Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

San Francisco 'da yaşamak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bi kaç kaynaktan baktım. en çok new york diyor hepsinde. san fransisco 4-5. sıralarda. bunlar hep belediyenin kayıt altına aldığı rakamlara göreymiş.

o linktede yazıyor san fransisco nun iklimi kışın gece uyumak için dondurucu olmadığından uyunabiliyor, yazında güneş yakıcı değil gündüz güneşten saklanmak için bi gölge parçası bulma zorunluluğu olmadığından elverişliymiş.

görsellerde aratırsan new yorkla farkı belli oluyor. daha çok demeyelimde homeless kültürü daha gelişkin gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

abi çok lazım. malesef çok lazım. kiralar saçmasapan. herşey çokfazla pahalı.

birkaç arkadaşım var orada. biri 6k kazanıyo tek başına. zar zor yettiriyor ve 2 roommate falan var.

diğeri 3.5 - 4k gibi bişey kazanıyo ortalama o baya fakir gibi yaşıyor.

ben de simdi sordum arkadasima, 1.000$' dan basliyormus 1+1ler yerin durumuna gore. Ayrica bunu sordugum arkadasim is bulamadigi icin sadece kiz arkadasi calistigi halde gecimlerini gayet sagladiklarini soyluyor, onun geliri de 4.000 civariymis. hatta calismadigi halde burning man'e gidip sicar gibi zilyon tane de fotograf uploadladi. gayet de eglence hayatina devam edebiliyor. bence her yerde oldugu gibi hayat kalitesi ve beklenti onemli. 4k kazaniyorlar ama nerede nasil harciyorlar vs.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

ne alakası var şimdi konuyla

laf lafı açıyor sohbet ediyoruz. sorduğu şehir hakkında konuşuyorum bu bir. açtığım konu bu şehirin konut imkanlarının pahalılığıyla ilgili bu iki. burda yaşamayı düşünen arkadaş için iklim koşullarına değinmiş olmamda konuyla alakalı bu üç.

3 alaka var yani.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

depremden korkuyorsanız tabii gidip LA veya San Fran'a yerleşmek hiç mantıklı değil. önümüzdeki 300 yıl içinde falan ikisi de korkunç bir şeyler yaşayacak deniyor..

5-10 yıl icinde istanbul merkez odaklı bir deprem bekleniyor asıl istanbuldan kacmasi lazim insanların. 2. bir 17 agustos yasanması cok muhtemel.

san adreas fayı uzerinde heralde burası yeni birsey degil yani adamlar onlemini almistir, yapıları vs daha saglamdir diye tahmin ediyorum turkiye gibi facia yasanmaz.
Mesaj tarihi:
degisiyor o maas tipine, gelir dilimine, evli/bekar olmana ve daha bir cok etkene gore.

buradan hesaplayabilirsin http://www.paycheckcity.com/calculator/salary/
Mesaj tarihi:
Nekro said:

sabonis said:

depremden korkuyorsanız tabii gidip LA veya San Fran'a yerleşmek hiç mantıklı değil. önümüzdeki 300 yıl içinde falan ikisi de korkunç bir şeyler yaşayacak deniyor..

5-10 yıl icinde istanbul merkez odaklı bir deprem bekleniyor asıl istanbuldan kacmasi lazim insanların. 2. bir 17 agustos yasanması cok muhtemel.

san adreas fayı uzerinde heralde burası yeni birsey degil yani adamlar onlemini almistir, yapıları vs daha saglamdir diye tahmin ediyorum turkiye gibi facia yasanmaz.

5-10 yıl diye bir şey yok öyle kısa vadeli bir rakam veremiyorlar. ama 30 yıl içinde büyük bir deprem olması ihtimali %60 mı neydi, 2 ay önce falan bir araştırma yayınlandı.
Mesaj tarihi:
daha dun tr ye geldim los angelesda yasıyordum.hic geçmişide okumadım başımdan çok olay geçti LA de özel soruları olan varsa california hakkında bilgi sahibiyim ama dıştan bilindigi kadar kolay degil amerikanın en pahalı eyaleti tax olsun o olsun bu olsun siz siz olun dısardan durdugu gibi resimlere inanmayın.benim hayatım gayet guzeldi kendim saglık sebepleri yüzünden döndüm ama boş hayallere kapılmayın derim.

gidin minnesota gibi yerlerde yasayın racist bi yerdir ama kiralar ucuzdur yağında kavrulup gidersin.
ama eğerki cali gibi bi yerde yasıycam dersen cebine bi gitmeden 10 000 dolar koy öyle git çünkü o parayı orda ha şu ha bu derken zaten harcayıp hayat mücadelesine atılırsın
Mesaj tarihi:
said:
kiralar 3500 dolardan falan başlıyor

o degilde, su fiyata texasta cogu yerde ortalama 4 yatak odali bilmemkac banyolu 2 katli ev (apartman dailresi degil bak, ev asf) kiralaniyor, ustune aylik fatura/yemek vsyi de odersin 3.5k ustune cikmadan.
Mesaj tarihi:
texasta apartman daireleri evlerden daha pahali anasini satim

aha bak loft tarzi bu industrial edison light bulb da koyduk mutfaginda sarap tutacagi var mosmodern diye dayiyorlar kirayi bi guzel.

ha tabi kazanilan para/odenen kira orani en tatli eyaletlerden biri, yasamasi cok kolay. tr'den gelen adam ilk basta ooo lan kocaman evler diye amerikan filmlerinden aliskin oldugu bahceli evlere asik oluyor. hele istanbul'dan gelen adam 20 dakikalik yoldan nolcak lan diyip suburblara kaciyor.

sonra finansal acidan beli dogrultunca kultur baskisiyla sehir merkezindeki o loftlardan birine kaciyorsun ama evli degilsen. evlenene kadar da oyle oluyor cogu zaman.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

laf lafı falan açmıyor geldin evsiz şehri ev mi tutulur orda falan diye sen başladın evsizler şöyle çok böyle çok alakasız alakasız

şimdi bak fistancım madem sen benim bu başlığa yazdığım postu sorguluyosun bende seninkini sorguluyum.

15k yazmışsın. şimdi sen 15k yazdın diye adam gidip tamam 15k yı hazır ediyim o zaman, uçak parasıda bu 15k nın içindedir heralde gidip alıyım hemen biletimi okey mi diyecek? adama ne faydası var bu attığın postun? nedir bu 15k nın içeriği. kaçı kaç aylık barınma parası kaçı kaç aylık gıda parası. ya bi bilgin varsa 2-3 cümleyle özetle yada yazmaya üşeniyosan hiç post atma.

benim açtığım konunun başlık sahibine bir sürü faydası ve başlıkla bir sürü alakası var. mesela verdiğim linke girersen san fransisco nun çok geniş barınak imkanlarına sahip olduğunu ve bu özelliğiyle bilindiğini görürsün. yani sokakta yaşayan insanların çokluğunun yanında barınaklarda yaşayan nufusta oldukça fazla. bu bilgi başlık sahibine yaşamak istediği şehirin sosyal durumuyla ilgili öyle hemen sahip olamayacağı önemli bir bilgiyi verir.

ikinci olarak yine verdiğim linkten san francisco da yazlarında kışlarında yumuşak geçtiği bilgisini edinir. bu bilgide ona yaşamak istediği şehirde ısınma ve yazın serinleme için ek bir masrafı olmayacağını anlamasını sağlar ve planlarını buna göre yapar.

söz konusu şehirde ev kiralarının astronomik boyutlarda olması ise direk benim konuyu çektiğim yerin merkezinde ve bu başlığın ise ana konusudur.

şimdi sen bana bir soru sordun ne alakası var dedin. bende sana 3 alakası var dedim. bunun üzerine ilk soruyu tekrar eder nitelikte bi post atıyosun. napıcaz şimdi sabaha kadar sen aynı soruyu soracaksın bende aynı cevabı mı vericem? forumda durmadan birilerini gerizekalı olarak yaftalamaya çalışırken senin böyle gerizekalı gibi davranman yakışıyo mu hiç?
Mesaj tarihi:
Norak said:

google vs tech sirketler hep buraya aktilar da ondan oyle kiralar falan bir kac yildir.

o degilde gecen yeni bir fay hatti bulunmustu tam tum yeralti boru hatlar gaz vs ordan geciyormus, ilerde bi ara deprem olunca gg olcak diyorlar sehir o acidan.

San Fransisco'yu çok merak ediyorum, yaşamak, gezmek felan istiyorum. ama bu topic hevesinizi baltalayan balta gibi olmuş resmen...

yine de şunları bırakayım:

https://www.thrillist.com/entertainment/san-francisco/why-la-is-totally-inferior-to-sf

https://www.youtube.com/watch?v=ui_c6iGoaLk

http://i.huffpost.com/gen/692523/thumbs/o-SFLA-570.jpg
Mesaj tarihi:
Ben bi 8 ay civari sf de yasamamistim, yaptigim en yanlis islerden biriydi oraya tasinmak. Yetmiyor abi orada para, bu kadar basit. 6li yumurta 3$, ayni yumurta Florida'da 1$ amk.

8 ay sonunda kosa kosa geri florida'ya tasindim. Burada havuzlu, garajli 3 oda eve 1.5k$ kira verirken orada oda arkadasiyla kaldigin ufacik daireye 2.5k$ veriyorsun.
Google'da falan calisan kisilerin hemen hemen hepsi is yerinden 1 saat uzaklikta oturmak zorunda kaliyor kiralarin hayvanligi yuzunden.
  • Yeni Oluştur...