Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mithat'ın Maceraları

Mithat

Öne çıkan mesajlar

türkiyede her şey para, biznıs.

adam isterse hepsini sıfır yazsın, o özgüveni maaşa hele de güzel bir maaşa çevirebildiği sürece iş yapar. ben destekliyorum uğraşıyor çocuk.

şu an şeye gelmiş sadece, ilk başta dışarıdan bakınca dünyalar kadar şey var programcılıkta, oha ben bunları nasıl öğreneyim diyorsun. bi 6-12 ay arası biraz tekdüze işler yaparak, önceden imkansız baktığın şeyllerin bazılarını yaparak, yarı cahil ögüvenine sahip oluyorsun. öğrenemye devam ettikçe ve denizin derinliğini farkettikçe o özgüven biraz törpüleniyor, bilgisi de artarsa biraz daha yere basar hale geliyor. ha bunları normal adam için söylüyorum piyasada dlyrk çok tabi. ama trde yazılım atla deve değil çoğumuz angarya eski işler eski teknolojilerle çalışıyoruz. vizyoner olanlarımız %10 falandır.

Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Sen kendini baya dev aynasında görüyorsun ama henüz bunu suratına vuracak bir olay yaşamadın bence Mithat.

Umarım da yaşamazsın tabi mutlu mesut geçin işte :)

bence dev aynasında görmüyor korktuğu kadar imkansız olmadığını gördü sadece.

sen piyasanın mitat gibi fakirler tarafından ucuzlatılmasından korkmuş olmayasın esas ??!!!!11!?1!birfaktöryel
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ya , piyasada harbiden mal mal işler yapan insanların varlığını gördüm daha çok . SQL raporlama yapan eleman var lan , yazılım mühendisliği mezunu. Bütün gün tek yaptığı SQL raporlama . Bu herifin işini 20 yaşında lavuğun birine ver, 6 ay başında dur öğret , 6 ay sonra işi kendi yapar hale getir sırf ezberleyerek. Bu adam başka şeylerde yapabilme yeteneğine sahiptir kabul eyvallah ama maaşı aldığı işi tırt sonuçta.

Şimdi böyle adamlar "yazılımcı" diye maaş alıyorsa , bende o kadar tırt değilim. Ben kendimi yazılımcı olarak görmüyodum , wannabe görüyodum , o kadar berbat değilmişim onu gördüm.

Bi de html ve css iyi lan benim ona bari laf etmeyin :D Seo konusunda ve içerik yazma konusunda da baya iyiyim. Bi hadi javascript konusunda az olabilirim , daha çok fırın ekmek yemem lazım ama bi yola girdim en azından.

Dediğim gibi böyle çok startup silikon vadisi seviyesi düşünmeyin , türkiyede "javascript biliyorum" diyerek maaş alan tipleri bir düşünün , ne adamlar var. Onlara kıyasla bende "orta-az" seviyesine giriyorum , yoksa aranızda javascript ile allah yapan vardır ona lafım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Sen kendini baya dev aynasında görüyorsun ama henüz bunu suratına vuracak bir olay yaşamadın bence Mithat.

yo defalarca yaşandı da anlamak istemiyor. daha geçen sorduğu soruya verdiğimiz cevabı algılayamadı, ağladı, hazır kod istedi. sizin yüzünüzden c# kursunda 1-2 saatim heba oldu diye gezindi ortalıkta. çok değil 2-3 haftalık mevzu.

şimdi burada gelmiş işte tr'de yazılımcılar çok kötü bilmem ne ayağı çekiyor. hayır kötü de, bunu söyleyebilecek kişi sen değilsin mithat.

bi laf vardır bilirmisiniz aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş, tam o hesap işte.
Sosyal ağlarda paylaş

C# listeye bile yazmadım dikkatini çekerim , baya rezalet olduğum için :D

Bi de neden ya , yazılımcıların baya bir kısmının kötü olduğunu hemfikir bir konuysa , kötü bir yazılımcı da diğer kötülere kötü diyemez mi? Bence kötü yazılımcıda kötü yazılımcıya kötü diyebilmeli, bu hak sadece sizlerin olmamalı.

Benim saatlerim değerli , eve gidip öğle uykusu falan uyuyacaktım. O gün güzellik uykumu alamadım sizin yüzünüzden mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

illa yıllarca eğitim almasına gerek yok. ben programlama bilmeden söylüyorum. yaratıcılık, birşeyler yaratma isteği vesaire hiiiiiç bişey yok yazılımcılarımızda. yabancılarda çük kadar maaşa çalışanlar var. githubta bedava kod yazanlar var. sırf gönüllüler.
Sosyal ağlarda paylaş

he ayrıca çoğu açık kaynak kodlu zaten. al bi tane e-mail client, tarayıcı zart zurt şeyi forkunu yap sil tamamen aldığın orjinal yerin ismini kimse ötmez. bak mesela, linux olmayan ama windows-macos dışı işletim sistemi geliştiriyorlardı en son. beta sürümü falan çıktı gayet iyi. türkiye'de pardus koyuyoruz linuxtan backdoor var gene. "dovlotomuzu kimse izleyemicek" zart zurt diye. onu da kaldırıyoruz xD ülke yaratıcılık, birşeyler yaratma isteği yok. safi tüketicilik.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı zamanda türk antivirüs firmasıda yok. kaspersky falan bak dünyanın en iyilerinden ama açıkca belli ki adamlar virüsü salıyor dünyaya, sonra çözümü koyuyor kendi antivirüsüyle. yandex.browser misal. chromium + opera turbo + kaspersky'ın virüs tarayıcısı ve adamlar sıfırdan yapmasada forklayıp kendi yaratıcılıklarını oluşturmuşlar. keza adguard programı gene rusların. çok kaliteli. yeni birşey sayılmaz ama 0 dan program sonuçta. türkiyede bulamazsın bunları. çinde de aynı şekilde olan şeyi kullanmak yerine yeni ve daha iyisini yapmaya çalışıyorlar. bu hem şirket, hem yazılımlar, hem işletim sistemleri vesaire için geçerli. teknoloji kültüründe zaten hiç bi bok yaptığımız yok. ne işlemci, ne ekran kartı. ne bi' şey. şirket çıkartamıyoruz. yazılımcılarımız tembel + bi şey yaratma isteğinden yoksun. bu tür insan çıksa bile etrafındaki insanlar sömürüyor köpek gibi -ki bu insanlarda çook arada çıkıyor- o da sıçarım böyle ülkeye diyip yurtdışına gidiyor. oranın gelişimine katkı sağlıyor. ülke dandik. insanları dandik.
Sosyal ağlarda paylaş

Shean said:

aynı zamanda türk antivirüs firmasıda yok. kaspersky falan bak dünyanın en iyilerinden ama açıkca belli ki adamlar virüsü salıyor dünyaya, sonra çözümü koyuyor kendi antivirüsüyle. yandex.browser misal. chromium + opera turbo + kaspersky'ın virüs tarayıcısı ve adamlar sıfırdan yapmasada forklayıp kendi yaratıcılıklarını oluşturmuşlar. keza adguard programı gene rusların. çok kaliteli. yeni birşey sayılmaz ama 0 dan program sonuçta. türkiyede bulamazsın bunları. çinde de aynı şekilde olan şeyi kullanmak yerine yeni ve daha iyisini yapmaya çalışıyorlar. bu hem şirket, hem yazılımlar, hem işletim sistemleri vesaire için geçerli. teknoloji kültüründe zaten hiç bi bok yaptığımız yok. ne işlemci, ne ekran kartı. ne bi' şey. şirket çıkartamıyoruz. yazılımcılarımız tembel + bi şey yaratma isteğinden yoksun. bu tür insan çıksa bile etrafındaki insanlar sömürüyor köpek gibi -ki bu insanlarda çook arada çıkıyor- o da sıçarım böyle ülkeye diyip yurtdışına gidiyor. oranın gelişimine katkı sağlıyor. ülke dandik. insanları dandik.

qft
Sosyal ağlarda paylaş

Adam akıllı bir startup projesi olan varsa , webtures dijital melek yatırımcılık diye bir proje sunuyor , sistem senden , dijital pazarlaması onlardan , kuruşta bişi istemiyor sadece övünme hakkı oluyor bi gün başarılı olursanız. Adam akıllı projesi olup hayata geçirebilecek olanlara çok iyi olur , pazarlamanın kralları arkanızda olur .
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

Holy said:

bence dev aynasında görmüyor korktuğu kadar imkansız olmadığını gördü sadece.

sen piyasanın mitat gibi fakirler tarafından ucuzlatılmasından korkmuş olmayasın esas ??!!!!11!?1!birfaktöryel
Benim yazılımla ne işim olur LAN!

Hamallık o iş, ben DEĞER YARATIYORUM.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...