Chastor Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 http://www.aselsan.com.tr/tr-tr/basin-odasi/haberler/Sayfalar/aselsan_temsa20161207.aspx ASELSAN, TEMSA işbirliği ile %100 yerli olduğu iddia edilen bir elektrikli otobüs yapmış. "ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken ise şunları dile getirdi: "ASELSAN olarak 41 yıl önce kurulduğumuz günden beri hep Türkiye'de yapılamayanı yapmaya odaklanıyoruz. 2015 yılında TEMSA ve ASELSAN ekiplerimiz, TÜBİTAK TEYDEB desteği de alarak başlattıkları proje ile belediyelerin şehir içi toplu taşıma ihtiyacını karşılayabilecek özgün bir otobüs geliştirdi. ASELSAN olarak; elektrik motorunu, motor sürücü birimini, araç kontrol birimini, sürücü gösterge panelini, güç kontrol birimlerini, araç batarya yönetim sistemini özgün olarak 10'dan fazla sayıda yerli alt yüklenicimiz ile tasarladık ve yerli üretme imkânı kazandık." said: Burda şu kısımlar aklımı kurcalıyor " ASELSAN olarak; elektrik motorunu, motor sürücü birimini, araç kontrol birimini, sürücü gösterge panelini, güç kontrol birimlerini, araç batarya yönetim sistemini". Türkiye'de yarı iletken üreten yada microcontroller üreten bir tesis bildiğim kadarıyla yok. Bu adamlar nasıl %100 yerli kontrolcü sistemi üretebiliyorlar? Onu geçtim gösterge panelini üretmişler. Eğer Türkiye Display Panel, yarı iletken ve microcontroller üretebilecek donanıma sahipse niye %100 yerli televizyon,bilgisayar,telefon v.s. gibi işlerimiz yok ? Kafamda deli sorular... Olaya hakim bir arkadaş açıklayabilirse çok mutlu olurum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Montajı yerlidir işte tamamen ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 aynen montajı burada yapıyorlardır "yerli" oluyodur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Aselsan eski Aselsan değil referandum öncesi genel müdüre zarf gitmiştir evet oylarını arttır bir şekilde diye; o da görevini yapıyordur (geçen hafta sonu aselsanda çalışan arkadaşlarla yurtdışı tatilindeydim orda muhabbeti dönmüştü). Sormadan kimse ekstradan yazıyım. Daha önce de general torpiliyle vs. girenler oluyormuş; ama o torpil sadece şirkete alımı istenen kişi ülkenin top-5 üniversitesinden ise kabul edilebiliyormuş (torpilin yetmediği durumlarda varmış). Şimdi sebastiyan zaim üniversitesinden bile bir gece ansızın adam alınıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastor Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Bunun teknik detayını öğrenebileceğim bir yer var mı ki acaba? Arayıp sorsam bilgilendirirler mi? Bir arkadaş %100 yerli diye ısrar ediyor da hem ona daha rahat açıklamam için hem de ne yapıldığını görmem için iyi olur. Hayır bide üretiliyorsa yarı iletken bizde onlardan alalım Çinle uğraşa uğraşa yaşam sevincim soldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 yalnız 8dk şarj ile 50-70km gidebiliyor diyor. eğer böyle bişi yaptılarsa devrim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 bu 100% yerliye neden bu kadar takıyorlar anlamıyorum, 100% yerli olamazsın ki? mümkünatı yok yahu, yani aksinide ispatlayamazsın ama yarı iletkendeki siliconların tr deki kumlardan üretilme olduğunu nası ıspatlıcan yani. çok manasız yani. Onun dışında elektrik go go go, zaten 2025 e şurada ne kaldı. Bide bu arada, bu tarz şeylerin olduğu bi başlık yapmak lazım, mesela şu meret çok güzel. Sivil versiyonuda çıkıcakmış http://ejderyalcin.com/ http://cdn.teknolojioku.com/data/news/1/1442233162_img20150914150656.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 ulan habere girip bakıyosun otobüsün doğru düzgün bi fotosu yok, anca protokol konuşma yaparken. yine saçmayız yine saçmayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Pili ithaldir semiconductor'lara gelene kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Selam, Bildiğim kadarıyla bazı kritik parçalar için Aselsan kendi üretim yapabiliyor; entergre ve micro controller falan. Aselsan'ın çok eskiden beri pil/batarya üretimi vardı ama ne derece güncellemişlerdir şimdilerde bilinmez. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Phoenixlin said: Aselsan eski Aselsan değil referandum öncesi genel müdüre zarf gitmiştir evet oylarını arttır bir şekilde diye; o da görevini yapıyordur (geçen hafta sonu aselsanda çalışan arkadaşlarla yurtdışı tatilindeydim orda muhabbeti dönmüştü). Sormadan kimse ekstradan yazıyım. Daha önce de general torpiliyle vs. girenler oluyormuş; ama o torpil sadece şirkete alımı istenen kişi ülkenin top-5 üniversitesinden ise kabul edilebiliyormuş (torpilin yetmediği durumlarda varmış). Şimdi sebastiyan zaim üniversitesinden bile bir gece ansızın adam alınıyormuş. kafası zehir gibi çalışanı da alıyorlar abi. geçenlerde abimin şirketten bi arkadaşı başladı aselsan'da elektrik-elektronik mühendisi. laf olsun diye kpss'ye girip 90-95 alan biri. geçenlerde de ales'e girmiş 2. olmuş asd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 zevkine alese girip 2. olmak nasıl bir manyaklıktır abi? asdfdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 boş zamanlarını öyle değerlendiriyor herhalde ruh hastası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 bu arada adam 2. bi mühendislik bölümü de okuyordu makine miydi neydi. üstüne çalışan bi adam yani. ales olayı da çok komik. bunun arkadaşı var o da 7. olmuş anasını satıyım nasıl insanlarsa sdf. 7. oldum diye buna hava atmak için foto yollamış bu da geriye ben de 2. oldum ne var diyip bozmuş çocuğu sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Suark said: bu 100% yerliye neden bu kadar takıyorlar anlamıyorum, 100% yerli olamazsın ki? mümkünatı yok yahu, yani aksinide ispatlayamazsın ama yarı iletkendeki siliconların tr deki kumlardan üretilme olduğunu nası ıspatlıcan yani. çok manasız yani. Onun dışında elektrik go go go, zaten 2025 e şurada ne kaldı. Bide bu arada, bu tarz şeylerin olduğu bi başlık yapmak lazım, mesela şu meret çok güzel. Sivil versiyonuda çıkıcakmış http://ejderyalcin.com/ http://cdn.teknolojioku.com/data/news/1/1442233162_img20150914150656.jpg Kum falan değil yerli olan %100 yerli dediğinde. Patentli parçalar vs. yerli denen, yoksa hammadde falan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 KillJoy said: yalnız 8dk şarj ile 50-70km gidebiliyor diyor. eğer böyle bişi yaptılarsa devrim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 su ellerindeki maketi bile 8 dakikada sarj edemezler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 avenue mu yazıyor lan onun üstünde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 k1nJo said: bu arada adam 2. bi mühendislik bölümü de okuyordu makine miydi neydi. üstüne çalışan bi adam yani. ales olayı da çok komik. bunun arkadaşı var o da 7. olmuş anasını satıyım nasıl insanlarsa sdf. 7. oldum diye buna hava atmak için foto yollamış bu da geriye ben de 2. oldum ne var diyip bozmuş çocuğu sdfs ASELSAN ALES'te kaçta kapatıyo yani Ben en fazla Türkiye 31. si olabildim (lel) ve derecemin gerektirdiği ödülü aldım (baş). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 aselsan'ın ales ile bi alâkası olmayabilir abi ne biliyim ben. her aldıkları adam da boş değil demek için örnek verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 istihza yaptım abi, patent 100% olsa, ham madde 100% olamayacak. Bu işin sonu yok atomu yaratamayacaksan. gerisi kendini kandırmaca, bomboş bi iddia heh. calimero said: Suark said: bu 100% yerliye neden bu kadar takıyorlar anlamıyorum, 100% yerli olamazsın ki? mümkünatı yok yahu, yani aksinide ispatlayamazsın ama yarı iletkendeki siliconların tr deki kumlardan üretilme olduğunu nası ıspatlıcan yani. çok manasız yani. Onun dışında elektrik go go go, zaten 2025 e şurada ne kaldı. Bide bu arada, bu tarz şeylerin olduğu bi başlık yapmak lazım, mesela şu meret çok güzel. Sivil versiyonuda çıkıcakmış http://ejderyalcin.com/ http://cdn.teknolojioku.com/data/news/1/1442233162_img20150914150656.jpg Kum falan değil yerli olan %100 yerli dediğinde. Patentli parçalar vs. yerli denen, yoksa hammadde falan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastor Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Abi kum falan ne diyosunuz. Silikonu malzemeyi istediği gibi alsın microcontroller ı şirket kendisi üretemiyorsa sadece pcb tasarlayıp burda dizgiye veriyorlardır. Bizim şirkette kontrolcü kartı yapıyor. Pcb yi tasarlıyoruz regulator,controller yarı iletken tüm malzeme Çin'den geliyor. Ama bizim yemiyor %100 yerli demeye çünkü değil. Tabi yapsınlar gelişme gelişmedir ama gidip herşeyi biz üretiyoruz türk malı devrim yaptık derlerse bir yerimle gülerim adamlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 pcb ile kontrol kartı, sürücü devresi tasarımı, algoritma geliştirmesi vs yapıyolardır kendileri ama pcb makinası nerden alıyolar desen orası uzakdogu ya da amerikadır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2017 aklıma geldi, olacak iş diye demiyorum ama olması durumunda dünya elektronik piyasası nasıl etkilenir diye düşündüm, geçen amerikan bilmen nesi k.koreye posta koydu ya, ha işler ileri gitse falan k.kore sallasa iki tane, böle karışsa, ne olur elektronik piyasası dünyada, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar