ihmal etmelerine izin vermeyin. Bosvermisligin, bunalimin, gereksiz ihmalkarligin bu hale gelmesine izin vermeyin sevgili patiler.


Gerçekten böyle. Annem dövme yaptırdı geçenlerde, 3-5. gününde gördüm baktım ufak bir yeri normalden daha kabuklu sarımsı vb. iltihaplanmış resmen. Dedim bu nemlendirici falan filanla geçmez, doktora git. İlla ne gerek var diyince dedim ki bari falanca antibiyotik kremini al ikisini karıştırıp sür. Tamam dedi, 1 hafta geçti, babamdan öğrendim ki tişört bile değse acır olmuş, yayılmış, arada üşüme nöbeti geliyormuş falan filan. Kullanmamış çünkü, antibiyotikle yara merheminin farkını bile bilmedikleri için Bepanthen sürüp geçmişler, yayılmış. Hem krem hem hap antibiyotikle bir haftada anca toparladı.

Dedemin bağırsak kanserini anneannemin benzer cehaleti yüzünden 1 sene geç teşhis ettiler, at gibi adam 1.5 senede (bağırsağı komple alınmasına rağmen) çatır çutur öldü gitti. Sözde beni de çok sever, geride kalırsam onsuz nasıl yaşarım, kim bakar falan gibi şeyler düşünür. Bunlara rağmen bu üşengeçliği ve sorumsuzluğu yapabiliyorsa kim neler yapmaz yani. Dinlemeyin, gerekiyorsa aranız bozulsun, ama götürüp atın doktorun önüne.

Çok geçmiş olsun, şifa sabır vb. dileklers.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim valide dinliyor allahtan ama karakterde inatçılık varsa abi çok zor.
Sen kendine yüklenme bu konuda, muhtemelen saçından tutup götürsende bi şekilde gitmeyecekti.

Sen yazdın ya şimdi, ben bi iteklerim de götürürüm bu sene checkupa.

Anne Baba zamanla çocugun gibi oluyor abi işte, bi yere kadar karışabiliosun bide.
Tim said:

Sagolun varolun.

Gecmis olsun yazarken bir yandan da yakinlari, tanidiklari durtun abi hadi. Adim gibi eminim sizin de ailenizde ayni annem gibi "baktiririz bi ara" diye oturup sallayanlar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gecmis olsun cok :(

belli bir yastan sonra hele bu toplumda cok zor ya, biz iyi egitim alalim diye kendini yirtan anne babalarimiz bi noktadan sonra dinlemek istemiyorlar bu gibi konularda ozellikle :(

hijyen cok dikkat ederim ben evde, taylandda iki sene once ayak mantari kaptim thai masajinda, 6 ay sonra tam cikti ortaya ve 6 ay tedavisi surdu. 20 kusur senedir hep derim havlumu kullanma, tene degen hicbirseye dokunma diye "yaa sen igreniyorsun benden" derdi, ayak havlumu kullandigi icin onada gecmis ustune soylemiyor, 8 ay sonra bahsediyor ve "mantar bu doktora git" dedigim halde pedikurcuye danisip gitmiyor, cay agaci yagi filan suruyor "30 yillik pedikurcu bilir" diye, bu arada fikra gibi gene bana bulasiyor ayni sekilde, zar zor doktora goturuyorum tabi meh

okumus yazmis, 30 sene is hayati olmus kadin hani ama inat iste, bide genel cehalet ve turk toplumunun "bize bisi olmaz" kafasi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

marksman said:

geçmiş olsun.

her yerde teşhisi çok basit diye bangır bangır reklam ediyorlardı sen doktorlar teşhis bile koyamamış diyorsun. ihmal mi bilgisizlik mi ? üzüldüm Tez şifa bulur umarım.


Bilmeden konusmayayim, sallamayayim istiyorum ama her meslekte oldugu gibi unvani doktor kendi dingil tipler epeyce var sanirim. Ya da tip bilimi yeterince ilerlememis, ilerlemisse de tatbik edeni ona yetememis gibi.

Oncekilerde burada bulunamadim, el atamadim ama su anda hastane refakatcisi ben oldugumdan dosyasi elimin altinda, tedavi raporlarini falan gorebiliyorum, haliyle her aksiyonda isten anlayan birilerini bulup kontrol ettiriyorum "dogru mu yapiyor bu adamlar?" diyerek.

Bu son denk geldiklerimiz epey akli basinda doktorlar cikti gibi. Yaptiklarina yanlis ya da ters diyen cikmadi henuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hani neden gitmiyorsunuz ..gelmediniz .. sorulari benim de cok ilgimi cekiyor..israrla soruyorum.. olasi aldigim cevaplar..

1- tarim bagkuru vardi ..borc taktiydik odeyemedik..duzenli odemek yerine borc takiyorlar hastaneye yatmasi gerektigi zaman -son saniyede- borc harc para bulup minimumunu yatirip hastaneye yatiriyorlar..

2- korktum.. bir hastalik cikarsa bana soylemeyin diyen de cok..haberleri olmadigi zaman hastaligin herhangi bir etkisi olmayacagini dusunuyor insanlar..hastaneye gidip hatta 4 5 hastane gezip her birinden torbayla ilac alip da yine ayni sikayetlerle sana gelip de ilac yazma zamani gelince heybeyi onune atip sunlardan yazacaksan yazma diyen de cok eleman gordum..o elemanlara ee bunlardan hangisini ne kadar kullandin diye sordugumda elemanlarin gozlerini kocaman kocaman acip ben ilac kullanmayi sevmiyorum hicbiri kullanmadim dedigini de isittim..

3- oldugumuz yerlerde dr lar haftanin 1 gunu geliyordu..biz de dr yok..bulundugumuz yerdeki uzmani begenmedik kotuymus diyorlar ..ozel yoktu gitmeyiverdik..dugunumuz telasimiz vardi biraktik..

4- kimi de dr a gelip gitmeyi seviyor..az ilgilenilince ayni elemanlar her hafta gelip birseyleri olmasa bile -oturmaya - geliyordu..yani gelmeyenlerin disinda gitmeyenler de var..denge yok asiri bir toplumuz olumune sever canini cıkartincaya kadar sevgimizden sıkarız..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...