Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Artifact

Aceace

Öne çıkan mesajlar

Oce4n said:

bir noktada sevdim aslında.
paralı gauntlet dışında reward sistemi yok. para verdiğimiz için kazanma ciddiyeti biraz daha fazla oluyor.
gauntlet'e girmek 1$ yapıyor. 3 oyun kazanırsak (1 lose hakkımız var) verdiğimiz bedeli geri alıyoruz. 4. winde 1 pack kazanıyoruz (2$) toplam 5 winde ise 2. pack de geliyor.
yani çok iyiysek 1 dolar verip 5 dolar kazanma imkanımız oluyor.
pack'leri düz açmak yerine de keeper's draft kullanmak daha mantıklı. giriş bedeli 2$, 5 win sonrası 8$ kazanma ihtimalimiz oluyor.

nefret ettiğimden daha çok sevdim aslında ben bu sistemi :D

sen çok ütülürsün
Sosyal ağlarda paylaş

oyun biraz aşırı fazla pay2play. kripp i izledim akşam. 60 dolarlık paket açtı adam istediği kartlar çıkmadığı gibi starter packde olan kartlar dolu dolu çıktı. 7 tane sven i oldu adamın. oyunu alan herkesde sven var. satmak istese bile kimseye satamayacak özetle.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen hafta benim twitch hesabı paylaşılmış bir arkadaşım tarafından. Teşekkür ederim bayağı güzel bir yayın olmuştu iki gün boyunca sanırım buradan da gelen izleyen arkadaşlar olmuş.

Oyun uzun bir süredir geliştiriliyor yaklaşık 1.5 yıl gibi bir süredir de kapalı betadaydı. NDA geçen hafta kalktı ve ardından (ön sipariş hariç) keyi olan oyuncuların oyuna erişimi açıldı. Daha önce hiç kart oyunu oynamamış birisi olarak oyunu çok beğendim. Dota evrenini çok güzel yedirmişler. 3 Lane 5 Hero olayı tatiksel olarak strateji işini bayağı derinleştiriyor.

Ama oyunun biraz bariz eksiklikleri aksaklıkları var. İlk olarak bu oyun 110 TL eder mi sorusu en önemli soru. 20 Dolar kesin eder o ayrı. Bu oyuna parayı yatırıp, kafayı verip öğrenmek isteyen arkadaşların pişman olacağını zannetmiyorum. Oyunun çıkması ve kartların fiyatlarının ne olacağını görmek gerekli. Şuan oyunda bulunan kart setinin metası çözülmüş durumda. Ben hangi kartların op olup olmadığını (selam Axe, Drow, Blink ve Emissary) hangi kartlarında leş olduğunu (evet, sana diyorum OD, Lion ve CM) biliyorum. Yarın marketplace açıldığı gibi ilk alacağım kartlar belli.

Doların yüksek olması çok acıtıyor. 14 lira para verip saçma sapan kartlar görmek yerine bayağı dolar olarak para yaksam daha az acıtır herhalde.

Biraz zaman geçmesi gerekli oyunun ne derecede başarılı olacağını görmek için. Valve bu oyunu yaklaşık 5 yıldır geliştiriyor ve bazı şeylerin hata değil design kararı olduğunu anladığımız zaman adamların bazı şeyleri göze aldığını görebiliyoruz.

Valve istediği zaman oyuncu topluluklarını çok güzel dinleyen bir firma. NDA kalktığından beri oyuncuların özellikle redditte yerdiği ve verdiği bütün feedback'leri değerlendirdi. Eksik pek çok şeyi düzeltmeye çalıştı. Ne kadar işe yarar zaman gösterir. Ben oyunu oynarken çok eğleniyorum. 2-3 izlenen yayınım 10-15 arasına da çıktı gayet mutluyum açıkçası. Eğitici yayınlar belki video içerikleri bile üretesim geldi yani yalan yok. 110'dan aşağıya düşerse (ki 2 ay boyunca indirime giremez çıkış yapan oyunlar Steam'de ama oyun da Steam'de Valve'ın) bir şans verin derim. Oyunu artık var olan default set ile botlara karşı oynayarak refund seçeneğini bloke etmeden de deneme fırsatınız var tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

markette istediğin kartlar satılıyorsa evet gidip alabileceksin. card trade mantığını düşünerek yaptılar çoğu mekaniği.
ama market 28'inde release olunca açılacak. pack açıp şansını denemek yerine direk kart almak daha mantıklı.

fakat mardunun dediği gibi OP kartlar çok belli. oyun içinde combo yapmanı sağlayan 2 kart var. herkes bunları isteyecek sağlam fiyatlara çıkabilir bu kartlar.

FAKAT oyun mekaniğini baya yayıncıdan izlediğim kadarıyla topladığın kartlarla çoğu kimse oynamıyor. gauntlet de phantom draft oynuyor çoğu kişi. yani random gelen kartlardan seçerek deste diziyorsun ve oynuyorsun. senin sahip olduğun kartlardan değil. mesela burada da sorulmuş: https://www.reddit.com/r/Artifact/comments/9wreo9/only_going_to_play_draft_do_i_need_any_cards/

Çoğu redditçi de oyunun profesyonel turnuvalarının phantom draft üzerinden olacağından bahsediyor.

Şahsen ben hiç kart almayıp full phantom draft gidecem.
Sosyal ağlarda paylaş

Constructed denilen oyun modu herkesin elindeki kartları ile yaptığı deckler ile oynadıkları oyun modu. Draft ise ikiye ayrılıyor. Keeper draft ve Phantom draft. 5 paketten 60 kart seçerek o kartlardan bir deck yapmaya çalışıyorsun. keeper'da o 5 paketin parasını vererek giriyorsun ve seçtiğin kartlara sahip oluyorsun. bu modda rare düşürme şansı daha fazla deniyor direkt oyunu aldığında elindeki 10 pack ile bu moddan kart seçmek bir tercih. phantom draft'ta ise bir event ticket ile giriyorsun kartlarını o gauntlet dışında kullanamıyorsun.

Draft bence de go to turnuva modu olmalı. Daha adil ve her turnuvada farklı deckler sağlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Draft uzak dursun benden. Yıllarca MTGO oynadık, full constructed Modern ve Pauper. Draft sevmiyorum, Pauper ile yeni yeni desteler yapma güdümü tatmin ediyorum, Modern ile de komplex, guzel oyunlar oynuyorum.

Şimdi dolar yüzünden ama Pauper eskinin Modern'i fiyatına geliyor.

ESL olsun, Shadowverse olsun, hiç draft oynamadım gibi. Sevmiyorum.

En iyi Eternal oynamak yine: https://forum.paticik.com/read.php?36,8803158,8806315
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...