Karanlik odada kullanirsan gozlerini bozarsin, kotu edersin. Los-aydinlik arasi bir sey tercih ediyorum ben.
yani tabii istisnalar kaideyi bozmaz ama ben 15 yıldır falan çoğunlukla karanlık da kullandım. özellikle izmit'te öğrenciyken falan laptop ekranına full.
4 senedir 32" tv'yi monitör olarak kullanıyorum. kısmen karanlık, çoğunlukla ışık açık olsa da. 19 yıllık pc kullanıcısıyım aynı zamanda.
geçen sağlık testine girdim işte shgm'nin. gözlerden sıkıntı çıkar kesin diyordum sol göz 0.0, sağ göz 0.25 çıktı.
nasıl bu kadar sağlıklı bilmyiorum. eleman kusursuz dedi gözlerin astigmata vs. baktıktan sonra da sadfsd
Çok değişken bir olay o yüzden. bunu yap bunu yap demek yersiz geliyor bana. Tabii standart önerilerdi veya işte yapılması gereken şeyler var ama en rahatı hangisi ise oradan git kendine göre.
ben mesela gözlerim yorulunca kalkarım biraz odada bile olsa dolanırım ne bileyim yatağıma uzanır dinlenir sonra devam ederim. gerçi bu süreçlerde uyuya kaldığımda çok oldu sdafds
temelde göz yorgunluğunu minimuma indirmek önemli gibi ışıklardan vs. ziyade.
flux gunes batip devreye girince beni niyeyse bir huzun kapliyor sdf. vay aq bir gunde boyle gecti, aksama kadar yine pc basinda bi bok yapamadik diye hayiflaniyorum. sonra hdmi switch den ps4 e gecip oyun oynuyorum.
öyle gelmiyor işte paketten çıkınca. market reyonlarında göze batsın diye vibrant renklere abanıyorlar, marketing practice bu.
gece-gündüz farklı ayar yapmaya da gerek yok. oda aydınlığını yada monitör brightness'ını bi zahmet ayarlayın.
neyse daha yazmayacağım abi 2-3k monitör ile kalibrasyon ayarı yapmadan, flux açık skyrim falan oynayın siz yihyih
kalibrasyon lazım. ama geceleri mavi ışığın kısılması da sağlık için lazım. iyi görüntü için değil circadian rythm bozulmasın diye. scnnin kafası karışmasın
adjust your lighting for day and night icin default ayar nedir? yanlislikla degistirdim. kendime gore ayarlayacak kadar gozum alismadi sizden kopya cekeyim.
Öne çıkan mesajlar
Xenus
https://forum.justgetflux.com/topic/2767/f-lux-auto-disables-when-playing-full-screen-games/5
öyle gelmiyor işte paketten çıkınca. market reyonlarında göze batsın diye vibrant renklere abanıyorlar, marketing practice bu.
gece-gündüz farklı ayar yapmaya da gerek yok. oda aydınlığını yada monitör brightness'ını bi zahmet ayarlayın.
neyse daha yazmayacağım abi 2-3k monitör ile kalibrasyon ayarı yapmadan, flux açık skyrim falan oynayın siz yihyih
Sosyal ağlarda paylaş
Natanyal
yani tabii istisnalar kaideyi bozmaz ama ben 15 yıldır falan çoğunlukla karanlık da kullandım. özellikle izmit'te öğrenciyken falan laptop ekranına full.
4 senedir 32" tv'yi monitör olarak kullanıyorum. kısmen karanlık, çoğunlukla ışık açık olsa da. 19 yıllık pc kullanıcısıyım aynı zamanda.
geçen sağlık testine girdim işte shgm'nin. gözlerden sıkıntı çıkar kesin diyordum sol göz 0.0, sağ göz 0.25 çıktı.
nasıl bu kadar sağlıklı bilmyiorum. eleman kusursuz dedi gözlerin astigmata vs. baktıktan sonra da sadfsd
Çok değişken bir olay o yüzden. bunu yap bunu yap demek yersiz geliyor bana. Tabii standart önerilerdi veya işte yapılması gereken şeyler var ama en rahatı hangisi ise oradan git kendine göre.
ben mesela gözlerim yorulunca kalkarım biraz odada bile olsa dolanırım ne bileyim yatağıma uzanır dinlenir sonra devam ederim. gerçi bu süreçlerde uyuya kaldığımda çok oldu sdafds
temelde göz yorgunluğunu minimuma indirmek önemli gibi ışıklardan vs. ziyade.
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Sosyal ağlarda paylaş
Natanyal
şeker hiç tüketmeyen, endüstriyel gıdaları neredeyse hiç tüketmeyen tiplerin dişleri zaten çürümez ki
yani bu tip insanlarda çok az var ama varlar. onların dişlerinin çürümemesi doğal. yoksa şeker tüketip vs. dişlerinin çürümemesi imkansız.
ama işte monitör olayı garip ya.
Sosyal ağlarda paylaş
tiLi
Sosyal ağlarda paylaş
reyou
lanet olsun sana flux :(
Sosyal ağlarda paylaş
tiLi
kalibrasyon lazım. ama geceleri mavi ışığın kısılması da sağlık için lazım. iyi görüntü için değil circadian rythm bozulmasın diye. scnnin kafası karışmasın
Sosyal ağlarda paylaş
unity100
fluxla huzur bulanlar da var. ben buldum mesela turuncumsu sarimsi yapinca ekrani cok rahatliyor gozum kafam.
onca sey dendi flux icin de disable eder etmez oyunu, etmiyor benimkini iste ne yapayim arkadas. sorunsuz calisiyor. cekemediniz mi.
Sosyal ağlarda paylaş
arcane
Sosyal ağlarda paylaş
unity100
Sosyal ağlarda paylaş
toggie
Sosyal ağlarda paylaş