Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Herşeye rağmen, still alive.


Flam

Öne çıkan mesajlar

WoT var, uzun baya. Drama da var.

Ağustos ayının ikinci haftası kapatılan okullardan 2005 yılında mezun olmam gerekçesiyle gözaltına alındım. Hikayem o gün başladı. Dört gün kaldım orada. Neler yaşadığımı bir ben bilirim. bilenler bilir memur olarak çalışıyorum ben. Bundan üç yıl önce lise kpss 2012'de 85 puan yaparak, klavyede 160 yazarak (memur olanlar bilirler bu çok iyi bir skordur) girdim işe. Çalıştığım yerlerde hep en boktan yerlerde çalıştım, hiçbir yerde tanıdığım yoktu, babam bile işe girdiğimi ben işe girdikten sonra öğrendi. Senden neler bekliyorduk gittin memur oldun falan kavgalarından sonra kabullendi. Neyse. Belli ki sakıncalıymışım, oldu işte.

Patide bir sürü sevdiğim insan var ancak suçlama o kadar ahlaksız ki, onlarla bile paylaşamadım. Hırsızlıkla itham edilseydim bunu bile yazardım ancak bu hayatımda başıma gelen en ahlaksızca ithamdı. Patilerin judgemental tavırlarından çekindim biraz aslında. Bugün khk ile ihraç edildiğimi öğrendim, 2500 tane katip, araştırılmadan edilmeden hepsi, belki içlerinde alakasız kaç kişi vardır, bilmiyorum. Artık sorgulamıyorum da.

28 yaşımdayım, evliyim, hayata yeniden başlamam gerek, ne yapacağımı düşünüyorum şimdi. Adıma yapışacak bu leke, bununla nasıl yaşayacağım bilmiyorum. Beni eskiden tanıyanların genelde "ateist adamsın olm sen ne ara oldun bunlardan" diye oluyor ilk tepkileri. Neyse ne. Artık yapacak birşey yok. Artık işsizim, 90 yazarak giren adamlar mesleklerine devam ederken ben işsizim, üstelik bilenler vardır, ben işe girdiğimde veya daha öncesinde fetoşcularla bağım olmamasını geçtim, bir de bar işletiyordum. Hatta babacumu filan bir gün istiklalde içmeye gittiğimizde barıma davet etmiştim de guiness'e gideceklerini söyleyip gelmemişlerdi. Ama hikayenin sonunda ben onlardan oldum, namaz kılmadığım alkol aldığım için beni kınayanlar, fettoş dediimde fetula gulen diyeceksin diye beni düzelten insanlar işlerinde çalışıyor. bense taaa 2005 yılında o zamanlar en gözde okullar olduğu için gittiğim salak bir okul yüzünden(ki ondan da fetoşa sövdüğüm için bir kere atılıp başka şehirdeki okullarına gönderildim, orada bitirebildim liseyi, kapı gibi tasdiknamem duruyor halen). Herhalde hakkımda süren davaya da her yıl istisnasız nasıl ortamlara girip çıktığımın fotoğraflarını vermeyi düşünüyorum, kimseyi inandıramazsın ama deneyeceğim işte. Bağı olanların bağı var diye, bağı olmayan benim gibileri de "kesin gizlisin sen" diye yakarlarsa oradan da yıkarlar. Nasıl gizliyse benim bağım, benim bile haberim yok ameletto...

Yaşıyorum halen. Ne kadar sürer bilmem ama yaşıyorum.



İster yargılayın, ister kötü konuşun, zaten yan basmışız taraklara, canınız sağolsun. Ne yapalım.

PS: Başlığın burada görünmesi sıkıntı olacaksa gündeme filan da taşınabilir, bilemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İzmirdeyim, burada iş bulabileceğimi sanmıyorum, çok bir çevrem yok burada. İstanbul'da bi eniştem var, istersen gel bakarız birşeyler dedi. Geri oraya dönmek istemiyorum, belki orada daha kötü olacak ama mecburiyet olunca kaçamıyorsun. Bi de hanım burada memur, gitmek zor ama birkaç ay orada sigortam ödenirse eş durumu falan alabiliriz belki. Bilemiyorum, düşünemiyorum. Kafam durdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun. Beterin beteri var, arkadaşımı tutukladılar, yaklaşık 2-2.5 ay oldu, hala içeride. Kimseyle görüştürmüyorlar, hiçbir hakkı yok. Ne halde kimse de bilmiyor, öldüyse bile haberimiz yok.

Savaş pilotu adam, kurmaylık sınavını kazandı, akademide eğitmini alıyordu paşa paşa, ama işte, onun dönemini askeri okula alan adamı (oranın İK müdürü gibi bir şey) tutukladıkları için, FETÖ ile bağlantı saptandığı için, o dönemde kim girdiyse askeriyeye hepsini tutuklamışlar. Darbe günü adam akademideydi zaten, silahlı birlik bile değil ki filosu Diyarbakır' da. 3 çocuk kaldı, hanım evhanımıydı zaten. Maaşının 3'de 2' sini veriyorlarmış. Ben hiçbir alakası olmadığını biliyorum, eminim. Hani %100 diyemem çünkü o kadarını kimse bilemez muhtemelen. Ama işte gitti daha 30 yaşında başarılı adam. Onun ordan çıkacağı bile belli değil, ki çıktıktan sonra, askeriyeden ihraç edilmiş olacak. Askeriyeden bu sebeple ihraç edilen adamı (suçsuzluğu ispatlansa bile) kimse işe almaz. Hiçbir şekilde yani. Çıksa da hayatı bitti, çıkmasa da. Tüm devre arkadaşları, dönemindeki sınıf arkadaşları (bunların ki epey farklı bir arkadaşlık oluyor iş arkadaşı gibi değil) hepsi aynı şekilde.

Haline şükret, bir şeye inanmıyorsan da azıcık kendü güvenin gelsin. Seni burda kimse yargılayamaz, yukarıda X tuşu var kapat gitsin çok canını sıkacaksa yorumlar. Ama bir şekilde toparlarsın, nasıl bilmiyorumm ama eminim yaparsın yani. Çok boktan bir durum kesinlikle katılıyorum ama zaten demişsin evliyim diye, yapmak zorundasın.

Hatta düşünüyorum da, devlette çalışsaydım ben de işsiz kalırdım. İlkokul 5, orta 3, lise 2-3 FEM' e gittim. İlkokul 5. sınıfı onların okulunda okudum. Gel gör ki ne doğru düzgün inancım vardır oldum olasın, ne de gram sempatim vardı cemaatlerine. Oldum olası nefret ettim, kaç sene onların kurumlarında okudum ne abi gördüm, ne sohbet, ne pilavlı. Ama işte, devlette olsaydım şutlanmıştım aynı şekilde. Bok oldu iyice ortalık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok geçmiş olsun, umarım bir an önce her şey düzelir. sana bir kir yapışmayacak merak etme seni bilen bildiği için böyle şeyleri takma kafana.

bu hükümet öncesinde bir kesim insanlara ne kadar haksızlık yapıldığını gördük, şimdi onlar başta ve acısını namussuzca çıkartırcasına daha beterini yapıyorlar.
umarım bu devran dönüp eski türkiyeye döndüğümüzde bu kesime düşman olanlar her şeyi loopa alıp yine haksızlık yarışına girmezler.

ülkemiz herkese eşit davranacak birileri başa geldiğinde çok şey kazanacak ama kısa vadede hiç ümidim yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sağolun herkese.

barlara başvurucam işte dragon slayerın dediği gibi. barboyluk olur barmenlik olur yapıcam birşeyler de tanıdık yok. var da, istanbulda. eşim burada, izmirde, tayin alır mı alamaz mı ondan emin dğeiliz. o yüzden izmirde bakıyom öncelikle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gecmis olsun abi..gecmise bakiyorum da..ben de 4 kez sekmisim bu antin kuntinlerden..cogunda tembelligimden yada umursamazligimdan isin ilginci..en basiti bizim zamanimizda da bu elemanlarin dersaneleri cok populerdi..o zamanlarda aman kim ugrasacak nan bunlarla diyip gitmemistim ozellikle..sonrasinda da cok olta geldi ..ciddi oltalar ama..hocam sizi suraya alalim buraya gonderelim vs diye..of dedim ben aksam eve giderken bile eriniyorum kim evi barki tasiyip gidecek dediginiz yerlere ..simdi 10 12 verip gonderdikleri hocalarim issiz univ ler kapatilmis vs durumda..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ünilerde de öğrenci yerleştirme programı mı ne bir şey varmış. Onların arasında da fetocu kesin vardır deyip programla ilişkili binlerce kişiyi işten atıyorlar. O insanlardan benim bildiklerim cumhuriyetçi genç tipler. Biri bize yol göstersin diye tarikatin kucağına oturmamışlar bariz.

Sen kendini herkesten daha iyi bilirsin. Eğer şikeyle, milletin hakkını yemekle işin olmadıysa psikolojini boşuna bozma. İşini yapan, yapmayan herkes madur oldu. Sen gizli fetocusun diyecek adam da ancak 3-4 sene önce hükümet fetoyu yere göğe sığdıramazken selam duran kişiliksiz tiplerdir.

Durum o kadar aptal ki hukuk senin durumunda işleyecek mi bilmiyorum yani. Bir kısım insan önlem olarak atılıyormuş. Hakkında işlem başlatılmazsa kendileri haksızlık oldu diyerekten kadroya geri konmaları için hukuka başvurabiliyormuş. Senin durumunda olanları takip etmen en mantıklısı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yasal haklar icin kanunları oturup okuyacagım bakalım neler yapabiliyorum. Pek ümidim yok ama denemedim demem. Hayır istifayı epeydir dusunuyordum da dugunden kalan ufak bir borc vardı onu tamamladıktan sonra ederim diye dusunmustum. Şans işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...