Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Takım Elbise

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Bence Karaca ve Kiğılı iyi seçimler. Zara, Damat falan hep slim fit oluyor saçma sapan, çok minyon değilsen pek uğrama derim. Network, Sarar'ı falan pek inceleme fırsatım olmadı. Altınyıldız'ın ürünleri çok ucuz ve kıytırık, direk pas geç derim.

Ismarlamacıdan yaptırtmanı da tavsiye etmem. Çoğu fasoncuya diktirtip bir miktar tadilat yapıyor son haline müşterinin üzerine tam otursun diye. Fasoncu bir günde dikiyor ceketi, çıkan ürün baya kötü oluyor. Ondan sonra yapılan tadilatla ne kadar üzerine oturur oturmaz şans meselesi.

Takım alırken dikkat edeceğin ceketin omuzlarının ve sırtının oturması ve çok bol/dar olmaması. Sırtta (ensenin hemen altında) potluk oluyorsa direk başka kalıp bak, o ceket ne kadar tadilata girse de adam olmaz, o potluk kalır. Kol boyu kısalacaksa da tercihen düğmelerin altına kadar kısaltılsın, açık ilik varsa ve iliklere kadar kısaltırız derlerse direk pas geç kol kısaltmayı. Ceketin etek boyu kısalır onda pek sorun olmaz. Ceket darsa çok genişlemez, çok bol değilse sırttan istediğin kıvama kadar daralır, çok daralırsa ama arkadaki yırtmaçlar açılıverir, ondan çok bol bir ceket de alma.

İndirim ayağına o takım bozmama hikayesini yapıyorlarsa da direk pas geç, 3 beden bolsa pantalon tadilata girdiğinde şekli çok kayar, birşeye benzemez. 1-2 bedende sıkıntı olmaz.

Gömlek her türlü tadilata gelir de yan daralma ve kol kısaltma yapılacaksa provada ölçüyü çok agresif almasınlar. Pensleri falan açılacaksa, kumaşı inceyse, açık renkse iğne izleri kalır yıkandıktan sonra da.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yeni aldım sayılır. 1-2 ay önce. Baya dolaştım.
Massimo çok klasik takimlar vardi. Yani 40 yaş gibiydi resmen. Fiyatlar 1k civarı.
Sarar'da fena şeyler yoktu ve çeşit boldu. Fiyatlar değişken ama güzel bir şey alayım dersen 1k civarı.
Ramsey'den aldım ben kendime. Kesimi vs tam bana göreydi, kumaş ve genel olarak da çok sevdiğimden buradan aldım. Fiyatlar yine 1k civarı diyebilirim.
Kığılı'da bir şey göremedim ama buradan çok ucuza bulabilirsin. 300-400'e bile var.
Network genelde iyidir ama bu sefer fazla çeşit yoktu nedense.

Beymen Business tam bir hayal kırıklığıydı. Artık ürün mü kalmamıştı bilmiyorum ama hem dandik, hem tipsiz duruyordu.
Vakko, Beymen filan istersen gir bir bak ama fiyatlar 4k'dan başlar heralde güzel bir şey istersen.

Kısaca yazmak gerekirse de Network, Ramsey, Massimo ve Sarar'a bakabilirsin. Kaliteleri o anki baktığın kumaşa da bağlı olarak değişecektir. Fakat seni mutsuz da etmez hiç biri.
Sosyal ağlarda paylaş

Gidip polyester/rayon suit alma da ne yaparsan yap. Once materyalinr bak, zaten iyi suitse kullandiklari materyalden belli olur ilk. Tekrar ediyorum, polyester/rayon suit indirimde 20 tl de olsa almayin.

Uc dugmeli almayin, iki dugmeli olacak. Vent (ceketin arkasindaki pencereler?!) iki yanda tercih, bir tane ortada da olabilir.

Daha cok sey var dikkat edecek de bunlardan sasmayin
Sosyal ağlarda paylaş

sen zayiftin diye hatirliyorum
fabrikasyon standar bisi alicaksan
gogo ermenegildo zegna, milano kesim 6drop, yuksek yunlu 120s bir takim isini gorur.

takim giydigimi hissedeyim diyorsan brioni edinebilirsin.
benim asklairm caraceni ve carani'dir ama turkiye den temin etmek zor.
bu markalarda 160s standarttir nerdeyse zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Sürekli giyeceğiniz takımları çok zengin değilseniz gidip de Zegna falan almayın abi. Malzeme kalitesi arttıkça kumaşın bakımı zorlaşıyor + sürekli kullanımda daha hızlı eskiyor.

Hatta tam da bu yüzden atıyorum her gün takım giymeniz gerekecekse falan çift pantalonlu alın. Pantalonları ceketten daha fazla temizletmeniz gerekecek, dolayısıyla 3-4 ay sonra ceketle pantolonun rengi/parlaklığı falan farklılaşmaya başlayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Pantolonu gömleği kuru temizlemeye vermeye lüzum yok, yıkarsın olur biter.

Hatta ütü tipleri de veriyim: gömleği hafif nemliyken ütüleyeceksin ütü masasında elinle düzelttikten sonra ütü basarak, çevire çevire, pantolonu da yan yatıracaksın masaya(iç dikişleri üst üste gelecek şekilde), o şekilde basacaksın ütüyü, ütüyle yapılan kat izini dizüstüne kadar tutacaksın(iç astarın başladığı yerden yukarıda ütü izi olmayacak). Usülünü bildikten sonra ev ütüsünde bile jilet gibi olurlar.

Yıkanmayan yegane şey ceket ve yünlü yelekler.

Şu önceki sayfadaki bacak fotosundaki o pantolonun da paçasının kısalması lazım, leş gibi yığılma yapmış diz bölgesinde ve ayakkabının üstünde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Pantolonu gömleği kuru temizlemeye vermeye lüzum yok, yıkarsın olur biter.

Hatta ütü tipleri de veriyim: gömleği hafif nemliyken ütüleyeceksin ütü masasında elinle düzelttikten sonra ütü basarak, çevire çevire, pantolonu da yan yatıracaksın masaya(iç dikişleri üst üste gelecek şekilde), o şekilde basacaksın ütüyü, ütüyle yapılan kat izini dizüstüne kadar tutacaksın(iç astarın başladığı yerden yukarıda ütü izi olmayacak). Usülünü bildikten sonra ev ütüsünde bile jilet gibi olurlar.

Yıkanmayan yegane şey ceket ve yünlü yelekler.

Şu önceki sayfadaki bacak fotosundaki o pantolonun da paçasının kısalması lazım, leş gibi yığılma yapmış diz bölgesinde ve ayakkabının üstünde.

Kuru temizlemeye vermesen, kendin yıkasan daha da kötü olur sdf. Kaldı ki otur kalk, cüzdan vs. derken aşınıyor her türlü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...