Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Abi şimdi ben bişeyi merak ediyorum. Bu elektrik gaz su telefon gibi hizmet sağlayan şerefsizlerin, hiç bir zahmete bile girmeden ıvır zıvırdan dolayı ödeyemememiz veya kestikleri gün gidip açtırma gibi durumları olduğu zaman aldığı bu açma kapama bedelleri için bi geri dava açma bişey yapma bi hak arama gibi imkanımız varmı? suyu kesmeye gelmiş şerefsizler, kestirmemiş sitenin çalışanları, 40 küsur lira açma kapama bedeli yazmış. telefonuna bişey olur hattın kapanır 20 lira açma kapama bedeli yazar. internet keza öyle. abi bunların bi yaptırımı yokmu? ulan tek tuşa basarak hat açmanın HATTA hiç bişeye basmadan sistemin otomatik açtığı bir düzenekte neyin açma kapama bedeli? nedir bunun kanuni dayanağı? google da yok bakanlıklar devreye girdi vs diye haberler falan var ama devamı yok hiçbişeyin. eskiden telefonda yoktu mesela hat kapandığı zaman açma kapama bedeli şimdi avea flnda saplamaya başlamış 20 küsur lira. ulan ödeyemedim zaten durumumdan dolayı şerefsiz, daha hala neyi saplıyosun açma kapama bedeli diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 yok malesef. kağıt üzerindeki sebebi de "e sözleşme'de yazıyor." ulan sanki tamamen serbest rekabete dayalı çok oyunculu bir piyasa da, sözleşme serbestisini öne sürüp madde ekliyorlar. aman ya, elektrikten trtye para kesilen ülkede he deyip geçecen işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 şimdi sen sözleşme yaparken zamanında ödeme taahhutu veriyorsun zamanında ödemediğin için ceza kesiyorlar diyelim ahmete borç verdin sana salı günü vericem dedi, sen de çarşamba günü bakkala borcunu ödeme sözü verdin. adam salı günü borcunu ödemedi sen de bakkala verdiğin sözü tutamadığın için mahçup oldun. o mahcubiyetin bedeli işte o ceza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 fistan muazzam anlattı dfsffgsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 o mahcubiyetin bedeline biz gecikme faizi diyoruz. google da falan gazete linkleri var kalktı, kalkıyor, ödemeyin legal deil falan diye. varmı aslı astarı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 ahaha fistan.. kapamadan açmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Abi odemeleri gecirtirmesin millet diye bir yaptirim iste. Son günü odemedin ertesi günü hemen kesmiyorlar bir de. Uzun bir süre geciktirince kesiliyor. Gecikme faizi yeterince caydirici degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 fistan gene kraldan çok kralcılığını konuşturmuş çok realist mantıklı adam aferim ona uzun süre falan değil özelleştiğinden beri aynı gün geliyolar 2 sene önce falan dövecektim nerdeyse kesmeye gelen çocuu çok siinrlenmiştim elektrikçiye gittim söktü mühürü bilmem kaç gün sonra ödedim sonra kaçak elektrik kullananlara da helal olsun ayrıca çok samimi düşüncem. siz çatır çutur ödeyin elalemin kaçak elektriğini üstüne de pislik düşüncelerde boka batın haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Rekabet kurumuna gitmek gerek bunun icin. Sozlesmede yaziyor ama tum firmalar yaptigi icin burada bir isler dondugu ortada. Rekabet kurumuna basvuracaksin, dava degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 yav said: fistan gene kraldan çok kralcılığını konuşturmuş çok realist mantıklı adam aferim ona uzun süre falan değil özelleştiğinden beri aynı gün geliyolar 2 sene önce falan dövecektim nerdeyse kesmeye gelen çocuu çok siinrlenmiştim elektrikçiye gittim söktü mühürü bilmem kaç gün sonra ödedim sonra kaçak elektrik kullananlara da helal olsun ayrıca çok samimi düşüncem. siz çatır çutur ödeyin elalemin kaçak elektriğini üstüne de pislik düşüncelerde boka batın haha kaçak elektrik muhabbetine girersen bütün topic anlamsızlaşır, tüm ülkenin kaçak kullanması gerekir, hatta kullananları soğukkanlılıkla müebbete mahkum edip ülke refafı altırılabilir ahah. borcunuzu zamanında ödemezseniz, firma kim olursa olsun size gecikme faizi uygulayabilir, uygulamalıda, yarın öbür gün gelip kredi taksidimi ödemedim banka böyle böyle yaptı mı diyeceksiniz? asgarisini ödemedim kkını kullanıma kapattılar diye de topic açılacak mı? kapitalist dünya düzeninde gerçekten yanlış şeyleri sorguluyorsunuz. ha alınan para fahiş bir tutar mı evet, ttelekom mobil hatlarda en son 12 tl hat başına yansıtıyordu, diğer operatörlerde aynıdır, bu tutarın düşürülmesi lazım. hayır yarın hakimin karşısına geçsen, sana sorsalar olm hem borcunu ödememişsin, bir de üstüne şerefsizler diyorsun kendini haklı görüyorsun diye, çok komik olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 2 yıl önce ben de epey bocalamıştım bir dönem. unutkanlık vs 5-6 defa kesildi elektrik. ilk ikisini komşuya açtırttım. kalanları kendim öğrendim hallettim. 2. kesildiğinde evdeydim zaten koştur koştur aşağı indim yakaladım adamı, diyorum daha 2 gün oldu ne bu acele. abi her gün kontrol ettiriyorlar bize, eskiden böyle değildi diye kendisi dedi. yanında telefondan ödedim, kendisi açtı. abi sonrasında da kendin açarsın eskisi gibi ceza yazmıyor millet perişan oldu falan dedi. mühürlemiyorlar bile artık zaten, kabloyu çekip bbırakıyorlar. cezası da komik, kısa dönem askerlik yapamıyormuşsun mesela fçaösmd bayanlara ne ceza veriyorlar acaba. kürtaj/sezeryan yasaktır falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 ne hakimi hacım dalga mı geçiyosun bak hukukçu adam yukarda kıllatmış herkes çullansa adamlar apışıp kalacak mal mal hala ZAMANINDA ÖDEMEZSEN TAİB KESECEKLER NE SANDIN kafaları güle güle kullanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 açma-kapama bedeli fiziksel müdahale gerektiren şeylerde saçma değil, o iş için eleman çalıştırıyor ve eleman yolculuk yapıyor sizin evinize gelebilmek için. Mesele paraların çok yüksek olması, hazır para alcak yer bulmuşken geçirelim diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 sıkıntılı mısın arkadaşım sen, son ödeme tarihi var, ortada bir borcun var, ödesene madem zamanında? hukukçu adam tabi kıllatır, yerine göre %50 gecikme faizi alıyor şerefsizler, burada önemli olan bu tutarın belirli bir yüzdeye sabitlenmesi? sen neyin kafasındasın? e son ödeme tarihi olmasın hiç bir borcumuzun o zaman, kuşlar ağaçlar falan yaşayıp gidelim? gerçekten boş mezar bulsanız gireceksiniz ak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 eet bi de asgari maaş alan admaı koşturtuyorlar kesin her gittiği yer için hizmetinin tam karşılığını ödedikleri için o bedeli alıyorlar bizden doğru noktaya parmak basmışsın kapatalım konuyu bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 elbette sıkıntılıyım siz değil misiniz? çok özeniyorum olm size Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 ya olm bende para vermek istemem bak bende veriyorum bu parayı sorun o değil, sürekli verilen bir hizmet karşılığı alınan bir ücret var, adam sen ücretini ödemezsen hizmeti vermeye devam etmiyor bu da ok, dese ki %3 gecikme faizi alınacak haftalık vs ona da ok. ama siz diyorsunuz ki e açma kapatma olmasın, gecikme faizi alınmasın, saçma yani. aynen kapatalım konuyu bende meraklı değilim bu saatte tartışmaya ama orta yolu bulamadık bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 yav said: eet bi de asgari maaş alan admaı koşturtuyorlar kesin her gittiği yer için hizmetinin tam karşılığını ödedikleri için o bedeli alıyorlar bizden doğru noktaya parmak basmışsın kapatalım konuyu bence konuyu kapatmayalım da sen mesaj atmayı kes bence çünkü cidden sıfır mantık barındırıyor bazı mesajların Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2017 sen kimsin? TASINDI yazıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 Tasinmis iste adam bosver birak gittigi yerdekilerin basina bela olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 1 değil 3 değil 5 veya 6 ay geciktiğinde kesiyorlar ve açma kapalı bedeli uyguluyorlar. unutkanlıktı bilmem neysi 1-2 ay tamam da 5 ay ödememişsen müstahak abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 Buraya bi mesaj yazmıştım da ya ÖM olarak gitti ya da yanlış bir tuşa bastım silindi bilmiyorum. Ama bir arkadaşın da bahsettiği gibi 1-2 gün bile geçse kesiyorlar hemen özellikle ufak illerdeki özel şirketler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 yahu geciktirmeyeceğiniz 3 şey var işte. su elektrik gaz faturası. bunlar kesilirse ortada kalırsınız. kirayı bile evsahibi ile abijim benim falan diye halledersin ama kurumsal firmanın parasını ödemezsen gelir keser elektriğini suyunu gazını. hayır bir de OP "şerefsizler kesmeye gelmişler" falan diye bahsediyor. sen kullandığın suyun bedelini ödeme, geciktir, sonra adamlara laf et. kapama açma bedeli konusunda turkcell veya internet hizmeti için katılıyorum. adam oradan bir butona basıp kesiyor veya açıyor gsm/internet hizmetini. neyin bedelini alıyor allasen. ama igdaş falan sana adam yolluyor kapatmak için, bir giderdir bu da yani. para kesmesi mantıken normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 ya adam yolluyorlar da "ismail atla arabaya git şu borcunu ödemeyen ibne fehminin elektriğini kes geri gel" mi diyor, çıkıyor adam sırasıyla çat çat çat kesiyor mahallede kim ödememişse borcunu, sanki tek tek özel adam yollanıyor insanlara... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2017 Sonuçta bir gider oluşturuyorsunuz, illa her kesilecek adama taksiyle özel eleman yollamaları gerekmiyor. İdeal durumda herkes zamanında ödese o elemanı işe bile almayacak. Onun dışında nakit akışını bozuyorsunuz, ne zaman ödeyeceğiniz (firma tarafında) belli değil şüpheli alacaksınız, falan filan. Bunları bir maliyete yansıtmak istesen belki 5 lira eder, adamlar 20-30-40 ittiriyor fırsatını bulmuşken orası doğru, bir düzenleme yapılsa iyi olur ama elbette yapılmıyor. Yine de sene olmuş 2017, internet bankacılığından tut da kredi kartından otomatik ödemeye kadar her imkan var, hala da fatura geciktirenler/unutanlar var. Sonra da karşı tarafa şerefsiz falan diyorlar, esas enteresan kafalar orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar