sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 elma çayını çemberlitaştaki çorlulu ali paşa medresesinde içeceksin. müdavimleri var. seri közlü ortam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Guzelim konuyu trolledigim icin pismanim :( trollere vesile de oldum ki basindan beri okuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 -Deno- said: Ya okkalı kahve diyorum kivili fotoğraf geliyor amk Şikayet ettim umarım banlanırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 medrese'deki o inanilmaz yikik ortamda insanin sinirlerini yatistirmasi icin litrelerce adacayi icilir sadece okkali'nin kahvesi iyi +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 ortam tam late 20. yüzyıl nargilecisi işte. omg so exotic takılmak isteyenler gidiyo. mesela yabancılar da baya gidiyo oraya sonra işte türkiyeyi sultanahmet civarı gibi resmediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Gunluk yazim bari Sozen degirmen aldim sonunda. En sikiya alip yarim tur actim, Starbucks'in christmas blend'inden cektim, attim aeropress'in icine, ustune suyu tam 80C'ye isitabilen kettle'imdan biraz su koydum, karistirip 20 saniye bekledim, sonra tamamen doldurup hafifce karistirip 1dk daha bekledim, 20 saniye boyunca sabit kuvvetle bastirip kupaya aldim kahveyi, ustune de sicak sutu yapistirdim meh bi sey cikti ortaya lkajdhfgkas Guya bu seneki christmas blend Sumatra bazliydi ama ayni tadi alamadim valla. Elimde 3 paket daha Starbucks kahvesi var, sonra tekrardan bi tur kafeingo doncem bakalim o nasil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 bu seneki blend bok gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Starbucks’a dönemsel olarak Mexico gelmiş, güzeldi bence (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 -Deno- said: Ya onu bunu boş verin de Bi insan daha ne kadar itici olabilir ya? Limiti nedir bunun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Mersinli olarak :DDDD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Nasıl itici olabilir diye sorulmamış, nigga pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Ya tatava yapmayın da bi öğlen gelin Asım Usta'da döner gömüp kervan içelim. Tantuni Burak da gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2019 Kojiroh said: Gunluk yazim bari Sozen degirmen aldim sonunda. En sikiya alip yarim tur actim, Starbucks'in christmas blend'inden cektim, attim aeropress'in icine, ustune suyu tam 80C'ye isitabilen kettle'imdan biraz su koydum, karistirip 20 saniye bekledim, sonra tamamen doldurup hafifce karistirip 1dk daha bekledim, 20 saniye boyunca sabit kuvvetle bastirip kupaya aldim kahveyi, ustune de sicak sutu yapistirdim meh bi sey cikti ortaya lkajdhfgkas Guya bu seneki christmas blend Sumatra bazliydi ama ayni tadi alamadim valla. Elimde 3 paket daha Starbucks kahvesi var, sonra tekrardan bi tur kafeingo doncem bakalim o nasil. Blooming önemli min 45 saniye bekleyip sonra karıştır (gerçi neyin bloomu olacak sbx kahvesinde ayrı) sonra fullleyip tekrar karıştır ekstra beklemeden bas. 80 derece çok az bi ısı. Min 86-87 falan olsun hele öyle mega dark roast bi kahveyse 94-95 derece. Bir de böyle dene istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 6, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2019 Simdi oyle denedim cok daha guzel oldu, kahvenin tam aromasini alabildim. Ki bu noktada benim damak tadima gore olmadigi ortaya cikti bu blend'in. Standart sumatra'nin tadindan cok farkli ki ben ona bayiliyorum resmen, bu baya bi odunsu cikti tasting notes'ta spicy&sweet yazmasina ragmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Şubat 6, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2019 Her çekim için ayarı var mı ? Memnun musun ? Kojiroh said: Sozen degirmen aldim sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 6, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2019 Valla alali 3-5 gun oldu, sadece moka pot ayarinda kullandim simdilik memnunum dicem de cok degerli/nitelikli bi yorum olmicak bu tabi asdfg Ama range'i baya fazla. Alet ana mekanizmasi, cevirme kolu ve haznesiyle birlikte geliyo. Mekanizmanin altinda cevirme koluyla cevrilebilen ve ayar gorevi goren kocaman bi vidayla, bu vidayi sabitlemek icin kullanilan bi somun var. Ayari yapmak icin somunu gevsetip vidayi ceviriyosun. Vidayi ne kadar sikarsan o kadar ince cekiyo. Turk kahvesinden pour over'a kadar cekebiliyo. Soyle de bi video var https://www.youtube.com/watch?v=7Vdi6uSC9gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 6, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2019 Sorieno said: Kojiroh said: Gunluk yazim bari Sozen degirmen aldim sonunda. En sikiya alip yarim tur actim, Starbucks'in christmas blend'inden cektim, attim aeropress'in icine, ustune suyu tam 80C'ye isitabilen kettle'imdan biraz su koydum, karistirip 20 saniye bekledim, sonra tamamen doldurup hafifce karistirip 1dk daha bekledim, 20 saniye boyunca sabit kuvvetle bastirip kupaya aldim kahveyi, ustune de sicak sutu yapistirdim meh bi sey cikti ortaya lkajdhfgkas Guya bu seneki christmas blend Sumatra bazliydi ama ayni tadi alamadim valla. Elimde 3 paket daha Starbucks kahvesi var, sonra tekrardan bi tur kafeingo doncem bakalim o nasil. Blooming önemli min 45 saniye bekleyip sonra karıştır (gerçi neyin bloomu olacak sbx kahvesinde ayrı) sonra fullleyip tekrar karıştır ekstra beklemeden bas. 80 derece çok az bi ısı. Min 86-87 falan olsun hele öyle mega dark roast bi kahveyse 94-95 derece. Bir de böyle dene istersen. dark oldukça niye daha sıcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 tiLi said: Sorieno said: Kojiroh said: Gunluk yazim bari Sozen degirmen aldim sonunda. En sikiya alip yarim tur actim, Starbucks'in christmas blend'inden cektim, attim aeropress'in icine, ustune suyu tam 80C'ye isitabilen kettle'imdan biraz su koydum, karistirip 20 saniye bekledim, sonra tamamen doldurup hafifce karistirip 1dk daha bekledim, 20 saniye boyunca sabit kuvvetle bastirip kupaya aldim kahveyi, ustune de sicak sutu yapistirdim meh bi sey cikti ortaya lkajdhfgkas Guya bu seneki christmas blend Sumatra bazliydi ama ayni tadi alamadim valla. Elimde 3 paket daha Starbucks kahvesi var, sonra tekrardan bi tur kafeingo doncem bakalim o nasil. Blooming önemli min 45 saniye bekleyip sonra karıştır (gerçi neyin bloomu olacak sbx kahvesinde ayrı) sonra fullleyip tekrar karıştır ekstra beklemeden bas. 80 derece çok az bi ısı. Min 86-87 falan olsun hele öyle mega dark roast bi kahveyse 94-95 derece. Bir de böyle dene istersen. dark oldukça niye daha sıcak? Az kavrulmuş kahvelerin daha aromatik olmasının sebebi, yağ ve asit moleküllerinin hem sayıca daha fazla olması hem de bu moleküllerin ayrışıp suya karışması (extraction). Koyu kavruldukça bu yağ ve asit molekülleri de yanıyor ya da buharlaşıyor dolaylısıyla koyu kavrulmuş kahveler aromatik olma özelliğini kaybediyor. Bulunan iki damla tat da yüksek sıcaklık olmadan ortaya çıkmıyor, çünkü çözünmüyor. Ama koyu kavrulan kahvenin bayatlama derdi olmadığı için (kömürleşen etin bozulmaması gibi) lojistik ve depolama stratejisi gereği Starbucks hep ayı gibi kavurmak zorunda kalıyor. Yani kömür suyu içseniz de maalesef çok fark etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 ben kaynar suyu basıyorum hep maximum aroma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 medium roastlara kaç dakika beklemek gerekiyor suyun soğumasını? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 tiLi said: ben kaynar suyu basıyorum hep maximum aroma Kaynar su da yakar. Aynı şekilde su extraction yerine haşlamış olur moleküler düzeyde. Light roast için daha kolay olur bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Lopeth said: medium roastlara kaç dakika beklemek gerekiyor suyun soğumasını? Kahvesine göre değişir ezber yorum yapmak sağlıklı değil. 89-92 light 92-94 medium 94-98 dark Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Selam, Aldığım bir ısı sensörü vardı, salıyorum içine. 94°C olunca demlemeye başlıyorum, bitene kadar 92°C oluyor zaten. Starbucks'dan asla alınmaz abi, az daha kavursa karbon içirecekler. Coffee Sapiens'den almıştık 3 hafta önce. Çekirdek olarak ve ne şekilde içtiğimizi ve beklentimizi belirtip tavsiye ettiklerini aldık. Starbucks'dan kat be kat daha iyiydi ama yine de 'işte bu' diyeceğimiz bir hissiyat olmadı. Pazartesi sabah da Probador'dan deneme paketi aldık, insanlar bizi çözmeye çalışıp acı çekmesin dedik. Söylediklerine göre Pazartesi günü kavurup 1 gün beklettiler ve Salı günü kargoladılar. Çarşamba elime geçti. Akşamına değirmeni yıkayıp, rastgele bir kahve ile başladık ilk denemeye. İlk defa bir kahveden üstünde belirtilen çilek aroması ile meyve asidi tadını aldım. Kokusu gerçekten güzeldi zaten çekirdekleri öğütürken bile. Kerameti nedir en ufak bir fikrim yok. Paketin üstüne eşim ile her içim sonrası yorumlarımızı yazıyoruz ki sonrasında 'bu nasıldı yaaa' şeklinde kalmayalım. Bu da böyle bir anımdır :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2019 Çilek asiditesi pek nadir bulunur. Hangi kahve olduğunu merak ettim, paylaşabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Şubat 8, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2019 probador c. sevmene sevindim :) beklentiniz ne esinle, onu yazmamissin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar