Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Satılık Kedi


KillJoy

Öne çıkan mesajlar

Ya patidaşlar baya ikilemde kaldım bi el atın ya. Hikayem şöyle başlıyor,
İstanbulda kış kıyamet.
Geçen cumartesi akşamı.
Eve dönüyorum..
iki kadın, kedinin birine kutu ve mama götürüyordu, baktım ki bu benim mahallede tek tanışıklığım olan kedi.
Dedim napıyonuz ag?

Bütün kediler sağa sola dağılmışlar, ortada yoklar, bi şekilde kardan korunuyorlar. Bu velet kalmış ortada. o kutu fayda etmez hayatta.
Bende aldım kediyi eve, camekan balkona yerleştirdim. Rahatını sağladım falan işte..
Yaklaşık bi hafta oldu acayip alıştım.
Bakmak istiyorum yalnız, bazı sebeplerden ötürü biri sahiplense çok daha iyi olabilir gibi geliyor. Emin değilim. Ne yapmalıyım acaba?


- Zaman problemi: Spora gidiorm eve gelişim 9-10 civarı 1de yatıyorum; kediye ayırabileceğim vakit max 30dk. Haftasonu zaten genelde dışardayım ve Senenin 2-3 ayı yurtdışında kalıyorum.

- Hadi vakit ayırdım diyelim bi şekilde; Evde bakmak kediye, direk özgürlüğünü kısıtladığım hissini veriyor. Belki dışarda daha mutlu olacak. Bide üstüne üstlük gidip hadım ettircem ben bunu. Yazık değil mi ya?

-Alerjim var mı bilmiyorum ama fazla haşır neşir oldum, nezle gibiyim ama hasta değilim.

- Hah bide aşısı neyim yok, çok mu tehlikeli benim açımdan?

+ Bir haftalık tecrübem ile dünyada daha iyi bi kedi bulabileceğimi düşünmüyorum. Acayip akıllı bi kere; balkonun kapısı açık olsa bile içeri girmiyo asla. Üstümde dolaşmayı baya seviyor ve asla tırmalamıyor. tenime değdiğini anladığı an, tırnaklarını hissetmeniz imkansız.

+ Çizgifilm izlemeyi seviyor: Geçen ipad'i açtım önüne bıraktım yarım saat bebek çizgifilmi izledi :)

+ Miyavlamıyor, yani tam beceremiyor, agresif değil zaten.

+ biraz da fotoğraf:







ps1: Hiç kedi beslemedim daha önce
ps2: satılık falan değil tabiki, başlık ilgi çeksin diye şeyaptım.
ps3: ilgilenene vidyo falan atarım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben hala diyorum bakarsın sen buna. balkona kedi kapısı yap, sen evde değilken gelip mamasını yer yine çıkar. böylece kısıtlamış da olmazsın. gidip damlasını şettir, karma aşısını yaptır işte. iş seyahatine çıktığın zamanlar da yaşayabilir tek başına anlatırım gerisini.

BAK AMA BU ÇOCUĞA.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bakarsin, eger cikmak istedigini hissedersen tekrar salabilirsin sokaga. Sokaga alismis kediyi soguktan korumak icin eve almak cok guzel bir hareket, terazine tikladim.

Masanin boyle gunduz zamani disari cikan, aksam masa eve gelirken kapiya gelen kedisi var misal?

Hadim ettirmeye falan da gerek yok. Erkek ise zaten problem yok. Disi ise, gebe kalirsa muhtemelen dogurmaya yakin evinden cikmamaya baslar. Balkonunda dogurur. 2-3 ay da yavrulari besleyebilmesi icin ekstradan yemek koyarsin sonra tekrar cikmak isterler zaten disari.

Yalniz tabi bu dedigim seyi yapmaya calisirsan tahminen bir sure sonra alisir vazgecemez hale gelirsin :) Ki bu kotu birsey degil, cok da guzel birsey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iş yuzunden çoğunlukla 1-2 gün evde olmuyorum ona rağmen kediler kendi kendine bakabilen hayvanlar. mama,su,kumunu temiz tutarsan takılır kendi halinde. Evde tek başına kalınca sıkılıyo biraz o yüzden tek pişmanlığım küçükken 1 tane daha almadığım(çok ciddiyim). büyüdükten sonra anlaşmaları biraz daha sıkıntılı oluyo.

çok temiz görünüyo ama sokaktan aldığın için 1 kerelik, kafasına su değdirmeden ılık suyla varsa bebe şampuanıyla yıka önce bi. sonra veterinere götür aşılarını yaptır. çok güzel bakıyo sıpa :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...