Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar bağımlılığı

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Bu biraz belki de bizim ailelerimizle ilgili ya. Kendi gençlikleridne çektikleri acılar sebebiyle siyasetle toplumla uğraşmayalım diye "oğlum sen okulunu oku bulaşma bir şeye, kızım olaylara girme sen gel evine boşver" diye diye eve kapadılar bizi. Dışarı çıkamadık bence. Eve kapanınca ne oldu ilgilenecek bilgisayar vardı onunla ilgilendik. Apolitik yetiştirilen bir nesil olduk. Şimdi olaylar oluyor, "amaan banane ya wowda iki WQ yaparım daha legendary düşmemiş suriye ne" diyoruz ya da "sinemaya gidilmez kanka zaman kötü evinde otur film izle"ye getiriyoruz işi...
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

kurdunuzu seveyim..bilgisayar basinda 48 saat gecince kurt mu dokuluyor??

Herkesin zevki, alışkanlığı kendine. İt ayağı yemiş gibi gezmek birine keyifken birine eziyet olabilir. Sırf karı dırdırı çekmemek için güneşli Cumartesi günü saat 13:00'da arabayla sahile ineceğime gider 500.000 tane zombi öldürmeli oyun açarım daha iyi mesela, senin için de tam tersidir belki.
Sosyal ağlarda paylaş

@karabuz Oynadığın her neyse çok da iyi olmayabilir ya zor fark ediliyor bazen. Ben wowdan yeniden baydığımı fark ettim mesela kız arkadaşımın iş için 5 günlüğüne şehir dışına çıktığı zaman aralığında, eve gider sabaha kadar raidlerim o varken oynayamıyorum dediğim oyun tekken hiç ilgimi çekmedi onun yerine single bişilere baktım yine.

Konuya katkım da yalnızca multiplayer ekseninde. Single oynarken pauselayıp bişi yapıp dönüp ilgi gösterince bile mutlu oluyorlar, multi oynarken hele hele kulaklık mikrofon kombosuyla evden kopunca direk tillo oluyor kadınlar. Şimdilik tecrübem bu. Ben de yavaştan azalttım multiyi single falan oynuyorum. Ha özlemiyor muyum bizim iğrenç civ grubuyla oyun atmayı tabii ki özlüyorum da ayda bir atınca değeri de artar belki asd

Ev işinde yardım etmek, ne biliyim canı sıkıldığında gidip eğlendirmek ilgi göstermek çok zor değil aslında kadınlara. Cayır cayır klima yanarken üşüyorum diyorsa belli ki koltukta tek oturduğum için üşüyorum mesajı o, yarım saat yanına oturup ilgilenince normale geri dönüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hem bilgisayarda geçirdiğin vakti azaltma hem de eşinle yanyana olmanı sağlama açısından maket yapmanı öneririm.

Salonda sehpanın üzerine kurulursunuz tv'de acun falan ne kadar saçma sapan kafa yormayan şey varsa açarsınız güle güle takılırsınız. Maket kafa yormayan meditasyon gibi daha dikkatli ve konsantre olmanı da sağlar, ek olarak zor maketlerde yardımlaşma önemli oluyor eşinle ortak bir şey üzerine çalışmak hoşunuza gidebilir. Şu maketi ben mesela ablamla yaptım, 2-3 günde bir oturup 2-3 saat harcayarak haftalar aldı. Sen de bir akşam eşinle salonda otur diğer akşam pcde takıl işte.

Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

Ben eşimi 19 yıldır tanıyorum,

Jeeztro said:

eşimi 19 yıldır tanıyorum,

Jeeztro said:

19 yıldır tanıyorum,

Jeeztro said:

19 yıldır

ÖEAHH!!! 19 yıl ne be?

Eşimle 5 yıldır birlikteyiz. 3.5 yıldır birlikte yaşıyoruz. Önümüzdeki hafta da bir yıldır evli olacağız. Olması gerekenin de böyle olduğuna inanıyorum.

Wispy... Köpek al bilader. Ciddiyim bak. İşten geldiğinde "OLEEEY BABAM GELDIIIII" diye üstüne atlasın. E zaten yürütmeniz gerek. Haydi bir yarım saat 45 dakka beraber yürüdünüz. Eve geldiniz. Yemek memek falan derken büssürüü zamanı beraber geçirdiniz. Köpeğinize civar mahallelerdeki köpeklerden oluşan bir "köpek sosyalleşme grubu" kurmayı başarırsanız farkında olmadan kendiniz de sosyalleşiyorsunuz zaten.

Bi düşün derim bak.
Sosyal ağlarda paylaş

wispy için fail proof deneme yanılma seçeneği var da.

diğer yanda kondisyonları değiştirip oyun oynamayı kabul ettirebileceğini zannederek uzun yola gidenleri küçük sürprizler bekliyor. başlıktaki örnekler size yol göstersin abi. baştan ne ise sonradan da öyle - hatta daha kötüleşecek. kulaklık takmayın, yok pc başına oturmayınca, yok ayağının başında laptopla falan yaramazlığını annesine şirin göstermeyi çalışıp da kabul ettirmeye çalışmaktan öteye gitmez. günün sonunda seçim yapacaksınız. ya onun istediği ya sizin istdiğiniz olacak. bu sizi mutsuz edecekse o topa hiç girmeyin.

sonra mutsuzluğunuzu kabul etmek istemediğiniz için çocuk yaparsınız :)
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

@karabuz Oynadığın her neyse çok da iyi olmayabilir ya zor fark ediliyor bazen. Ben wowdan yeniden baydığımı fark ettim mesela kız arkadaşımın iş için 5 günlüğüne şehir dışına çıktığı zaman aralığında, eve gider sabaha kadar raidlerim o varken oynayamıyorum dediğim oyun tekken hiç ilgimi çekmedi onun yerine single bişilere baktım yine.

abi sen street fightercı değil miydin? başın bağlanınca tekkenci mi oldun.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında oyun bağımlılığını bir şekilde programla falan değiştirmek lazım. Mesela ben 20 senedir bilgisayar kullanıyorum ama sade oyun. Geçen iş gereği video programı indirip bir video yaptım. Dün de oturup bir başka video yapılması gerekiyordu, oyun oynamak yerine koca gün sesi müzikten nasıl ayırırım onu aradım, video için ekstra müzik baktım, seslendirme için bionluktan ses ayarladım falan. Böylece oyuna vakit kalmadı pek. Evli olan adam da oyun videosu falan yapsa misal farklı şeylere dalıp oyundan sıyrılabilir belki, yine bilgisayarda ama bu sefer daha yararlı bir içerik gibi geldi bana, kötü hissiyatı bitiririz belki gene eşe zaman ayrılmayacak ama bilgisayar başından kalkarken küfür edilmeyi durdurabiliriz :D.
Sosyal ağlarda paylaş

Evlilik oyun olayı çok riskli çok garip bir mevzu. İlerleyen yıllarda ilişkiyi etkilemesi kuvvetle muhtemel bir hadise. Kendine gün koy bence

çarşamba perşemba hatunla koltuk tv
cuma iş çıkışı dısarıda yemek+sinema
haftasonu aile ziyareti, geç kalkma falan fişman

pazartesi ve salıyı da bu yaşadığın stresi atma günü olarak ayarla :D

ben her akşam pc başındayım hoşnut değilim bu durumdan. Biz de jeztro gibi 14 yıl falan oldu adekste wc3 ao2 falan atardık, raidler yapardık. Ama evlilikk bir başka, o geç geliyor ben belki onun kadar yorgun olmayabiliyorum, koltukta yalnızken beni oyun oynarken görmesi içten içe yıpranmaya yol açabilir diye düşüyorum. Wowa terkrar başlamam boka yeniden batmama neden oldu tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

ÖEAHH!!! 19 yıl ne be?

Eşimle 5 yıldır birlikteyiz. 3.5 yıldır birlikte yaşıyoruz. Önümüzdeki hafta da bir yıldır evli olacağız. Olması gerekenin de böyle olduğuna inanıyorum.

Bi düşün derim bak.

Olmasi gereken derken ?

O nasil bir mantik abi uzgunum uzun surdu hemen bosaniyorum.

İliskinin uzun surmesinin bir zarari yok. Konu ondan apayri.

Ayrica rica ediyorum evli olmayan arkadaslar fikirlerinizi paylasin ama sunu yapin bu yanlis demeyin. Anne baba olmayanlara ebevynlik ogretmek gibi birsey. İnsaaattan bir haber olup o kolon orda olmamis demek gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi oynamaya devam et ama onceliklerini degistir. Ben de hardcore raid yaptim ettim universite yillarimda, halen de yapiyorum ama benim birinci onceligim her zaman arkadaslarim, ailem, sevgilim oldu. Boyle olunca uzulmuyorsun ya da iliskini yipratmiyorsun. Oynadigin oyundan da keyif aliyorsun sucluluk duymadan.

Bana sen bir seyleri yapmak istedigin icin degil de yapman gerektigini dusundugun icin yapiyormussun gibi geliyor bir de. Baska bir iki topicini daha hatirliyorum. Misal bilgisayar oyunu oynamanin yanlis oldugunu dusjnuyorsun ve o yuzden oynamamaliyim diyerek kendini yipratiyorsun. Halbuki oynamak istemiyor olsan coktan birakirdin ve uzerine bu kadar dusunmezdin. O yizden yapman gerektigini dusundugun seyi degil yapmak istedigin seyi yap. Esine tabii ki vakit ayirman gerekiyor ama vakit ayirmak istedigin icin ayir; ayirman gerektigi icin degil. Eger zaten istedigin icin vakit ayirmiyorsan o iliskide oyun oynamandan cok daha buyuk bir problem bar demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Wow gerçekten evliliği dinamitleyen bir şey istisnaları saymazsan. Kulaklıkları tak 4-5 saat kayıpsın.

Evliyken wow oynasam gerçekten eşim cinnet geçirir boşardı beni.

Canının sıkıldığını hissettiğimde 1-2 saat "quality time" geçirince hanımın pili doluyor. Ben de iyi hissediyorum zaten isteyerek yaptığım bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...