Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şengen Vizesi


Phoenixlin

Öne çıkan mesajlar

O konu icin sey diyo. Orda da odeme alabilir veya on odeme de cekebilir. O zaman 90 euroyu tl olarak cekmisti. Ama iste o ceken yer orasi mi ondan tam emin degilim

Edit. Orasiymis simdi emin oldum. Adamlarin mailin sonunda mekanin adi altinda yaziyomus "group hotel villa liberty" diye.


Simdi gittigimde kart extresinden bile gosteririm yok mok derlerse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

Bu sengen vizesinin abd vizesine olumlu bir katkisi var mi?


net bilgim yok ama benim vize görüşmemde sormuştu görüşmeyi yaptığım kişi.hiç avrupada bulundun mu, gördüklerin arasında en beğendiğin ülke/şehir hangisiydi vs diye. vize başvurusu öncesi doldurduğun formda da buna dair sorular vardı yanlış hatırlamıyorsam. uk vizesi için doldurduğun formda da son 5 senede abd de bulundun mu, şengen bölgesinde bulundun mu, uk bünyesindeki bölgelerde bulundun mu gibi sorular da var. artı puan oluyordur diye düşünüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her vize, hatta pasaportununuzdaki giriş çıkış yaptığınız her ülke artı değerdir. Çünkü sizin gittiğiniz yere çöreklenmeyip belli sürelerle iş veya tatil yaptığınızı; günün sonunda da kendi ülkenize döndüğünüzü gösterir, güven verir. Özellikle ABD gibi istihdam göçünün yüksek olduğu ülkelerde vize reddinin bir numaralı nedeni gittiğiniz yere yamanıp kalıcı olma ihtimalinizi ortadan kaldırmaktır.

Misal daha önce bir yabancı ülke seyahatin gözükmüyor, bordrolu işin yok, hesabında da iyi para var. Direkt ban.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Biz bayram oncesi verdik basvurulari. Dun aradilar belediyeden nikah akdi getirin balayi icin gidiyosaniz dediler. Bugun onu halledip verdim.

Bide benim gosterdigim araba + 6k parayi yeterli bulmamislar. 10k yaptim onu tekrar verdim hesap ozetini. Sak diye nasi attin derseler de parami tl de degil altinda tutuyorum dicem :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Hakkaten biz gittigimizde euro 5 e daha yakindi. Giderken ben de boku yedik diyordum ama istanbulda çaya 4tl verdigimiz icin roma bana ucuz bile geldi.

Olay turist kazigi yememek. Bi sokakta 5 euro olan sey az ilerde 25 euro falan olabiliyor.

Bi de gitmeden 1 2 ay once euro stoklamistik. 4.67 den falan alinan euroyla gidince üzmedi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenixlin said:

pascalnouman said:

bu shengen icin seyahatten bir ay once basvurmak yetiyo dimi la ?


Ne kadar erken o kadar iyi. Ülkesine göre değişiyor çünkü vize çıkışı. Örn. Polonya'ya mayısın son haftasında başvuru yaptık, vize dün çıktı (haftaya salıda uçak var).


ucusa 15 gun kala verdim haftaya cuma ariycam bi memuriyet r0xx0r
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...