agalar beni anlamadınız siz, bana 20 gün sonra çıkcaz yapcak bişey yok dese bende sıkıntı yok kredi onaylansın 20 gün sonra tapuya gideriz derdim. niye 2 ay uğraşma riskini alayım ki
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Konut Satışı ve Tahliye
- Genel Yönetici
Akşam bakınırken denk gelmiştim: Ev sahibi kiracısını bu hale getirdi 8-)
Adam tapuyu vermeden neden evi bosaltsin?
tapuda imzada bozulan cok satis gordum, satici hakli. Satis vermeden kontrat bile yapmazdim ben olsam.
tapuda imzada bozulan cok satis gordum, satici hakli. Satis vermeden kontrat bile yapmazdim ben olsam.
Satın alınan evde abi 1 ay sonra boşaltcam diye 3-4 ay uğraşılan hikayeler biliyorum onlardan biri olmamak için önlem almaya çalışıyorum
noterden tahliye taahhudu alabilirsin veya satis vaadi sozlesmesine ekletirsin madde olarak ama hicbiri %100 garantili cozum degil.
Ha sunu yapabilirsin adam bozulmayacaksa ki ben olsam bunu isteyene “Alma sen kardesim” derdim, tapu islem tarihinden x gun sonra bos teslim edilmezse, her gun icin y tl kira odemeyi kabul be taahhut eder.
Ha sunu yapabilirsin adam bozulmayacaksa ki ben olsam bunu isteyene “Alma sen kardesim” derdim, tapu islem tarihinden x gun sonra bos teslim edilmezse, her gun icin y tl kira odemeyi kabul be taahhut eder.
Haklısın ama alabileceğin bir önlem yok. Ev boşalana kadar alma garanti olsun istiyorsan.
adamı evsiz mi bırakacaksın
bulsunlar bi ev taşınsınlar önce
bulsunlar bi ev taşınsınlar önce
- Genel Yönetici
Deli misin?!? Kira sozlesmesi filan yapma. Sakin!
Ben emlakçıya ev boşaltılmadan tapuya gitmeyiz dedim o da işleri ilerletme derdinde olduğundan olumlu konuştu fakat bir sıkıntı çıkacakmış gibi hissediyorum.
Abi eserikli misin? Olay gayet normal seyrinde gidiyor, sıkıntı çıkarsa senden kaynaklı çıkar yani,sonuçta bu alım-satım olaylarında iş bir noktada karşılıklı güvene falan gelip dayanır.
Adam evinden çıkıp, yeni eve taşınsa sonra tapuya gitse ve sen orada olmasan adam ne bok yiyecek afedersin? Sen bilirsin tabi, ama öyle taahhüd, kira kontratı falan şeylere girip adamın midesini bulandırma bence.
- 3 hafta sonra ...
Noterce düzenlenmiş olan tahliye taahhütnamesinde verilen süre gününde çıkmazsa gereğince maddi cezai şartı. Bu en sağlam yol. Yoksa kiracıyı 3 senede bile çıkartmayabilirsin.
- 1 ay sonra ...
Merhaba,
şöyle bir durum vardı aklıma takıldı avukat ve bankacı patiler fikirlerini paylaşabilirse sevinirim.
Tapuda konut satışı ve banka ipoteği sonrasında bankaya gittik ve satıcı parayı nakit olarak isteyip sonrasında akrabasının aynı bankadaki hesabına aktartmak istedi.
Banka satıcının bu isteğine karşılık ona hiç hesap açmadan mortgage tutarını benim hesabımdan çekip satıcıya xxx pafta ada vs. konutun satış bedeli açıklaması olan makbuza konut tutarı teslim alınmıştır diye imza attırdı ve sonrasında satıcının akrabasının hesabına elden para yatırma şeklinde aktardı.
Para sadece operasyonel olarak yer değiştirdi sıcak para yoktu ortada.
Şimdi merak ettiğim şey satıcı bir gün gelipte ben bu adama ev sattım ama parasını ödemedi gibi bir iddaa ile ortaya çıksa sıkıntı yaratır mı ?
Kafama takıldı çünkü banka normalde karşı tarafa hesap açıp oraya parayı aktarması gerekir diye düşünüyodum ama böyle bir tarzda varmış.
Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
şöyle bir durum vardı aklıma takıldı avukat ve bankacı patiler fikirlerini paylaşabilirse sevinirim.
Tapuda konut satışı ve banka ipoteği sonrasında bankaya gittik ve satıcı parayı nakit olarak isteyip sonrasında akrabasının aynı bankadaki hesabına aktartmak istedi.
Banka satıcının bu isteğine karşılık ona hiç hesap açmadan mortgage tutarını benim hesabımdan çekip satıcıya xxx pafta ada vs. konutun satış bedeli açıklaması olan makbuza konut tutarı teslim alınmıştır diye imza attırdı ve sonrasında satıcının akrabasının hesabına elden para yatırma şeklinde aktardı.
Şimdi merak ettiğim şey satıcı bir gün gelipte ben bu adama ev sattım ama parasını ödemedi gibi bir iddaa ile ortaya çıksa sıkıntı yaratır mı ?
Kafama takıldı çünkü banka normalde karşı tarafa hesap açıp oraya parayı aktarması gerekir diye düşünüyodum ama böyle bir tarzda varmış.
orada su aptal soru soruluyo, aliciya parani verdin mi kardesim? verdim , saticiya parani aldin mi kardesim? aldim.
imzayi basiyosun.
ha guvenmeyip blokecek ile calismak lazim orasi ayri
imzayi basiyosun.
ha guvenmeyip blokecek ile calismak lazim orasi ayri
Sikinti olacak bir sey yok. Yanlis anlamadiysam para senin hesabindan tek seferde cikmis, banka adama parayi aldigina dair belge imzalatmis sonra da adamin talep ettigi hesaba yatirilmis.
Aklima cikabilecek bir sorun gelmiyor ki sonucta banka ipotegini almis, bankaninda isine gelmeyen bir durum sorun cikmasi. Raad ol arkanda banka var.
Aklima cikabilecek bir sorun gelmiyor ki sonucta banka ipotegini almis, bankaninda isine gelmeyen bir durum sorun cikmasi. Raad ol arkanda banka var.
Bir de bu kadar ince dusunme abi sakin biraz :) Konunun baslarini da okudum da cok gereksiz endiseler ediniyorsun bence.
böyle bir iddia etse dahi, malı satmış. İmzayı atmış dimi?Gerçektende parayı vermemiş olsan bile bişey iddia edememesi lazım.
onun dışında arada banka varsa zaten 50 kere sağlama almışlardır kendilierini
onun dışında arada banka varsa zaten 50 kere sağlama almışlardır kendilierini
Merhaba,
Öne çıkan mesajlar