Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amazon.de Ücretsiz Kargo

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Miraul said:

kulaklik siparis vermistim simdi upsten mail gelmiş

- Terminal hizmeti ücretimiz 200 TL’dir. falan yazio. varmi bi bilgisi olan

Terminal üçreti, ordino üçretidir. Ordino ise Taşıyıcı(ups,fedex,THY) gönderiyi gümrüklü alana soktuğunda gümrük işlemlerinin başlatılması için ibraz ettiği bir belgedir. Posta yada hızlı posta(fedex,ups,dhl) gelen 1500 EUR'yi aşmayan ve ticari olmayan gönderiler için ordino alınmaz. İtiraz et üsteki arkadaşın linkini yapıştır kafalarına. 300 eur ayak kabı aldı bir hatun %20 sadece vergisini ödedi.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

abi fistan yazmis iste biraz yukarsa. onceki sayfada ben de yazdim. vekalet vermezsen basina depo masrafi gibi bisi cikarabilir gumrukten alacak olan firma.
Satıcı amazon olunca hiçbir şey çıkartamıyorlar işte. Belki çıkartıyordur kendi kafasına gore de, amazon ödüyor onu sana bilgisi bile gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

toggie said:

abi fistan yazmis iste biraz yukarsa. onceki sayfada ben de yazdim. vekalet vermezsen basina depo masrafi gibi bisi cikarabilir gumrukten alacak olan firma.
Satıcı amazon olunca hiçbir şey çıkartamıyorlar işte. Belki çıkartıyordur kendi kafasına gore de, amazon ödüyor onu sana bilgisi bile gelmiyor.

anlamak için soruyorum, 50 euroluk bir ürünü sepete ekledim, ödeme anında da bir şey demedi ve aldım diyelim. ürün Türkiye'de gümrükte kalmıyor? kalırsa da vergiyi amazon mu ödüyor? benim cebimden bir şey çıkmıyor? pek mantıklı gelmedi ondan soruyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

O ödediğin fiyatta , vergisi de var, gümrüğü de var,

Eğer satıcı Amazon.de ise gümrük çıkmaz, amazon harici farklı bir satıcı ise gümrük %95 çıkar.

Amazon.de olandan alın. Amazon tarafından satılır ve gönderilir yazar.

Türkiyeye gelince UPS veya DHL size telefon eder. Mail le bir form atarlar. O formu printerden çıktısını alırsın. Elde doldurup , fotosunu çekip veya scan edip, mail olarak verdikleri adrese geri atarsın, olur biter.
Aynı gün veya ertesi gün gümrükten çıkar en fazla 2-3 gün sonra elinde.

En son Monitör aldım, Amazon.de satıcı olarak, gönderen farklı filrma oldu, ama tek kuruş ödemeden tee Almanyadan 1 haftada elime geçti.

Böyle de hızlı çalışıyor adamlar, 1 ay sonra da 18 euro iade gönderdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Quo-Vadis said:

Eğer satıcı Amazon.de ise gümrük çıkmaz, amazon harici farklı bir satıcı ise gümrük %95 çıkar.

Türkiyeye gelince UPS veya DHL size telefon eder. Mail le bir form atarlar. O formu printerden çıktısını alırsın. Elde doldurup , fotosunu çekip veya scan edip, mail olarak verdikleri adrese geri atarsın, olur biter.

En son Monitör aldım, Amazon.de satıcı olarak, gönderen farklı filrma oldu, ama tek kuruş ödemeden tee Almanyadan 1 haftada elime geçti.

ben o kısmı göremedim abi tam nerede?
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

Quo-Vadis said:

ben o kısmı göremedim abi tam nerede?

Bu ürün Türkiye ye gönderilir veya gönderilmez yazısınız hemen altında.

Ayrıca yan tarafta , Satıcılar kısmında firmalar yazar oradan Amazon.de seçerseniz, sadece onun satığı ürünleri görmüş olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

@lectre https://www.amazon.com/Logitech-Artemis-Spectrum-Wireless-Surround/dp/B0148NPJ78/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1494352560&sr=8-1&keywords=g933 şu linkteki mesela amazon.com tarafından satılıyor ve ship'leniyor. in stock yazan yerin hemen altında yazıyor.

ayrıca yine o in stock'un az üstünde details'a tıklarsan shipping ne kadar, gümrük ne kadar görünüyor. baştan hepsini ödüyorsun, malzeme tr'ye geldiğinde gümrük ödenmeden geçerse amazon 1-2 ay içinde iade ediyor o parayı "buyur kardeş paranın üstü <3" diye ki yolda para bulmaktan bile daha güzel bir his <3
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

Quo-Vadis said:

18 euro neydi? yani neyi iade ettiler?

şu an yazdıklarınız hiç hoş değil çünkü olmayan paramı harcamak üzere amazon'a giricem ahahah

Aldığım monitör 105 euro filan. 18 euro deposit fee diye kestiler, ürün free kargoya giriyor çünkü, gümrük çıkmadığı için iade oldu geri kredi kartına.
Zaten ürünü gönderince kesiyorlar parayı senden, bazen göndermesi 2-3 gün sürebiliyor. Gümrük çıkmazsa 2 ay içnde adamlar sana o deposit fee diye kestikleri parayı iade ediyor otomatikman. Herhangi bir yere bir şey yazmana gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Unutmayın bir de Amazon.com da her zaman kargo çıkar.

Amazon.de de 50 euro üstü ürünlerin çoğu free kargo dur.

Amazon.co.uk de de kargo çıkar.

Sadece Amazon.de 2 sene garanti verir ürüne.

Amazon.co.uk 1 sene veriyordu sanırım garanti.

Amazon.com garanti vermiyordu sanırım.

Ben o yüzden Amazon.de den alışveriş yaparım genelde hem hızlı gelir, hem kargo filan kasmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

ha yoo amazon değilse gümrük çıkar dediğiniz gümrüğü ben zaten ödemiyor muyum totalin içinde? tamam o da olur fsad

Satıcı başkası olunca, Gümrük burada çıkıyor. Yüzde 18 civarı veya gümrükçünün insafına kalıyor gibi bir şey. O zaman da sana postaneden veya UPS veya DHL den abi şu kadar ödemen lazım diye haber geliyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...