Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rip leia organa

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

oyuncu olarak bi numarası yoktu. zaten 1970'ten beri eli yüzü düzgün başka filmlerde oynamamış olması da tesadüf değil.

yeni seride de gözüktükten sonra gitmiş huzurludur. neyse rip diyelim.

ayrıca güzel de değildi. star wars'ta başka meme yoktu sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

star wars'ta başka meme yoktu sadece.

“Her neyse, George geldi çekimlerin ilk günü. Elbiseye şöyle bir baktı, ve dedi ki: “Bu elbisenin altına sütyen giyemezsin”. Ben de “Tamam, dayanamıyorum, soracağım. Neden?” dedim. O da “Çünkü… uzayda iç çamaşırı yoktur” dedi. O kadar da inanarak söyledi ki. Sanırsın uzaya gitmiş, etrafa bakmış ve hiçbir yerde don, sütyen, tanga, içlik falan görememiş. […] George’a göre, açıklaması da şu. Uzaya çıkınca, ağırlıksız oluyorsun. Buraya kadar iyi, değil mi? Ama sonra vücudun genişliyor, fakat sütyenin genişlemiyor. Kendi sütyenin tarafından boğazlanıyorsun. Ben kendi payıma bunun müthiş bir ölüm ilanı olacağını düşünüyorum. O yüzden tüm arkadaşlarıma söyleyip duruyorum, nasıl ölürsem öleyim, gazetelerde şöyle yazsın istiyorum: Ayışığında sütyenim tarafından boğazlandım.”

-Carrie Fisher-
Sosyal ağlarda paylaş

bence takılınacak bir konu değil topic'in leia organa olarak açılması. carrie fisher'ı adamdan saymıyoruz, olay leia'ydı diye bişi hiç yok. asıl böyle bakanı adamdan saymam.

kadın birçok açıdan örnek alınacak bir hayat yaşadı. yardım severdi, eşitlik ilkelerine birçok sanatçıdan daha çok sahip çıktı.
Sosyal ağlarda paylaş

carrie fisherin feminist soylemlerini toparlasak forumun yarisi triggerlanir zaten ki bi onceki postuma geliyoruz

sosyal medyada filan milletin uzuldugu insan olan carrie fisherin olmesi degil prenses leia karakterini oynayan kadinin olumu. senelerce dunyanin abuse unu yedi kadin ve baya efsane lashbackleri vardi

burdan bile bulur cikaririm kadinin hakkinda yapilmis abidik yorumlari, ozellikle yasliligi ile ilgili dunya genelinde o kadar uzerine gittilerki kendi sahiplendi bu elestirileri en son ve dalga gecti
Sosyal ağlarda paylaş

çok üzüldüm.

tabii ki leia olarak tanıdık ve seviyoruz, ama yani leia sayesinde carrie fisher'ı da tanıma imkanımız oldu, kadın cidden benim diyen erkekten 5 kat daha... erm... "malzemesi bol" biriymiş. kendisini geç bildik ama süper bildik, saygı duyduk, örnek aldık. nurlar içinde yatsın, ismiyle yaşasın.

diğer yandan leia ölmez, ölemez.
damsel in distress klişesini yerle yeksan eden, binlerce milyonlarca kız çocuğuna ilham veren bir karakter kendisi. ışın tabancası kimsenin eline onunkine yakıştığı kadar yakışmadı <3

ne iyi ki star wars franchise yaşadıkça (forever?) yaşayacak, tesellimiz böyle...

bir de bir filmlik daha çekilmiş malzemesi varmış, gidip sümüklerimizi çeke çeke izleriz :'(

george michael'ı aldın, ona bile bir şey demedim ama leia'yı almayacaktın şerefsiz yıl!
#fuckyou2016
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

Ciddi baslik = rip leia organa

Carrie Fisher diye biri yok cunki, kadin omru boyunca tek rol ile tanimlanmaktan ve o film yuzunden kariyerinin bitmeisnden sikayet etmis iken olumunu anma topigini leia diye acarsaniz fair game olur bu kusura bakmayin

Vizyon bölümünde açılan konuda en çok özdeşleştirildiği ve ikonikleştiği rolle/rollerle anılması gayet normal. Hatta kendi ismini bilmeyenler dahi Leia deyince anlıyorsa yerinde. IMDB'de bile "Known for" kısmında sadece SW geçiyor. Bundan rahatsız olabilir ama belki istediği kariyeri inşa edemediğinden belki şanssızlıktan belki de çevresel baskıdan parlak nokta dünya geneli için SW kaldı hep onun kariyerinde. Elbette ölümünü duyururken belki hassasiyet gösterilebilirdi, onu da açan düşünsün, haberi bile olmayabilir bu tepkilerden ve olaylardan.

Zaten o cümlede "başlık"tan kastım konunun kendisiydi. Bonecr. tarzı karşı tarafı capt. obvious.luğa zorlayan demogoji savunması yersiz olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

Ciddi baslik = rip leia organa

Carrie Fisher diye biri yok cunki, kadin omru boyunca tek rol ile tanimlanmaktan ve o film yuzunden kariyerinin bitmeisnden sikayet etmis iken olumunu anma topigini leia diye acarsaniz fair game olur bu kusura bakmayin

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/6d/2f/5e/6d2f5edbbdaa8e20416ca95cb4fd4f5a.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:

ne iyi ki star wars franchise yaşadıkça (forever?) yaşayacak, tesellimiz böyle...

bir de bir filmlik daha çekilmiş malzemesi varmış, gidip sümüklerimizi çeke çeke izleriz :'(

"Kendisini" (=görüntüsünü) daha uzun süre de izleyebiliriz. Son SW filmi bunun yapılabilirliğini gösterdi. Spoiler olmasın diye detaya girmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Emaleth said:

"Kendisini" (=görüntüsünü) daha uzun süre de izleyebiliriz. Son SW filmi bunun yapılabilirliğini gösterdi. Spoiler olmasın diye detaya girmiyorum.

direkt spoiler olmuş ahah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...