Bone Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 "Kodlama" ile ne kastediliyor bilmiyorum. Ama bu sıralar çok yaygın bir fikir olduğunu görüyorum. "Eğitimde Dünya'nın önüne geçmeliyiz, bu da kodlama dersinden geçer" diye bir sürü yazı çıkıyor. Bu da en sonuncusu olmuş: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/selcuk-sirin/kodlama-dersi-1-siniflarda-zorunlu-olsun-40330394 Bu konuda düşünceleriniz neler? Gerçekten bir faydası olur mu? Daha okumayı sökmeyen, yazmayı bilmeyen, sayıları kavrayamayan İlkokul 1. sınıf öğrencisine, tutup da "kodlama" öğretmeye çalışmak ne derece doğru olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 gösterilsin bi zarar yok. yeteneğini keşfeden yürür gider zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 amerikada okul öncesi eğitimleri bile var kodlama üzerine. matematik veya aktüel kodlama gerektirmiyor. mind set'ı anlatıyor dersler, analitik düşünme yetisini güçlendirmek üzere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Hakkıyla verilse efsane birşey olur fakat nasıl işleneceğini iyi kötü tahmin edebildiğimiz için bilemedim şimdi. Hani kişi bu işlerle uğraşmasa dahi hazırlık, planlama, problem çözümü gibi hayatının her noktasında karşılaşabileceği durumlara/problemlere ön hazırlık olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Celtics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 önce sınav kodlama kağıtlarına kodlamayı öğretsinler. üniversitede kaç tane kitapçığını öğrenci no'sunu kodlamadan kağıdı verip 0 alan gördüm sdfsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 oyunlarla basit algoritmalar anlatılabilir şu anda zaten okul öncesi programlama eğitimi için tablette falan bir takım uygulamalar var. hatta iki türk yapıyordu epey ses getirmişti, yatırım falan almıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 en iyi kodlama iyi amel, en iyi debugging de ahirettir arkadaslar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 daha once de bahsetmistim oglan bilsem e gidiyor..4. sinifta..ana okulu olmasa bile oralarda gosteriyorlar daha dogrusu oyun yapma programi diye gosteriliyor birseyler.. once bir programla basladilar..sonra programi degistirdiler.. hem ardunio ya uygun hem algoritmali basit kodlama algoritmali yan su su koordinatlar arasina git gibi.. hani cocuk bilg muhendisi olacak olursa kavramada pek zorlanacagini dusunmuyorum.. mesela ilk su programi kullaniyorlardi..sizin bile hosunuza gidebilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Peregrin said: en iyi kodlama iyi amel, en iyi debugging de ahirettir arkadaslar ama iste herkes de hileli oynuyor..traineri calistiran ezici ustunluge sahip oluyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 mit uzun zamandır yapıyor bunu çocuk eğitimleri için zaten. Güzel örneği scratch Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 hah iste bizimkilerde onu kullaniyor diye linkini veriyordum simdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Ben bi zararını görmüyorum, aksine oyunlaştırmayla falan çocukların hevesle ve ilgiyle yaklaşacağı oldukça faydalı bi derse dönüşebilir diye düşünüp sonuna kadar destekliyorum. Zaten kodlama öğretmekle kastedilenin C, Pascal falan öğretmek değil, analitik bi düşünce yapısıyla akış tasarlatmak olduğunu hayal ediyorum. Böyle bi durumda farklı farklı şekiller ve onları birbirlerine bağlayan oklarla falan çok iyi okuma bilmeyen bi çocuğa bile bi şeyler katılabilir. Yaş biraz ilerleyip okuma oranı yükseldikçe de sokarsın devreye MIT Scratch'i, bitti gitti. Edit: sıkreç söylenmiş zaten sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 güzel birşey de bundan 5 sene sonra iyice ayağa düşecek yazılımcılık sistemcilik o kötü :) şimdi bile yazılımcıyım diyince pff çekiyor millet. işletme mezunlarından daha fazlayız sanırım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Algoritmik dusunce sekli asilanabilir erken yaslarda. Hayatin her asamasinda faydasi dokunur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nazca Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Gelecek nesiller için her açıdan faydalı olur ancak zorunlu ders olarak okutulması katastrofik sonuçlar doğurabilir, yöntem olarak oturtulmalı Türkiye'de öncelikle. Kodlama derken hardcore scripting debugging vs. değil de ileri sınıflarda 10-12 yaşlarında, orta okulda bütün gün bilgisayar başında zoraki C# çalışan bir birey için zararı çok büyük olabilir zira genellikle ilkokullarda varolan sistem öğrenciye verebildiğin kadar boş içerikli LYS müfredatını dayamak. Böyle zorla güzellik olmuyor hocam maalesef. Çıkıp kartopu oynasınlar bence şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 insan gibi uygulanabilinirse harika olur bence ama işte ister istemez 3. derste ekrana "MERHABA DÜNYA ; ) ; ) KIPS" bastırmayı öğretmeye çalışacaklar diye korkuyorum. şu dersi bile ezbere döndürebilir bizimkiler. öncesinde baya sistematik bi çalışma gerektiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Peregrin said: en iyi kodlama iyi amel, en iyi debugging de ahirettir arkadaslar https://2.bp.blogspot.com/-acCsQEsfMrw/VgPgMwDLVpI/AAAAAAAAHS8/nNqLbh4ltaI/s1600/Allah%2Brazi%2Bolsun.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 yararli olur, kodlama zaten basit adimlari arka arkaya koymak, cesitli flash oyunlar var robota emir veriyorsun parkuru tamamliyor, tam onlar icin ideal. ayrica her nesil oncekinden cok daha zeki oluyor, kucumsememek lazim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 elesso said: Algoritmik dusunce sekli asilanabilir erken yaslarda. Hayatin her asamasinda faydasi dokunur.. Bu. Mantik ve algoritmik dusunme kavramlarinin ogrenilmesi icin okumaya yazmaya bile gerek yok. Daha cok hayatta her yasta, her yerde karsimiza cikan ve bas ettigimiz sorunlari nasil astigimizin adini koymak desek bile olur kastedilen "kodlama" icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 linko.. oglana sordum simdi buna gecmisler..bunu kurcaliyorlarmis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 yazılımcı maaşları yüksek olduğu için rekabet yaratmak istiyorlar standart kapitalizm. eskiden 1 üniversite bitirmek yeterken şimdiki rekabette gelinen nokta misali olcak. Full stack gereklilik haline gelip fuller stack fullest stack falan olmak gerekecek. sonuç olarak sistem kazanacak birey standart köleliğine devam edicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 bireyin cikisi kendi yolunu cizmektedir..kapitalist toplumlarda gosterilen o dur.. herkes programci olacak ama biri gidip de baska birsey ortaya koyup oradan ilerletecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Bu ayrı bir durum yahu kotarılabilse gelecek için bayağı güzel birşey din dersinden 23408923098234 kat daha ufuk açıcı en kötüsünden. Ayrıca sanki bu dersi gören herkes yazılımcı olacak dertlere gel. Herkes ressam, müzisyen herkes matematikçi hımınısk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 bence de öğretilsin gayet güzel birşey ama işte böyle bir yanı da var. exceptional insanlar zaten farklı yerlerde oluyorlar, rekabeti yaşayanlar genelde fabrikasyon, yetenekleri birbirine benzeyen kişiler oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 senko said: güzel birşey de bundan 5 sene sonra iyice ayağa düşecek yazılımcılık sistemcilik o kötü :) şimdi bile yazılımcıyım diyince pff çekiyor millet. işletme mezunlarından daha fazlayız sanırım :) Katılıyorum, gelecekteki profil çok değişecek :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar