Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Herşeye rağmen, still alive.

Flam

Öne çıkan mesajlar

senko said:

Kanuni said:

senko said:

28 genc fln degil.

ne o zaman 28?

29 da mi ne uniden mezun oldum ben.

28 baya baya mesleki olarak oturmuş olman gereken bir yas

Sen 29 da mezun oldun ama millet 22-23 te mezun oluyor
Yas 30 oldugunda sende 1 senelik deneyim varken. Rakiplerinde 7-8 yillik deneyim oluyor.

Bir şey ifade etmiyor bu hayatta aşırı büyük hedeflerin yoksa. 30unda hukuk okuyup anayasa mahkemesinde hakim olan, 40ında doktor olup iyi işler yapan yığınla insan var. ben 35imde profesör olacam nobellik çalışacam, 23ünde mezun olup özele atılacam 30umda supervisor olup para basıcam tarzı amaçların yoksa okumanın yaşı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Abi iş tecrübesi edinmek için üniversiteyi bitirmen gerekmiyor. Okurken de çalışabilirsin gayet. İş tecrübesi dediğin yaptığın iş hakkındaki tecrübeden çok çalışma disiplini, iş ilişkileri vs. gibi konular bence.

Aynen öyle, ben 2 ay önce mezun oldum tam 10. Senemde, 28 yaşındayım. Daha öncesinde 4 yıla yakın ön muhasebede çalışmıştım 3 aydır da oldukça toschaklı bir Amerikan firmasında genel muhasebe uzmanı olarak. Yaş geçti iş bitti diye düşünmemek lazım çok kısa vadede hemen harekete geçip bir şeyler yapmak gerekiyor, ben ingilizce kursuna gittim muhasebe kursuna gittim baya uğraştım bir şeyler katabilmek için ama hiç biri iş dünyasında öğrenmeye benzemiyor. O zımbırtıların avantajı bir şeyler yapabileceğine çabalayacağına dair karşındakinin gözünü boyayabilmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışı çıkış yasağı var fetodan yargılanan herkese neredeyse sanırım.

bende de var ondan. bakalım hayat ne fırsatlar sunacak. aynen, çok aşırı da geç değil. bakayım güzel olacak sanırım. ben zaten memuriyetten nefret ediyordum, ancak henüz bir planım yoktu. 6-7 ay sonra olaydı iyiydi.

ya sev ya terketçiler sesimi duysa bi... beni sevmediklerini anladık, bari kovsalar. kovun beni sayın ağam. kovir misen?
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar leş durumdaki şuan tr, yanlış anlama ama senin gibi bu soruşturmalardan görevden alınmış biri, aynı şekilde eşinide görevden almışlar, adamın da 3 çocuğu var, napsın nasıl geçinecek.

Diyor ki pazarda limon satayım bari 3-5 kuruş için. Aynı senin gibi feto ile alakası olmayan adamın tezgahını falan yıkıyorlar, adamıda bir güzel dövüyorlar fetocu diye.

Şimdi ne yapsın bu adam, köprüden falan mı atsın kendini. Verdiğim örneği bizzat ben kendim gördüm.

O yüzden ne yapıp edip yurtdışına çıkmalısın. Suçsuz olsanda/olmasanda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şerefsizler hem kendileri beslediler büyüttüler bu belayı, ülkenin bu hale gelmesinde en büyük paya sahipler. Hem de utanmadan sıkılmadan önlerine gelen herkesi kurunun yanında yaş da yanar diye damgalıyorlar. Benimde bir tanıdığı saçma sapan bir sebepten aldılar içeri hazır OHAL var diye. Saldılar ister istemez ama adam hem işinden oldu hem bir daha iş ararken binbir türlü zorluk. Tamam belki refah ülkesi değildik ama yuvarlanıp gidiyorduk ya, siktiler attılar resmen şu kadarcık zamanda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ankarada bir şirkete support olarak başvurdum, css ve php ile aram biraz var ama tecrübe filan da pek yok ya şansımı deneyeceğim, olursa artık hatunu oraya getirmek için uğraşıcaz tayindir falan. bu da olmazsa artık istanbul yolları bana. nefret ettiğim şehir ama işsiz olmaktan iyidir.

bilen eden varsa izmirde avukat yanında filan da çalışabilirim onun dışında garsonluk, barboyluk, barmenlik falan... işte kulağınıza çalınırsa pm atabilirsiniz.

buradan başlayıp oturup o esnada bir şekilde aklımdaki projeleri yapacağım. birkaç seneye oturturum hepsini yerli yerine diye düşünüyorum. Ama en az bir sene geçinmek için low tier filan demeden bulacağım her yerde çalışmayı planlıyorum. İzmir'in güzel yanı da izmirde fetöcü bu diyip ayırmazlar. az buçuk biliyor buranın insanı gerçeği.

mesela istanbul iktisatta bi araştırma görevlisi vardı, adamla gezide tanışmışlar, starbucksın önündeki yerde dururken bi arkadaş(!) yüzünü bi kaldırmış "çöp poşeti var mı" diye soran bi adam. bu arada bi arkadaşın ismini unuttum. neyse. adam üniversitede hoca gelmiş orada yerdeki çöpleri topluyo. bu adamı atmışlar. adam solculuktan ölecek kıvamda bi solcuydu. ne ara fötöcü oldu onu da anlamadım. ben geziye asla katılmadım, hiç öyle bişey yapar mıyım, devletini seven bir türk genciyim. burayı okuyanlara filan duyrulur bi de oradan başımızı yakmayın.

birşeyler dönüyo ama. garip.

ulan. halimize bak. gölgemizden korkar hale geldik.
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

senko said:

Kanuni said:

senko said:

28 genc fln degil.

ne o zaman 28?

29 da mi ne uniden mezun oldum ben.

28 baya baya mesleki olarak oturmuş olman gereken bir yas

Sen 29 da mezun oldun ama millet 22-23 te mezun oluyor
Yas 30 oldugunda sende 1 senelik deneyim varken. Rakiplerinde 7-8 yillik deneyim oluyor.

Bir şey ifade etmiyor bu hayatta aşırı büyük hedeflerin yoksa. 30unda hukuk okuyup anayasa mahkemesinde hakim olan, 40ında doktor olup iyi işler yapan yığınla insan var. ben 35imde profesör olacam nobellik çalışacam, 23ünde mezun olup özele atılacam 30umda supervisor olup para basıcam tarzı amaçların yoksa okumanın yaşı yok.

abi 40ında pratisyen doktor olan, ne zaman prof olcak?

Aşırı büyük hedef değil, biraz hedeflerin varsa ve yaşın ilerlemişse direk engel olarak çıkıyor karşına.

nerden biliyorsun dersen, direk yaşıyorum bu sorunları ben de şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

gayet realistiz abi..yapabilen var mi..evet..yapilabiliyormus o zaman..hani yas 40 olmus 50 olmus oo olmussun sen filan yok artik..60 li yaslarinda insanlar ders veriyor..uretmeye alismis insanlar kimisi de mecburen o yaslarda da topluma katkida bulunuyor..mesela benim babam 78 yasinda hala gidip isguvenligi kurslarinda ders veriyor haftada 3 4 gun 8 saat..
Sosyal ağlarda paylaş

Yok hocam gayet de yapılmıyor yaşın geçtiyse.

Önce Harvard Law School zorladım, LSAT diye bi nane sınavla giriliyor 176/180 aldım ki son sene Harvard'ı kazananların %75'i 175 ve altı puanla girmiş, yaşı gördüler, ülkeyi gördüler yedek listeye kadar gelebildim.

Sonra Dingiltere'de master üzeri finans işi bakayım dedim, distinction la mezun oldum ama benim yaşıma uygun iş yok, bu yaşa gelmişsen uygun deneyim istiyor adam ya da üniversite mezuniyetinden sonra kendisi yetiştirmek istiyor.

Yaş önemli, bir kişi başardı diye herkes başaracak diye bir şey yok, o kişinin özel bir durumu vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef'in dediği gibi özel durumu olan istisna söylüyorsunuz yalnız.

özel sektörde yaş çok çok önemli. Hele ki IT sektöründe, kimse juniorluk için bile 28-29 yaşındaki yaşlıları almak istemiyor. adam 22'de mezun olmuş gidip onu alıyor.
diğer pozisyonlar için de benzer yaş kısıtları geçerli.

piyasanın gerçekleri varken, just do it biraz gerçekcilikten uzak kalıyor o yüzden :)
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun ablam da memur değildi ama ipek üniversitesinde çalışıyodu şu an yök talimatı sebebiyle iş bulamıyor kesinlikle.

Ancak yeni komisyon kuruldu gidip oraya itirazını yapman gerek bir an önce. CHP ilçe teşkilatları hapistekileri çıkarmaya uğraşıyoruz sizle uğraşamayız dediler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...