Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birinci sınıf ve kodlama dersi

Bone

Öne çıkan mesajlar

"Kodlama" ile ne kastediliyor bilmiyorum. Ama bu sıralar çok yaygın bir fikir olduğunu görüyorum. "Eğitimde Dünya'nın önüne geçmeliyiz, bu da kodlama dersinden geçer" diye bir sürü yazı çıkıyor. Bu da en sonuncusu olmuş:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/selcuk-sirin/kodlama-dersi-1-siniflarda-zorunlu-olsun-40330394

Bu konuda düşünceleriniz neler? Gerçekten bir faydası olur mu?
Daha okumayı sökmeyen, yazmayı bilmeyen, sayıları kavrayamayan İlkokul 1. sınıf öğrencisine, tutup da "kodlama" öğretmeye çalışmak ne derece doğru olur?
Sosyal ağlarda paylaş

Hakkıyla verilse efsane birşey olur fakat nasıl işleneceğini iyi kötü tahmin edebildiğimiz için bilemedim şimdi.
Hani kişi bu işlerle uğraşmasa dahi hazırlık, planlama, problem çözümü gibi hayatının her noktasında karşılaşabileceği durumlara/problemlere ön hazırlık olur.
Sosyal ağlarda paylaş

daha once de bahsetmistim oglan bilsem e gidiyor..4. sinifta..ana okulu olmasa bile oralarda gosteriyorlar daha dogrusu oyun yapma programi diye gosteriliyor birseyler..

once bir programla basladilar..sonra programi degistirdiler..

hem ardunio ya uygun hem algoritmali basit kodlama algoritmali yan su su koordinatlar arasina git gibi.. hani cocuk bilg muhendisi olacak olursa kavramada pek zorlanacagini dusunmuyorum..

mesela ilk su programi kullaniyorlardi..sizin bile hosunuza gidebilir..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bi zararını görmüyorum, aksine oyunlaştırmayla falan çocukların hevesle ve ilgiyle yaklaşacağı oldukça faydalı bi derse dönüşebilir diye düşünüp sonuna kadar destekliyorum. Zaten kodlama öğretmekle kastedilenin C, Pascal falan öğretmek değil, analitik bi düşünce yapısıyla akış tasarlatmak olduğunu hayal ediyorum. Böyle bi durumda farklı farklı şekiller ve onları birbirlerine bağlayan oklarla falan çok iyi okuma bilmeyen bi çocuğa bile bi şeyler katılabilir. Yaş biraz ilerleyip okuma oranı yükseldikçe de sokarsın devreye MIT Scratch'i, bitti gitti.

Edit: sıkreç söylenmiş zaten sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Gelecek nesiller için her açıdan faydalı olur ancak zorunlu ders olarak okutulması katastrofik sonuçlar doğurabilir, yöntem olarak oturtulmalı Türkiye'de öncelikle. Kodlama derken hardcore scripting debugging vs. değil de ileri sınıflarda 10-12 yaşlarında, orta okulda bütün gün bilgisayar başında zoraki C# çalışan bir birey için zararı çok büyük olabilir zira genellikle ilkokullarda varolan sistem öğrenciye verebildiğin kadar boş içerikli LYS müfredatını dayamak.

Böyle zorla güzellik olmuyor hocam maalesef.

Çıkıp kartopu oynasınlar bence şimdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

insan gibi uygulanabilinirse harika olur bence ama işte ister istemez 3. derste ekrana "MERHABA DÜNYA ; ) ; ) KIPS" bastırmayı öğretmeye çalışacaklar diye korkuyorum. şu dersi bile ezbere döndürebilir bizimkiler. öncesinde baya sistematik bi çalışma gerektiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

Algoritmik dusunce sekli asilanabilir erken yaslarda. Hayatin her asamasinda faydasi dokunur..

Bu.

Mantik ve algoritmik dusunme kavramlarinin ogrenilmesi icin okumaya yazmaya bile gerek yok. Daha cok hayatta her yasta, her yerde karsimiza cikan ve bas ettigimiz sorunlari nasil astigimizin adini koymak desek bile olur kastedilen "kodlama" icin.
Sosyal ağlarda paylaş

yazılımcı maaşları yüksek olduğu için rekabet yaratmak istiyorlar standart kapitalizm. eskiden 1 üniversite bitirmek yeterken şimdiki rekabette gelinen nokta misali olcak. Full stack gereklilik haline gelip fuller stack fullest stack falan olmak gerekecek. sonuç olarak sistem kazanacak birey standart köleliğine devam edicek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ayrı bir durum yahu kotarılabilse gelecek için bayağı güzel birşey din dersinden 23408923098234 kat daha ufuk açıcı en kötüsünden.
Ayrıca sanki bu dersi gören herkes yazılımcı olacak dertlere gel.
Herkes ressam, müzisyen herkes matematikçi hımınısk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
senko said:

güzel birşey de
bundan 5 sene sonra iyice ayağa düşecek yazılımcılık sistemcilik
o kötü :)

şimdi bile yazılımcıyım diyince pff çekiyor millet. işletme mezunlarından daha fazlayız sanırım :)

Katılıyorum, gelecekteki profil çok değişecek :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...